Kadarkút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2015.(VI.26.) önkormányzati rendelete

a 2015. évi igazgatási szünet elrendeléséről

Hatályos: 2015. 06. 27- 2015. 12. 30

Kadarkút Város Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikkének (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, valamint a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 232. § (3) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. §


A rendelet hatálya a Kadarkúti Közös Önkormányzati Hivatalban (továbbiakban: Hivatal) foglalkoztatott köztisztviselőkre, ügykezelőre és munkavállalókra terjed ki.


2.§


A Hivatal 2015. évi munkarendjében, 2015. július 20-tól – 2015. július 31-ig terjedő időtartamra - összesen: 10 munkanap - igazgatási szünet kerül elrendelésre.


3. §


(1) A 2. § -ban meghatározott igazgatási szünet teljes időszaka alatt az alapszabadság terhére az alábbi mértékű szabadságot kell kiadni a munkáltatónak:


a) köztisztviselő esetében    5 munkanap,

b) ügykezelő esetében         5 munkanap,

c) munkavállaló esetében    5 munkanap.


(2) Az igazgatási szünet időszaka alatt az esedékessége évében ki nem adott szabadság teljes egésze - a 4.§-ban foglaltakat figyelembe véve - kiadható.


(3) A munkáltató az igazgatási szünet időszakára figyelemmel határozza meg a szabadságolási terv alapján kiadásra kerülő szabadságot.


4. §


A hivatali szervezet vezetője az igazgatási szünet alatt a szabadságot úgy adja ki, hogy biztosítja a zavartalan ügymenetet és feladatellátást, valamint a lakossági ügyfélszolgálat ellátását.



5. §


E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és 2015. december 31. napján hatályát veszti.









                            Karsai József                                                 dr. Horváth Zsolt

                           polgármester                                                            jegyző








A rendelet kihirdetve:

Kadarkút, 2015. június 26.




                     dr. Horváth Zsolt

                               jegyző