Kadarkút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2019.(IV.5.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat által biztosított – nevelési-oktatási intézményekben igénybe vett – gyermekétkeztetés intézményi térítési díjáról, a térítési díjkedvezményről, valamint a térítési díj megfizetésének elmaradása esetén alkalmazandó eljárásról; továbbá az önkormányzat által fenntartott költségvetési intézményben folyó étkeztetésről, az étkezési térítési díj megállapításáról szóló 5/2018.(IV.27.) önkormányzati rendelete módosításáról

Hatályos: 2019. 09. 01- 2019. 09. 01

Kadarkút Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott jogalkotói hatáskörében eljárva, valamint a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény (továbbiakban: Gyvt.) 151. § (2f) pontjában, valamint 162. § (5) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján az önkormányzat által biztosított – nevelési-oktatási intézményekben igénybe vett – gyermekétkeztetés intézményi térítési díjáról, a térítési díjkedvezményről, valamint a térítési díj megfizetésének elmaradása esetén alkalmazandó eljárásról; továbbá az önkormányzat által fenntartott költségvetési intézményben folyó étkeztetésről, az étkezési térítési díj megállapításáról szóló 5/2018.(IV.27.) önkormányzati rendelete módosításáról a következőket rendeli el:


1. §


A rendelet 5. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:


5. §

Térítési díjkedvezmények


  1. A képviselő-testület a Gyvt. 21/B. §-ában foglalt – az ingyenes és kedvezményes intézményi gyermekétkeztetéssel kapcsolatos – rendelkezéseket változtatás nélkül alkalmazza.
  2. A képviselő-testület azon – az önkormányzat közigazgatási területén bejelentett lakóhellyel rendelkező, a Kadarkút város közigazgatási területén működő nevelési-oktatási intézményekben jogviszonnyal rendelkező – gyermekek, tanulók részére, akik a Gyvt. 21/B. § (2) bekezdése alapján 50 %-os térítési díjkedvezményre jogosultak, további 50 %-os térítési díjkedvezményt biztosít.
  3. A képviselő-testület a Kadarkút város közigazgatási területén bejelentett lakóhellyel rendelkező és Kadarkút város közigazgatási területén működő nevelési-oktatási intézményekben jogviszonnyal rendelkező azon gyermekek, tanulók részére, akik az (1), (2) bekezdés szerinti kedvezményekre nem jogosultak, 100 %-os térítési díjkedvezményt biztosít, abban az esetben, ha a szülő, törvényes képviselő a Kadarkúti Szociális Alapszolgáltatási Központ vezetőjének bemutatja a kedvezmény megállapítására irányuló eljárásban hozott végleges elutasító határozatot.
  4. Abban az esetben, ha a gyermek, tanuló az (1) és (2) bekezdés szerinti kedvezményekre nem jogosult, és a szülő, törvényes képviselő a (3) bekezdés szerinti dokumentum bemutatását elmulasztja, a térítési díj 100 %-ának megfizetésére kötelezett.






2. §


A rendelet 1. melléklete helyébe e rendelet melléklete lép.


3. §


E rendelet 2019. szeptember 1. napján lép hatályba és a hatálybelépését követő napon hatályát veszti.




                              Karsai József                                                                                     Dr. Horváth Zsolt

                               polgármester                                                                                            jegyző




Záradék:



A rendelet kihirdetve:

Kadarkút, 2019. április 5.




Dr. Horváth Zsolt

          jegyző










Melléklet

a 4/2019.(IV.5.) önkormányzati rendelethez


A gyermekétkeztetés ellátás intézményi térítési díjai


Az ellátás fajtája

Térítési díj

Óvoda

242,-Ft/nap

Napközi

320,-Ft/nap

Menza (általános iskola)

173,-Ft/nap

Menza (szakképzés)

299,-Ft/nap

Diákotthon 3-szori étkezés

531,-Ft/nap

Diákotthon ebéd

285,-Ft/nap

Diétás étkeztetés /általános iskola és óvoda háromszori étkezés/

512,-Ft/nap



A térítési díjak az általános forgalmi adó összegét nem tartalmazzák.