Nagyatád Város Önkormányzata Képviselő-testületének 30/2009. (XI. 27.) önkormányzati rendelete

a dohányfüst mentes közterületi övezetek kialakítására

Hatályos: 2010. 03. 01

Nagyatád Város Önkormányzata Képviselő-testületének 30/2009. (XI. 27.) önkormányzati rendelete

a dohányfüst mentes közterületi övezetek kialakítására

2010.03.01.

Nagyatád Város Önkormányzata Képviselő-testülete, a város tiszta, esztétikus képének kialakítása és megóvása, az egészséges életmód közösségi feltételeinek elősegítése és a környezet megóvása érdekében – a helyi társadalmi viszonyok rendezésére – a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. § (1) bekezdésének felhatalmazása alapján az alábbi rendeletet alkotja.

Általános rendelkezés

1. § A rendelet célja, hogy a dohánytermékek közterületen történő fogyasztásának korlátozásával védelmet nyújtson a nemdohányzóknak, valamint az életkoruk vagy egészségi állapotuk miatt egyébként fokozott védelmet igénylő személyeknek a passzív dohányzás és az egészségtelen életmód követésének káros hatásaival szemben.

A rendelet hatálya

2. § (1) A rendelet területi hatálya kiterjed Nagyatád Város Önkormányzatának közigazgatási területére.

(2) A rendelet személyi hatálya az (1) bekezdésben jelölt területen tartózkodó természetes személyekre terjed ki.

Értelmező rendelkezések

3. § E rendelet alkalmazása szempontjából:

(1) Játszótér: az a közterületen található külső tér, amelyet játszótéri eszközök elhelyezésére (telepítésére), illetve azok használatára létesítettek, függetlenül attól, hogy a létesítés építésügyi hatósági engedély alá tartozik-e vagy sem.

(2) Játszótéri eszköz: játszótéren elhelyezett eszköz vagy építmény, ideértve annak szerkezeti elemeit is, amelyet gyermekek játék céljára egyedül vagy csoportosan használnak.

A rendelet hatálya alá tartozó területek és azok körzetében történő

dohányzás tilalmáról

4. § (1) Tilos a dohányzás a rendelet I. számú mellékeltében felsorolt játszóterek teljes területén - a szélső játszótéri eszközök által határolt területen - és azoktól 3 méteres körzeten belül, valamint a rendelet II. számú mellékletében felsorolt közintézmények a III. számú mellékletben szereplő térképen sötéttel jelölt körzetében.

(2) A dohányzást tiltó táblák helyének kijelöléséről és a táblák kihelyezéséről vagy a tiltás járdán történő felfestéséről Nagyatád Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatala gondoskodik.

Jogkövetkezmények

5. §

Záró rendelkezések

6. § E rendelet 2010. március 1-jén lép hatályba.

I. számú melléklet a 30/2009. (XI. 27.) önkormányzati rendelethez

Játszóterek:
- Kossuth u.
- Kiszely u.
- Jókai u.
- Hunyadi u.
- Korányi u.
- Széchenyi tér
- Kápolna u.
- Petőfi tér
- Ámor u.
- Honvéd u.
- Szigetvári u.
- Háromfai u.

II. számú melléklet a 30/2009. (XI. 27.) önkormányzati rendelethez

Egészségügyi intézmények:

1. Városi Kórház, Nagyatád, Bajcsy Zs. u. 3.

A Városi Kórház előtti közterületen a Bajcsy-Zsilinszky utcai úttest széléig a Beregszászi utca DK-i sarkától a kórház teherportájának bejáratáig.

2. Egészségügyi Központ, Nagyatád, Tallián u. 2/A.

Az Egészségügyi Központ előtti közterületen lévő járdán, a hozzá érintkező zöldterületen és a parkolóban a Czindery utca DK-i sarkától az intézmény parkolójának D-i végéig.
Köznevelési intézmények:

3. Nagyatádi Óvodák Csillagszem Óvoda, Nagyatád Aradi u. 1. (Csillagszem Óvoda)

4. Nagyatádi Bárdos Lajos Sport Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, valamint a Somogy Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Nagyatádi Tagintézménye, Nagyatád, Baross Gábor utca 4. (Bárdos Lajos Általános Iskola)

5. Kaposvári SZC Nagyatádi Szakképző Iskolája, Nagyatád, Baross Gábor utca 4. (Szakképző Iskola)

6. Kaposvári SZC Ady Endre Gimnáziuma, Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma, Nagyatád, Baross Gábor utca 10. (Kollégium)

Az intézmények előtt húzódó járdán és azzal érintkező zöldterületen a Csillagszem Óvoda DK-i sarkától É-i irányban a Bárdos Lajos Általános Iskola ÉK-i sarkáig. A Bárdos Lajos Általános Iskola ÉK-i sarkától Ny-i irányban a Kollégium ÉNy-i sarkáig. A Szakképző Iskola és tornaterme közti járdákon, úton, parkolóban D-i irányban a 1385-hrsz-ú sétányig.

7. Kaposvári SZC Ady Endre Gimnáziuma, Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma Nagyatád, Dózsa György utca 13. ( Gimnázium)

A Dózsa Gy. u-ban a Gimnázium előtti járdán és az azzal érintkező zöldterületen a Beregszászi utca ÉNy-i sarkától a Rozsnyói és Dózsa György utcák találkozásáig.

III. melléklet a 30/2009. (XI. 27.) önkormányzati rendelethez

null
null
null