Balatonfenyves Község Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2016. (X.10.) önkormányzati rendelete

A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjról szóló 23/2006 (IX.15.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2016. 10. 10- 2016. 10. 10

Balatonfenyves Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13.§ 8.a) pontjában foglalt feladatkörében eljárva, az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében a következő rendeletet alkotja:


1.§


Balatonfenyves Község Önkormányzat Képviselő-testületének a Bursa Hungarica Önkormányzati Ösztöndíjról szóló 23/2006. (IX.15) rendeletének (a továbbiakban: Rendelet) 2.§ helyébe a következő rendelkezés lép:


(1) A rendelet hatálya azokra a Balatonfenyvesen lakóhellyel rendelkező hallgatókra terjed ki, akik felsőoktatási intézményben (felsőoktatási hallgatói jogviszony keretében) teljes idejű (nappali munkarend) alapképzésben, mesterképzésben, osztatlan képzésben vagy felsőfokú, illetve felsőoktatási szakképzésben folytatják tanulmányaikat.


(2) A rendelet hatálya kiterjed azokra a Balatonfenyvesen lakóhellyel rendelkező, a tárgyévben utolsó éves, érettségi előtt álló középiskolás, illetőleg felsőfokú diplomával nem rendelkező, felsőoktatási intézménybe felvételt még nem nyert, érettségizett fiatalokra, akik felsőoktatási intézményben teljes idejű (nappali munkarend) alapképzésben, osztatlan képzésben vagy felsőoktatási szakképzésben kívánnak részt venni.


2.§


A Rendelet 5.§ (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


A pályázati kiírást a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat tárgyévet követő évre érvényes Általános Szerződési Feltételei (a továbbiakban: Általános Szerződési Feltételek) által meghatározott időpontig a Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján és a honlapján kell közzétenni.


3.§


A Rendelet 5.§ (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


(3.)A pályázatokat a pályázati kiírásban megjelölt időpontig az EPER-Bursa rendszerben kitöltve, véglegesítve, onnan kinyomtatva, aláírva a Polgármesteri Hivatal 8646 Balatonfenyves Kölcsey u. 27. címre kell benyújtani.


4.§


A Rendelet 5.§ (4) bekezdés c.) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:


c.) havonta rendszeresen nem mérhető jövedelem, valamint egyéni vállalkozó és társas vállalkozás tagja esetén az előző egy évre vonatkozó NAV igazolást


5.§


A Rendelet 6.§ (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


(1.) A pályázatokat Balatonfenyves Község Önkormányzat Jogi és Gazdasági Bizottsága bírálja el az 51/2007.(III.26.) Korm. rendelet és az Általános Szerződési Feltételek szerint.



6.§


Jelen rendelet a kihirdetés napján lép hatályba.




Balatonfenyves,2016. október 10.






Lombár Gábor                                                                       Dr. Tóthné Dr. Sass Mónika

Polgármester                                                                         jegyző



Záradék:


Jelen rendelet kihirdetésre került 2016. október 10-én.



Dr. Tóthné Dr. Sass Mónika

jegyző