Nagyatád Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (II. 28.) önkormányzati rendelete

Nagyatád Város Önkormányzata 2024. évi költségvetéséről

Hatályos: 2024. 03. 01

Nagyatád Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (II. 28.) önkormányzati rendelete

Nagyatád Város Önkormányzata 2024. évi költségvetéséről

2024.03.01.

Nagyatád Város Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva Nagyatád Város Önkormányzata 2024. évi költségvetéséről a következőket rendeli el.

1. A rendelet hatálya

1. § (1) A rendelet hatálya Nagyatád Város Önkormányzata Képviselő-testületére, annak szerveire, és az irányítása alá tartozó költségvetési szervekre terjed ki.

(2) E rendelet személyi hatálya kiterjed a közvetlen és közvetett támogatások tekintetében minden támogatást nyújtó szervre, szervezetre, valamint minden támogatásban részesülőre.

2. § (1) Nagyatád Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a címrendet a (2) bekezdés szerint állapítja meg.

(2) A költségvetési szervek külön-külön alkotnak egy-egy címet.

a) Nagyatád Város Önkormányzata

b) Nagyatádi Polgármesteri Hivatal

c) Nagyatádi Óvodák (NOVIK)

d) Nagyatádi Intézmények Ellátó Szervezete (NINESZ)

e) Nagyatádi Kulturális és Sport Központ (NKSK)

f) Városgondnokság

g) Nagyatádi Fürdők

2. A költségvetés bevételeinek és kiadásainak főösszege

3. § (1) A Képviselő-testület az Önkormányzat és költségvetési szervei együttes 2024. évi költségvetését

a) 6.045.178 ezer Ft bevétellel,

b) 6.045.178 ezer Ft kiadással állapítja meg.

(2) A Képviselő-testület az (1) bekezdésben meghatározott bevételt és kiadást az alábbiak szerint állapítja meg:

a) a működési célú bevételek 3.531.526 ezer Ft

b) a felhalmozási célú bevételek 744.583 ezer Ft

c) a finanszírozási célú bevételek 1.769.069 ezer Ft

ca) költségvetési maradvány 1.524.069 ezer Ft

cb) rövid lejáratú hitelfelvétel 220.000 ezer Ft

cc) megelőlegezések 25.000 ezer Ft

d) a működési célú kiadások 3.657.967 ezer Ft

da) a személyi juttatások kiadásai 1.189.614 ezer Ft

db) a munkaadókat terhelő járulékok 159.189 ezer Ft

dc) a dologi kiadások 1.380.890 ezer Ft

dd) ellátottak pénzbeli juttatásai 9.350 ezer Ft

de) egyéb működési célú kiadások 917.924 ezer Ft

df) működési általános tartalék 1.000 ezer Ft

e) a felhalmozási célú kiadások 2.001.867 ezer Ft

ea) a beruházások összege 207.341 ezer Ft

eb) a felújítások összege 1.779.154 ezer Ft

ec) a céltartalék összege 15.372 ezer Ft

f) a finanszírozási célú kiadások 385.344 ezer Ft

fa) rövid lejáratú hitel visszafizetés 220.000 ezer Ft

fb) támogatási előleg visszafizetés 58.330 ezer Ft

fc) hosszú lejáratú hiteltörlesztés 82.014 ezer Ft

fd megelőlegezések visszafizetése 25.000 ezer Ft

(3) A költségvetési hiány belső finanszírozására szolgáló előző évi költségvetési maradványt működési, illetve felhalmozási célú igénybevétel szerinti tagolásban az 1. melléklet „Finanszírozási műveletek”, „Működési célú költségvetési maradvány igénybevétele”, valamint „Fejlesztési célú költségvetési maradvány igénybevétele” szerint hagyja jóvá.

(4) A költségvetési hiány külső finanszírozására szolgáló finanszírozási célú műveletek bevételeit az 1. melléklet „Finanszírozási műveletek”, „Felhalmozási célú finanszírozási bevétel” szerint hagyja jóvá.

(5) A likviditást biztosító folyószámlahitel-keret összege 220.000.000 Ft.

3. Az önkormányzat bevételei és kiadásai

4. § (1) A Képviselő-testület a bevételi és kiadási főösszeg forrásonkénti megbontását az 1. melléklet szerint hagyja jóvá.

(2) A Képviselő-testület a Polgármesteri Hivatal és a költségvetési szervek bevételi előirányzatait a 2. melléklet szerint hagyja jóvá.

(3) A Képviselő-testület a Polgármesteri Hivatal és a költségvetési szervek kiadási előirányzatait a 3. melléklet szerint hagyja jóvá.

(4) A Képviselő-testület az önkormányzat működési bevételét a 4. melléklet szerint hagyja jóvá.

(5) A Képviselő-testület az önkormányzat működési kiadását az 5. melléklet szerint hagyja jóvá.

(6) A Képviselő-testület a felhalmozási bevételi és kiadási főösszeg forrásonkénti megbontását az 6. melléklet szerint hagyja jóvá.

(7) A Képviselő-testület a kötelező és önként vállalt feladatok működési kiadásait és annak forrásösszetételét a 7. melléklet szerint hagyja jóvá.

5. § (1) A Képviselő-testület az önkormányzati intézmények eseti karbantartási előirányzatait a 3. melléklet 1. pontja szerint hagyja jóvá.

(2) A Képviselő-testület az önkormányzati intézménye saját működési kiadásain belül a tervezett kormányzati funkciók szerinti kiadásait a 3. melléklet 2. pontja szerint hagyja jóvá.

(3) A Képviselő-testület az önkormányzat saját működési kiadásain belül a tervezett kormányzati funkciók szerinti kiadásait az 5. melléklet 1. pontja szerint hagyja jóvá.

(4) A Képviselő-testület az önkormányzat saját működési kiadásain belül a tervezett pénzbeli és természetbeni juttatások kiadásainak előirányzatait az 5. melléklet 2. pontja szerint hagyja jóvá.

(5) A Képviselő-testület a működési célú pénzeszköz átadásokat célonként az 5. melléklet 3. pontja szerint hagyja jóvá.

(6) A Képviselő-testület a beruházási, felújítási és egyéb fejlesztési célú kifizetésein belül az önkormányzati közterületek, ingatlanok fejlesztése és felújítása célonkénti kiadását a 6. melléklet 1. pontja szerint állapítja meg.

(7) A Képviselő-testület a beruházási, felújítási és egyéb fejlesztési célú kifizetésein belül az önkormányzati és intézményi egyéb beruházás és felújítás célonkénti kiadását a 6. melléklet 2. pontja szerint állapítja meg.

(8) A Képviselő-testület az európai uniós és hazai támogatással megvalósuló programok, projektek bevételeit, kiadásait, a források összetételét e rendelet 8. melléklete szerint állapítja meg.

6. § (1) Az önkormányzat hosszú lejáratú hiteleinek adósságszolgálatát a 9. melléklet mutatja be.

(2) Az önkormányzat adósságot keletkeztető ügyleteiből eredő fizetési kötelezettségeit a 10. melléklet mutatja be.

(3) A bevételi és kiadási előirányzatok felhasználása a rendelet 11. mellékletében meghatározott előirányzat-felhasználási ütemterven alapszik.

(4) A bevételi és kiadási előirányzatok teljesítése a rendelet 12. mellékletében meghatározott pénzfelhasználási ütemterven alapszik.

(5) A Képviselő-testület az önkormányzat 2024. évi közvetett támogatásait a 13. melléklet szerint hagyja jóvá.

(6) Az önkormányzat 2023. és 2024. évi eredeti előirányzatainak összehasonlítását a 14. melléklet mutatja be.

(7) Az önkormányzatot tárgyévben megillető központi költségvetési támogatásokat a 15. melléklet mutatja be.

(8) Az önkormányzat tárgyévi és az azt követő 3 év bevételi és kiadási előirányzatait a 16. melléklet mutatja be.

4. A bevételek és a kiadások közötti egyensúly megteremtésének módja

7. § (1) Az önkormányzat a bevételek és kiadások közötti egyensúlyt – kiadás-többlet esetén – a helyi önkormányzatok működőképességének megőrzését szolgáló kiegészítő támogatás 112.077 ezer forint tervezett összegével teremti meg.

(2) A gazdálkodás során a bevételi többletet a képviselő-testület kincstárjegy és állampapír vásárlás, illetve pénzintézeti lekötés útján hasznosíthatja.

(3) A (2) bekezdés szerinti hasznosítással kapcsolatos szerződéseket, illetve pénzügyi műveletek lebonyolítását 100.000 ezer forintig a képviselő-testület a polgármester hatáskörébe utalja.

5. Általános és céltartalék

8. § (1) A Képviselő-testület az Önkormányzat általános tartalékát 1.000 ezer forint, céltartalékát 15.372 ezer forint összegben állapítja meg.

(2) A tartalékok felhasználásáról a képviselő-testület az erre vonatkozó igény felmerülésekor egyedi határozatban dönt.

6. Költségvetési létszámkeret

9. § A Képviselő-testület az önkormányzatnál foglalkoztatottak 2024. évi létszám-előirányzatát az 5. mellékletben, az önkormányzati intézményeknél foglalkoztatottak engedélyezett létszámát a 3. mellékletben részletezettek szerint határozza meg.

7. A költségvetés végrehajtásának szabályai

10. § (1) A költségvetési gazdálkodás biztonságáért a Képviselő-testület a felelős.

(2) A Képviselő-testület a gazdálkodás során elsősorban a kötelező feladatait biztosítja, további terhelhetősége és forrásai figyelembevétele mellett finanszírozza a szabadon vállalt, nem kötelező feladatait. A forrásokat elsődlegesen a kötelező feladatok finanszírozására kell fordítani.

(3) A költségvetési egyensúly helyzetét a Gazdasági Bizottság havonta tárgyalja, megállapításairól – amennyiben a likviditás fenntartása érdekében szükséges – javaslatával tájékoztatja a képviselő-testületet.

(4) Az önkormányzati intézmények finanszírozása, a kötelezettségek teljesítése során elsőként a rendszeres személyi juttatás és járulékai, majd a dologi kiadásokból a közüzemi díjak, élelmezési kiadások, és az intézmény alaptevékenysége szerinti működésre kell forrást biztosítani.

(5) Az intézményeknél a személyi kifizetések kivételével a készpénzben történő egyszeri kifizetés maximális összege nem haladhatja meg a 300 eFt-ot. Az intézményi házipénztárak, pénztárankénti napi záró állománya a térítési díjszedés napjainak és a hétvégi bevételek kivételével legfeljebb 500 eFt lehet. Ettől indokolt esetben, a pénzügyi irodavezető írásbeli engedélyével el lehet térni.

8. Létszám és bérgazdálkodással kapcsolatos előírások

11. § (1) Az intézményi személyi juttatás előirányzatok tartalmazzák a költségvetési törvényben meghatározott alapilletményeket, a soros előrelépések bértöbbletét; túlóra, helyettesítés, jubileumi jutalmak, kötelező bérpótlékok, közlekedési költségtérítés, napidíjak fedezetét.

(2) A köztisztviselőket megillető cafetéria-juttatás 2024. évben személyenként 299.000 Ft – a munkáltatót terhelő közterheket is magába foglaló – cafetéria biztosítására nyújt fedezetet. Az önkormányzat a köztisztviselők juttatásáról szóló rendeletében elfogadott juttatások, támogatások fedezetére az előirányzatokban 300 eFt-ot különít el.

(3) A Képviselő-testület a Nagyatádi Polgármesteri Hivatalban foglalkoztatott köztisztviselők illetményalapjának összegét a 2024. évi központi költségvetésről szóló 2023. évi LV. törvény 62. § (6) bekezdése alapján a 2022. január 1-jétől megállapított 59.800 Ft-ban határozta meg.

(4) A költségvetési szerv vezetője önálló létszám- és bérgazdálkodási jogkörében eljárva a költségvetési szerv részére engedélyezett létszámkeretet a tényleges foglalkoztatás során nem lépheti túl.

(5) Az elemi költségvetésben tervezett bérjellegű előirányzatok nem léphetők túl, a keletkezett bérmaradvány nem használható fel.

(6) A költségvetési szerv csak abban az esetben fordulhat a fenntartóhoz személyi juttatási pótelőirányzat kérelemmel, ha előirányzata nem biztosítja törvényben előírt kötelezettségei teljesítését.

(7) A megüresedett álláshelyek betöltésére a polgármesterrel történő előzetes egyeztetés és jóváhagyás után kerülhet sor.

9. A költségvetési előirányzatok módosításának szabályai

12. § (1) Az önkormányzat intézményei költségvetésének végrehajtásáért, a gazdálkodás jogszerűségéért, a bevételek növeléséért és beszedéséért, a hatékonyság, gazdaságosság, eredményesség érvényesüléséért az intézmény tevékenységi körében a feladatok ellátásának sérelme nélkül a költségvetési szerv vezetője felelős. Valamennyi intézmény vezetőjének alapvető feladata a kiemelt előirányzatok betartása és betartatása. A kiemelt előirányzatok nem léphetőek túl.

(2) A jóváhagyott kiemelt előirányzatokon belül a rovatok közötti átcsoportosításra a költségvetési szerv vezetője saját hatáskörben jogosult. A képviselő-testület nem engedélyezi, hogy az önkormányzati intézmények év közben saját hatáskörű előirányzat módosítást hajtsanak végre a kiemelt előirányzatok között.

(3) Az intézményvezető a költségvetésben nem szereplő kiadásra kötelezettséget nem vállalhat. Évközi pótelőirányzatra vonatkozó kérelmet csak indokolt esetben, előre nem látható kiadás felmerülése esetén nyújthatnak be. A pótelőirányzat a polgármesternél, írásban kezdeményezhető.

(4) Az intézmények bevételi forrásaik növelésére saját hatáskörben pályázatokat adhatnak be. Pályázat benyújtására csak a saját forrás biztosítása esetén kerülhet sor. A pályázatok beadása előtt a források meglétét a pénzügyi iroda vezetőjével igazoltatni kell.

(5) A pályázaton nyert, valamint a meghatározott feladatra átvett pénzeszközök felhasználására és az intézményi előirányzat módosítására a költségvetési szerv vezetője jogosult. Az intézményvezető által módosított előirányzat a költségvetési rendelet módosításával hatályosul.

(6) Az Államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 34. § (2) bekezdése alapján a képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert feladatonként nettó 5 millió forint értékhatárig az önkormányzat bevételeinek és kiadásainak módosítására, és a kiadási előirányzatok közötti átcsoportosításra. A módosítást a legközelebbi költségvetési rendelet módosítása során a rendeletben át kell vezetni.

(7) Ha év közben az Országgyűlés, a Kormány, illetve valamely költségvetési fejezet vagy elkülönített pénzalap az önkormányzat számára meghatározott, kötött célra felhasználható pótelőirányzatot biztosít, és a felhasználása képviselő-testületi döntés nélkül is végrehajtható, annak intézményi felosztásáról és a felhasználásáról a polgármester jogosult dönteni. A módosítást a legközelebbi költségvetési rendelet módosítása során a rendeletben át kell vezetni.

10. Az előirányzatok felhasználása

13. § (1) A Képviselő-testület a rendelet 6. mellékletében jóváhagyott felhalmozási feladatok megvalósításának előkészítésével és lebonyolításával a jóváhagyott kiadási előirányzatokon belül, polgármesteri kötelezettségvállalás mellett, a Polgármesteri Hivatal Műszaki és Vagyongazdálkodási Irodáját bízza meg.

(2) A beruházási és felújítási előirányzat maradvány felhasználásáról a keletkezését követő rendelet módosításkor dönt a képviselő-testület.

(3) Az intézmények saját költségvetésük terhére javítási, hiba-elhárítási, karbantartási munkát végezhetnek. Ha a munkák értéke az 500 eFt-ot meghaladja, a kivitelezés a Műszaki és Vagyongazdálkodási Iroda ellenőrzése mellett történhet.

(4) Valamennyi működési célú, valamint beruházási, felújítási megrendelés, beszerzés, szolgáltatás igénybevétele esetén, ha annak várható kiadása eléri, vagy meghaladja az 5.000 ezer forintot, de még nem tartozik a közbeszerzésekről szóló törvény hatálya alá, pályázati eljárást kell lefolytatni. Pályázati eljárást azonnali intézkedést igénylő rendkívüli helyzetben nem kell lefolytatni. Szerződést kötni a legelőnyösebb ajánlatot tevővel lehet.

(5) A pályázatokat legalább 3 tagból álló, feladatorientált munkacsoport bírálja el, amelynek tagjai lehetnek:

a) Polgármesteri Hivatal Műszaki és Vagyongazdálkodási Iroda vezetője, vagy az általa megbízott szakértelemmel rendelkező munkatárs,

b) a polgármesteri hivatal pályázat tárgya szerinti köztisztviselője,

c) az érintett intézmény vezetője vagy megbízottja,

d) a lebonyolítással megbízott szerv vezetője,

e) szükséges esetben egyéb szakértők.

(6) A pályázati eljárás során a pályázat tárgya szerinti tevékenységet végző, legalább három szervezetet kell megkeresni ajánlattételre.

(7) Állami és Európai Uniós források igénybevételével megvalósuló fejlesztések végrehajtásának előkészítését, a beruházás bonyolítási és pénzügyi finanszírozási feladatait a polgármesteri hivatal látja el. Intézmény beruházási joggal való felruházásáról a képviselő-testület dönt.

11. A képviselői keret felhasználása

14. § (1) A Képviselő-testület a költségvetési évre a képviselők éves keretét képviselőnként 60.000 Ft összegben állapítja meg. Az előirányzat az önkormányzat kiadási előirányzataiban szerepel.

(2) A képviselői keretből támogathatók:

a) Az önkormányzat által fenntartott intézmények rendezvényei;

b) Az önkormányzati intézményekben működő művészeti és egyéb csoportok;

c) A városban működő civil szervezetek, sportszervezetek, klubok, egyházak;

d) Városi közösségi napok rendezvényei;

e) A város közterületeinek, parkjainak, játszótereinek karbantartásának, felújításának, a város karácsonyi díszkivilágításának kiadásai;

f) Az önkormányzat, vagy intézményei által létrehozott alapítványok.

(3) A képviselői keretből természetes személyek nem támogathatók.

(4) A képviselői keret felhasználására a támogatásokra vonatkozó javaslatot, ha a döntés nem tartozik az át nem ruházható képviselő-testületi hatáskörök közé, a polgármester hagyja jóvá és intézkedik a végrehajtásáról. Ha a polgármester a javaslattal nem ért egyet úgy abban a kérdésben a képviselő-testület dönt.

(5) A jóváhagyott felhasználással kapcsolatos előirányzat átcsoportosítást a képviselő testület a soron következő költségvetési rendelet módosításakor építi be költségvetési rendeletébe.

(6) A képviselői keret felhasználásáról az összeg és a cél pontos meghatározásával, legkésőbb a tárgyév október 31-ig írásban rendelkezni kell. A tárgyévi felhasználást a költségvetési rendeletbe be kell építeni. A tárgyévben felhasználásra nem került képviselői keret következő évi felhasználására nincs lehetőség.

12. Társadalmi- és sportszervezetek támogatásának szabályai

15. § (1) Az önkormányzati támogatásban részesített társadalmi- és sportszervezetekkel az önkormányzat támogatási szerződést köt, amelyben pontosan meg kell határozni a támogatás összegét, felhasználásának célját, az elszámolás módját.

(2) Nagyatád Város Polgármestere a társadalmi- és sportszervezeteknek nyújtott támogatások elbírálásával kapcsolatos hatáskörét a Humán Közszolgáltatások Bizottságára ruházza.

(3) A felhasználásról valamennyi szervezetnek a tárgyévet követő január 31-ig, pénzügyi bizonylatok becsatolásával el kell számolnia.

(4) A támogatás felhasználásának szabályszerűségét a pénzügyi iroda ellenőrzi és vizsgálatának eredményéről legkésőbb a zárszámadási rendelet elfogadásáig a Gazdasági Bizottságot tájékoztatja.

(5) Amennyiben a támogatott a támogatási összeg felhasználásáról nem, vagy nem szabályszerűen számol el, a Gazdasági Bizottság a képviselő-testületnél kezdeményezheti a támogatás visszavonását. A következő évben csak annak a szervezetnek folyósítható támogatás, amelyik az előző évi támogatásról szabályszerűen elszámolt.

(6) Az államháztartáson kívüli forrás átvételéről és átadásáról szóló 2/2014. (I.31.) önkormányzati rendeletben szabályozott egyedi kérelmek elbírálását, az Egyedi támogatás előirányzat terhére a Polgármester hatáskörébe utalja.

13. Záró és vegyes rendelkezések

16. § (1) E rendelet 2024. március 1. napján lép hatályba. Rendelkezéseit 2024. január 1-től kell alkalmazni, melyek a 2024. évről szóló zárszámadási rendelet elfogadásáig hatályosak.

(2) Az e rendelet elfogadásáig a polgármester által az előző évi előirányzatok arányos mértékéig beszedett bevételeket és teljesített kiadásokat e rendelet előirányzatai tartalmazzák.

1. melléklet a 2/2024. (II. 28.) önkormányzati rendelethez

Nagyatád Város Önkormányzata 2024. évi bevételi és kiadási előirányzatai

ezer Ft

I. Működési bevételek

eredeti előirányzat

1. Önkormányzat költségvetési támogatása

1 861 871

Önkormányzat általános és feladatalapú támogatása

1 749 794

Működőképesség megőrzését szolgáló rendkívüli támogatás

112 077

2. Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülről

96 820

Önkormányzati

75 996

Intézményi

20 824

3. Európai Uniós és hazai támogatással megvalósuló fejlesztések
működési kiadásainak támogatása

21 637

4. Önkormányzat saját bevételei

1 037 471

5. Önkormányzati intézmények saját bevételei

512 552

6. Működési célú támogatás bevétele

1 175

7. Működési bevételek összesen

3 531 526

II. Működési kiadások

1. Önkormányzati intézmények kiadásai

2 106 078

2. Önkormányzati kiadások

1 550 889

Nagyatád Város Önkormányzata működési kiadása

1 469 807

Szociálpolitikai jellegű kiadások

11 350

Működési célú pénzeszköz átadás

69 732

3. Működési kiadások összesen

3 656 967

III. Általános tartalék

1 000

Működési kiadások és bevételek egyenlege

126 441

IV. Finanszírozási műveletek - működési

Bevétel

Működési célú finanszírozási (folyószámla-hitelkeret)

220 000

Működési célú költségvetési maradvány igénybevétele

184 771

Megelőlegezések (közfoglalkoztatás)

25 000

Kiadás

Működési célú finanszírozási (folyószámla-hitelkeret)

220 000

Költségvetési támogatási előleg elszámolása

58 330

Megelőlegezések elszámolása (közfoglalkoztatás)

25 000

Működési bevételek mindösszesen

3 961 297

Működési kiadások mindösszesen

3 961 297

V. Felhalmozási bevételek

744 583

VI. Felhalmozási kiadások

2 001 867

VII. Finanszírozási műveletek - fejlesztési

Bevétel

Fejlesztési célú költségvetési maradvány igénybevétele

1 339 298

Kiadás

Felhalmozási célú finanszírozási kiadás

82 014

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN

6 045 178

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN

6 045 178

2. melléklet a 2/2024. (II. 28.) önkormányzati rendelethez

2024. évi intézményi bevételi előirányzatok

ezer Ft

Intézmény megnevezése

Polgármesteri
Hivatal

Nagyatádi
Óvodák

Nagyatádi
Intézmények
Ellátó
Szervezete

Nagyatádi
Kulturális és
Sport
Központ

Város-
gondnokság

Nagyatádi
Fürdők

Összesen

eredeti

eredeti

eredeti

eredeti

eredeti

eredeti

eredeti

előirányzat

előirányzat

előirányzat

előirányzat

előirányzat

előirányzat

előirányzat

Saját bevételek

9 553

15

202 204

46 314

88 279

166 187

512 552

Egyéb működési célú támogatás

1 705

16 663

2 456

20 824

ebből: - elkülönített állami pénzalaptól, fejezettől

1 705

16 663

2 456

20 824

- egyéb fejezettől

0

Működési célú támogatás bevétele

175

175

Költségvetési maradvány

1 879

984

1 909

1 442

15 522

4 460

26 196

Önkormányzati támogatás

282 629

314 001

332 316

183 830

262 309

171 246

1 546 331

Működési bevételek összesen

294 061

315 000

538 134

231 586

382 948

344 349

2 106 078

Felhalmozási célú önkormányzati támogatás

186

2 711

6 871

8 701

3 504

21 973

Felhalmozási bevételek összesen

186

2 711

6 871

8 701

3 504

21 973

Mindösszesen

294 061

315 186

540 845

238 457

391 649

347 853

2 128 051

3. melléklet a 2/2024. (II. 28.) önkormányzati rendelethez

2024. évi intézményi kiadási előirányzatok

ezer Ft

Intézmény megnevezése

Polgármesteri
Hivatal

Nagyatádi
Óvodák

Nagyatádi
Intézmények
Ellátó
Szervezete

Nagyatádi Kulturális és
Sport Központ

Város-
gondnokság

Nagyatádi
Fürdők

Összesen

eredeti

eredeti

eredeti

eredeti

eredeti

eredeti

eredeti

előirányzat

előirányzat

előirányzat

előirányzat

előirányzat

előirányzat

előirányzat

Személyi juttatások

231 574

274 003

171 247

98 723

196 509

147 378

1 119 434

Járulékok

32 211

38 356

22 493

12 259

26 293

19 607

151 219

Dologi kiadások

30 276

2 641

344 394

120 604

160 146

177 364

835 425

ebből: - élelmiszer

234 654

234 654

- villamosenergia

7 259

8 838

20 289

6 038

68 187

110 611

- gázenergia

635

21 084

19 600

12 337

4 021

57 677

- távhő- és melegvíz

4 167

410

4 577

- víz- és csatorna

625

6 770

5 139

2 853

16 609

31 996

- karbantartás (eseti)

740

3 873

9 994

6 793

21 400

- dologi

21 757

2 641

68 141

71 703

128 514

81 754

374 510

Működési kiadások összesen

294 061

315 000

538 134

231 586

382 948

344 349

2 106 078

Beruházás

186

2 711

5 093

7 706

3 504

19 200

Felújítás

1 778

995

2 773

Felhalmozási kiadások összesen

186

2 711

6 871

8 701

3 504

21 973

Kiadások mindösszesen

294 061

315 186

540 845

238 457

391 649

347 853

2 128 051

Engedélyezett létszám (fő)

47

47

47

23

42

37

243

Közfoglalkoztatott (fő)

4

37

6

47

1. Az önkormányzati intézmények 2024. évi eseti karbantartási előirányzatai

ezer Ft

eredeti előirányzat

NINESZ

740

Műfűves pálya karbantartása

300

Százszorszép Óvoda villámvédelmi rendszer javítása

440

NKSK

3 873

Kulturális Központ kiállító és klubtermének felújítása

3 244

Könyvtár parketta javítása

229

Csatornahálózat tisztítás

400

Városgondnokság

9 994

Önkormányzati bérlakások karbantartása

1 500

Épületek karbantartása

8 494

Nagyatádi Fürdők

6 793

Strand vizesblokkok karbantartása

695

Gyógyfürdő eseti karbantartása

5 706

Tetőszigetelés

4 500

Szivattyú javítás

300

Csatornahálózat tisztítás

906

Tanuszoda csatornahálózat tisztítása

392

Mindösszesen

21 400

2. Nagyatád Város Önkormányzata kormányzati funkciók szerinti 2024. évi Városgondnokságnál felhasználandó előirányzatai

eredeti előirányzat

Közutak, hidak üzemeltetése, fenntartása

Betonjárda építés, karbantartás

500

Összesen:

500

Zöldterület kezelés (Parkfenntartás)

Játszóterek (ellenőrzés, felülvizsgálat, pótlás)

1 700

Zöldterületek fenntartása, rekonstrukciója, parlagfű irtás

28 500

Városfásítások, pótlások

3 500

Virágosítás

7 150

Szökőkút, csobogó javítása, köztéri óra karbantartása

350

Padok, hulladékgyűjtők, zászlótartók karbantartása, felújítása

1 200

Csupaszcsigák elleni védekezés

500

Összesen

42 900

Városgazdálkodási egyéb szolgáltatások (Építés-településfejlesztés)

Karácsonyi díszkivilágítás fel- és leszerelése

3 000

Galambok és varjak elleni védelem

2 000

Nyilvános WC működtetése

420

Összesen:

5 420

Mindösszesen:

48 820

4. melléklet a 2/2024. (II. 28.) önkormányzati rendelethez

Nagyatád Város Önkormányzata saját költségvetése 2024. évi működési bevételi előirányzatai

ezer Ft

Önkormányzati működési bevételek

eredeti előirányzat

1. Költségvetési támogatás

1 861 871

Önkormányzat működésének általános támogatása

291 050

Önkormányzat egyes köznevelési feladatainak támogatása

384 044

Önkormányzat szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

235 175

Önkormányzat kulturális feladatainak támogatása

39 597

Önkorm. szoc. és gyermekjóléti f. támog. (Társulás-Ktgv.tv. 2.melléklet)

711 529

Önkorm. szoc. és gyermekjóléti f. támog. (Társulás-Ktgv.tv. 3.melléklet)

80 000

2023. évi elszámolásból eredő költségvetési támogatás

8 399

Működőképesség megőrzését szolgáló rendkívüli támogatás

112 077

2. Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülről

75 996

Társadalombiztosítás pénzügyi alapjaitól

67 829

Önkormányzati Társulástól

3 067

Helyi önkormányzatoktól

5 100

3. Európai Uniós és hazai támogatással megvalósuló fejlesztések
működési kiadásainak támogatása

21 637

TOP Plusz-1.1.3-21 Aktív turisztikai élményszerzés Nagyatádon

21 637

4. Az önkormányzat saját bevételei

1 037 471

Saját működési bevételek

175 230

Közhatalmi bevételek

862 241

Kommunális adó

68 800

Iparűzési adó

668 000

Idegenforgalmi adó

7 300

Építményadó

111 177

Talajterhelési díj, közterület használati díj

3 464

Pótlék, bírság

3 500

5. Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

1 000

Működési bevételek mindösszesen

2 997 975

Finanszírozási műveletek

403 575

Bevételek mindösszesen

3 401 550

5. melléklet a 2/2024. (II. 28.) önkormányzati rendelethez

Nagyatád Város Önkormányzata saját költségvetése 2024. évi működési kiadási előirányzatai

ezer Ft

Személyi
juttatások

Járulékok

Dologi
kiadások

Ellátottak pénzbeli
juttatásai

Egyéb működési
célú kiadás

Összesen

Enged.
létszám

Megnevezés

eredeti
ei.

eredeti
ei.

eredeti
ei.

eredeti
ei.

eredeti
ei.

eredeti
ei.

1. Önkormányzati működés

42 839

4 470

139 758

187 067

1

Általános igazgatási tevékenység

42 839

4 470

64 611

111 920

Hosszúlejáratú hitelek kamata

75 147

75 147

2. Egészségügyi Alapellátás

27 341

3 500

52 311

83 152

3

3. EU-s és hazai támogatással megvalósuló projektek működése

148 425

148 425

TOP-3.1.1-15 A nagyatádi kerékpárút hálózat fejlesztése

416

416

TOP Plusz-1.2.1-21 Élhető Nagyatád

47 446

47 446

TOP Plusz-2.1.1-21 Idősek Otthona energetikai korszerűsítése

6 811

6 811

TOP Plusz-3.2.2-21 Szociális Szolgáltató Központ infrastrukturális fejl.

69 545

69 545

TOP Plusz-1.1.3-21 Aktív turisztikai élményszerzés Nagyatádon

24 207

24 207

4. Városműködtetési feladatok

200 471

200 471

Önkormányzati vagyonnal való gazdálkodás

57 657

57 657

Vagyonbiztosítás

5 000

5 000

Közutak, hidak üzemeltetése, fenntartása

32 720

32 720

Árvíz és belvízvédelem, vízkárelhárítás

3 000

3 000

Víztermelés, -kezelés, -ellátás (települési vízellátás)

25 476

25 476

Közvilágítás

50 765

50 765

Zöldterület kezelés (parkfenntartás)

4 300

4 300

Egyéb szolgáltatások (építés, településfejlesztés)

21 553

21 553

5. Támogatás és járulék befizetési kötelezettség

45 521

45 521

6. Működési célú pénzeszköz átadás RKTÖT részére

802 671

802 671

7. Pénzbeli és természetbeni ellátások

2 000

9 350

11 350

Kötelező feladatok összesen

70 180

7 970

542 965

9 350

848 192

1 478 657

4

8. Pénzeszköz átadás

69 732

69 732

Államháztartáson belül

2 620

2 620

Államháztartáson kívül

67 112

67 112

9. Működési dologi kiadások (terembérleti díj, szállítási szolgáltatás)

2 500

2 500

Nem kötelező feladatok összesen

2 500

69 732

72 232

Kötelező és nem kötelező feladatok összesen

70 180

7 970

545 465

9 350

917 924

1 550 889

4

Intézményi támogatás

1 546 331

Általános tartalék

1 000

Működési kiadások mindösszesen

3 098 220

Finanszírozási műveletek

303 330

Kiadások mindösszesen

3 401 550

1. Nagyatád Város Önkormányzata kormányzati funkciók szerinti 2024. évi előirányzatai

ezer Ft

eredeti előirányzat

Önkormányzati vagyonnal való gazdálkodási feladatok

Közös költség

2 716

Közvetített szolgáltatások

45 132

Önkormányzati nem lakáscélú ingatlanok karbantartása

8 200

Rágcsáló irtás

737

Tűzjelzőrendszer felügyelet

572

Épület-energetikai tanúsítványok elkészítése

200

Épületek elektromos hálózatának felülvizsgálata

100

Összesen:

57 657

Közutak, hidak üzemeltetése, fenntartása

2023. évről áthúzódó

961

Közlekedési táblák beszerzése

2 000

Útburkolati jelek festése

4 000

Városi utak javítása / kátyútlanítás

8 000

Forgalomtechnikai berendezések, jelzések karbantartása

1 572

Takarítási munkák (Netta-Pannonia Kft.)

5 767

Síkosság elleni anyagbeszerzés

1 500

Síkosság elleni védekezési munkák (Netta-Pannonia Kft.)

8 140

Hidak karbantartása, hídvizsgálat

280

Földutak javítása

500

Összesen:

32 720

Árvíz és belvízvédelemmel összefüggő tevékenység, vízkárelhárítás

Csapadékvízelvezető rendszer karbantartása

3 000

Összesen:

3 000

Víztermelés, -kezelés, -ellátás, szennyvíz gyűjtése, tisztítása

Közkutak vízdíja

199

Tűzivíztározók karbantartása

100

Vizi közművekkel kapcsolatos kiadások-ívóvíz

19 733

Vizi közművekkel kapcsolatos kiadások-szennyvíz

5 444

Összesen:

25 476

Közvilágítás

Közvilágítási villamos energia

46 049

Közvilágítási karbantartási díj

4 716

Összesen:

50 765

Zöldterület kezelés (parkfenntartás)

Veszélyes fák metszése, kivágása, fagyöngymentesítés

4 000

Díszburkolatok gyomírtása

300

Összesen:

4 300

Városgazdálkodási egyéb szolgáltatások, közterület rendfenntartás, köztemető fenntartás

2023. évről áthúzódó

4 413

Közüzemi díjak

2 058

Hulladékszállítás (illegális hulladéklerakók)

1 651

Köztéri szobrok védelme, áthelyezése

5 430

Hadipark eszköz karbantartás

4 000

Talajvízfigyelő kutakról jelentés

1 461

Közbeszerzési tanácsadás

2 540

Összesen:

21 553

2. Nagyatád Város Önkormányzata 2024. évi pénzbeli és természetbeni juttatások előirányzatai

ezer Ft

eredeti előirányzat

Települési támogatások

5 350

Lakásfenntartási támogatás

1 600

Gyógyszertámogatás

200

A helyi autóbusz-közlekedéshez nyújtott támogatás

250

Születési támogatás

1 000

Pénzbeli rendkívüli települési támogatás

2 300

Egyéb ellátás

4 000

Köztemetés

4 000

Szociális támogatások összesen

9 350

3. Nagyatád Város Önkormányzata 2024. évi működési célú pénzeszközátadás

ezer Ft

eredeti előirányzat

1. Államháztartáson kívülre adott támogatások

67 112

Sportcélú támogatás

47 900

Társadalmi szervezetek, művészeti csoportok

5 700

Egyedi támogatás

2 400

Nagyatádi Diákokért Alapítvány

800

Motorock fesztivál megrendezésének támogatása

1 300

Nagyatádi Rinyamente TDM támogatása

3 500

Polgármesteri keret

200

Pro Família Nagyatád Alapítvány

300

Pro Futuro Alapítvány

700

Berzsenyi Dániel Irodalmi és Művészeti Társaság

200

Helyi személyszállítási közszolgáltatás

4 112

2. Államháztartáson belülre adott támogatások

805 291

Nagyatád Város Cigány Nemzetiségi Önkormányzata támogatása

200

Bursa Hungarica

900

Központi vagy fejezeti kezelésű előirányzatok EU-s programokra

1 520

Rinyamenti Kistérség Többcélú Önkormányzati Társulása

802 671

Működési célú támogatás átadása

711 529

Működési célú kiegészítő támogatás átadása

80 000

2023. évi elszámolásból eredő költségvetési támogatás átadása

9 078

Létszám arányos tagdíj

1 992

Szociális étkeztetés ellátásához

72

Mindösszesen

872 403

6. melléklet a 2/2024. (II. 28.) önkormányzati rendelethez

Nagyatád Város Önkormányzat 2024. évi felhalmozási előirányzatai

ezer Ft

eredeti előirányzat

BEVÉTELEK

1. Önkormányzatok felhalmozási célú támogatása

464 122

EU támogatással megvalósuló programokhoz

463 122

TOP Plusz-1.2.1-21 Élhető Nagyatád-a városközpont környezettudatos fejlesztése

20 241

TOP Plusz-2.1.1-21 A Nagyatádi Idősek Otthona energetikai korszerűsítése

38 818

TOP Plusz-1.1.3-21 Aktív turisztikai élményszerzés Nagyatádon

358 018

EFOP-1.5.3-16 Rinyamenti közösség az Emberekért

46 045

Egyéb felhalmozási célú támogatások

1 000

2. Felhalmozási és tőkejellegű bevételek

279 461

Ingatlan értékesítés bevétele

53 825

Lakásértékesítés bevétele

1 453

Ingó értékesítés

1 500

Vagyonértékesítés

138 946

TOP Plusz-1.1.3-21 Aktív turisztikai élményszerzés Nagyatádon

83 737

3. Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

1 000

Egyéb forrásból

1 000

4. Felhalmozási bevételek összesen

744 583

KIADÁSOK

I. Beruházások

1. Európai Uniós és hazai támogatással megvalósuló beruházások

100 669

TOP Plusz-1.2.1-21 Élhető Nagyatád-a városközpont környezettudatos fejlesztése

1 690

TOP Plusz-3.2.2-21 Szociális Szolgáltató Központ infrastrukturális fejlesztése

4 466

TOP Plusz-1.1.3-21 Aktív turisztikai élményszerzés Nagyatádon

94 513

2. Önkormányzati saját erőből megvalósuló beruházások

76 223

Ingatlan vásárlás

10 852

Közterület építés (6.1. melléklet)

14 050

Egyéb építés (6.1. melléklet)

31 121

Egyéb beruházások (6.2. melléklet)

20 200

3. Vízi közművekkel kapcsolatos kiadások

30 449

Ivóvíz hálózat

23 175

Szennyvíz hálózat

7 274

Beruházások összesen

207 341

- 2 -

II. Felújítások

1. Európai Uniós és hazai támogatással megvalósuló felújítások

1 694 019

TOP-3.1.1-15 A nagyatádi kerékpárút hálózat fejlesztése

2 000

TOP Plusz-1.2.1-21 Élhető Nagyatád-a városközpont környezettudatos fejlesztése

840 657

TOP Plusz-2.1.1-21 A Nagyatádi Idősek Otthona energetikai korszerűsítése

277 045

TOP Plusz-3.2.2-21 Szociális Szolgáltató Központ infrastrukturális fejlesztése

233 425

TOP Plusz-1.1.3-21 Aktív turisztikai élményszerzés Nagyatádon

340 892

2. Önkormányzati saját erőből megvalósuló felújítások

85 135

Út, parkoló felújítás (6.1. melléklet)

29 030

Önkormányzati ingatlanok felújítása (6.1. melléklet)

50 732

Egyéb felújítások (6.2. melléklet)

5 373

Felújítások összesen

1 779 154

III. Felhalmozási kiadások mindösszesen

1 986 495

IV. Fejlesztési célú céltartalék

15 372

V. Fejlesztési célú költségvetési maradvány

Fejlesztési célú költségvetési maradvány Önkormányzat

1 339 298

Fejlesztési célú költségvetési maradvány összesen

1 339 298

Felhalmozási kiadások és bevételek egyenlege

-82 014

Finanszírozási műveletek

Felhalmozási célú finanszírozási kiadás

82 014

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN

2 083 881

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN

2 083 881

1. Nagyatád Város Önkormányzata 2024. évi saját erőből megvalósuló közterületek, ingatlanok fejlesztése és felújítása

ezer Ft

eredeti előirányzat

Beruházás

Közterület építés

14 050

Ady utca déli részén út építés

12 850

Szarvas utca-Szabadság utca járda építés

1 200

Egyéb építés

31 121

Központi temető - urnafal építés

8 351

Rákóczi utca 5. szám előtt buszmegálló kiépítése

960

Malomárok híd építés

7 010

Optikai kábel létesítése

1 000

Csapadékvízelvezető csatornák és átereszek rekonstrukciója,
műtárgy létesítése (Rákóczi utca; Béke utca; Munkácsy utca)

7 000

Sportcentrum öltöző bővítés

6 800

Összesen

45 171

Felújítás

Út, parkoló felújítás

29 030

Arany János utca út felújítás

13 440

Földutak felújítása (Rózsadomb és Honvéd utca)

9 240

Korányi utca 4. parkoló felújítás

6 350

Önkormányzati ingatlanok felújítása

50 732

2023. évről áthúzódó

881

Kivadári temető ravatalozó - előtető és burkolat építés

2 955

Dohánybeváltó felújítása

43 221

Vásárcsarnok előtető pótlás

1 675

Park Hotel felújítása

2 000

Összesen

79 762

2. Nagyatád Város Önkormányzata 2024. évi saját erőből megvalósuló egyéb beruházás és felújítás

ezer Ft

eredeti előirányzat

Beruházások

Önkormányzat

1 000

Bútor, informatikai eszköz beszerzés

1 000

Önkormányzati intézmények

NOVIK

186

Számítástechnikai eszköz beszerzése

186

NINESZ

2 711

Konyhai eszközök beszerzése

1 905

Kisértékű tárgyi eszközök

806

NKSK

5 093

Számítástechnikai eszköz beszerzése

406

Tárgyi eszközök beszerzése

4 687

Városgondnokság

7 706

Tehergépjármű beszerzés

3 120

Motoros fűkasza beszerzése

1 230

Játszótéri eszközök beszerzése

2 445

Tárgyi eszközök beszerzése

911

Nagyatádi Fürdők

3 504

1. Gyógyfürdő

974

Szivattyú beszerzés

350

Kisértékű tárgyi eszközök

60

Számítástechnikai eszköz beszerzése

564

2. Uszoda

564

Számítástechnikai eszköz beszerzése

564

3. Strand

1 966

Szűrőtöltet csere

1 651

Kisértékű tárgyi eszközök

315

Intézményi beruházások összesen

19 200

Önkormányzati és intézményi beruházások mindösszesen

20 200

Felújítások

Önkormányzat

2 600

Körforgalom-kandeláber pótlás (2 db)

2 600

Önkormányzati intézmények

NKSK

1 778

Szoborpark vizesblokk fejlesztés

1 778

Városgondnokság

995

Tehergépjármű felújítása

995

Intézményi felújítások összesen

2 773

Önkormányzati és intézményi felújítások mindösszesen

5 373

7. melléklet a 2/2024. (II. 28.) önkormányzati rendelethez

2024. évi kötelező és az önként vállalt feladatok működési kiadásainak forrásösszetétele

ezer Ft

Feladat megnevezése

Működési kiadás eFt

Költségvetési, egyéb
támogatás

Egyéb működési célú támogatások

Feladatellátáshoz kapcsolódó
saját bevételek

Maradvány

Egyéb önkormányzati forrásszükséglet

Rendel-kezésre álló bevétel eFt

Támogatás összesen
eFt

Meg-oszlás

Támogatás összesen
eFt

Meg-oszlás

Saját
bevétel
eFt

Meg-oszlás

Összege
eFt

Meg-oszlás

Feladat fi-
nanszírozás
eFt

Meg-oszlás

Polgármesteri Hivatal

294 061

185 340

63,0%

9 553

3,2%

1 879

0,64%

97 289

33,1%

Óvodák fenntartása (NOVIK)

315 000

314 001

99,7%

15

0,0%

984

0,3%

Óvodák működtetése (NINESZ)

50 908

50 908

100,0%

Gyermekétkeztetés (NINESZ)

332 157

223 327

67,2%

2 000

0,6%

74 625

22,5%

32 205

9,7%

Telephelyek működtetése (NINESZ)

43 401

1 705

3,9%

22 837

52,6%

1 909

4,4%

16 950

39,1%

Könyvtár (NKSK)

24 028

4 750

19,8%

84

0,3%

19 194

79,9%

Közművelődés (NKSK)

113 484

34 847

30,7%

11 924

10,5%

1 442

1,3%

65 271

57,5%

Városüzemeltetés (Városgondnokság)

382 948

22 061

5,8%

16 838

4,4%

88 279

23,1%

15 522

4,1%

240 248

62,7%

Szociálpolitikai jellegű feladatok

11 350

11 350

100,0%

Önkormányzat

1 443 485

903 210

62,6%

28 804

2,0%

169 383

11,7%

158 575

11,0%

183 513

12,7%

Egészségügyi alapellátás

83 152

67 829

81,6%

5 847

7,0%

9 476

11,4%

Kötelező feladatok összesen

3 093 974

1 749 794

56,6%

117 176

3,8%

382 547

12,4%

180 311

5,8%

664 146

21,5%

862 241

Vendég étkeztetés (NINESZ)

111 668

104 742

93,8%

6 926

6,2%

Televízió, Múzeum, Tourinform, Szoborpark (NKSK)

34 164

914

2,7%

33 250

97,3%

Sportcsarnok, sportpálya (NKSK)

59 910

33 392

55,7%

26 518

44,3%

Fürdők

344 349

2 456

0,7%

166 187

48,3%

4 460

1,3%

171 246

49,7%

Önkormányzat

72 232

72 232

100,0%

Önként vállalt feladatok összesen

622 323

2 456

0,4%

305 235

49,0%

4 460

0,7%

310 172

49,8%

Mindösszesen:

3 716 297

1 749 794

47,1%

119 632

3,2%

687 782

18,5%

184 771

5,0%

974 318

26,2%

862 241

8. melléklet a 2/2024. (II. 28.) önkormányzati rendelethez

Az Önkormányzat EU és hazai támogatással megvalósuló programjai, projektjei kiadásai és bevételei

1.

TOP-3.1.1-15 A nagyatádi kerékpárút hálózat fejlesztése a fenntartható
közlekedésfejlesztés, közlekedésbiztonság javítása érdekében

Támogatás, projekt teljes összege:

642 070 271 Ft

NV. Önkormányzatára jutó támogatás összege:

303 493 639 Ft

Projekt költség- és fedezetösszetétele

jogcím

támogatás

támogatás visszafizetés

saját forrás
engedélyezett hitel

saját forrás

összköltség

dologi

56 199 333 Ft

80 000 Ft

56 279 333 Ft

beruházás - építés

252 386 433 Ft

-5 092 127 Ft

17 749 903 Ft

1 333 151 Ft

266 377 360 Ft

felújítás

2 000 000 Ft

2 000 000 Ft

projekt összköltsége

308 585 766 Ft

-5 092 127 Ft

17 749 903 Ft

3 413 151 Ft

324 656 693 Ft

Projekt éves tervezett költségvetése

2016-2018. év

2019. év

2020. év

2021. év

2022. év

2023. év

2024. év

összesen

dologi kiadás

465 040 Ft

238 190 Ft

25 365 383 Ft

30 019 460 Ft

1 919 481 Ft

416 000 Ft

58 423 554 Ft

beruházás

33 980 919 Ft

11 961 154 Ft

5 117 929 Ft

129 568 325 Ft

83 604 812 Ft

264 233 139 Ft

felújítás

2 000 000 Ft

2 000 000 Ft

kiadás

33 980 919 Ft

12 426 194 Ft

5 356 119 Ft

154 933 708 Ft

113 624 272 Ft

1 919 481 Ft

2 416 000 Ft

324 656 693 Ft

fedezet

147 643 779 Ft

119 436 415 Ft

107 010 221 Ft

269 480 310 Ft

115 879 753 Ft

2 335 481 Ft

2 416 000 Ft

324 656 693 Ft

maradvány előző évről

113 662 860 Ft

107 010 221 Ft

101 654 102 Ft

114 546 602 Ft

2 255 481 Ft

416 000 Ft

támogatás

141 488 624 Ft

167 097 142 Ft

308 585 766 Ft

támogatás visszafizetés

-5 092 127 Ft

-5 092 127 Ft

saját forrás (hitel)

6 155 155 Ft

5 773 555 Ft

5 821 193 Ft

1 333 151 Ft

80 000 Ft

2 000 000 Ft

21 163 054 Ft

pénzmaradvány

113 662 860 Ft

107 010 221 Ft

101 654 102 Ft

114 546 602 Ft

2 255 481 Ft

416 000 Ft

0 Ft

2.

EFOP-1.5.3-16 Rinyamenti közösség az Emberekért

Támogatás, projekt teljes összege:

500 000 000 Ft

NV. Önkormányzatára jutó támogatás összege:

377 566 357 Ft

Projekt költség- és fedezetösszetétele

jogcím

támogatás

saját forrás
engedélyezett hitel

összköltség

személyi juttatás

104 063 664 Ft

103 991 028 Ft

szociális hozzájárulás adó

17 921 758 Ft

17 910 952 Ft

dologi kiadások

225 879 740 Ft

220 286 724 Ft

ellátottak pénzbeli hj.

4 800 000 Ft

4 800 000 Ft

beruházás - eszközbesz.

14 988 852 Ft

131 342 Ft

15 120 194 Ft

felújítás - építés

12 695 880 Ft

9 705 635 Ft

28 077 973 Ft

projekt összköltsége

380 349 894 Ft

9 836 977 Ft

390 186 871 Ft

támogatás csökkenés

-2 783 537 Ft

2 783 537 Ft

projekt összköltsége

377 566 357 Ft

12 620 514 Ft

390 186 871 Ft

Projekt éves tervezett költségvetése

2018. év

2019. év

2020. év

2021. év

2022. év

2023. év

2024. év

összesen

kiadás

83 908 242 Ft

142 774 109 Ft

87 400 812 Ft

55 799 175 Ft

20 304 533 Ft

0 Ft

0 Ft

390 186 871 Ft

Polgármesteri Hivatal

személyi juttatás

7 972 138 Ft

10 680 000 Ft

10 680 000 Ft

8 756 722 Ft

613 450 Ft

38 702 310 Ft

szociális hozzájárulás adó

1 554 567 Ft

1 993 600 Ft

1 780 000 Ft

1 357 293 Ft

95 085 Ft

6 780 545 Ft

dologi kiadás

486 870 Ft

514 350 Ft

1 001 220 Ft

Önkormányzat

0 Ft

személyi juttatás

11 576 077 Ft

19 496 631 Ft

23 099 178 Ft

10 796 832 Ft

320 000 Ft

65 288 718 Ft

szociális hozzájárulás adó

2 220 156 Ft

3 536 553 Ft

3 700 189 Ft

1 623 909 Ft

49 600 Ft

11 130 407 Ft

dologi kiadás

31 106 980 Ft

93 237 139 Ft

46 083 095 Ft

29 670 663 Ft

19 187 627 Ft

219 285 504 Ft

ellátottak pénzbeli hj.

760 000 Ft

2 096 000 Ft

1 544 000 Ft

400 000 Ft

4 800 000 Ft

beruházás - eszközbesz.

3 671 231 Ft

8 216 436 Ft

3 193 756 Ft

38 771 Ft

15 120 194 Ft

felújítás - építés

25 047 093 Ft

3 030 880 Ft

28 077 973 Ft

fedezet

160 556 484 Ft

74 230 080 Ft

-28 827 182 Ft

-116 227 994 Ft

-142 407 526 Ft

-47 564 296 Ft

0 Ft

390 186 871 Ft

maradvány előző évről

76 648 242 Ft

-68 544 029 Ft

-116 227 994 Ft

-172 027 169 Ft

-162 712 059 Ft

-47 564 296 Ft

támogatás

148 301 345 Ft

39 716 847 Ft

28 355 483 Ft

115 147 763 Ft

46 044 919 Ft

377 566 357 Ft

- működési

120 616 613 Ft

39 716 847 Ft

28 355 483 Ft

115 147 763 Ft

46 044 919 Ft

349 881 625 Ft

- fejlesztési

27 684 732 Ft

27 684 732 Ft

saját forrás

12 255 139 Ft

-2 418 162 Ft

1 264 160 Ft

1 519 377 Ft

12 620 514 Ft

pénzmaradvány

76 648 242 Ft

-68 544 029 Ft

-116 227 994 Ft

-172 027 169 Ft

-162 712 059 Ft

-47 564 296 Ft

0 Ft

3.

TOP Plusz-1.2.1-21 Élhető Nagyatád - a városközpont fenntartható és környezettudatos fejlesztése

Egyedi támogatás összege:

1 000 000 000 Ft

Elszámolandó összköltség:

1 000 000 000 Ft

Projekt költség- és fedezetösszetétele

jogcím

támogatás

saját forrás

összköltség

dologi

57 300 961 Ft

425 560 Ft

57 726 521 Ft

beruházás

18 316 330 Ft

18 316 330 Ft

felújítás

924 382 709 Ft

924 382 709 Ft

projekt összköltsége

1 000 000 000 Ft

425 560 Ft

1 000 425 560 Ft

Projekt éves tervezett költségvetése

2022.

2023.

2024.

összesen

dologi kiadás

10 280 477 Ft

47 446 044 Ft

57 726 521 Ft

beruházás

5 486 993 Ft

11 139 805 Ft

1 689 532 Ft

18 316 330 Ft

felújítás

9 525 000 Ft

74 200 311 Ft

840 657 398 Ft

924 382 709 Ft

kiadás

15 011 993 Ft

95 620 593 Ft

889 792 974 Ft

1 000 425 560 Ft

fedezet

979 758 965 Ft

965 167 532 Ft

889 792 974 Ft

1 000 425 560 Ft

maradvány előző évről

964 746 972 Ft

869 546 939 Ft

saját forrás

420 560 Ft

5 000 Ft

425 560 Ft

támogatás-működés

57 300 961 Ft

57 300 961 Ft

támogatás-fejlesztés

922 458 004 Ft

20 241 035 Ft

942 699 039 Ft

pénzmaradvány

964 746 972 Ft

869 546 939 Ft

0 Ft

4.

TOP Plusz-2.1.1-21 A Nagyatádi Idősek Otthona épületének komplex energetikai korszerűsítése

Egyedi támogatás összege:

192 112 332 Ft

Tervezett többlet-támogatási igény összege

38 817 948 Ft

Projekt költség- és fedezetösszetétele

jogcím

támogatás

tervezett többlet-támogatás

saját forrás

összköltség

dologi

2 090 596 Ft

12 096 894 Ft

14 187 490 Ft

felújítás

190 021 735 Ft

38 817 948 Ft

63 990 541 Ft

292 830 224 Ft

projekt összköltsége

192 112 331 Ft

38 817 948 Ft

76 087 435 Ft

307 017 714 Ft

Projekt éves tervezett költségvetése

2022. év

2023. év

2024. év

2025. év

összesen

dologi kiadás

1 460 950 Ft

6 810 993 Ft

5 915 547 Ft

8 271 943 Ft

felújítás

15 785 500 Ft

0 Ft

277 044 724 Ft

292 830 224 Ft

kiadás

15 785 500 Ft

1 460 950 Ft

283 855 717 Ft

5 915 547 Ft

307 017 714 Ft

fedezet

192 112 331 Ft

176 326 831 Ft

283 855 717 Ft

5 915 547 Ft

307 017 714 Ft

maradvány előző évről

176 326 831 Ft

174 865 881 Ft

saját forrás

70 171 888 Ft

5 915 547 Ft

76 087 435 Ft

támogatás-működés

2 090 596 Ft

2 090 596 Ft

támogatás-fejlesztés

190 021 735 Ft

38 817 948 Ft

228 839 683 Ft

pénzmaradvány

176 326 831 Ft

174 865 881 Ft

0 Ft

0 Ft

5.

TOP Plusz-3.2.2-21 Szociális Szolgáltató Központ infrastrukturális fejlesztése

Egyedi támogatás összege:

300 000 000 Ft

Elszámolandó összköltség:

300 000 000 Ft

Projekt költség- és fedezetösszetétele

jogcím

támogatás

saját forrás

összköltség

dologi

69 328 946 Ft

215 800 Ft

69 544 746 Ft

felújítás

225 900 288 Ft

17 877 500 Ft

243 777 788 Ft

eszközbeszerzés

4 770 766 Ft

4 770 766 Ft

projekt összköltsége

300 000 000 Ft

18 093 300 Ft

318 093 300 Ft

Projekt éves tervezett költségvetése

2022. év

2023. év

2024. év

összesen

dologi kiadás

0 Ft

69 544 746 Ft

69 544 746 Ft

felújítás

10 352 500 Ft

0 Ft

233 425 288 Ft

243 777 788 Ft

eszközbeszerzés

304 800 Ft

4 465 966 Ft

4 770 766 Ft

kiadás

10 352 500 Ft

304 800 Ft

307 436 000 Ft

318 093 300 Ft

fedezet

0 Ft

291 110 000 Ft

307 436 000 Ft

318 093 300 Ft

maradvány előző évről

-10 352 500 Ft

290 805 200 Ft

támogatás

300 000 000 Ft

300 000 000 Ft

saját forrás

1 462 500 Ft

16 630 800 Ft

18 093 300 Ft

pénzmaradvány

-10 352 500 Ft

290 805 200 Ft

0 Ft

6.

TOP Plusz-1.1.3-21 Aktív turisztikai élményszerzés Nagyatádon

Egyedi támogatás összege:

379 654 757 Ft

Elszámolandó összköltség:

379 654 757 Ft

Projekt költség- és fedezetösszetétele

jogcím

támogatás

levonható áfa

saját forrás

összköltség

dologi

21 637 227 Ft

2 565 000 Ft

5 000 Ft

24 207 227 Ft

felújítás

282 194 000 Ft

65 048 130 Ft

347 242 130 Ft

eszközbeszerzés

75 823 530 Ft

18 689 273 Ft

94 512 803 Ft

projekt összköltsége

379 654 757 Ft

86 302 403 Ft

5 000 Ft

465 962 160 Ft

Projekt éves tervezett költségvetése

2022. év

2023. év

2024. év

összesen

dologi kiadás

24 207 227 Ft

24 207 227 Ft

felújítás

6 350 000 Ft

340 892 130 Ft

347 242 130 Ft

eszközbeszerzés

94 512 803 Ft

94 512 803 Ft

kiadás

6 350 000 Ft

0 Ft

459 612 160 Ft

465 962 160 Ft

fedezet

0 Ft

-6 350 000 Ft

459 612 160 Ft

465 962 160 Ft

maradvány előző évről

-6 350 000 Ft

-6 350 000 Ft

támogatás

379 654 757 Ft

379 654 757 Ft

levonható áfa

86 302 403 Ft

86 302 403 Ft

saját forrás

5 000 Ft

5 000 Ft

pénzmaradvány

-6 350 000 Ft

-6 350 000 Ft

0 Ft

9. melléklet a 2/2024. (II. 28.) önkormányzati rendelethez

Nagyatád Város Önkormányzata adósságszolgálata adósságot keletkeztető ügyletei

Év

K&H Bank
fejlesztési hitel
Városközpont

K&H Bank 2.
fejlesztési hitel
Uniós fejlesztések

Kommunális gépbeszerzés részletfizetés

Adósságszolgálat
összesen

Adósságszolgálat
mindösszesen

186 016 000 Ft

890 000 000 Ft

49 968 150 Ft

tőke + kamat

2014.

tőke

-

-

7 145 452 Ft

kamat

7 145 452 Ft

7 145 452 Ft

2015.

tőke

-

-

8 883 491 Ft

kamat

8 883 491 Ft

8 883 491 Ft

2016.

tőke

13 780 000 Ft

13 780 000 Ft

21 306 933 Ft

kamat

7 526 933 Ft

7 526 933 Ft

2017.

tőke

13 780 000 Ft

13 780 000 Ft

19 103 386 Ft

kamat

5 323 386 Ft

5 323 386 Ft

2018.

tőke

13 780 000 Ft

18 488 214 Ft

32 268 214 Ft

37 123 803 Ft

kamat

4 648 486 Ft

207 103 Ft

4 855 589 Ft

2019.

tőke

13 780 000 Ft

15 739 968 Ft

29 519 968 Ft

39 553 221 Ft

kamat

4 542 095 Ft

5 491 158 Ft

10 033 253 Ft

2020.

tőke

13 780 000 Ft

15 739 968 Ft

29 519 968 Ft

50 386 412 Ft

kamat

4 538 629 Ft

16 327 815 Ft

20 866 444 Ft

2021.

tőke

13 780 000 Ft

71 200 000 Ft

84 980 000 Ft

109 493 929 Ft

kamat

4 592 261 Ft

19 921 668 Ft

24 513 929 Ft

2022.

tőke

13 780 000 Ft

34 117 000 Ft

47 897 000 Ft

136 033 061 Ft

kamat

11 033 436 Ft

77 102 625 Ft

88 136 061 Ft

2023.

tőke

13 780 000 Ft

68 234 000 Ft

82 014 000 Ft

228 296 731 Ft

kamat

15 719 740 Ft

130 562 991 Ft

146 282 731 Ft

2024.

tőke

13 780 000 Ft

68 234 000 Ft

82 014 000 Ft

157 161 078 Ft

kamat

8 486 912 Ft

66 660 166 Ft

75 147 078 Ft

2025.

tőke

13 780 000 Ft

68 234 000 Ft

82 014 000 Ft

148 726 084 Ft

kamat

6 943 552 Ft

59 768 532 Ft

66 712 084 Ft

2026.

tőke

13 780 000 Ft

68 234 000 Ft

82 014 000 Ft

140 291 090 Ft

kamat

5 400 192 Ft

52 876 898 Ft

58 277 090 Ft

2027.

tőke

13 780 000 Ft

68 234 000 Ft

82 014 000 Ft

131 856 096 Ft

kamat

3 856 832 Ft

45 985 264 Ft

49 842 096 Ft

2028.

tőke

13 780 000 Ft

68 234 000 Ft

82 014 000 Ft

123 421 102 Ft

kamat

2 313 472 Ft

39 093 630 Ft

41 407 102 Ft

2029.

tőke

6 876 000 Ft

68 234 000 Ft

75 110 000 Ft

108 082 108 Ft

kamat

770 112 Ft

32 201 996 Ft

32 972 108 Ft

2030.

tőke

68 234 000 Ft

68 234 000 Ft

93 544 362 Ft

kamat

25 310 362 Ft

25 310 362 Ft

2031.

tőke

68 234 000 Ft

68 234 000 Ft

86 652 728 Ft

kamat

18 418 728 Ft

18 418 728 Ft

2032.

tőke

68 234 000 Ft

68 234 000 Ft

79 761 094 Ft

kamat

11 527 094 Ft

11 527 094 Ft

2033.

tőke

68 234 000 Ft

68 234 000 Ft

72 869 460 Ft

kamat

4 635 460 Ft

4 635 460 Ft

2034.

tőke

13 261 643 Ft

13 261 643 Ft

13 589 058 Ft

kamat

327 415 Ft

327 415 Ft

tőke összesen

186 016 000 Ft

869 152 643 Ft

49 968 150 Ft

1 105 136 793 Ft

1 813 280 679 Ft

kamat összesen

101 724 981 Ft

606 418 905 Ft

708 143 886 Ft

10. melléklet a 2/2024. (II. 28.) önkormányzati rendelethez

Saját bevétel és adósságot keletkeztető ügyletből eredő fizetési kötelezettség

Megnevezés

Saját bevétel a tárgyévet

Tárgyév
2024.

Saját bevétel és adósságot keletkeztető ügyletből eredő fizetési kötelezettség a tárgyévet követő években

2024-2034.
összesen

két évvel megelőző évben

megelőző évben 2023.

1. évben

2. évben

3. évben

4. évben

5. évben

6. évben

7. évben

8. évben

9. évben

10. évben

2025.

2026.

2027.

2028.

2029.

2030.

2031.

2032.

2033.

2034.

1.

Helyi adók

616 560 654

847 691 293

855 277 000

855 277 000

855 277 000

855 277 000

855 277 000

855 277 000

855 277 000

855 277 000

855 277 000

855 277 000

855 277 000

9 408 047 000

2.

Tulajdonosi bevételek

28 116 534

27 465 194

26 124 000

26 124 000

26 124 000

26 124 000

26 124 000

26 124 000

26 124 000

26 124 000

26 124 000

26 124 000

26 124 000

287 364 000

3.

Díjak, pótlékok, bírságok, települési adók

5 751 570

8 982 931

6 964 000

6 964 000

6 964 000

6 964 000

6 964 000

6 964 000

6 964 000

6 964 000

6 964 000

6 964 000

6 964 000

76 604 000

4.

Immateriális javak, ingatlanok és egyéb tárgyi eszközökértékesítése

2 360 618

55 797 858

56 778 000

56 778 000

56 778 000

56 778 000

56 778 000

56 778 000

56 778 000

56 778 000

56 778 000

56 778 000

56 778 000

624 558 000

5.

Részesedések értékesítése

0

6.

Privatizációból származó bevételek

0

7.

Garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések

0

8.

Saját bevételek (01+….07)

652 789 376

939 937 276

945 143 000

945 143 000

945 143 000

945 143 000

945 143 000

945 143 000

945 143 000

945 143 000

945 143 000

945 143 000

945 143 000

10 396 573 000

9.

Saját bevételek 50 %-a (08. sor *0,5)

472 571 500

472 571 500

472 571 500

472 571 500

472 571 500

472 571 500

472 571 500

472 571 500

472 571 500

472 571 500

472 571 500

5 198 286 500

10.

Előző években keletkezett fizetési kötelezettség (11+…+18)

157 161 078

148 726 084

140 291 090

131 856 096

123 421 102

108 082 108

93 544 362

86 652 728

79 761 094

72 869 460

13 589 058

1 155 954 260

11.

Hitelből eredő fizetési kötelezettség

157 161 078

148 726 084

140 291 090

131 856 096

123 421 102

108 082 108

93 544 362

86 652 728

79 761 094

72 869 460

13 589 058

1 155 954 260

12.

Kölcsönből eredő fizetési kötelezettség

0

13.

Hitelviszonyt megtestesítő értékpapírból eredő fizetési kötelezettség

0

14.

Adott váltóból eredő fizetési kötelezettség

0

15.

Pénzügyi lízingből eredő fizetési kötelezettség

0

16.

Halasztott fizetés, részletfizetés fizetési kötelezettsége

0

17.

Szerződésben kikötött visszavásárlási kötelezettség

0

18.

Kezesség-, és garanciavállalásból eredő fizetési kötelezettség

0

19.

Tárgyévben keletkezett, illetve keletkező, tárgyévet terhelő fizetési kötelezettség (20+…+27)

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

20.

Hitelből eredő fizetési kötelezettség

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

21.

Kölcsönből eredő fizetési kötelezettség

0

22.

Hitelviszonyt megtestesítő értékpapírból eredő fizetési kötelezettség

0

23.

Adott váltóból eredő fizetési kötelezettség

0

24.

Pénzügyi lízingből eredő fizetési kötelezettség

0

25.

Halasztott fizetés, részletfizetés fizetési kötelezettsége

0

26.

Szerződésben kikötött visszavásárlási kötelezettség

0

27.

Kezesség-, és garnaciavállalásból eredő fizetési kötelezettség

0

28.

Fizetési kötelezettség összesen (10+19)

157 161 078

148 726 084

140 291 090

131 856 096

123 421 102

108 082 108

93 544 362

86 652 728

79 761 094

72 869 460

13 589 058

1 155 954 260

29.

Fizetési kötelezettséggel csökkentett saját bevétel (09-28)

315 410 422

323 845 416

332 280 410

340 715 404

349 150 398

364 489 392

379 027 138

385 918 772

392 810 406

399 702 040

458 982 442

4 042 332 240

11. melléklet a 2/2024. (II. 28.) önkormányzati rendelethez

Nagyatád Város Önkormányzata 2024. évi előirányzat felhasználási terve

ezer Ft

Megnevezés

Január

Február

Március

Április

Május

Június

Július

Augusztus

Szeptember

Október

November

December

Összesen

Bevételek

1.Saját bevétel

59 560

73 182

428 079

74 560

65 938

75 938

89 560

94 560

419 456

50 938

60 938

57 315

1 550 023

2.Átvett pénzeszköz

1 766

560

1 230

1 239

5 000

6 206

600

5 460

3 470

4 635

1 000

31 166

3.Fejlesztési célú bevétel

15 500

32 550

95 000

52 674

195 724

4. OEP, MEP támogatás

5 680

5 674

5 678

5 635

5 640

5 652

5 630

5 620

5 675

5 665

5 640

5 640

67 829

5.Támogatások

145 100

145 117

146 800

608 692

155 149

145 880

201 931

243 552

146 200

145 100

145 700

202 146

2 431 367

6.Likvid hitel, megelőlegezések

12 083

20 083

4 883

3 083

3 283

67 083

15 583

11 583

37 083

14 085

32 084

24 084

245 000

7.Maradvány

65 000

150 000

50 000

12 000

15 000

210 000

365 000

85 000

182 776

230 093

110 000

49 200

1 524 069

8.Előző havi záró

17 576

101 309

355 242

775 729

365 155

459 952

382 689

304 960

572 604

473 725

381 721

9.Bevételek összesen

289 189

412 192

736 749

1 075 942

1 021 978

907 257

1 238 862

876 278

1 101 611

1 021 954

832 722

721 106

6 045 178

Kiadások

10.Működési kiadások

229 530

235 000

316 000

243 000

589 000

289 289

269 640

275 514

346 000

287 000

258 400

318 594

3 656 967

11.Adósságszolgálat

12 083

14 083

59 007

12 083

58 083

24 416

35 083

6 083

61 507

15 085

5 084

24 417

327 014

12.Felújítási kiadások

5 000

17 500

6 500

8 630

9 740

65 600

526 450

281 180

121 500

246 144

187 517

303 393

1 779 154

13.Fejlesztési kiadások

25 000

44 300

36 500

68 000

25 000

8 541

207 341

14.Tartalék felhasználása

16 372

16 372

15.Támogatási előleg visszafizetése

58 330

58 330

16.Kiadások összesen

271 613

310 883

381 507

300 213

656 823

447 305

856 173

571 318

529 007

548 229

451 001

721 106

6 045 178

17.Egyenleg

17 576

101 309

355 242

775 729

365 155

459 952

382 689

304 960

572 604

473 725

381 721

0

12. melléklet a 2/2024. (II. 28.) önkormányzati rendelethez

Nagyatád Város Önkormányzata 2024. évi pénz felhasználási terve

ezer Ft

Megnevezés

Január

Február

Március

Április

Május

Június

Július

Augusztus

Szeptember

Október

November

December

Összesen

Bevételek

1.Saját bevétel

59 560

73 182

428 079

74 560

65 938

75 938

89 560

94 560

419 456

50 938

60 938

57 315

1 550 023

2.Átvett pénzeszköz

1 766

560

1 230

1 239

5 000

6 206

600

5 460

3 470

4 635

1 000

31 166

3.Fejlesztési célú bevétel

15 500

32 550

95 000

52 674

195 724

4. OEP, MEP támogatás

5 680

5 674

5 678

5 635

5 640

5 652

5 630

5 620

5 675

5 665

5 640

5 640

67 829

5.Támogatások

145 100

145 117

146 800

608 692

155 149

145 880

201 931

243 552

146 200

145 100

145 700

202 146

2 431 367

6.Likvidhitel felhasználás

60 000

-60 000

50 000

63 000

28 000

-141 000

19 000

-19 000

0

7.Maradvány

65 000

150 000

50 000

12 000

15 000

210 000

365 000

85 000

182 776

230 093

110 000

49 200

1 524 069

8.Előző havi záró

0

17 576

155 309

362 359

791 846

436 072

538 202

543 439

488 210

598 271

519 392

381 388

9.Bevételek összesen

277 106

452 109

725 866

1 079 976

1 034 812

961 091

1 364 529

1 053 445

1 106 778

1 052 536

827 305

696 689

5 800 178

Kiadások

10.Működési kiadások

229 530

235 000

316 000

243 000

589 000

289 289

269 640

275 514

346 000

287 000

258 400

318 594

3 656 967

11.Adósságszolgálat

41 007

41 007

82 014

12.Felújítási kiadások

5 000

17 500

6 500

8 630

9 740

65 600

526 450

281 180

121 500

246 144

187 517

303 393

1 779 154

13.Fejlesztési kiadások

25 000

44 300

36 500

68 000

25 000

8 541

207 341

14.Tartalék felhasználása

16 372

16 372

15.Támogatási előleg visszafizetése

58 330

58 330

16.Kiadások összesen

259 530

296 800

363 507

288 130

598 740

422 889

821 090

565 235

508 507

533 144

445 917

696 689

5 800 178

17.Egyenleg (havi záró

17 576

155 309

362 359

791 846

436 072

538 202

543 439

488 210

598 271

519 392

381 388

0

pénzállomány 9 - 17 sor)

13. melléklet a 2/2024. (II. 28.) önkormányzati rendelethez

Nagyatád Város Önkormányzata 2024. évi közvetett támogatásai

A támogatás

Elengedés

Kedvezmény/mentesség

Összesen

kedvezményezettje

jogcíme

összege

jogcíme

összege

eFt

eFt

eFt

Építményadó

méltányosság

törvényi

2973

2 973

Magánszemély kommunális adója

méltányosság

54

54

Pótlék

méltányosság

479

479

Bírság

méltányosság

50

50

Talajterhelési díj

méltányosság

404

díjkedvezmény

2 892

3 296

Összesen

987

5 865

6 852

14. melléklet a 2/2024. (II. 28.) önkormányzati rendelethez

Nagyatád Város Önkormányzata 2023. és 2024. évi eredeti bevételi és kiadási előirányzatai

ezer Ft

I. Működési bevételek

2023. év

2024. év

1. Önkormányzat költségvetési támogatása

1 975 089

1 861 871

Önkormányzat általános és feladatalapú támogatása

1 366 855

1 749 794

Működési célú kiegészítő költségvetési támogatás

212 767

Működőképesség megőrzését szolgáló rendkívüli támogatás

395 467

112 077

2. Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülről

118 902

96 820

Önkormányzati

101 468

75 996

Intézményi

17 434

20 824

3. Európai Uniós és hazai támogatással megvalósuló fejlesztések
működési kiadásainak támogatása

71 611

21 637

4. Önkormányzat saját bevételei

908 668

1 037 471

5. Önkormányzati intézmények saját bevételei

485 649

512 552

6. Működési célú támogatás bevétele

1 375

1 175

7. Működési bevételek összesen

3 561 294

3 531 526

II. Működési kiadások

1. Önkormányzati intézmények kiadásai

2 030 650

2 106 078

2. Önkormányzati kiadások

1 506 409

1 550 889

Nagyatád Város Önkormányzata működési kiadása

1 448 101

1 469 807

Szociálpolitikai jellegű kiadások

10 388

11 350

Működési célú pénzeszköz átadás

47 920

69 732

3. Működési kiadások összesen

3 537 059

3 656 967

III. Általános tartalék

1 000

1 000

Működési kiadások és bevételek egyenlege

-23 235

126 441

IV. Finanszírozási műveletek - működési

Bevétel

Működési célú finanszírozási (folyószámla-hitelkeret)

220 000

220 000

Működési célú költségvetési maradvány igénybevétele

28 013

184 771

Megelőlegezések (közfoglalkoztatás)

23 000

25 000

Kiadás

Működési célú finanszírozási (folyószámla-hitelkeret)

220 000

220 000

Költségvetési támogatási előleg visszafizetése

51 248

58 330

Megelőlegezések visszafizetése (közfoglalkoztatás)

23 000

25 000

Működési bevételek mindösszesen

3 832 307

3 961 297

Működési kiadások mindösszesen

3 832 307

3 961 297

V. Felhalmozási bevételek

1 206 588

744 583

VI. Felhalmozási kiadások

2 102 345

2 001 867

VII. Finanszírozási műveletek - fejlesztési

Bevétel

Fejlesztési célú költségvetési maradvány igénybevétele

977 771

1 339 298

Felhalmozási célú finanszírozási bevétel

Kiadás

Felhalmozási célú finanszírozási kiadás

82 014

82 014

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN

6 016 666

6 045 178

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN

6 016 666

6 045 178

15. melléklet a 2/2024. (II. 28.) önkormányzati rendelethez

2024. évi támogatások a központi költségvetésből

Megnevezés

Létszám

Normativa

Összeg

Ft/fő

Ft

1. A települési önkormányzatok általános működésének és ágazati feladatainak támogatása (Ktgv.tv. 2. melléklet)

1.1.

A települési önkormányzatok működésének általános támogatása

291 049 560

1.1.1.

A települési önkormányzatok működésének támogatása

291 049 560

1.1.1.1.

Önkormányzati hivatal működésének támogatása (elismert létszám alapján)

27,94

6 633 500

185 339 990

1.1.1.2.

Településüzemeltetés - zöldterület-gazdálkodás támogatása

848,5 ha

26 000/ha

22 061 000

1.1.1.3.

Településüzemeltetés - közvilágítás alap- és üzemeltetési támogatása

77,7 km

335 000/km

38 889 500

1.1.1.4.

Településüzemeltetés - köztemető támogatása

44989 m2

85/m2

3 824 065

1.1.1.5.

Településüzemeltetés - közutak támogatása

52,589 km

245 000/km

12 884 305

1.1.1.6.

Egyéb önkormányzati feladatok támogatása

9 958

2 800

27 882 400

1.1.1.7.

Lakott külterülettel kapcsolatos feladatok támogatása

66

2 550

168 300

1.2.

A települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

384 043 948

1.2.1.

Óvodaműködtetési támogatás

289,7

172 374

49 936 748

1.2.2.

Az óvodában foglalkoztatott pedagógusok átlagbéralapú támogatása

26,2

8 372 000

219 346 400

1.2.3.

Kiegészítő támogatás a pedagógusok és a pedagógus szakképzettséggel rendelkező segítők minősítéséből adódó többletkiadásokhoz

11 564 800

1.2.3.1.

Minősítést 2023. január 1-jéig történő átsorolással megszerző - Napi nyolc órát elérő nyitvatartási idővel rendelkező óvodában foglalkoztatott - alapfokozatú végzettségű -
Pedagógus II. és mesterpedagógus, kutatótanár kategóriába sorolt pedagógusok

12,4
1

717 000
2 674 000

11 564 800

1.2.3.2.

Minősítést 2024. január 1-jéig történő átsorolással megszerző - Napi nyolc órát elérő nyitvatartási idővel rendelkező óvodában foglalkoztatott - alapfokozatú végzettségű -
Pedagógus II. kategóriába sorolt pedagógusok

1.2.5.

Az óvodában foglalkoztatott pedagógusok nevelőmunkáját közvetlenül segítők átlagbéralapú támogatása

18
1

5 268 000
8 372 000

103 196 000

1.3

A települési önkormányzatok egyes szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

11 848 000

1.3.1.

A települési önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak egyéb támogatása

11 848 000

1.4.

A települési önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

223 326 792

1.4.1.

Intézményi gyermekétkeztetés támogatása

222 970 485

1.4.1.1.

Intézményi gyermekétkeztetés - bértámogatás

23,46

3 620 000

84 925 200

1.4.1.2.

Intézményi gyermekétkeztetés - üzemeltetési támogatás

138 045 285

1.4.2.

Szünidei étkeztetés támogatása

893

399

356 307

1.5.

A települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

22 037 054

1.5.2.

Települési önkormányzatok nyilvános könyvtári és közművelődési feladatainak támogatása

9 958

2 213

22 037 054

Szolidaritási hozzájárulás összege

-44 700 650

2. A helyi önkormányzatok működési célú kiegészítő támogatásai (Ktgv.tv. 3. melléklet)

2.3.

A települési önkormányzatok kulturális feladatainak működési célú támogatása

17 560 374

2.3.2.

A települési önkormányzatok kulturális feladatainak kiegészítő támogatása -
könyvtári célú érdekeltségnövelő támogatás

2.3.3.

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak bérjellegű támogatása

17 560 374

Nagyatád Város Önkormányzatát megillető támogatás összesen

905 165 078

Rinyamenti Kistérség Többcélú Önkormányzati Társulását megillető támogatás összesen

791 528 790

16. melléklet a 2/2024. (II. 28.) önkormányzati rendelethez

Nagyatád Város Önkormányzata 2024-2027. évi bevételi és kiadási előirányzatai

ezer Ft

I. Működési bevételek

2024. év

2025. év

2026. év

2027. év

1. Önkormányzat költségvetési támogatása

1 861 871

2 050 000

2 200 000

2 450 000

Önkormányzat általános és feladatalapú támogatása

1 749 794

1 950 000

2 100 000

2 350 000

Működőképesség megőrzését szolgáló rendkívüli támogatás

112 077

100 000

100 000

100 000

2. Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülről

96 820

99 500

104 000

107 000

Önkormányzati

75 996

78 000

81 000

83 000

Intézményi

20 824

21 500

23 000

24 000

3. Európai Uniós és hazai támogatással megvalósuló fejlesztések
működési kiadásainak támogatása

21 637

4. Önkormányzat saját bevételei

1 037 471

1 005 000

1 100 000

1 150 000

5. Önkormányzati intézmények saját bevételei

512 552

550 000

570 000

590 000

6. Működési célú támogatás bevétele

1 175

1 175

1 175

1 175

7. Működési bevételek összesen

3 531 526

3 705 675

3 975 175

4 298 175

II. Működési kiadások

1. Önkormányzati intézmények kiadásai

2 106 078

2 204 675

2 428 241

2 672 175

2. Önkormányzati kiadások

1 550 889

1 550 000

1 560 000

1 645 000

Nagyatád Város Önkormányzata működési kiadása

1 469 807

1 460 000

1 465 000

1 550 000

Szociálpolitikai jellegű kiadások

11 350

15 000

15 000

15 000

Működési célú pénzeszköz átadás

69 732

75 000

80 000

80 000

3. Működési kiadások összesen

3 656 967

3 754 675

3 988 241

4 317 175

III. Általános tartalék

1 000

1 000

1 000

1 000

Működési kiadások és bevételek egyenlege

126 441

50 000

14 066

20 000

IV. Finanszírozási műveletek - működési

Bevétel

Működési célú finanszírozási (folyószámla-hitelkeret)

220 000

220 000

220 000

220 000

Működési célú költségvetési maradvány igénybevétele

184 771

110 000

52 066

65 000

Megelőlegezések (közfoglalkoztatás)

25 000

25 000

25 000

25 000

Kiadás

Működési célú finanszírozási (folyószámla-hitelkeret)

220 000

220 000

220 000

220 000

Költségvetési támogatási előleg visszafizetése

58 330

60 000

63 000

70 000

Megelőlegezések visszafizetése (közfoglalkoztatás)

25 000

25 000

25 000

25 000

Működési bevételek mindösszesen

3 961 297

4 060 675

4 272 241

4 608 175

Működési kiadások mindösszesen

3 961 297

4 060 675

4 272 241

4 608 175

V. Felhalmozási bevételek

744 583

442 500

664 000

1 664 000

VI. Felhalmozási kiadások

2 001 867

674 986

837 986

1 691 986

VII. Finanszírozási műveletek - fejlesztési

Bevétel

Fejlesztési célú költségvetési maradvány igénybevétele

1 339 298

314 500

256 000

110 000

Kiadás

Felhalmozási célú finanszírozási kiadás

82 014

82 014

82 014

82 014

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN

6 045 178

4 817 675

5 192 241

6 382 175

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN

6 045 178

4 817 675

5 192 241

6 382 175