Homokszentgyörgy Község Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2014.(V.7.) önkormányzati rendelete

Homokszentgyörgy Község Önkormányzat 2013. évi költségvetésének végrehajtásáról

Hatályos: 2014. 05. 08

Homokszentgyörgy Község Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 91. § (1)-(2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában kapott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK TELJESÍTÉSE


1.§.

(1) Homokszentgyörgy Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a 2013. évi költségvetés végrehajtásáról szóló beszámolót:                   284.789 e Ft bevétellel

  250.013 e Ft kiadással jóváhagyja.


(2) Homokszentgyörgy Község Önkormányzat összevont mérlege alapján bevételeit forrásonként, és a kiadásokat – ezen belül a kiemelt kiadásokat – feladatonként részletezve a 2. sz. mellékletben foglaltaknak megfelelően jóváhagyja.


(3) Az önkormányzat önállóan gazdálkodó intézményeinek működési bevételei és kiadásai előirányzatának teljesítését a 3. sz. mellékletben foglaltaknak megfelelően jóváhagyja.

(4) Az önkormányzat 2013. évi bevételei alakulását a 4. sz. mellékletben foglaltaknak megfelelően jóváhagyja.


(5) Az önkormányzati létszámgazdálkodást a 9. sz. mellékletben foglaltaknak megfelelően jóváhagyja.

2.§.

(1) Az önkormányzat felújítási célú kiadásainak teljesítését a 7. sz. mellékletben, a fejlesztési célú kiadásainak teljesítését a 8. sz. mellékletben foglaltaknak megfelelően jóváhagyja.


(2) Az önkormányzat adósság állományáról szóló kimutatást a 2/e. sz. mellékletben foglaltaknak megfelelően hagyja jóvá.


(3) Az önkormányzat 2013. évi közvetett támogatásokat tartalmazó kimutatást a 12. sz. melléklet tartalmazza.

II.

HOMOKSZENTGYÖRGYI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL


3.§.

A Képviselő-testület a Homokszentgyörgyi Közös Önkormányzati Hivatal (továbbiakban: Önkormányzati Hivatal) bevételeit és kiadásait a 14. sz. melléklet tartalma szerint jóváhagyja.

III.

PÉNZMARADVÁNY MEGÁLLAPÍTÁSA ÉS JÓVÁHAGYÁSA


4.§.

(1) A képviselő-testület az összevont 2013. évi felülvizsgált költségvetési pénzmaradványát a 13/a. sz. mellékletben (önkormányzat összesen költségvetési pénzmaradványa) foglalt részletezésnek megfelelően 33.560 e Ft – ebből – fejlesztési célú pénzmaradvány 7.653 e Ft összegben jóváhagyja.

(2) A képviselő-testület az önkormányzat 2013. évi költségvetési pénzmaradványát 30.096 e Ft összegben – amelyből működési célú kötelezettséggel terhelt pénzmaradvány 22.443 e Ft, valamint felhalmozási célú kötelezettséggel terhelt pénzmaradvány 7.653 e Ft – a 13/b. sz. mellékletnek (önkormányzat költségvetési pénzmaradványa) megfelelően jóváhagyja.

(3) A Képviselő-testület a Közös Önkormányzati Hivatal pénzmaradványát 3.464 e Ft összegben a 13/c. sz. mellékletnek (Közös Önkormányzati Hivatal költségvetési pénzmaradványa) megfelelően jóváhagyja.

(4) A képviselő-testület utasítja az önkormányzat jegyzőjét, hogy a pénzmaradvány 2014. évi előirányzaton történő átvezetéséről gondoskodjon.

IV.

ELSZÁMOLÁS A KÖZPONTI KÖLTSÉGVETÉSSEL


5.§.

(1) A központi költségvetéssel való elszámolásokat – a központosított előirányzatok és egyéb kötött felhasználású támogatások, a helyi önkormányzatok általános működéséhez és ágazati feladataihoz kapcsolódó támogatások elszámolását a 33. és 51. űrlapok szerint jóváhagyja.

V.

AZ ÖNKORMÁNYZAT VAGYONA


6.§.

(1) A képviselő-testület az önkormányzat 2013. december 31-i állapot szerint vagyonát a 2/a, 2/b, 2/c sz. mellékletben (egyszerűsített mérleg) részletezett intézményenkénti mérlegadatok, valamint a vagyonkimutatás alapján 541.216 e Ft – ban állapítja meg.

VI.

ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK


7.§.

(1) A képviselő-testület utasítja az önkormányzat jegyzőjét, hogy a beszámoló elfogadásáról, a pénzmaradvány jóváhagyott összegéről az intézményeket, a rendelet elfogadását követően haladéktalanul értesítse.

(2) E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

(3) A rendelet kihirdetéséről az SZMSZ előírásainak megfelelően, a helyben szokásos módon a jegyző gondoskodik.