Kadarkút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2017.(II.13.) önkormányzati rendelete

a települési támogatás és az önkormányzat által nyújtott egyéb szociális ellátások és alapszolgáltatások helyi szabályairól szóló 2/ 2015.(II.28.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2017. 02. 14- 2017. 02. 15

Kadarkút Város Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikkének (2) bekez-désében kapott felhatalmazás alapján, valamint Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011.évi CLXXXIX. törvény (továbbiakban: Möt.) 13.§ (1) bekezdés 8a. pontjában, és a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 1.§-ának (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva, a települési támogatás és az önkormányzat által nyújtott egyéb szociális ellátások és alapszolgáltatások helyi szabályairól szóló 2/2015.(II.28.) önkormányzati rendeletének (továbbiakban:Ökr.) módosítására az alábbiakat rendeli el:


1. §


Az Ökr. 15. §-a a következő (5) bekezdéssel egészül ki:

(5) A jogosultságot megállapító szerv a gyógyszertámogatásra való jogosultság feltételeinek fennállását kétévente legalább egyszer felülvizsgálja, amennyiben a felülvizsgálat során megállapítást nyer, hogy a feltételek továbbra is fennállnak, az ellátást továbbfolyósítja.



2.§


Az Ökr. 16. § (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

(4) A 18. életévét betöltött tartósan beteg hozzátartozójának az ápolását, gondozását végző személy részére nyújtott települési támogatás összege a tárgyévi központi költségvetésről szóló törvényben az ápolási díj havi alapösszegeként meghatározott mindenkori összeg 80%-a.


(5) Az Ökr. 16. §  (5) bekezdése a következő e) ponttal egészül ki:

„e) az ápolást végző személy azt kérelmezi”



Záró rendelkezések


3. §


(1) E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba azzal, hogy rendelkezéseit 2017. január 1. napjától kell alkalmazni, és a hatálybalépését követő 2. napon hatályát veszti.


​               Karsai József                                                     dr. Horváth Zsolt

                            polgármester                                                                jegyző


A rendelet kihirdetve:

Kadarkút, 2017. február 13.


                                                dr. Horváth Zsolt

                                                          jegyző