Kadarkút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2017.(V.26.) önkormányzati rendelete

a településfejlesztési koncepció, az integrált településfejlesztési stratégia, a településrendezési eszközök, a településképi arculati kézikönyv és a településképi rendelet készítésével, módosításával kapcsolatos partnerségi egyeztetés szabályairól

Hatályos: 2017. 05. 26

Kadarkút Város Önkormányzata Képviselő-testülete a Magyarország Alaptörvénye 32. cikkének (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 6. § (1) bekezdésében, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 1. pontjában, valamint a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012.(XI.8.) Korm. rendelet (továbbiakban: Tfr.) 28.-29/A. §-aiban meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:



Általános rendelkezések

1. §


(1) Kadarkút város településfejlesztési koncepciójának, integrált településfejlesztési stratégiájának, településrendezési eszközeinek, településszerkezeti tervének, helyi építési szabályzatának, településképi arculati kézikönyvének, valamint településképi rendeletének készítése, módosítása széleskörű egyeztetés keretén belül a Tfr. és e rendelet alapján alkotott partnerségi egyeztetés szabályai szerint történik.

(2) A rendelet hatálya Kadarkút város közigazgatási területére terjed ki.

(3) E rendelet alkalmazásában az egyeztetésben résztvevők köre a Tfr. 28. § (1)-(2) bekezdésében meghatározott személyek, szervezetek (továbbiakban: partnerek).

A partnerségi egyeztetés szabályai


A partnerek tájékoztatásának módja, eszközei

2. §


(1) A polgármester az 1.§ (1) bekezdésében felsorolt dokumentumok készítéséről, módosításáról a Tfr. 37. §-ában meghatározott tartalommal előzetes tájékoztatót készít.

(2) Az egyeztetési eljárás előzetes tájékoztatási szakaszában a polgármester az (1) bekezdés szerinti előzetes tájékoztatót a széleskörű lakossági tájékoztatás érdekében a helyben szokásos módon (közterületi hirdetőtáblák, önkormányzati honlap, lakossági fórum) közzéteszi, egyéb szervezetek (érdekképviseleti, civil és gazdálkodó szervezetek, vallási közösségek) részére elektronikus úton megküldi.


A partnerek által adott javaslatok, vélemények megadásának módja, határideje, nyilvántartásuk módja

3. §


(1) A partnerek a Tfr. 37. §-ában meghatározott határidőn belül az előzetes tájékoztatóban foglaltakkal, a rendezés alá vont területtel kapcsolatban javaslatot, észrevételeket tehetnek, véleményt nyilváníthatnak. A partnerek javaslataikat, észrevételeiket, véleményüket az előzetes tájékoztatóban megadott módon jelzik.

(2) A településrendezési dokumentum (koncepció, stratégia, településrendezési eszköz, településképi arculati kézikönyv, településképi rendelet) elkészült tervezetét az elfogadás előtt véleményeztetni kell. A tervezetet a polgármester a helyben szokásos módon közzéteszi (közterületi hirdetőtáblák, önkormányzati honlap, lakossági fórum), a Kadarkúti Közös Önkormányzati Hivatalban biztosítja annak megtekinthetőségét, valamint az egyéb szervezetek részére elektronikus úton megküldi.

(3) A véleményezési szakasz részeként a véleményezésre küldött településrendezési dokumentumot legalább 30 napig közzé kell tenni, továbbá a közzététel tényéről hirdetményt kell elhelyezni a város hirdetőtábláin.

(4) A partnerek a Tfr. 38. §-ában meghatározott határidőn belül a dokumentum tervezettel kapcsolatban – a (3) bekezdés szerinti hirdetményben megadott módon és tartalommal – írásos véleményt adhatnak.

(5) Valamennyi vélemény az adott településrendezési dokumentum ügyiratának részét képezi.

Az el nem fogadott partnerségi javaslatok, vélemények indokolásának módja, dokumentálásuk, nyilvántartásuk rendje

4. §


(1) A beérkezett véleményeket a képviselő-testülettel ismertetni kell. A vélemények elfogadására, vagy el nem fogadására, valamint mindezek indokolására a főépítész és a tervező közreműködésével összeállított dokumentumok alapján a polgármester határozati javaslatot terjeszt a képviselő-testület elé.

(2) A vélemények elfogadásáról, vagy el nem fogadásáról a képviselő-testület határozattal dönt. A határozat tartalmazza az el nem fogadott vélemények indokolását is. A határozatot a helyben szokásos módon közzé kell tenni.

(3) A vélemények elfogadásáról, vagy el nem fogadásáról szóló határozat-kivonat az adott településrendezési dokumentum ügyiratának részét képezi.

Az elfogadott koncepció, stratégia, településrendezési eszköz, kézikönyv és településképi rendelet nyilvánosságát biztosító intézkedések

5. §


A polgármester a településrendezési dokumentumok képviselő-testület általi elfogadását követő 15 napon belül gondoskodik a Tfr.-ben foglaltak szerinti közzétételről.



Záró rendelkezések

6. §


E rendelet 2017. május 26. napján lép hatályba, és az azt követően induló eljárásokban kell alkalmazni.



                        Karsai József                                                             Dr. Horváth Zsolt

                        polgármester                                                                      jegyző




A rendelet kihirdetve:

Kadarkút, 2017. május 26.


Dr. Horváth Zsolt

       jegyző