Kadarkút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2012.(VII.9.) önkormányzati rendelete

a beépített és beépítetlen ingatlanok rendjéről

Hatályos: 2012. 07. 15

Kadarkút Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében, valamint a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény 198. § - 207. §-ai figyelembevételével a következőket rendeli el:




A rendelet célja


1. § A rendelet célja, hogy Kadarkút Város belterületén lévő beépített ingatlanok, illetve a be nem épített telkek rendezettségükkel és gondozottságukkal járuljanak hozzá a település esztétikus megjelenéséhez. Szűnjön meg a nem kívánatos lágy és fás szárú gyomnövények elszaporodása, mérséklődjön a porták elhanyagoltsága, csökkenjen az ebből eredő szomszédjogi vitás ügyek száma.




A rendelet hatálya



2. § (1) A rendelet területi hatálya Kadarkút Város belterületére terjed ki.


(2) A rendelet személyi hatálya kiterjed, minden természetes, és jogi személyre, jogi

 személyiség nélküli szervezetre, valamint magánszemélyek társulására.



Az ingatlanok rendben tartása


3. § (1) Az ingatlan tisztántartásáról, az ingatlan felett rendelkezni jogosult tulajdonos, másnak a használatában, bérleményében lévő helyiség, ingatlan tisztántartásáról pedig a használó, bérlő köteles gondoskodni (továbbiakban: tulajdonos).


(2) Az ingatlan tulajdonosa köteles gondoskodni:

a) a telekingatlanról a járda fölé nyúló ágak nyeséséről,

b) az ingatlan parlagfű és egyéb gyommentesítéséről, rendszeres gondozásáról, kaszálásáról,

c) az ingatlanon előforduló rágcsálók, rovarok irtásáról, e tevékenységével azonban nem veszélyeztetheti mások egészségét.





(3) A beépített vagy beépítetlen telek (továbbiakban: ingatlan) tulajdonosa köteles portáját  rendben tartani, úgy, hogy az ingatlanon növő fű és fűfélék, valamint a lágyszárú gyomnövények magassága ne  haladhatja meg a 30 cm-t.

         


(4) A használaton kívüli udvarok, kertek rendjét elsősorban kaszálások révén kell biztosítani, szükség szerint, de legalább évi 3 alkalommal:


  • május 31-ig,
  • július 31-ig, és
  • szeptember 30-ig történő teljesítéssel.

4. § (1) Ha, az ingatlan tulajdonosa e rendelet 3.§ (3) bekezdésében foglalt ingatlan kaszálási kötelezettségének nem tud eleget tenni, akkor ez irányú igényét a Polgármesteri Hivatalban bejelentheti. Az önkormányzat átvállalhatja a lakóépülethez tartozó udvar, ingatlanrész ka-szálási feladatainak elvégzését az ingatlan tulajdonosától, a következő díj megfizetése mellett:


            - Előzetes felmérés díja:                                 1.000 Ft  + Áfa

            - Kaszálás díja:

                        - 15 cm növényzetnagyságig:            10  Ft  +  Áfa/m2 (alapdíj)

                        - 15 cm – 25 cm                                 alapdíj +   35 %   ( 27Ft/m2+Áfa)

                        - 25 cm – 35 cm                                 alapdíj +   65 %   ( 33 Ft/m2+Áfa)

                        - 35 cm – 50 cm                                 alapdíj + 100 %   ( 40 Ft/m2+Áfa)


(2) Az önkormányzat a helyszíni felmérést követően e rendelet melléklete szerint szerződést köt a kérelmezővel. A díjfizetés a szerződés aláírásának feltétele. A szerződésben meghatározásra kerül az átvállalt feladat tartalma, a feladatellátás díja, a díjbefizetés módja, a feladatellátás kezdő és végső időpontja, a kapcsolattartás módja.”




Egyéb rendelkezések


5.§ (1) E rendelet 3. § (3) bekezdésében meghatározott kötelezettség megsértése esetén a polgármester az ingatlan használóját e rendeletben foglaltak betartására kötelezi, indokolt esetben az ingatlan tulajdonosa terhére és költségére a kaszálást elvégezteti.



(2) A hatósági eljárás során a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény rendelkezéseit kell alkalmazni.









6. § E rendelet hatálybalépésével egyidejűleg „a köztisztaság fenntartásáról, a közterületek tisztántartásáról, az állatok tartásáról” szóló 15/2009.(VI.26.) önkormányzati rendelet 4. §-a hatályát veszti.

7. §  E rendelet 2012. július 15-én lép hatályba.




Strublics József

dr. Horváth Zsolt

alpolgármester

    jegyző


           



                                              

A rendelet kihirdetve:

Kadarkút, 2012. július 9.



                          dr. Horváth Zsolt

                                     jegyző