Kadarkút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2019.(IV.5.) önkormányzati rendelete

a gyermekvédelem helyi rendszeréről; a gyermekjóléti, gyermekvédelmi ellátásokról, a személyes gondoskodást nyújtó ellátások formáiról, igénybevételéről, a fizetendő térítési díjakról szóló 12/2018.(VII.31.) önkormányzati rendelete módosításáról

Hatályos: 2019. 09. 01- 2019. 09. 01

Kadarkút Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában, valamint (2) bekezdésében meghatározott jogalkotói hatáskörében eljárva, a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény (továbbiakban: Gyvt.) 29. § (1), (3) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján – a Gyvt. 147. § (2) bekezdésében foglaltakra figyelemmel – a gyermekvédelem helyi rendszeréről; a gyermekjóléti, gyermekvédelmi ellátásokról, a személyes gondoskodást nyújtó ellátások formáiról, igénybevételéről, a fizetendő térítési díjakról szóló 12/2018.(VII.31.) önkormányzati rendelete módosításáról a következőket rendeli el:



1. §


A rendelet 9. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:


9. §

Térítési díjkedvezmények


  1. A képviselő-testület a Gyvt. 21/B. § (1) bekezdés a) és c) pontjában foglalt – az ingyenes intézményi gyermekétkeztetéssel kapcsolatos – rendelkezéseket változtatás nélkül alkalmazza.
  2. A képviselő-testület azon – az önkormányzat közigazgatási területén bejelentett lakóhellyel rendelkező, a Kadarkúti Gyermekkert Óvoda és Mini Bölcsőde bölcsődei csoportjába járó – gyermekek részére, akik a Gyvt. 21/B. § (2) bekezdés c) pontja alapján 50 %-os térítési díjkedvezményre jogosultak, további 50 %-os térítési díjkedvezményt biztosít.
  3. A képviselő-testület azon gyermekek részére, akik az (1), (2) bekezdés szerinti kedvezményekre nem jogosultak, 100 %-os térítési díjkedvezményt biztosít, abban az esetben, ha a szülő, törvényes képviselő a Kadarkúti Szociális Alapszolgáltatási Központ vezetőjének bemutatja a kedvezmény megállapítására irányuló eljárásban hozott végleges elutasító határozatot.
  4. Abban az esetben, ha a gyermek az (1) és (2) bekezdés szerinti kedvezményekre nem jogosult, és a szülő, törvényes képviselő a (3) bekezdés szerinti dokumentum bemutatását elmulasztja, a térítési díj 100 %-ának megfizetésére kötelezett.









2. §


E rendelet 2019. 09.01. napján lép hatályba és a hatálybelépését követő napon hatályát veszti.




                              Karsai József                                                                                     Dr. Horváth Zsolt

                               polgármester                                                                                            jegyző




Záradék:



A rendelet kihirdetve:

Kadarkút, 2019. április 5.




Dr. Horváth Zsolt

          jegyző