Homokszentgyörgy Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2019.(V.29.) önkormányzati rendelete

Homokszentgyörgy Község Önkormányzat 2018. évi költségvetésének végrehajtásáról

Hatályos: 2019. 05. 30

Homokszentgyörgy Község Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 87.§ b) pontja és a 91. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotó hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el.



Az önkormányzat összesített 2018. évi költségvetésének végrehajtása


1.§ Homokszentgyörgy Község Önkormányzat Képviselő-testülete az önkormányzat önkormányzati szinten összesített 2018. évi költségvetés végrehajtásáról szóló zárszámadását:             

281.058.707 Ft bevételi előirányzat teljesítéssel és

               205.029.806 Ft kiadási előirányzat teljesítéssel jóváhagyja.


2.§ A képviselő-testület az önkormányzat összevont mérlegét a 2018. évi költségvetési bevételeinek és költségvetési kiadásainak kiemelt előirányzatonkénti részletezését és teljesülését, valamint a finanszírozási bevételeinek részletezését és teljesülését a 2. sz. mellékletben foglaltaknak megfelelően jóváhagyja.


3.§ A képviselő-testület az önkormányzat önkormányzati szinten összesített egyszerűsített mérlegét a 2/a sz. mellékletben foglaltaknak megfelelően jóváhagyja.


4.§ A képviselő-testület az önkormányzat önállóan gazdálkodó intézményeinek összesített működési bevételei és kiadásai előirányzatának teljesítését a 3. sz. mellékletben foglaltaknak megfelelően jóváhagyja.


5.§ A képviselő-testület az önkormányzat összesített 2018. évi működési és felhalmozási bevételeinek kiemelt előirányzatonkénti részletezését és teljesülését a 4. sz. mellékletben foglaltaknak megfelelően jóváhagyja.


6.§ A képviselő-testület az önkormányzat felhalmozási kiadásainak (beruházások, felújítások) teljesítését az 5. sz. mellékletben foglaltaknak megfelelően jóváhagyja.


7.§ A képviselő-testület az önkormányzat 2018. évre összesített teljesített létszámkeretét a 6. sz. mellékletben foglaltaknak megfelelően jóváhagyja.


8.§ A képviselő-testület az önkormányzat 2018. évre összesített felhasználási és likviditási ütemtervét a 7. sz. mellékletben foglaltaknak megfelelően jóváhagyja.


9.§ A képviselő-testület az önkormányzat 2018. évi közvetett támogatásokat tartalmazó kimutatását a 8. sz. mellékletben foglaltaknak megfelelően jóváhagyja.


10.§ A költségvetési évben a Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi CXCIV. törvény (a továbbiakban: Stabilitási Tv.) 3.§ (1) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügylet megkötése nem vált szükségessé. A képviselő-testület az önkormányzat adósság állományáról szóló kimutatást a 10. sz. mellékletben foglaltaknak megfelelően jóváhagyja.


11.§ A képviselő-testület az önkormányzat összesített költségvetési maradvány kimutatását a 11/a. sz. mellékletben foglaltaknak megfelelően jóváhagyja.


12.§ A képviselő-testület az önkormányzat önkormányzati szinten összesített 2018. december 31-i állapot szerinti vagyonkimutatását a 12. sz. mellékletben foglaltaknak megfelelően jóváhagyja.


13.§ A képviselő-testület az önkormányzat összesített eredmény kimutatását a 13/a. sz. mellékletben foglaltaknak megfelelően jóváhagyja.


14.§ Az önkormányzatnak többéves kihatással járó feladathoz kapcsolódó teljesítése 2018. évben nem volt.


15.§ Az önkormányzat tulajdonában gazdálkodó szervezet nem áll.

II.

Az önkormányzati Közös Hivatal költségvetésének végrehajtása


16.§     A képviselő-testület a Homokszentgyörgyi Közös Önkormányzati Hivatal (továbbiakban: Önkormányzati Hivatal) 2018. évi költségvetés végrehajtásáról szóló zárszámadását:

                                         2.078.499 Ft bevételi előirányzat teljesítéssel és

41.187.547 Ft kiadási előirányzat teljesítéssel jóváhagyja.


17.§ A képviselő-testület az Önkormányzati Hivatalának 2018. évi költségvetési bevételeinek és költségvetési kiadásainak kiemelt előirányzatonkénti részletezését és teljesülését, valamint a finanszírozási bevételeinek részletezését és teljesülését a 14. sz. mellékletben foglaltaknak megfelelően jóváhagyja.


18.§ A képviselő-testület az Önkormányzati Hivatalának egyszerűsített mérlegét a 2/b. sz. mellékletben foglaltaknak megfelelően jóváhagyja.


19.§ A képviselő-testület az Önkormányzati Hivatalának maradvány kimutatását a 11/b. sz. mellékletben foglaltaknak megfelelően jóváhagyja.


20.§ A képviselő-testület az Önkormányzati Hivatalának eredmény kimutatását a 13/b. sz. mellékletben foglaltaknak megfelelően jóváhagyja.


III.

Az önkormányzat saját költségvetésének végrehajtása


21.§ A képviselő-testület az önkormányzat saját 2018. évi költségvetés végrehajtásáról szóló zárszámadását:


278.980.208 Ft bevételi előirányzat teljesítéssel és

               163.842.259 Ft kiadási előirányzat teljesítéssel jóváhagyja.


22.§ A képviselő-testület a saját egyszerűsített mérlegét a 2/c. sz. mellékletben foglaltaknak megfelelően jóváhagyja.


23.§ A képviselő-testület a saját maradvány kimutatását a 11/c. sz. mellékletben foglaltaknak megfelelően jóváhagyja.


24.§ A képviselő-testület a saját eredmény kimutatását a 13/c. sz. mellékletben foglaltaknak megfelelően jóváhagyja.


IV.

Elszámolás a központi költségvetéssel


25.§ A képviselő-testület a központi költségvetéssel való elszámolásokat az éves költségvetési beszámolóban szereplő 11/A. A helyi önkormányzatok kiegészítő támogatásainak és egyéb kötött felhasználású támogatásainak elszámolása, 11/C. Az önkormányzatok általános, köznevelési és szociális feladataihoz kapcsolódó támogatások elszámolása, és a 11/L Az önkormányzatok visszafizetési kötelezettsége, pótlólagos támogatása űrlapok szerint jóváhagyja.


V.

Záró rendelkezések


26.§  (1) A rendelet a kihirdetés napját követő napon lép hatályba.


(2) A rendelet kihirdetéséről az SZMSZ előírásainak megfelelően, a helyben szokásos módon a jegyző gondoskodik.



Homokszentgyörgy, 2019. május 20.




  Czinke János                                                                                    dr. Sponga Margit

              polgármester                                                                                             jegyző

Mellékletek