Barcs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2021. (XII. 16.) önkormányzati rendeletének indokolása

az önkormányzat vagyonáról, a vagyonhasznosításról, használatának és forgalmának rendjéről szóló 2/2010. (II.5.) önkormányzati rendeletének módosításáról

Hatályos: 2021. 12. 17
az önkormányzat vagyonáról, a vagyonhasznosításról, használatának és forgalmának rendjéről szóló 2/2010. (II.5.) önkormányzati rendeletének módosításáról
Általános indokolás
Barcs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2010. (II.5.) önkormányzati rendelete (továbbiakban: rendelet) tartalmaz rendelkezéseket az önkormányzat vagyonáról, a vagyonhasznosításról, használatának és forgalmának rendjéről.
A Rendelet vagyonelemeire vonatkozóan 2018. május 24-i ülésen került utoljára módosításra, a 2019. november 21-i módosítás a Képviselő-testület Bizottságai névváltozására vonatkozott.
Az időközben vagyont érintő döntések az ingatlan vagyonnyilvántartásban átvezetésre kerültek, azonban a rendeletünk mellékleteit aktualizálni szükséges.
Részletes indokolás
Az 1. §-hoz
A jogszabályok változása miatt a bevezető rész felhatalmazó és feladatkört megállapító rendelkezései módosítását tartalmazza a hatályos jogszabályi rendelkezésekkel megegyezően.
A 2. §-hoz és a 3. §-hoz
A rendelet felülvizsgálata során észleltük, hogy egy előző egységes szerkezet előállítása során az érintett korábbi rendelkezések technikai okokból törlésre kerültek, melyek változatlan tartalommal kerülnek visszahelyezésre a rendeletbe.
A 4. §-hoz
A Rendelet 1.2.3. melléklete kerül módosításra, amelyben átvezetjük az elmúlt időszak tulajdonosi, képviselő-testületi döntéseit.
Az 5. §-hoz
A rendelet hatálybalépéséről rendelkezik. A jogalkotásról szóló 2010. évi CXXX. törvény 7. § (1) bekezdése úgy rendelkezik, hogy „A jogszabályban meg kell határozni a hatálybalépésének napját, amely a jogszabály kihirdetését követő valamely nap lehet.”