Nagyatád Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2024. (I. 29.) önkormányzati rendelete

a víziközműre történő utólagos csatlakozás műszaki és pénzügyi feltételeiről, valamint az utólagos csatlakozásért fizetendő hozzájárulás mértékéről szóló 12/2020. (VI.12.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2024. 01. 30- 2024. 01. 30

Nagyatád Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2024. (I. 29.) önkormányzati rendelete

a víziközműre történő utólagos csatlakozás műszaki és pénzügyi feltételeiről, valamint az utólagos csatlakozásért fizetendő hozzájárulás mértékéről szóló 12/2020. (VI.12.) önkormányzati rendelet módosításáról

2024.01.30.

Nagyatád Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény 45. § (12) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában és a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 1. és 21. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § (1) A víziközműre történő utólagos csatlakozás műszaki és pénzügyi feltételeiről, valamint az utólagos csatlakozásért fizetendő hozzájárulás mértékéről szóló 12/2020. (VI.12.) önkormányzati rendelet 1. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A rendelet személyi hatálya, a (2) bekezdésben foglaltak kivételével Nagyatád Város Önkormányzata tulajdonában lévő víziközmű-hálózatra közvetlenül vagy bekötővezetékkel utólagosan csatlakozó ingatlanok tulajdonosaira, tényleges használóira terjed ki.”

(2) A víziközműre történő utólagos csatlakozás műszaki és pénzügyi feltételeiről, valamint az utólagos csatlakozásért fizetendő hozzájárulás mértékéről szóló 12/2020. (VI.12.) önkormányzati rendelet 1. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(3) A rendelet tárgyi hatálya kiterjed a műszakilag átadott víziközmű-beruházás keretében létrejött, Nagyatád Város Önkormányzata által önállóan, illetve a Nagyatádi Regionális Szennyvíztársulást alkotó 9 önkormányzat együttműködésével megvalósított, alábbi víziközműre történő utólagos csatlakozásra.

a) A Nagyatád - Kivadár városrészben 2015-ben megvalósított, és üzembe helyezett szennyvízcsatorna hálózatra.

b) A TOP-1.1.1-15-SO1-2016-00007 azonosító számú A déli iparterület fejlesztése Nagyatádon című projekt keretében megvalósult ivóvíz- és szennyvízcsatorna-hálózatra a vízjogi üzemeltetési engedély kiadását követően.

c) Nagyatád város bel- és külterületén az a) és b) pontokban meghatározott városrészen kívül megépült szennyvízcsatorna hálózatra.”

2. § A víziközműre történő utólagos csatlakozás műszaki és pénzügyi feltételeiről, valamint az utólagos csatlakozásért fizetendő hozzájárulás mértékéről szóló 12/2020. (VI.12.) önkormányzati rendelet 2. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„2. § E rendelet alkalmazásában:

a) Közmű csatlakozási hozzájárulás: az ingatlan ivóvízzel történő ellátottságának, szennyvízelvezetésének kiszolgálása érdekében az önkormányzat tulajdonában lévő víziközmű-hálózatra történő utólagos csatlakozásért az érdekelt által fizetendő pénzösszeg.

b) érdekelt: a vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény 1. számú melléklet 6. pontjában meghatározott személy.

c) érdekeltségi egység: a külön jogszabály szerinti egy helyrajzi számmal rendelkező ingatlan vagy önálló rendeltetési egység, amely egyben önálló szennyvíz elvezetési hely.

d) ingatlan: az ingatlan-nyilvántartásról szóló 1997. évi CXLI tv. 11. §-ban meghatározott földrészlet, valamint a 12. §-ban meghatározott egyéb önálló ingatlan.

e) ivóvíz bekötővezeték: a Vksztv. 2. § 11. pontjában meghatározott dolog.

f) ivóvíz törzshálózat: a Vksztv. 2. § 12. pontjában meghatározott dolog.

g) önálló rendeltetési egység: meghatározott rendeletetés céljára önmagában alkalmas helyiség vagy helyiségcsoport, amelynek a szabadból vagy az épületen belül közlekedőből nyíló önálló bejárata van.

h) szennyvíz bekötővezeték: a Vksztv. 2. § 18. pontjában meghatározott dolog.

i) szennyvíz törzshálózat: a Vksztv. 2. § 19. pontjában meghatározott dolog.

j) utólagos csatlakozó: aki a víziközmű megvalósításakor a költségekhez bármely oknál fogva nem járult hozzá.

k) víziközmű: a Vksztv. 2. § 20. pontjában meghatározott dolog.

l) víziközmű-hálózat: a víziközmű-szolgáltatásról szóló 2011. évi CCIX. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló 58/2013. (II.27.) Korm. rendelet 1. § 43. pontjában meghatározott dolog.

m) víziközmű-társulat: a vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény IX. fejezetében foglaltaknak megfelelő társulat.”

3. § (1) A víziközműre történő utólagos csatlakozás műszaki és pénzügyi feltételeiről, valamint az utólagos csatlakozásért fizetendő hozzájárulás mértékéről szóló 12/2020. (VI.12.) önkormányzati rendelet 3. § (2) bekezdés c) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(Nem kell utólagos csatlakozási hozzájárulást fizetni:)

„c) az 1. § (3) bekezdés a) és c) pontjai hatálya alá tartozó érdekeltségi egységek esetében, ha a leágazó csatlakozó vezeték végpontja az ingatlan telekhatárán belül található.”

(2) A víziközműre történő utólagos csatlakozás műszaki és pénzügyi feltételeiről, valamint az utólagos csatlakozásért fizetendő hozzájárulás mértékéről szóló 12/2020. (VI.12.) önkormányzati rendelet 3. § (5) és (6) bekezdése helyébe a következő rendelkezések lépnek:

„(5) Nem lehet a víziközmű hálózatra csatlakozni, amíg az utólagos csatlakozási hozzájárulás megfizetésére vonatkozó e rendelet 2/a. melléklete vagy 2/b. melléklete szerinti igazolás kiadásra nem kerül.

(6) A víziközműre történő utólagos csatlakozásért fizetett hozzájárulás kizárólag a víziközmű-hálózat fejlesztésére fordítható.”

4. § A víziközműre történő utólagos csatlakozás műszaki és pénzügyi feltételeiről, valamint az utólagos csatlakozásért fizetendő hozzájárulás mértékéről szóló 12/2020. (VI.12.) önkormányzati rendelet 4. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A víziközmű-hálózatra történő utólagos csatlakozás esetén az alábbiak szerinti utólagos csatlakozási hozzájárulást kell megfizetni:

a) az 1. § (3) bekezdés a) pontja szerinti szennyvízcsatorna hálózat vonatkozásában: 214.000 Ft

b) az 1. § (3) bekezdés b) pontja szerinti ivóvízvezeték-hálózat vonatkozásában: 315.000 Ft

c) az 1. § (3) bekezdés b) pontja szerinti szennyvízcsatorna-hálózat vonatkozásában 315.000 Ft

d) az 1. § (3) bekezdés c) pontja szerinti szennyvízcsatorna hálózat vonatkozásában: 118.110 Ft.”

5. § A víziközműre történő utólagos csatlakozás műszaki és pénzügyi feltételeiről, valamint az utólagos csatlakozásért fizetendő hozzájárulás mértékéről szóló 12/2020. (VI.12.) önkormányzati rendelet 5. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„5. § (1) Az utólagos csatlakozási hozzájárulás megfizetéséről Nagyatád Város Önkormányzatának Képviselő-testülete által átruházott hatáskörben a polgármester határozatban dönt.

(2) Az érdekelt a hozzájárulás összegét egyösszegben a döntés véglegessé válását követő 30 napon belül köteles megfizetni az önkormányzat költségvetési számlájára.

(3) Természetes személy írásbeli kérelme alapján a polgármester legfeljebb 24 havi részletfizetést engedélyez az alábbiak szerint.

a) 2 éven belül félévente, négy egyenlő részletben történő megfizetése, ahol az első részlet a végleges döntést követő 30 napon belül esedékes,

b) 24 havi részletfizetés, ahol az első részlet a végleges döntést követő 30 napon belül esedékes.

(4) Az utólagos csatlakozásra vonatkozó igényt természetes személynek az 1/a. melléklet, gazdálkodó szervezetnek az 1/b. melléklet szerinti kérelmen, az érdekelt által kitöltve és aláírva kell benyújtania a Nagyatádi Polgármesteri Hivatal Műszaki és Vagyongazdálkodási Irodájára.

(5) Természetes személy részére az utólagos csatlakozási díj részletekben történő megfizetésének engedélyezése esetén, annak módja a rendelet 3/a. mellékletébe, 3/b. mellékletébe vagy 3/c. mellékletébe foglalt megállapodásokban kerül rögzítésre.

(6) Amennyiben a részletfizetés engedélyezésre kerül, úgy a kérelmező köteles vállalni, hogy nem fizetés esetén az önkormányzatnál fennálló bármely juttatásából levonható legyen.

(7) Részletfizetés esetén az érdekelt akkor válik jogosulttá a víziközmű-hálózatra történő csatlakozásra, ha megfizette az utólagos csatlakozási hozzájárulás 25% -át.

(8) Amennyiben a vízgazdálkodási hatósági jogkör gyakorlója kötelezi az ingatlan tulajdonosát az ingatlan bekötésére és ezzel a víziközmű szolgáltatás igénybevételére, úgy az érdekelt azonnal jogosulttá válik a víziközmű-hálózatra történő csatlakozásra azzal, hogy az utólagos csatlakozási hozzájárulás fizetési kötelezettsége az előzőekben rögzített feltételekkel fennáll.”

6. § (1) A víziközműre történő utólagos csatlakozás műszaki és pénzügyi feltételeiről, valamint az utólagos csatlakozásért fizetendő hozzájárulás mértékéről szóló 12/2020. (VI.12.) önkormányzati rendelet 3/a. melléklete helyébe a 5. melléklet lép.

(2) A víziközműre történő utólagos csatlakozás műszaki és pénzügyi feltételeiről, valamint az utólagos csatlakozásért fizetendő hozzájárulás mértékéről szóló 12/2020. (VI.12.) önkormányzati rendelet 3/b. melléklete helyébe az 6. melléklet lép.

(3) A víziközműre történő utólagos csatlakozás műszaki és pénzügyi feltételeiről, valamint az utólagos csatlakozásért fizetendő hozzájárulás mértékéről szóló 12/2020. (VI.12.) önkormányzati rendelet az 7. melléklet szerinti 3/c. melléklettel egészül ki.

(4) A víziközműre történő utólagos csatlakozás műszaki és pénzügyi feltételeiről, valamint az utólagos csatlakozásért fizetendő hozzájárulás mértékéről szóló 12/2020. (VI.12.) önkormányzati rendelet a 1. melléklet szerinti 1/a. melléklettel egészül ki.

(5) A víziközműre történő utólagos csatlakozás műszaki és pénzügyi feltételeiről, valamint az utólagos csatlakozásért fizetendő hozzájárulás mértékéről szóló 12/2020. (VI.12.) önkormányzati rendelet a 2. melléklet szerinti 1/b. melléklettel egészül ki.

(6) A víziközműre történő utólagos csatlakozás műszaki és pénzügyi feltételeiről, valamint az utólagos csatlakozásért fizetendő hozzájárulás mértékéről szóló 12/2020. (VI.12.) önkormányzati rendelet a 3. melléklet szerinti 2/a. melléklettel egészül ki.

(7) A víziközműre történő utólagos csatlakozás műszaki és pénzügyi feltételeiről, valamint az utólagos csatlakozásért fizetendő hozzájárulás mértékéről szóló 12/2020. (VI.12.) önkormányzati rendelet a 4. melléklet szerinti 2/b. melléklettel egészül ki.

7. § Hatályát veszti a víziközműre történő utólagos csatlakozás műszaki és pénzügyi feltételeiről, valamint az utólagos csatlakozásért fizetendő hozzájárulás mértékéről szóló 12/2020. (VI.12.) önkormányzati rendelet

8. § Ez a rendelet 2024. január 30-án lép hatályba.

9. § E rendelet rendelkezéseit az e rendelet hatálybalépésekor folyamatban lévő ügyekben is alkalmazni kell.

1. melléklet az 1/2024. (I. 29.) önkormányzati rendelethez

Kérelem
víziközmű-hálózatra történő utólagos csatlakozáshoz természetes személyek részére

Alulírott

Név:...................................................................................................................................
Születési hely, idő:.............................................................................................................
Anyja neve:........................................................................................................................
Lakcím:..............................................................................................................................
Tel.:....................................................................................................................................

mint a(z) 7500 (irányítószám) Nagyatád (település), ………………………………… (közterület) …………. (házszám) …………. helyrajzi számú ingatlan tulajdonosa/kezelője/bérlője kérem, hogy a településen kiépült (a megfelelő részt x-el jelölje)

☐vezetékes ivóvíz-hálózatra történő csatlakozást engedélyezni szíveskedjen
☐vezetékes szennyvíz-hálózatra történő csatlakozást engedélyezni szíveskedjen.


a)Az utólagos csatlakozási hozzájárulás összegének megfizetését (a megfelelő részt x-el jelölje)

☐egyösszegű befizetéssel, a döntés véglegessé válását követő 30 napon belül,
☐2 éven belül, félévente, négy egyenlő részletben történő megfizetéssel,
☐24 hónapos, havi részletfizetéssel
vállalom.


b)A 3. § (2) bekezdés a) , b) , c) pont ja alapján nem kell utólagos csatlakozási hozzájárulást fizetni.(a megfelelő részt x-el jelölje)

☐ a) meglévő bekötővezeték felújítása, karbantartása, cseréje, rekonstrukciója esetén,
☐ b) ha az adott érdekeltségi egység vonatkozásában a víziközműre történő csatlakozásért a hozzájárulást korábban megfizették és a megfizetést hitelt érdemlően igazolni tudják,
☐ c) ha az adott érdekeltségi egység vonatkozásában a leágazó csatlakozó vezeték végpontja az ingatlan telekhatárán belül található.


Büntetőjogi felelősségem tudatában kijelenem, hogy a fenti adatok a valóságnak megfelelnek.

Hozzájárulok, hogy személyes adataimat a Nagyatádi Polgármesteri Hivatal a víziközmű-hálózatra történő csatlakozással kapcsolatos eljárás során kezelje.

Nagyatád,..….. év……….. hó………. nap



................................................
aláírás


Kérelem mellékleteként az alábbi dokumentumok kerülnek benyújtásra (a megfelelőt x-el jelölje):
☐ Amennyiben a kérelmező nem az ingatlan egyedüli tulajdonosa, úgy a tulajdonosok közötti megállapodás egy példányát is csatolni szükséges.
☐ Amennyiben a kérelmező nem az ingatlan tulajdonosa, úgy a tulajdonos és a használó/bérlő között létrejött szerződés egy példányát is csatolni szükséges.

2. melléklet az 1/2024. (I. 29.) önkormányzati rendelethez

Kérelem
víziközmű-hálózatra történő utólagos csatlakozáshoz gazdálkodó szervezetek részére

Alulírott

Név: ..........................................................................................
Képviseletre jogosult:................................................................
Adószám:..................................................................................
Székhely:...................................................................................
Tel.:...........................................................................................

mint a(z) 7500 (irányítószám) Nagyatád (település), ………………………………… (közterület) …………. (házszám) …………. helyrajzi számú ingatlan tulajdonosa/kezelője/bérlője kérem, hogy a településen kiépült (a megfelelő részt x-el jelölje)

☐ vezetékes ivóvíz-hálózatra történő csatlakozást engedélyezni szíveskedjen
☐ vezetékes szennyvíz-hálózatra történő csatlakozást engedélyezni szíveskedjen.

a) Az utólagos csatlakozási hozzájárulás egyösszegű megfizetését a döntés véglegessé válását követő 30 napon belül vállalom.

b) A 3. § (2) bekezdés a) , b) , c) pont ja alapján nem kell utólagos csatlakozási hozzájárulást fizetni.(a megfelelő részt x-el jelölje)

☐ a) meglévő bekötővezeték felújítása, karbantartása, cseréje, rekonstrukciója esetén,
☐ b) ha az adott érdekeltségi egység vonatkozásában a víziközműre történő csatlakozásért a hozzájárulást korábban megfizették és a megfizetést hitelt érdemlően igazolni tudják,
☐ c) ha az adott érdekeltségi egység vonatkozásában a leágazó csatlakozó vezeték végpontja az ingatlan telekhatárán belül található.


Büntetőjogi felelősségem tudatában kijelenem, hogy a fenti adatok a valóságnak megfelelnek.

Nagyatád, ..….. év……….. hó………. nap



................................................
aláírás

Kérelem mellékleteként az alábbi dokumentumok kerülnek benyújtásra (a megfelelőt x-el jelölje):
☐ Amennyiben a kérelmező nem az ingatlan egyedüli tulajdonosa, úgy a tulajdonosok közötti megállapodás egy példányát is csatolni szükséges.
☐ Amennyiben a kérelmező nem az ingatlan tulajdonosa, úgy a tulajdonos és a használó/bérlő között létrejött szerződés egy példányát is csatolni szükséges.

3. melléklet az 1/2024. (I. 29.) önkormányzati rendelethez

Igazolás az utólagos csatlakozásért fizetendő hozzájárulás rákötés
engedélyezéséhez szükséges összegének megfizetéséről természetes személyek részére

Igazolom, hogy

Név: ...........................................................................................

Születési hely, idő: ....................................................................

Anyja neve: ...............................................................................

Lakcím: .....................................................................................
szám alatti lakos

a 7500 Nagyatád, ………………………..…… (közterület) …………. (házszám) ……………... helyrajzi számú ingatlanon megvalósuló (a megfelelő részt x-el jelölje)
☐ ivóvíz-ellátási beruházáshoz
☐ szennyvíz-elvezetési beruházáshoz
szükséges víziközmű-hálózat létesítése miatt történő utólagos csatlakozás feltételeként

(a megfelelő részt x-el jelölje)

☐ A 3. § (2) bekezdés a)/ b)/ c) (a megfelelő pont aláhúzandó) pontja alapján nem kell utólagos csatlakozási hozzájárulást fizetni.

☐ Nagyatád Város Polgármesterének …………………..számú jogerős határozatában előírt……………………..Ft, azaz ………………………………………………….. forint összegű utólagos csatlakozási hozzájárulást
egyösszegben megfizette.

☐ Nagyatád Város Polgármestere a nevezett érdekelt részére az utólagos csatlakozási hozzájárulás
4 félévente egyenlő részletekben történő megfizetését engedélyezte. A nevezett személy az első részlet megfizetésére vonatkozó kötelezettségének eleget tett.

☐ Nagyatád Város Polgármestere a nevezett érdekelt részére az utólagos csatlakozási hozzájárulás
24 havi részletekben történő megfizetését engedélyezte. A nevezett személy ……………… Ft megfizetésére vonatkozó kötelezettségének eleget tett.

Kelt.: Nagyatád, ……..év………..hó……….nap




.............................................
aláírás

4. melléklet az 1/2024. (I. 29.) önkormányzati rendelethez

Igazolás az utólagos csatlakozásért fizetendő hozzájárulás rákötés
engedélyezéséhez szükséges összegének megfizetéséről gazdálkodó szervezetek részére

Igazolom, hogy

Név: ..........................................................................................
Képviseletre jogosult:................................................................
Adószám:..................................................................................
Székhely:...................................................................................

a 7500 Nagyatád, ………………………..…… (közterület) …………. (házszám) ……………... helyrajzi számú ingatlanon megvalósuló (a megfelelő részt x-el jelölje)
☐ ivóvíz-ellátási beruházáshoz
☐ szennyvíz-elvezetési beruházáshoz
szükséges víziközmű-hálózat létesítése miatt történő utólagos csatlakozás feltételeként

(a megfelelő részt x-el jelölje)

☐ A 3. § (2) bekezdés a)/ b)/ c) (a megfelelő pont aláhúzandó) pontja alapján nem kell utólagos csatlakozási hozzájárulást fizetni.

☐ Nagyatád Város Polgármesterének …………………..számú jogerős határozatában előírt ……………………..Ft, azaz ………………………………………………….. forint összegű utólagos csatlakozási hozzájárulást egyösszegben megfizette.

Kelt.: Nagyatád, ……..év………..hó……….nap





.............................................
aláírás

5. melléklet az 1/2024. (I. 29.) önkormányzati rendelethez

3/a. melléklet
MEGÁLLAPODÁS Természetes személyek részére

1. Szerződő felek:

1.1. amely létrejött egyrészről Nagyatád Város Önkormányzata (székhelye:..........................., képviseletében: …………………… polgármester, adószáma:..............................), továbbiakban: önkormányzat

1.2. másrészről név: ..................................................................., születési név: ........................................, születési hely, idő: .........................................................., lakcím: …........................................................., továbbiakban kérelmező(k) között Nagyatád Város Önkormányzata Képviselő-testületének a víziközműre történő utólagos csatlakozás műszaki és pénzügyi feltételeiről, valamint az utólagos csatlakozásért fizetendő hozzájárulás mértékéről szóló 12/2020. (VI. 12.) önkormányzati rendelete 5. § (5) bekezdése alapján, az alábbi feltételekkel:

2. Az önkormányzat kamatmentes részletfizetési kedvezményt biztosít a kérelmező(k) tulajdonában (használatában) lévő 7500 Nagyatád, …………………………(közterület)………………………(házszám), ............ helyrajzi számú ingatlan víziközmű-hálózatra történő csatlakozásához szükséges utólagos csatlakozási hozzájárulás összegének megfizetésére.

3. A kérelmező(k) a 2. pont szerinti közmű csatlakozási díjat az alábbiak szerint köteles(ek) megfizetni:

3.1. az utólagos csatlakozási hozzájárulás teljes összegéből, amely …….……. Ft a jelen megállapodás aláírásával egyidejűleg ……….…… Ft-ot egy összegben, fizet(nek) be a Nagyatád Város Önkormányzata K&H Bank Zrt.-nél vezetett ………………………...…………………..számú költségvetési elszámolási számlájára,

3.2. a fennmaradó ……………... Ft-ot 3 részletben, félévente …………… Ft-os részletekben fizeti meg, az alábbiak szerint:

3.2.1. .... év ............ hónap 15-ig

3.2.2. .... év ............ hónap 15-ig

3.2.3. .... év ............ hónap 15-ig.

4. Amennyiben a kérelmező(k) a 3. pont szerinti határidőben a fizetési kötelezettség(ük)nek nem tesz(nek) eleget írásbeli felszólítást követően sem, úgy ezen összeg az önkormányzattól kapott bármely juttatásukból levonható. Amennyiben ez nem lehetséges úgy a 3. pont szerinti kedvezményt elveszíti(k), és a hátralékos összeg egyösszegben válik esedékessé. Ez esetben a 3. pont 3.2 alpontja szerinti összegre a jelen megállapodás keltétől számított, a Ptk. 6:48. § szerinti kamatot is meg kell fizetni(ük).

5. Szerződő felek jelen megállapodást elolvasás és megértés után, mint akaratukkal megegyezőt alulírott tanúk jelenlétében írták alá.


Nagyatád, 20.... ............................ hó ........ napján.

Önkormányzat képviseletében:


…………………………. ………………………………

kérelmező(k) polgármester

Előttünk, mint tanúk előtt:


Név: .............................................. Név:...................................................

Lakcím:........................................... Lakcím:.............................................

Aláírás:........................................... Aláírás:.............................................

6. melléklet az 1/2024. (I. 29.) önkormányzati rendelethez

3/b. melléklet
MEGÁLLAPODÁS Természetes személyek részére

1. Szerződő felek:

1.1. amely létrejött egyrészről Nagyatád Város Önkormányzata (székhelye:....................., képviseletében: …………………… polgármester, adószáma:........................), továbbiakban: önkormányzat,

1.2. másrészről név: ..................................................................., születési név: ........................................., születési hely, idő: ....................................................., lakcím: ............................................................, továbbiakban kérelmező(k) között Nagyatád Város Önkormányzata Képviselő-testületének a víziközműre történő utólagos csatlakozás műszaki és pénzügyi feltételeiről, valamint az utólagos csatlakozásért fizetendő hozzájárulás mértékéről szóló 12/2020. (VI. 12.) önkormányzati rendelete (továbbiakban: Rendelet) 5. § (5) bekezdése alapján, az alábbi feltételekkel:

2. Az önkormányzat kamatmentes részletfizetési kedvezményt biztosít a kérelmező(k) tulajdonában (használatában) lévő 7500 Nagyatád, ……………..………(közterület) ............ (házszám)………………. helyrajzi számú ingatlan szennyvízcsatorna-hálózatra történő csatlakozásához szükséges utólagos csatlakozási hozzájárulás összegének megfizetésére.

3. A kérelmező(k) a 2. pont szerinti közmű csatlakozási díjat az alábbiak szerint kötelesek megfizetni:

A Rendelet 1. § (3) bekezdés a) és a 4. § (1) bekezdés a) pont ja szerinti esetben:
3.1. az utólagos csatlakozási hozzájárulás teljes összegéből, amely 214.000 Ft a jelen megállapodás aláírásával egyidejűleg 7.000 Ft-ot egy összegben, fizet(nek) be a Nagyatád Város Önkormányzata K&H Bank Zrt.-nél vezetett ……………………………….……………..számú költségvetési elszámolási számlájára,

3.2. a fennmaradó 207.000 Ft-ot 23 havi részletben, havi 9.000 Ft befizetésével, minden hónap 15.-ig fizeti meg.

3.3. Rákötési engedély ……..……… Ft utólagos érdekeltségi hozzájárulás megfizetése után adható ki.


A Rendelet 1. § (3) bekezdés c) és a 4. § (1) bekezdés d) pont ja szerinti esetben:
3.1. az utólagos csatlakozási hozzájárulás teljes összegéből, amely 118.110 Ft a jelen megállapodás aláírásával egyidejűleg 3.110 Ft-ot egy összegben, fizet(nek) be a Nagyatád Város Önkormányzata K&H Bank Zrt.-nél vezetett ……………………………….……………..számú költségvetési elszámolási számlájára,

3.2. a fennmaradó 115.000 Ft-ot 23 havi részletben, havi 5.000 Ft befizetésével, minden hónap 15.-ig fizeti meg.

3.3. Rákötési engedély ……..……… Ft utólagos érdekeltségi hozzájárulás megfizetése után adható ki.


A Rendelet 1. § (3) bekezdés b) és a 4. § (1) bekezdés c) pont ja szerinti esetben:
3.1. az utólagos csatlakozási hozzájárulás teljes összegéből, amely 315.000 Ft a jelen megállapodás aláírásával egyidejűleg 16.000 Ft-ot egy összegben, fizet(nek) be a Nagyatád Város Önkormányzata K&H Bank Zrt.-nél vezetett ……………………………….……………..számú költségvetési elszámolási számlájára,

3.2. a fennmaradó 299.000 Ft-ot 23 havi részletben, havi 13.000 Ft befizetésével, minden hónap 15.-ig fizeti meg.

3.3. Rákötési engedély ……..……… Ft utólagos érdekeltségi hozzájárulás megfizetése után adható ki.

4. Amennyiben a kérelmező(k) a 3. pont szerinti határidőben a fizetési kötelezettség(ük)nek nem tesz(nek) eleget írásbeli felszólítást követően sem, úgy ezen összeg az Önkormányzattól kapott bármely ellátásukból levonható. A mennyiben ez nem lehetséges úgy a 3. pont szerinti kedvezményt elveszíti(k), és a hátralékos összeg egyösszegben válik esedékessé. Ez esetben a 3. pont 3.2. alpontja szerinti összegre a jelen megállapodás keltétől számított, a Ptk. 6:48. § szerinti kamatot is meg kell fizetni(ük).

5. Szerződő felek jelen megállapodást elolvasás és megértés után, mint akaratukkal megegyezőt alulírott tanúk jelenlétében írták alá.

Nagyatád, 20.... ............................ hó ........ napján.

Önkormányzat képviseletében:


…………………………. ………………………………
kérelmező(k) polgármester


Előttünk, mint tanúk előtt:

Név: .............................................. Név:...................................................

Lakcím:........................................... Lakcím:.............................................

Aláírás:........................................... Aláírás:.............................................

7. melléklet az 1/2024. (I. 29.) önkormányzati rendelethez

MEGÁLLAPODÁS Természetes személyek részére

1. Szerződő felek:

1.1. amely létrejött egyrészről Nagyatád Város Önkormányzata (székhelye:....................., képviseletében: …………………… polgármester, adószáma:........................), továbbiakban: önkormányzat,

1.2. másrészről név: ..................................................................., születési név: .........................................., születési hely, idő: ..........................................., lakcím: ............................................................, továbbiakban kérelmező(k) között Nagyatád Város Önkormányzata Képviselő-testületének a víziközműre történő utólagos csatlakozás műszaki és pénzügyi feltételeiről, valamint az utólagos csatlakozásért fizetendő hozzájárulás mértékéről szóló 12/2020. (VI. 12.) önkormányzati rendelete 5. § (5) bekezdése alapján, az alábbi feltételekkel:

2. Az önkormányzat kamatmentes részletfizetési kedvezményt biztosít a kérelmező(k) tulajdonában (használatában) lévő 7500 Nagyatád,……………..………(közterület) ............ (házszám)………………. helyrajzi számú ingatlan ivóvíz-hálózatra történő csatlakozásához szükséges utólagos csatlakozási hozzájárulás összegének megfizetésére.

3. A kérelmező(k) az 2. pont szerinti közmű csatlakozási díjat az alábbiak szerint kötelesek megfizetni:

3.1. az utólagos csatlakozási hozzájárulás teljes összegéből, amely 315.000 Ft a jelen megállapodás aláírásával egyidejűleg 16.000 Ft-ot egy összegben, fizet(nek) be a Nagyatád Város Önkormányzata K&H Bank Zrt.-nél vezetett ……………………………….……………..számú költségvetési elszámolási számlájára,

3.2. a fennmaradó 299.000 Ft-ot 23 havi részletben, havi 13.000 Ft befizetésével, minden hónap 15.-ig fizeti meg.

3.3. Rákötési engedély ……..……… Ft utólagos érdekeltségi hozzájárulás megfizetése után adható ki.

4. Amennyiben a kérelmező(k) a 3. pont szerinti határidőben a fizetési kötelezettség(ük)nek nem tesz(nek) eleget írásbeli felszólítást követően sem, úgy ezen összeg az Önkormányzattól kapott bármely ellátásukból levonható. A mennyiben ez nem lehetséges úgy a 3. pont szerinti kedvezményt elveszíti(k), és a hátralékos összeg egyösszegben válik esedékessé. Ez esetben a 3. pont 3.2. alpontja szerinti összegre a jelen megállapodás keltétől számított, a Ptk. 6:48. § szerinti kamatot is meg kell fizetni(ük).

5. Szerződő felek jelen megállapodást elolvasás és megértés után, mint akaratukkal megegyezőt alulírott tanúk jelenlétében írták alá.

Nagyatád, 20.... ............................ hó ........ napján.

Önkormányzat képviseletében:


…………………………. ………………………………
kérelmező(k) polgármester


Előttünk, mint tanúk előtt:

Név: .............................................. Név:...................................................

Lakcím:........................................... Lakcím:.............................................

Aláírás:........................................... Aláírás:.............................................