Balatonfenyves Község Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2004. (VI.25.) önkormányzati rendelete

az önkormányzati környezetvédelmi alapról

Hatályos: 2004. 07. 01


Balatonfenyves Község Önkormányzat Képviselő-testülete a környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII. Törvény 58.§-ban kapott felhatalmazás alapján az alábbi rendeletet alkotja:


1.§


(1) Az önkormányzat a település környezetvédelmi feladatai megoldása elősegítése érdekében önkormányzati környezetvédelmi alapot hoz létre. Célja: az önkormányzat környezetvédelmi feladatai megoldásának elősegítése, valamint hogy hatáskörében segítse a környezetvédelmi intézkedések végrehajtását; járuljon hozzá a környezeti ártalmak megelőzéséhez, a környezeti károk mérsékléséhez; ösztönözze a környezetszennyezés csökkentésére irányuló társadalmi tevékenységet; fejlessze a környezet minőségét.


2.§


(1) Az önkormányzati környezetvédelmi alap bevételei:


a) az önkormányzat által jogerősen kiszabott környezetvédelmi bírság teljes összege,

b) a területi környezetvédelmi hatóság által az önkormányzat területén jogerősen kiszabott környezetvédelmi bírságok összegének harminc százaléka,

c) a környezetterhelési díjak és az igénybevételi járulékok külön törvényben meghatározott része,

d) az önkormányzat bevételeinek környezetvédelmi célokra elkülönített összege,

e) egyéb bevételek.


(2)  Az önkormányzati környezetvédelmi alapot környezetvédelmi célokra kell felhasználni. Az alap bevételei és év végi maradványa el nem vonható, a következő költségvetési évre átvihető.


(3) Az önkormányzati környezetvédelmi alap felhasználását az éves költségvetési rendelet szabályozza, végrehajtását és az elszámolását a zárszámadási rendelet tartalmazza.


3.§


Jelen rendelet 2004. július 01-én lép hatályba.



Balatonfenyves, 2004. június 24.




Lombár Gábor                                                                                  dr. Tóthné dr. Sass Mónika

Polgármester                                                                                     jegyző