Kadarkút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2014.(VI.30.) önkormányzati rendelete

az önkormányzati biztos kirendelésének szabályairól

Hatályos: 2014. 07. 01

Kadarkút Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 71. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, valamint az Alaptörvény 32. cikk. (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva az önkormányzati biztos kijelölésének szabályairól a következőket rendeli el:


1. §

 

(1) A rendelet célja, hogy meghatározza az önkormányzati biztos kirendelésével kapcsolatos részletes szabályokat, továbbá megállapítsa ezen eljárásban részt vevők körét.

 

(2) A rendelet hatálya Kadarkút Város Önkormányzatára és annak irányítása alá tartozó költségvetési szervekre terjed ki.

 

2. §

 

(1) Kadarkút Város Önkormányzata Képviselő-testülete abban az esetben, ha az irányítása alá tartozó költségvetési szerv harminc napon túli, lejárt esedékességű elismert tartozásállomá-nyának mértéke két egymást követő hónapban eléri az éves eredeti kiadási előirányzatának 10 %-át, vagy a 100 millió forintot, és e tartozását egy hónapon belül nem tudja harminc nap alá szorítani, a költségvetési szervhez önkormányzati biztost jelöl ki.

 

(2) Önkormányzati biztos megbízását a képviselő-testület az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII.31.) Kormányrendelet 116.§ (1) bekezdésében (a továbbiakban: Ávr.) meghatározott szerv és személyek kezdeményezhetik.

 

(3) A költségvetési szerv vezetője köteles önkormányzati biztos kirendelését kezdeményezni az (1) bekezdésben meghatározott feltételek fennállása esetén. A kezdeményezést a melléklet-ben foglalt adatszolgáltatással egyidejűleg írásban kell megtenni a feltételek bekövetkezését követő két munkanapon belül.

 

(4) A Képviselő-testület az Ávr. 116. § (4) bekezdése alapján az önkormányzati biztos kiválasztásának jogát a Gazdasági Bizottságra átruházza. A Gazdasági Bizottság döntéséről a Képviselő-testületet a soron következő ülésen tájékoztatni kell. 

3. §

(1) Az önkormányzati biztos kijelölésére vonatkozóan a Gazdasági Bizottság a 2. §-ban foglalt döntéssel egyidejűleg pályázatot ír ki. A pályázati kiírást egy országos napilapban és az önkormányzat honlapján kell megjelentetni.

(2) A pályázatokat legkésőbb a pályázati határidő lejártát követő 15 napon belül el kell bírálni.

(3) Az önkormányzati biztost az Ávr. 116.§ (2) bekezdésében foglalt feltételeknek megfelelő természetes személyek, valamint jogi személyiséggel rendelkező gazdasági társaságok közül a Gazdasági Bizottság döntése alapján a polgármester bízza meg.

 

 (4) A megbízás tényét a Kadarkúti Közös Önkormányzati Hivatal hirdetőtábláján, valamint az önkormányzat honlapján kell közzé tenni, és arról a képviselő-testületet a soron következő testületi ülésen tájékoztatni kell. 

 

4. §

 

Az önkormányzati biztossal a polgármester megbízási szerződést köt és megbízólevéllel látja el. A megbízólevél tartalmi elemeit, valamint az önkormányzati biztos jogosultságait és kötelezettségeit az Ávr. VIII. fejezete tartalmazza. 

5. §

 

Az önkormányzati biztos az Ávr.-ben meghatározottak szerint intézkedési tervet dolgoz ki, valamint megbízatásának megszűnésekor záró értékelést készít, amelyeket a képviselő-testület tárgyal meg és dönt azok elfogadásáról. 

 

6. §

 

(1) E rendelet 2014. július 1-én lép hatályba.

 

(2) A rendelet hatályba lépésével egyidejűleg Kadarkút Város Önkormányzata Képviselő-testületének az önkormányzati biztos kijelölésének és kirendelésének szabályairól szóló 10/2003. (III.10.) önkormányzati rendelete hatályát veszti.

 

 

                           Karsai József                                               dr. Horváth Zsolt

                           polgármester                                                         jegyző

 

 

 

A rendelet kihirdetve:

Kadarkút, 2014. június 30.

                                                              dr. Horváth Zsolt

                                                                        jegyző



13/2014.(VI.30.)Önk. rendelet melléklete


ADATSZOLGÁLTATÁS


Kadarkút Város Önkormányzata Képviselő-testülete

irányítása alá tartozó költségvetési szerv

által elismert tartozásállományról



Költségvetési szerv neve: .............................................................................................................




Tartozásállomány

Tartozásállomány megnevezése

Fordulónapi tartozás állomány

(ezer Ft-ban)

31-60 nap közötti állomány




60 napon túli állomány

Összesen



















































Számlaszáma: ...............................................................................................................................


Adatszolgáltatás időszaka:............................................................................................................


Eredeti éves költségvetési kiadási előirányzat(ezer Ft-ban): .......................................................


Eredeti éves költségvetési kiadási előirányzat 10 %-a(ezer Ft-ban:...........................................




Dátum:...........................................





..............................................................                         ..............................................................

              gazdasági vezető                                                       költségvetési szerv vezetője