Barcs Város Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2017.(V.18.) önkormányzati rendelete

a településfejlesztési és településrendezési eszközök, valamint a településkép védelmével kapcsolatos dokumentumok készítése során alkalmazandó partnerségi egyeztetés szabályairól

Hatályos: 2017. 05. 19- 2020. 10. 15


Barcs Város Önkormányzata Képviselő-testületének

5/2017.(V.18.) önkormányzati rendelete

a településfejlesztési és településrendezési eszközök, valamint a településkép védelmével kapcsolatos dokumentumok készítése során alkalmazandó partnerségi egyeztetés szabályairól


Barcs Város Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 1. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint az egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012.(XI.8.) Korm. rendelet (továbbiakban: Kormányrendelet) 29.§-a alapján a következőket rendeli el:


A rendelet hatálya


1. §


E rendelet hatálya Barcs város településfejlesztési koncepciójának, integrált településfejlesztési stratégiájának, településrendezési eszközeinek, településképi arculati kézikönyvének és településképi rendeletének előkészítése, módosítása során a 2.§ szerinti partnerekre, valamint partnerségi egyeztetés szabályaira terjed ki.


A partnerek meghatározása


2. §


      A partnerségi egyeztetésben résztvevők (továbbiakban: partnerek) köre:

a) Barcs Város közigazgatási területén állandó lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező természetes személy, valamint aki az adott településfejlesztéssel érintett.

b) Településfejlesztéssel, településrendezéssel összefüggésbe hozható, Barcson székhellyel, telephellyel vagy az adott településfejlesztéssel érintett gazdálkodó szervezet.

c) Barcson nyilvántartott vagy az adott településfejlesztéssel érintett érdekképviseleti és     civil szervezet.

d) Barcson működő elismert egyház


A partnerek tájékoztatásának módja és eszközei


3. §


(1) Barcs Város Önkormányzata a partnerek tájékoztatásának elősegítése érdekében az önkormányzat honlapján (www.barcs.hu) a partnerségi egyeztetés során keletkező dokumentációk megjelenését biztosítja.


(2) A településfejlesztési/településrendezési dokumentumtól és az egyeztetési eljárás módjától függően az 1. mellékletben meghatározott egyeztetési szakaszokban a polgármester az értelmezéshez szükséges részletezettségű, és szükség esetén alátámasztó munkarészeket tartalmazó tájékoztatást tölt fel a honlapon biztosított tárhelyre, melynek megjelenéséről tájékoztatást tesz közzé az önkormányzati honlap főoldalán, a helyi médiában és az önkormányzat hivatalos hirdetőtábláin elhelyezendő hirdetmény kifüggesztésével.


(3) A közzétett tájékoztató alapján a partnerek a tájékoztatóban meghatározott határidőig írásos észrevételeket tehetnek az írásos észrevétel megküldésével Barcs Város Önkormányzata 7570 Barcs, Bajcsy- Zs. utca 46. címre, vagy elektronikus levélben történő megküldéssel a tájékoztatóban meghatározott e-mail címre


A javaslatok, vélemények dokumentálásának, nyilvántartásának módja


4. §


(1) A beérkezett vélemények dokumentálása, nyilvántartása, valamint az el nem fogadott javaslatok indokolása, azok dokumentálása és nyilvántartása az államigazgatási véleményekre vonatkozó, a Kormányrendeletben rögzített szabályok szerint történik.


(2) A beérkezett véleményekről, javaslatokról készülő összefoglaló és az annak elfogadásáról szóló határozat az önkormányzat honlapján kerül kihirdetésre.


(3) A településfejlesztési és településrendezési dokumentumokat az elfogadásukat követően 15 napon belül az önkormányzat  honlapján közzé kell tenni.


Az el nem fogadott javaslatok, vélemények indoklásának módja, a dokumentálásuk, nyilvántartásuk rendje


5. §

(1) Az el nem fogadott javaslatokat, véleményeket és azok indoklását a Polgármester ismerteti a Képviselő-testülettel, aki ezek ismeretében dönt. A döntésről a véleményező partnert a döntést követő 15 napon belül tájékoztatni kell.


(2)  Az el nem fogadott javaslatok, vélemények és azok indoklása az önkormányzat  honlapjára feltöltésre kerül a döntést követő15 napon belül.   


Záró rendelkezés


6. §


E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és az azt  követően induló eljárásokban kell alkalmazni.



Barcs, 2017. május 18.



                                Karvalics Ottó                                    Balázsné Dr. Vástyán Krisztina

                                 polgármester                                               címzetes főjegyző       





1. melléklet az 5/2017. (V.18.) önkormányzati rendelethez




Településfejlesztési, településrendezési dokumentumok egyeztetése és elfogadása  eljárási szabályai, valamint egyeztetési szakaszai szerinti tájékoztatás




Dokumentum

(valamint módosításaik)

A

B

C

Egyeztetésének és elfogadásának eljárási szabályai

Egyeztetési szakasz

előzetes tájékoztatási szakasz

véleményezési szakasz

partnerségi egyeztetés

1.

Településfejlesztési koncepció

Korm. rendelet 30.§ szerint

van

van

2.

Integrált településfejlesztési stratégia – ITS (IVS)

Korm. rendelet 30.§ szerint

van

van

3.

Településrendezési eszközök

(településszerkezeti terv - TSZT,

helyi építési szabályzat – HÉSZ

melynek melléklete a szabályozási terv)

Teljes eljárás a Korm. rendelet 36-40. § szerint

van

van

Egyszerűsített eljárás a Korm. rendelet

41. § szerint

nincs

van

Tárgyalásos eljárás a Korm. rendelet

42. § szerint

nincs

van

Állami főépítészi eljárás a Korm. rendelet 42/A. § szerint

nincs

nincs

4.

Településképi arculati kézikönyv

A Korm. rendelet 43/A és 43/B§ szerint

van

van

5.

Településképi rendelet

A Korm. rendelet 43/A és 43/B§ szerint

van

van



















           














3