Balatonfenyves Község Önkormányzat Polgármesterének 1/2021. (II.25.) önkormányzati rendelete

Balatonfenyves Község Önkormányzata 2021. évi költségvetéséről

Hatályos: 2022. 05. 28

Balatonfenyves Község Önkormányzat Polgármesterének 1/2021. (II.25.) önkormányzati rendelete

Balatonfenyves Község Önkormányzata 2021. évi költségvetéséről

2022.05.28.

Balatonfenyves Község Önkormányzat Polgármestere a veszélyhelyzet kihirdetéséről és a veszélyhelyzeti intézkedésekről szóló 27/2021 (I.29.) Korm. rendelet 1. §-ában kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel, a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

I. Fejezet

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

A rendelet hatálya

1. § (1) A rendelet hatálya a helyi önkormányzatra, annak képviselő-testületére, és szerveire és az önkormányzat által irányított költségvetési szervekre (a továbbiakban: önkormányzati költségvetési szerv) terjed ki.

(2) A rendelet személyi hatálya kiterjed a közvetlen és közvetett támogatások tekintetében minden támogatást nyújtó e rendelet hatálya alá tartozó szervre, szervezetre, valamint minden támogatásban részesülőre.

(3) A költségvetési szervként működő intézmények, valamint az önkormányzat költségvetésében szereplő nem intézményi kiadások és bevételek külön-külön alkotnak egy-egy címet. A címrendet e rendelet 1. számú melléklete tartalmazza.

II. Fejezet

KÖLTSÉGVETÉS BEVÉTELEI ÉS KIADÁSAI

Az önkormányzat és költségvetési szerveinek

2021. évi költségvetése

2. §1 (1) A képviselő-testület az önkormányzat és költségvetési szervei együttes 2021. évi költségvetését

a) 1 545 645 ezer Ft tárgyévi költségvetési bevétellel,

b) 1 545 645 ezer Ft tárgyévi költségvetési kiadással állapítja meg.

(2) Ezen belül:

a) a működési célú bevételt 780 038 e Ft-ban ebből:

aa) finanszírozási célú műveleteket 7 316e Ft-ban,

ab) előző évi pénzmaradványt 178 159 e Ft-ban,

ac) költségvetési bevételt 594 563 e Ft-ban.

b) a működési célú kiadásokat 769 528 e Ft-ban ebből:

ba) a személyi juttatások kiadásait 253 338 e Ft-ban,

bb) a munkaadókat terhelő járulékokat és SZHA-t 41 677 e Ft-ban,

bc) a dologi kiadásokat 364 189 e Ft-ban,

bd) az ellátottak pénzbeli juttatásait 6 500 e Ft-ban,

be) egyéb működési célú kiadásokat 66 595 e Ft-ban,

bf) az általános tartalékot 37 229 e Ft-ban,

c) a felhalmozási célú bevételt 765 607 e Ft-ban ebből:

ca) finanszírozási célú műveleteket 0 e Ft-ban,

cb) előző évi pénzmaradványt 410 729 e Ft-ban,

cc) vállalkozási maradványt 0 e Ft-ban,

cd) költségvetési bevételt 354 878 e Ft-ban,

d) a felhalmozási célú kiadást 765 607 e Ft-ban ebből:

da) az intézményi beruházások összegét 274 293 e Ft-ban,

db) a felújítások összegét 490 414 e Ft-ban,

dc) az egyéb felhalmozási célú kiadások összegét 900 e Ft-ban,

e) a finanszírozási kiadást 10 510 e Ft-ban állapítja meg.

3. § (1) A helyi önkormányzat összevont költségvetési bevételeit előirányzat-csoportok, kiemelt előirányzatok szerinti bontásban e rendelet 2. számú melléklete tartalmazza.

(2) A helyi önkormányzat összevont költségvetési kiadásait előirányzat-csoportok, kiemelt előirányzatok szerinti bontásban e rendelet 3. számú melléklete tartalmazza.

(3) Az önkormányzat összevont költségvetési bevételeit kötelező, önként vállalt és államigazgatási feladatok szerinti bontásban e rendelet 4. számú melléklete tartalmazza.

(4) Az önkormányzat összevont költségvetési kiadásait kötelező, önként vállalt és államigazgatási feladatok szerinti bontásban e rendelet 5. számú melléklete tartalmazza.

(5) A képviselő-testület a Balatonfenyvesi Polgármesteri Hivatal költségvetési szerv költségvetési bevételeit és költségvetési kiadásait előirányzat-csoportok, kiemelt előirányzatok, továbbá kötelező, önként vállalt és államigazgatási feladatok szerinti bontásban e rendelet 6. számú melléklete szerint hagyja jóvá.

(6) A képviselő-testület a Kisfenyő Óvoda és Mini Bölcsőde költségvetési szerv költségvetési bevételeit és költségvetési kiadásait előirányzat-csoportok, kiemelt előirányzatok, továbbá kötelező, önként vállalt és államigazgatási feladatok szerinti bontásban e rendelet 7. számú melléklete szerint hagyja jóvá.

(7) A képviselő-testület Balatonfenyves Község Önkormányzata költségvetési bevételeit és költségvetési kiadásait előirányzat-csoportok, kiemelt előirányzatok, továbbá kötelező, önként vállalt és államigazgatási feladatok szerinti bontásban e rendelet 8. számú melléklete szerint hagyja jóvá.

(8) A működési célú bevételi és kiadási előirányzatok mérlegszerű bemutatását összevont önkormányzati szinten e rendelet 9. számú melléklete részletezi.

(9) A felhalmozási célú bevételi és kiadási előirányzatok mérlegszerű bemutatását összevont önkormányzati szinten e rendelet 10. számú melléklete részletezi.

(10) A költségvetési hiány belső finanszírozására szolgáló - az Áht. 6. § (7) bekezdés a) pont ab) és ac) alpontja szerinti - finanszírozási bevételek működési, illetve felhalmozási célú igénybevétel szerinti tagolásban e rendelet 11. számú melléklete alapján hagyja jóvá.

(11) A képviselő-testület a (10) bekezdésen kívüli költségvetési hiány külső finanszírozására vagy a költségvetési többlet felhasználására szolgáló, finanszírozási célú pénzügyi műveletek bevételeit, kiadásait működési, illetve felhalmozási cél szerinti tagolásban e rendelet 12. számú melléklete alapján hagyja jóvá.

(12) Az önkormányzat a költségvetésében szereplő beruházások kiadásainak beruházásonkénti, illetve a felújítások kiadásainak felújításonkénti részletezését e rendelet 13. számú melléklete szerint határozza meg.

(13) Azokat a fejlesztési célokat, amelyek megvalósításához Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi CXCIV. törvény (továbbiakban: Stabilitási tv.) 8. § (2) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügylet megkötése szükséges, valamint az adósságot keletkeztető ügyletek várható együttes összegét e rendelet 14. számú melléklete tartalmazza.

(14) Az adósságot keletkeztető ügyletekhez történő hozzájárulás részletes szabályairól a 353/2011. (XII. 30.) Korm. rendelet 2. § (1) bekezdésében meghatározott saját bevételek és a Stabilitási tv. 8. § (2) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségek arányát e rendelet 15. számú melléklete tartalmazza.

(15) A képviselő-testület az európai uniós forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló projektek bevételeit és kiadásait e rendelet 16. számú melléklet szerint állapítja meg.

(16) Az évközi többletigények, valamint az elmaradt bevételek pótlására szolgáló általános tartalék és céltartalék részletezését e rendelet 17. számú melléklete tartalmazza.

(17) Az önkormányzat többéves kihatással járó döntéseinek számszerűsítését e rendelet 18. számú melléklete tartalmazza.

(18) A képviselő-testület a 2021. év várható bevételi és kiadási előirányzatainak teljesüléséről készített előirányzat-felhasználási ütemtervet e rendelet 19. számú melléklete szerint hagyja jóvá.

(19) Az önkormányzat által adott közvetett támogatásokat tartalmazó kimutatást e rendelet 20. melléklete tartalmazza.

(20) A helyi önkormányzat által a lakosságnak juttatott támogatásokat, szociális, rászorultsági jellegű ellátásokat e rendelet 21. melléklete tartalmazza.

(21) Az önkormányzat költségvetési mérlegét e rendelet 22. melléklete tartalmazza.

A költségvetési többlet felhasználása, a hiány finanszírozásának módja

4. § (1) A gazdálkodás során az év közben létrejött bevételi többletet, illetve a szabad pénzeszközöket a képviselő-testület értékpapír vásárlás, illetve pénzintézeti lekötés útján hasznosíthatja.

(2) A műveletek lebonyolítását a képviselő-testület a polgármester hatáskörébe utalja. A polgármester a megtett intézkedésekről a következő képviselő-testületi ülésen tájékoztatást ad.

(3) A költségvetési szerv a jóváhagyott bevételi előirányzatain felül többletbevételét csak a felügyeletét ellátó szerv engedélyével történő előirányzat-módosítás után használhatja fel.

(4) A képviselő-testület a költségvetési hiány belső finanszírozását az előző évi tervezett pénzmaradvány felhasználásával, illetve a forgatási célra vásárolt értékpapírok visszaváltásával kívánja megoldani.

(5) Amennyiben év közben a költségvetési hiány nem pótolható belső forrásból, akkor a hiány külső finanszírozására az önkormányzat éven belüli lejáratú likvid hitelt vehet igénybe, melyről a képviselő-testület jogosult dönteni, ezt a hatáskörét nem ruházza át.

Általános és céltartalék

5. § (1) A Képviselő-testület az önkormányzat 2021. évi általános tartalékát 1 843 ezer Ft-tal hagyja jóvá.

(2) A tartalékkal való rendelkezés jogát a képviselő-testület nem ruházza át. A tartalék felhasználásáról a képviselő-testület az erre vonatkozó igény felmerülésekor egyedi határozatban dönt.

III. Fejezet

A KÖLTSÉGVETÉS VÉGREHAJTÁSÁNAK SZABÁLYAI

6. § (1) A helyi önkormányzat gazdálkodásának végrehajtó szerve a polgármesteri hivatal.

(2) A költségvetési rendelet módosítása a képviselő-testület kizárólagos hatáskörébe tartozik.

(3) A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a közfoglalkoztatási pályázat benyújtására. Amennyiben a létszámadatokban változás történik, a következő rendeletmódosításon át kell vezetni.

7. § (1) A költségvetési szervek rendeletben meghatározott bevételi és kiadási előirányzatai felett az intézmények vezetői előirányzat-felhasználási jogkörrel rendelkeznek.

(2) A költségvetési szerv éves költségvetésének végrehajtásáért, a gazdálkodás jogszerűségéért, a takarékosság érvényesítéséért, a bevételek növeléséért az alapfeladatok sérelme nélkül a költségvetési szerv vezetője a felelős.

(3) A költségvetési szerv éves költségvetését a megállapított önkormányzati támogatás és saját bevételei terhére úgy köteles megtervezni, hogy abból biztosított legyen az éves gazdálkodás, kötelezően ellátandó feladatait maradéktalanul teljesíteni tudja.

(4) A költségvetési szervnél tervezett bevételek elmaradása nem vonja automatikusan maga után a költségvetési támogatás növekedését. A kiadási előirányzatok – amennyiben a tervezett bevételek nem folynak be – nem teljesíthetők.

(5) A költségvetési szervek számadási kötelezettséggel tartoznak a részükre juttatott céljellegű támogatás rendeltetésszerű felhasználására vonatkozóan.

(6) A költségvetési szervek kizárólag a képviselő-testület előzetes jóváhagyásával nyújthatnak be szakmai pályázatokat abban az esetben, ha a pályázattal megvalósuló feladat ellátása költségvetési többlettámogatást igényel.

(7) Az önkormányzat költségvetési szervei éven túli fejlesztési kötelezettséget csak a képviselő-testület jóváhagyásával vállalhatnak.

(8) A képviselő-testület a Mötv. 68. § (4) bekezdésében meghatározott értékhatárt 1 000 ezer forintban határozza meg.

(9) A képviselő-testület a 2020. évi XC. törvény 61. § (6) bekezdése alapján a köztisztviselői illetményalap összegét 2021. évre 57.000.- Ft-ban határozza meg.

Az előirányzatok módosítása, átcsoportosítások

8. § (1) A képviselő-testület a jóváhagyott kiadási előirányzatok közötti átcsoportosítás jogát a polgármesterre ruházza át.

(2) A költségvetési szervek bevételi és kiadási előirányzatai saját hatáskörben módosíthatók, a kiemelt előirányzatok és a kiemelt előirányzaton belüli rovatok között átcsoportosítás hajtható végre. A polgármester a saját hatáskörben végrehajtott módosításokról, átcsoportosításokról a képviselő-testületet harminc napon belül tájékoztatja.

(3) A költségvetési szerv a kiemelt előirányzatok között átcsoportosítást hajthat végre, azonban az nem irányulhat a személyi juttatások előirányzatának növelésére. A személyi juttatások rovatai előirányzatai csak az irányító szerv engedélyével növelhetők. Az irányító szerv az engedélyt akkor adja meg, ha az átcsoportosítás az előirányzatok jóváhagyásakor még nem ismert jogszabályváltozás miatt szükséges, vagy a szolgáltatási kiadások előirányzatai terhére történik abból a célból, hogy a korábban szolgáltatásvásárlással ellátott feladatokat a költségvetési szerv az állományába tartozó személyekkel lássa el.

(4) A képviselő-testület a polgármester és a költségvetési szerv által saját hatáskörben végrehajtott előirányzat-módosítás, előirányzat-átcsoportosítás átvezetéseként – az első negyedév kivételével – negyedévenként, a döntése szerinti időpontokban, de legkésőbb az éves költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig, december 31-ei hatállyal módosítja a költségvetési rendeletét. Ha év közben az Országgyűlés – a helyi önkormányzatot érintő módon – a helyi önkormányzatok általános működésének és ágazati feladatai támogatásának, valamint a részükre juttatandó költségvetési támogatásának előirányzatait zárolja, azokat csökkenti, törli, az intézkedés kihirdetését követően haladéktalanul a Képviselő-testület elé kell terjeszteni a költségvetési rendelet módosítását.

(5) A képviselő-testület által jóváhagyott kiemelt előirányzatokat valamennyi költségvetési szerv köteles betartani.

A dolgozókat megillető cafetéria juttatások

9. § (1) A képviselő-testület a polgármesteri hivatal és a konyha dolgozóit megillető cafetéria juttatás éves keretösszegét a nem rendszeres személyi juttatások részeként 6 427 ezer Ft-ban állapítja meg.

(2) A képviselő-testület a Kisfenyő Óvoda és Mini Bölcsőde közalkalmazottait megillető cafetéria juttatás éves keretösszegét 2 580 ezer Ft-ban állapítja meg.

(3) A képviselő-testület az önkormányzat alkalmazásában álló dolgozókat megillető cafetéria juttatás éves keretösszegét 4 300 ezer Ft-ban állapítja meg.

(5) Az (1)-(4) bekezdésekben foglalt összegek a munkáltató által megfizetendő járulékokat is magában foglalják.

Intézményi bérgazdálkodási szabályok

10. § (1) A költségvetési szerv vezetője önálló létszám- és bérgazdálkodási jogkörében eljárva az intézmény részére engedélyezett létszám (álláshely) keretet a tényleges foglalkoztatás során köteles betartani.

(2) Az egyes foglalkoztatási formákra (teljes munkaidős, részmunkaidős, valamint a megbízási, tiszteletdíjas foglalkoztatás) álláshelyenként, illetve összességében az elemi költségvetésben tervezett (módosított személyi juttatás) előirányzatot nem lépheti túl.

(3) A költségvetési szerv csak abban az esetben fordulhat a fenntartóhoz személyi juttatási pótelőirányzat kérelemmel, ha előirányzata, illetve maradványa nem biztosítja törvényben előírt kötelezettségei teljesítését.

(4) A költségvetési szervnél keletkezett bérmaradványból jutalom kifizetésére csak a fenntartó engedélyével kerülhet sor.

(5) A költségvetési szervnél túlóra, helyettesítési díj elszámolására, kifizetésére átalány alkalmazásával nem kerülhet sor.

Szolgáltatási szerződés

11. § Az önkormányzat által felügyelt költségvetési szervekben szakmai alapfeladat keretében szellemi tevékenység szolgáltatási szerződéssel, számla ellenében történő igénybevételének szabályai:

(1) A költségvetési szerv alaptevékenysége körében szellemi tevékenység szerződéssel, számla ellenében történő igénybevételére szolgáló kiadási előirányzat csak a személyi juttatások terhére növelhető.

(2) A külső személyi juttatások és a szellemi tevékenység számla ellenében történő igénybevételére szolgáló előirányzatok terhére akkor köthető szerződés, ha

a) azt jogszabály nem zárja ki,

b) a szerződés megkötése a közfeladatok ellátásához feltétlenül szükséges, és

c) törvény vagy kormányrendelet eltérő rendelkezése hiányában az adott feladat elvégzéséhez megfelelő szakértelemmel, szakképzettséggel és gyakorlattal, vagy egyéb megfelelő sajátos szakmai adottságokkal, képességekkel rendelkező személyt a megrendelő nem foglalkoztat, vagy a szerződés tárgyát képező szolgáltatás egyedi, időszakos, vagy időben rendszertelenül ellátandó feladat.

Záró és egyéb rendelkezések

12. § Jelen rendelet a kihirdetése napján lép hatályba.

1-22. melléklet2

Balatonfenyves Község Önkormányzatának címrendje

1. Az önkormányzat költségvetési szervei

1.1. Balatonfenyvesi Polgármesteri Hivatal

1.2. Kisfenyő Óvoda és Mini Bölcsőde

2. Az önkormányzat költségvetésében szereplő nem intézményi kiadások

2. melléklet3

Balatonfenyves Község Önkormányzatának és költségvetési szerveinek bevételei

e Ft-ban

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

I. Működési bevételek

512 849

594 563

1. Működési célú támogatás államháztartáson belülről

192 122

256 842

Önkormányzatok működési támogatásai

183 481

240 730

Elvonások és befizetések bevételei

Garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áh.-on belülről

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áh.-on belülről

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele áh.-on belülről

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

8 641

16 112

2. Közhatalmi bevételek

211 810

235 810

Jövedelemadók

Szociális hozzájárulási adó és járulékok

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcsolódó adók

Vagyoni típusú adók

171 000

171 000

Termékek és szolgáltatások adói

40 000

64 000

Egyéb közhatalmi bevételek

810

810

3. Működési bevételek

108 917

99 570

Készletértékesítés ellenértéke

10

10

Szolgáltatások ellenértéke

75 628

68 267

Közvetített szolgáltatások ellenértéke

4 490

4 490

Tulajdonosi bevételek

0

Ellátási díjak

3 886

3 886

Kiszámlázott általános forgalmi adó

22 402

20 416

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

1 001

1 001

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

Biztosító által fizetett kártérítés

Egyéb működési bevételek

1 500

1 500

4. Működési célú átvett pénzeszközök

2 341

Garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áh.-on kívülről

Mc. visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése az EU-tól

Mc. visszatérítendő tám.-ok, kölcsönök visszatérülése kormányoktól és más nemzetközi szervezetektől

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áh.-on kívülről

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

2 341

II. Felhalmozási bevételek

322 173

354 878

1. Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

201 756

234 461

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

17 708

Garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áh.-on belülről

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áh.-on belülről

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele áh.-on belülről

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

201 756

216 753

2. Felhalmozási bevétel

120 000

120 000

Immateriális javak értékesítése

Ingatlanok értékesítése

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

Részesedések értékesítése

120 000

120 000

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

3. Felhalmozási célú átvett pénzeszköz

417

417

Garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áh.-on kívülről

Fc. visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése az EU-tól

Fc. visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése kormányoktól és más nemzetközi szervezetektől

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áh.-on kívülről

250

250

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

167

167

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (I.+II.):

835 022

949 441

III. Előző évi költségvetési maradvány, valamint a vállalkozási maradvány alaptevékenység ellátására történő

588 888

588 888

- működési célú igénybevétele

181 272

178 159

- felhalmozási célú igénybevétele

407 616

410 729

IV. Finanszírozási célú pénzügyi műveletek bevételei

7 316

7 316

Működési célú pénzügyi műveletek bevételei

7 316

7 316

Hitel-, kölcsönfelvétel pénzügyi vállalkozástól

Belföldi értékpapírok bevételei

Államháztartáson belüli megelőlegezések

7 316

7 316

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

Irányító szervi támogatás

Lekötött bankbetétek megszüntetése

Tulajdonosi kölcsönök bevételei

Külföldi finanszírozás bevételei

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

Váltóbevételek

Felhalmozási célú pénzügyi műveletek bevételei

Hitel-, kölcsönfelvétel pénzügyi vállalkozástól

Belföldi értékpapírok bevételei

Államháztartáson belüli megelőlegezések

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

Irányító szervi támogatás

Lekötött bankbetétek megszüntetése

Tulajdonosi kölcsönök bevételei

Külföldi finanszírozás bevételei

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

Váltóbevételek

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN (I.+II.+III.+IV.):

1 431 226

1 545 645

3. melléklet4

Balatonfenyves Község Önkormányzatának és költségvetési szerveinek kiadásai

e Ft-ban

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

I. Működési kiadások

694 121

769 528

Személyi juttatások

253 338

253 338

Munkaadót terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

41 676

41 677

Dologi kiadások

362 413

364 189

Ellátottak pénzbeli juttatásai

6 500

6 500

Egyéb működéi célú kiadások

30 194

103 824

II. Felhalmozási kiadások

729 789

765 607

Beruházások

233 565

274 293

Felújítások

495 324

490 414

Egyéb felhalmozási célú kiadások

900

900

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (I.+II.):

1 423 910

1 535 135

III. Finanszírozási célú pénzügyi műveletek kiadásai

7 316

10 510

Működési célú műveletek kiadásai

7 316

10 510

Belföldi finanszírozás kiadásai

7 316

10 510

Külföldi finanszírozás kiadásai

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek kiadásai

Felhalmozási célú műveletek kiadásai

Belföldi finanszírozás kiadásai

Külföldi finanszírozás kiadásai

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek kiadásai

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN (I.+II.+III.):

1 431 226

1 545 645

4. melléklet5

Balatonfenyves Község Önkormányzatának és költségvetési szerveinek bevételei kötelező, önként vállalt és állami (államigazgatási) feladatok szerint

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Állam-igazgatási feladatok

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Állam-igazgatási feladatok

I. Működési bevételek

468 622

8 538

35 689

550 227

8 538

35 798

1. Működési célú támogatás államháztartáson belülről

155 863

1 000

35 259

220 474

1 000

35 368

Önkormányzatok működési támogatásai

148 222

35 259

205 362

35 368

Elvonások és befizetések bevételei

Garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áh.-on belülről

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áh.-on belülről

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele áh.-on belülről

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

7 641

1 000

15 112

1 000

0

2. Közhatalmi bevételek

211 800

10

235 800

10

Jövedelemadók

Szociális hozzájárulási adó és járulékok

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcsolódó adók

Vagyoni típusú adók

171 000

171 000

Termékek és szolgáltatások adói

40 000

64 000

Egyéb közhatalmi bevételek

800

10

800

10

3. Működési bevételek

100 959

7 538

420

91 612

7 538

420

Készletértékesítés ellenértéke

0

10

10

Szolgáltatások ellenértéke

69 691

5 517

420

62 330

5 517

420

Közvetített szolgáltatások ellenértéke

4 080

410

4 080

410

Tulajdonosi bevételek

Ellátási díjak

3 886

3 886

Kiszámlázott általános forgalmi adó

20 801

1 601

0

18 815

1 601

0

Általános forgalmi adó visszatérítése

Kamatbevételek

1 001

1 001

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

Egyéb működési bevételek

1 500

1 500

0

4. Működési célú átvett pénzeszközök

2 341

Garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áh.-on kívülről

Mc. visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése az EU-tól

Mc. visszatérítendő tám.-ok, kölcsönök visszatérülése kormányoktól és más nemzetközi szervezetektől

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áh.-on kívülről

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

2 341

II. Felhalmozási bevételek

321 923

250

354 628

250

1. Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

201 756

234 461

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

17 708

Garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áh.-on belülről

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áh.-on belülről

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele áh.-on belülről

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

201 756

216 753

2. Felhalmozási bevétel

120 000

120 000

Immateriális javak értékesítése

Ingatlanok értékesítése

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

Részesedések értékesítése

120 000

120 000

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

3. Felhalmozási célú átvett pénzeszköz

167

250

167

250

Garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áh.-on kívülről

Fc. visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése az EU-tól

Fc. visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése kormányoktól és más nemzetközi szervezetektől

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áh.-on kívülről

250

250

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

167

167

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (I.+II.):

790 545

8 788

35 689

904 855

8 788

35 798

III. Előző évi költségvetési maradvány, valamint a vállalkozási maradvány alaptevékenység ellátására történő

588 618

0

270

588 618

0

270

- működési célú igénybevétele

181 002

0

270

177 889

0

270

- felhalmozási célú igénybevétele

407 616

0

0

410 729

0

0

IV. Finanszírozási célú pénzügyi műveletek bevételei

7 316

7 316

Működési célú pénzügyi műveletek bevételei

7 316

7 316

Hitel-, kölcsönfelvétel pénzügyi vállalkozástól

Belföldi értékpapírok bevételei

Államháztartáson belüli megelőlegezések

7 316

7 316

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

Irányító szervi támogatás

Lekötött bankbetétek megszüntetése

Tulajdonosi kölcsönök bevételei

Külföldi finanszírozás bevételei

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

Váltóbevételek

Felhalmozási célú pénzügyi műveletek bevételei

Hitel-, kölcsönfelvétel pénzügyi vállalkozástól

Belföldi értékpapírok bevételei

Államháztartáson belüli megelőlegezések

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

Irányító szervi támogatás

Lekötött bankbetétek megszüntetése

Tulajdonosi kölcsönök bevételei

Külföldi finanszírozás bevételei

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

Váltóbevételek

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN (I.+II.+III.+IV.):

1 386 479

8 788

35 959

1 500 789

8 788

36 068

5. melléklet6

Balatonfenyves Község Önkormányzatának és költségvetési szerveinek kiadásai kötelező, önként vállalt és állami (államigazgatási) feladatok szerint

e Ft-ban

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Állam-igazgatási feladatok

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Állam-igazgatási feladatok

I. Működési kiadások

573 098

11 848

109 175

648 505

11 848

109 175

Személyi juttatások

164 837

6 931

81 570

164 837

6 931

81 570

Munkaadót terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

26 046

2 294

13 336

26 047

2 294

13 336

Dologi kiadások

346 521

1 623

14 269

348 297

1 623

14 269

Ellátottak pénzbeli juttatásai

6 500

6 500

Egyéb működéi célú kiadások

29 194

1 000

102 824

1 000

II. Felhalmozási kiadások

728 389

900

500

764 238

900

469

Beruházások

233 065

500

273 824

469

Felújítások

495 324

490 414

Egyéb felhalmozási célú kiadások

900

900

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (I.+II.):

1 301 487

12 748

109 675

1 412 743

12 748

109 644

III. Finanszírozási célú pénzügyi műveletek kiadásai

7 316

10 510

Működési célú műveletek kiadásai

7 316

10 510

Belföldi finanszírozás kiadásai

7 316

10 510

Külföldi finanszírozás kiadásai

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek kiadásai

Felhalmozási célú műveletek kiadásai

Belföldi finanszírozás kiadásai

Külföldi finanszírozás kiadásai

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek kiadásai

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN (I.+II.+III.):

1 308 803

12 748

109 675

1 423 253

12 748

109 644

6. melléklet7

Balatonfenyves Község Önkormányzatának irányítása tartozó Balatonfenyvesi Polgármesteri Hivatalának költségvetési szerv bevételei és kiadásai

e Ft-ban

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Állam-igazgatási feladatok

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Állam-igazgatási feladatok

I. Működési bevételek

15 613

8 527

430

15 613

8 527

430

1. Működési célú támogatás államháztartáson belülről

1 000

1 000

Önkormányzatok működési támogatásai

Elvonások és befizetések bevételei

Garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áh.-on belülről

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áh.-on belülről

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele áh.-on belülről

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

1 000

1 000

2. Közhatalmi bevételek

10

10

Jövedelemadók

Szociális hozzájárulási adó és járulékok

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcsolódó adók

Vagyoni típusú adók

Termékek és szolgáltatások adói

Egyéb közhatalmi bevételek

10

10

3. Működési bevételek

15 613

7 527

420

15 613

7 527

420

Készletértékesítés ellenértéke

Szolgáltatások ellenértéke

8 409

5 517

420

8 409

5 517

420

Közvetített szolgáltatások ellenértéke

410

410

Tulajdonosi bevételek

Ellátási díjak

3 886

3 886

Kiszámlázott általános forgalmi adó

3 318

1 600

3 318

1 600

Általános forgalmi adó visszatérítése

Kamatbevételek

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

Biztosító által fizetett kártérítés

Egyéb működési bevételek

4. Működési célú átvett pénzeszköz

Garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áh.-on kívülről

Mc. visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése az EU-tól

Mc. visszatérítendő tám.-ok, kölcsönök visszatérülése kormányoktól és más nemzetközi szervezetektől

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áh.-on kívülről

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

II. Felhalmozási bevételek

1. Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

Garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áh.-on belülről

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áh.-on belülről

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele áh.-on belülről

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

2. Felhalmozási bevétel

Immateriális javak értékesítése

Ingatlanok értékesítése

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

Részesedések értékesítése

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

3. Felhalmozási célú átvett pénzeszköz

Garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áh.-on kívülről

Fc. visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése az EU-tól

Fc. visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése kormányoktól és más nemzetközi szervezetektől

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áh.-on kívülről

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (I.+II.):

15 613

8 527

430

15 613

8 527

430

III. Előző évi költségvetési maradvány, valamint a vállalkozási maradvány alaptevékenység ellátására történő

270

270

- működési célú igénybevétele

270

270

- felhalmozási célú igénybevétele

IV. Finanszírozási célú pénzügyi műveletek bevételei

50 977

107 455

51 008

107 424

Működési célú pénzügyi műveletek bevételei

50 977

106 955

50 977

106 955

Hitel-, kölcsönfelvétel pénzügyi vállalkozástól

Belföldi értékpapírok bevételei

Államháztartáson belüli megelőlegezések

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

Irányító szervi támogatás

50 977

106 955

50 977

106 955

Lekötött bankbetétek megszüntetése

Tulajdonosi kölcsönök bevételei

Külföldi finanszírozás bevételei

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

Váltóbevételek

Felhalmozási célú pénzügyi műveletek bevételei

500

31

469

Hitel-, kölcsönfelvétel pénzügyi vállalkozástól

Belföldi értékpapírok bevételei

Államháztartáson belüli megelőlegezések

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

Irányító szervi támogatás

500

31

469

Lekötött bankbetétek megszüntetése

Tulajdonosi kölcsönök bevételei

Külföldi finanszírozás bevételei

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

Váltóbevételek

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN (I.+II.+III.+IV.):

66 590

8 527

108 155

66 621

8 527

108 124

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Állam-igazgatási feladatok

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Állam-igazgatási feladatok

I. Működési kiadások

73 597

109 175

73 597

109 175

Személyi juttatások

25 186

81 570

25 186

81 570

Munkaadót terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

4 048

13 336

4 048

13 336

Dologi kiadások

44 363

14 269

44 363

14 269

Ellátottak pénzbeli juttatásai

Egyéb működéi célú kiadások

II. Felhalmozási kiadások

0

500

31

469

Beruházások

500

31

469

Felújítások

Egyéb felhalmozási célú kiadások

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (I.+II.):

73 597

109 675

73 628

109 644

III. Finanszírozási célú pénzügyi műveletek kiadásai

Működési célú műveletek kiadásai

Belföldi finanszírozás kiadásai

Külföldi finanszírozás kiadásai

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek kiadásai

Felhalmozási célú műveletek kiadásai

Belföldi finanszírozás kiadásai

Külföldi finanszírozás kiadásai

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek kiadásai

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN (I.+II.+III.):

73 597

0

109 675

73 628

0

109 644

7. melléklet8

Balatonfenyves Község Önkormányzatának irányítása tartozó Kisfenyő Óvoda és Mini Bölcsőde költségvetési szerv bevételei és kiadásai

e Ft-ban

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Állam-igazgatási feladatok

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Állam-igazgatási feladatok

I. Működési bevételek

1. Működési célú támogatás államháztartáson belülről

Önkormányzatok működési támogatásai

Elvonások és befizetések bevételei

Garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áh.-on belülről

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áh.-on belülről

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele áh.-on belülről

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

2. Közhatalmi bevételek

Jövedelemadók

Szociális hozzájárulási adó és járulékok

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcsolódó adók

Vagyoni típusú adók

Termékek és szolgáltatások adói

Egyéb közhatalmi bevételek

3. Működési bevételek

Készletértékesítés ellenértéke

Szolgáltatások ellenértéke

Közvetített szolgáltatások ellenértéke

Tulajdonosi bevételek

Ellátási díjak

Kiszámlázott általános forgalmi adó

Általános forgalmi adó visszatérítése

Kamatbevételek

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

Biztosító által fizetett kártérítés

Egyéb működési bevételek

4. Működési célú átvett pénzeszköz

Garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áh.-on kívülről

Mc. visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése az EU-tól

Mc. visszatérítendő tám.-ok, kölcsönök visszatérülése kormányoktól és más nemzetközi szervezetektől

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áh.-on kívülről

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

II. Felhalmozási bevételek

1. Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

Garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áh.-on belülről

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áh.-on belülről

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele áh.-on belülről

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

2. Felhalmozási bevétel

Immateriális javak értékesítése

Ingatlanok értékesítése

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

Részesedések értékesítése

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

3. Felhalmozási célú átvett pénzeszköz

Garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áh.-on kívülről

Fc. visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése az EU-tól

Fc. visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése kormányoktól és más nemzetközi szervezetektől

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áh.-on kívülről

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (I.+II.):

III. Előző évi költségvetési maradvány, valamint a vállalkozási maradvány alaptevékenység ellátására történő

251

251

- működési célú igénybevétele

251

251

- felhalmozási célú igénybevétele

IV. Finanszírozási célú pénzügyi műveletek bevételei

58 009

58 009

Működési célú pénzügyi műveletek bevételei

57 809

57 809

Hitel-, kölcsönfelvétel pénzügyi vállalkozástól

Belföldi értékpapírok bevételei

Államháztartáson belüli megelőlegezések

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

Irányító szervi támogatás

57 809

57 809

Lekötött bankbetétek megszüntetése

Tulajdonosi kölcsönök bevételei

Külföldi finanszírozás bevételei

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

Váltóbevételek

Felhalmozási célú pénzügyi műveletek bevételei

200

200

Hitel-, kölcsönfelvétel pénzügyi vállalkozástól

Belföldi értékpapírok bevételei

Államháztartáson belüli megelőlegezések

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

Irányító szervi támogatás

200

200

Lekötött bankbetétek megszüntetése

Tulajdonosi kölcsönök bevételei

Külföldi finanszírozás bevételei

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

Váltóbevételek

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN (I.+II.+III.+IV.):

58 260

58 260

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Állam-igazgatási feladatok

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Állam-igazgatási feladatok

I. Működési kiadások

58 060

58 060

Személyi juttatások

44 821

44 821

Munkaadót terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

7 185

7 185

Dologi kiadások

6 054

6 054

Ellátottak pénzbeli juttatásai

Egyéb működéi célú kiadások

II. Felhalmozási kiadások

200

200

Beruházások

200

200

Felújítások

Egyéb felhalmozási célú kiadások

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (I.+II.):

58 260

58 260

III. Finanszírozási célú pénzügyi műveletek kiadásai

Működési célú műveletek kiadásai

Belföldi finanszírozás kiadásai

Külföldi finanszírozás kiadásai

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek kiadásai

Felhalmozási célú műveletek kiadásai

Belföldi finanszírozás kiadásai

Külföldi finanszírozás kiadásai

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek kiadásai

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN (I.+II.+III.):

58 260

58 260

8. melléklet9

Balatonfenyves Község Önkormányzatának bevételei és kiadásai

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Állam-igazgatási feladatok

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Állam-igazgatási feladatok

I. Működési bevételek

453 009

11

35 259

534 614

11

35 368

1. Működési célú támogatás államháztartáson belülről

155 863

0

35 259

220 474

0

35 368

Önkormányzatok működési támogatásai

148 222

35 259

205 362

35 368

Elvonások és befizetések bevételei

Garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áh.-on belülről

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áh.-on belülről

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele áh.-on belülről

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

7 641

15 112

2. Közhatalmi bevételek

211 800

235 800

Jövedelemadók

Szociális hozzájárulási adó és járulékok

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcsolódó adók

Vagyoni típusú adók

171 000

171 000

Termékek és szolgáltatások adói

40 000

64 000

Egyéb közhatalmi bevételek

800

800

3. Működési bevételek

85 346

11

0

75 999

11

0

Készletértékesítés ellenértéke

10

10

Szolgáltatások ellenértéke

61 282

53 921

Közvetített szolgáltatások ellenértéke

4 080

4 080

Tulajdonosi bevételek

Ellátási díjak

Kiszámlázott általános forgalmi adó

17 483

1

15 497

1

Általános forgalmi adó visszatérítése

Kamatbevételek és más nyereség jellegű bevételek

1 001

1 001

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

Biztosító által fizetett kártérítés

Egyéb működési bevételek

1 500

1 500

4. Működési célú átvett pénzeszköz

2 341

Garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áh.-on kívülről

Mc. visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése az EU-tól

Mc. visszatérítendő tám.-ok, kölcsönök visszatérülése kormányoktól és más nemzetközi szervezetektől

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áh.-on kívülről

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

2 341

II. Felhalmozási bevételek

321 923

250

354 628

250

1. Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

201 756

234 461

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

17 708

Garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áh.-on belülről

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áh.-on belülről

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele áh.-on belülről

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

201 756

216 753

2. Felhalmozási bevétel

120 000

120 000

Immateriális javak értékesítése

Ingatlanok értékesítése

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

Részesedések értékesítése

120 000

120 000

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

3. Felhalmozási célú átvett pénzeszköz

167

250

167

250

Garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áh.-on kívülről

Fc. visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése az EU-tól

Fc. visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése kormányoktól és más nemzetközi szervezetektől

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áh.-on kívülről

250

250

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

167

167

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (I.+II.):

774 932

261

35 259

889 242

261

35 368

III. Előző évi költségvetési maradvány, valamint a vállalkozási maradvány alaptevékenység ellátására történő

588 367

0

0

588 367

0

0

- működési célú igénybevétele

180 751

177 638

- felhalmozási célú igénybevétele

407 616

410 729

IV. Finanszírozási célú pénzügyi műveletek bevételei

7 316

7 316

Működési célú pénzügyi műveletek bevételei

7 316

7 316

Hitel-, kölcsönfelvétel pénzügyi vállalkozástól

Belföldi értékpapírok bevételei

Államháztartáson belüli megelőlegezések

7 316

7 316

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

Irányító szervi támogatás

Lekötött bankbetétek megszüntetése

Tulajdonosi kölcsönök bevételei

Külföldi finanszírozás bevételei

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

Váltóbevételek

Felhalmozási célú pénzügyi műveletek bevételei

Hitel-, kölcsönfelvétel pénzügyi vállalkozástól

Belföldi értékpapírok bevételei

Államháztartáson belüli megelőlegezések

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

Irányító szervi támogatás

Lekötött bankbetétek megszüntetése

Tulajdonosi kölcsönök bevételei

Külföldi finanszírozás bevételei

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

Váltóbevételek

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN (I.+II.+III.+IV.):

1 370 615

261

35 259

1 484 925

261

35 368

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Állam-igazgatási feladatok

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Állam-igazgatási feladatok

I. Működési kiadások

441 441

11 848

516 848

11 848

Személyi juttatások

94 830

6 931

94 830

6 931

Munkaadót terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

14 813

2 294

14 814

2 294

Dologi kiadások

296 104

1 623

297 880

1 623

Ellátottak pénzbeli juttatásai

6 500

6 500

Egyéb működéi célú kiadások

29 194

1 000

102 824

1 000

II. Felhalmozási kiadások

728 189

900

764 007

900

Beruházások

232 865

273 593

Felújítások

495 324

490 414

Egyéb felhalmozási célú kiadások

900

900

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (I.+II.):

1 169 630

12 748

1 280 855

12 748

III. Finanszírozási célú pénzügyi műveletek kiadásai

116 302

107 455

119 527

107 424

Működési célú műveletek kiadásai

116 102

106 955

119 296

106 955

Belföldi finanszírozás kiadásai

116 102

106 955

119 296

106 955

Külföldi finanszírozás kiadásai

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek kiadásai

Felhalmozási célú műveletek kiadásai

200

500

231

469

Belföldi finanszírozás kiadásai

200

500

231

469

Külföldi finanszírozás kiadásai

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek kiadásai

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN (I.+II.+III.):

1 285 932

12 748

107 455

1 400 382

12 748

107 424

9. melléklet10

Balatonfenyves Község Önkormányzatának és költségvetési szerveinek működési célú bevételei és kiadásai összevont mérlege

Sor-
szám

Bevételek

Kiadások

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Teljesítés

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Teljesítés

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

1.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

192 122

256 842

Személyi juttatások

253 338

253 338

2.

Közhatalmi bevételek

211 810

235 810

Munkaadókat terhelő járulék és szociális hozzájárulási adó

41 676

41 677

3.

Működési bevételek

108 917

99 570

Dologi kiadások

362 413

364 189

4.

Működési célú átvett pénzeszközök

2 341

Ellátottak pénzbeli juttatásai

6 500

6 500

5.

Egyéb működési célú kiadások

30 194

103 824

6.

Költségvetési bevételek összesen (1.+...+4.):

512 849

594 563

Költségvetési kiadások összesen (1.+...+5.):

694 121

769 528

7.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

8.

Belföldi értékpapírok bevételei

Belföldi értékpapírok kiadásai

9.

Maradvány igénybevétele

181 272

178 159

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

10.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

7 316

7 316

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

7 316

10 510

11.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

Irányító szervi támogatás folyósítása

12.

Irányító szervi támogatás

Pénzeszközök betétként elhelyezése

13.

Betétek megszüntetése

Pénzügyi lízing kiadásai

14.

Külföldi finanszírozás bevételei

Külföldi finanszírozás kiadásai

15.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek kiadásai

16.

Finanszírozási bevételek összesen (7.+…+15.):

188 588

185 475

Finanszírozási kiadások összesen (7.+…+15.):

7 316

10 510

17.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN (6.+16.):

701 437

780 038

KIADÁSOK ÖSSZESEN (6.+16.):

701 437

780 038

18.

Költségvetési hiány:

Költségvetési többlet:

10. melléklet11

Balatonfenyves Község Önkormányzatának és költségvetési szerveinek felhalmozási célú bevételei és kiadásai összevont mérlege

Sor-
szám

Bevételek

Kiadások

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Teljesítés

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Teljesítés

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

1.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

201 756

234 461

Beruházások

233 565

274 293

2.

Felhalmozási bevételek

120 000

120 000

Felújítások

495 324

490 414

3.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

417

417

Egyéb felhalmozási célú kiadások

900

900

4.

Költségvetési bevételek összesen (1.+2.+3.):

322 173

354 878

Költségvetési kiadások összesen (1.+2.+3.):

729 789

765 607

5.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

6.

Belföldi értékpapírok bevételei

Belföldi értékpapírok kiadásai

7.

Maradvány igénybevétele

407 616

410 729

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

8.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

9.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

Irányító szervi támogatás folyósítása

10.

Irányító szervi támogatás

Pénzeszközök betétként elhelyezése

11.

Betétek megszüntetése

Pénzügyi lízing kiadásai

12.

Külföldi finanszírozás bevételei

Külföldi finanszírozás kiadásai

13.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek kiadásai

14.

Finanszírozási bevételek összesen (5.+…+13.):

407 616

410 729

Finanszírozási kiadások összesen (5.+…+13.):

15.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN (4.+14.):

729 789

765 607

KIADÁSOK ÖSSZESEN (4.+14.):

729 789

765 607

16.

Költségvetési hiány:

Költségvetési többlet:

11. melléklet12

A költségvetési hiány belső finanszírozására szolgáló finanszírozási bevételek

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Működési cél

181 272

178 159

betételhelyezés visszavonása

költségvetési maradvány igénybevétle

181 272

178 159

vállalkozási maradvány igénybevétle

Felhalmozási cél

407 616

410 729

betételhelyezés visszavonása

költségvetési maradvány igénybevétle

407 616

410 729

vállalkozási maradvány igénybevétle

Összesen:

588 888

588 888

12. melléklet13

A költségvetési hiány külső finanszírozására vagy a költségvetési többlet felhasználására szolgáló finanszírozási célú pénzügyi műveletek

Működési cél

Felhalmozási cél

Összesen

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Bevételek

7 316

7 316

0

0

7 316

7 316

értékpapír kibocsátása, értékesítése

0

0

hitel, kölcsön felvétele

áh.-on belüli megelőlegezések bev.

7 316

7 316

7 316

7 316

betéti műveletek bevételei

származékos ügyletek bevételei

Kiadások

7 316

10 510

0

0

7 316

10 510

értékpapír vásárlása, visszavásárlása

0

0

hitel, kölcsön törlesztése

áh.-on belüli megelőlegezések kiad.

7 316

10 510

7 316

10 510

betéti műveletek kiadásai

pénzügyi lízing

származékos ügyletek kiadásai

13. melléklet14

Balatonfenyves Község Önkormányzatának és költségvetési szerveinek beruházási és felújításai kiadásai célonként

e Ft-ban

Sorszám

Beruházási cél megnevezése

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

1.

kisértékű tárgyi eszközök

500

500

Balatonfenyvesi Polgármesteri Hivatal

500

500

1.

kisértékű tárgyi eszközök

200

200

Kisfenyő Óvoda

200

200

1.

Csapadékvíz pályázat

55 048

55 048

2.

Kisvasút fejlesztése

43 701

43 701

3.

Orvosi rendelő hőszigetelése

11 704

10 192

4.

Strandfejlesztés 2020 pályázat

62 483

62 483

5.

Strandfejlesztés 2021 pályázat

46 354

68 316

6.

Tinódi utca sétányosítása

1 041

1 041

7.

3 db fizetős parkoló kialakítása

10 220

6 406

8.

közvilágítási hálózati eszközök

314

314

9.

kisértékű tárgyi eszköz

2 000

2 000

10.

játszótér ütéscsillapító felület bővítés

0

978

11.

járda térkő burkolat baba-mama szoba előtt

0

597

12.

szennyvíz elvezetés Imremajor

0

207

13.

"repülős" mérleghinta játszótér rekonstrukció

0

590

14.

traktor beszerzés

0

14 984

15.

önkormányzati étkeztetés fejlesztése

0

6 736

Balatonfenyves Község Önkormányzata

232 865

273 593

MINDÖSSZESEN:

233 565

274 293

Sorszám

Felújítási cél megnevezése

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Balatonfenyvesi Polgármesteri Hivatal

0

0

Kisfenyő Óvoda

0

0

1.

Orvosi rendelő kéményfelújítás

3 110

4 622

2.

Kisvasút felújítása

258 366

258 366

3.

Strandfejlesztés 2020 pályázat

22 516

22 516

4.

Strandfejlesztés 2021 pályázat

68 453

46 700

5.

csúszdafelújítás

113 054

113 054

6.

MFP önk.-i utak felújítása

29 825

29 825

7.

strandbejárat felújítás István Király utca

0

1 138

8.

konyha felújítás

0

14 193

Balatonfenyves Község Önkormányzata

495 324

490 414

MINDÖSSZESEN:

495 324

490 414

14. melléklet15

Balatonfenyves Község Önkormányzatának azon fejlesztési céljai, melyek megvalósításához adósságot keletkeztető ügylet megkötése szükséges

Sorszám

Az adósságot keletkeztető ügylet megnevezése

Fejlesztés cél megnevezése

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

1.

hitel, kölcsön felvétele, átvállalása a folyósítás, átvállalás napjától a végtörlesztés napjáig, és annak aktuális tőketartozása

2.

a számvitelről szóló törvény szerinti hitelviszonyt meg-testesítő értékpapír forgalomba hozatala a forgalomba hozatal napjától a beváltás napjáig

3.

váltó kibocsátása a kibocsátás napjától a beváltás napjáig

4.

az Szt. szerint pénzügyi lízing lízingbevevői félként történő megkötése a lízing futamideje alatt

5.

a visszavásárlási kötelezettség kikötésével megkötött adásvételi szerződés eladói félként történő megkötése
– ideértve az Szt. szerinti valódi penziós és óvadéki repóügyleteket is – a visszavásárlásig

6.

a szerződésben kapott, legalább háromszázhatvanöt nap időtartamú halasztott fizetés, részletfizetés

7.

hitelintézetek által, származékos műveletek különbözeteként az Államadósság Kezelő Központ Zrt.-nél elhelyezett fedezeti betétek

Összesen:

0

15. melléklet16

Balatonfenyves Község Önkormányzata saját bevételeinek és az adósságot keletkeztető ügyleteiből eredő fizetési kötelezettségének bemutatása

e Ft-ban

Megnevezés

Sor-szám

2021. évben

2022. évben

2023. évben

2024. évben

Összesen

Helyi adók

01

235 000

278 300

278 500

278 700

1 070 500

Tulajdonosi bevételek

02

0

Díjak, pótlékok, bírságok, települési adók

03

810

880

890

900

3 480

Immateriális javak, ingatlanok és egyéb tárgyi eszközök értékesítése, vagyonhasznosításból származó bevétel

04

Részesedések értékesítése és részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

05

120 000

Privatizációból származó bevételek

06

Garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések

07

Saját bevételek (01+…+07)

08

355 810

279 180

279 390

279 600

1 193 980

Saját bevételek (08. sor) 50 %-a

09

177 905

139 590

139 695

139 800

596 990

Előző év(ek)ben keletkezett tárgyévet terhelő fizetési kötelezettség (11+…+18)

10

0

0

0

0

0

Felvett, átvállalt hitel és annak tőketartozása

11

Felvett, átvállalt kölcsön és annak tőketartozása

12

Hitelviszonyt megtestesítő értékpapír

13

Adott váltó

14

Pénzügyi lízing

15

Visszavásárlási kötelezettség kikötésével megkötött adásvételi szerződés eladói félként történő megkötése

16

Halasztott fizetés

17

Hitelintézetek által, származékos műveletek különbözeteként az Államadósság Kezelő Központ Zrt.-nél (a továbbiakban: ÁKK Zrt.) elhelyezett fedezeti betétek, és azok összege

18

Tárgyévben keletkezett, illetve keletkező, tárgy-évet terhelő fizetési kötelezettség (20+…+27)

19

0

0

0

0

0

Felvett, átvállalt hitel és annak tőketartozása

20

Felvett, átvállalt kölcsön és annak tőketartozása

21

Hitelviszonyt megtestesítő értékpapír

22

Adott váltó

23

Pénzügyi lízing

24

Visszavásárlási kötelezettség kikötésével megkötött adásvételi szerződés eladói félként történő megkötése

25

Halasztott fizetés

26

Hitelintézetek által, származékos műveletek különbözeteként az Államadósság Kezelő Központ Zrt.-nél (a továbbiakban: ÁKK Zrt.) elhelyezett fedezeti betétek, és azok összege

27

Fizetési kötelezettség összesen (10+19)

28

0

0

0

0

0

Fizetési kötelezettséggel csökkentett saját bevétel (09-28)

29

177 905

139 590

139 695

139 800

596 990

16. melléklet17

EU támogatással megvalósuló programok, projektek

e Ft-ban

Megnevezés

Bevétel

Kiadás

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

TOP-2.1.3-15-SO1-2016-00014 "Balatonfenyves település csapadékvíz-elvezető rendszerének fejlesztése"

35 000

35 000

77 726

78 230

TOP-1.2.1-15-SO1-2016-00018 "Balatonfenyves-Buzsák-Csisztapuszta kisvasút fejlesztése"

0

0

331 484

331 484

GINOP-5.1.1-15-2015-00001 "Út a munkaerőpiac-ra"

841

841

3 120

3 120

Összesen:

35 841

35 841

412 330

412 834

17. melléklet18

Balatonfenyves Község Önkormányzatának általános tartaléka és céltartalékának felosztása

Cél megnevezése

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Céltartalék

0

0

működési tartalék

0

0

felhalmozási tartalék

0

0

Általános tartalék

1 843

37 229

működési tartalék

1 843

37 229

felhalmozási tartalék

0

0

Tartalék összesen

1 843

37 229

18. melléklet19

Balatonfenyves Község Önkormányzata többéves kihatással járó feladatainak előirányzatai éves bontásban

e-Ft-ban

feladat megnevezése

2021. év

2022. év

2023. év

2024. év

2025. év

Összesen

Testületi hat.

hosszú lejáratra kapott kölcsönök

tartozások fejlesztési célú kötvénykibocsátásból

tartozások működési célú kötvénykibocsátásból

beruházási és fejlesztési hitelek

működési célú hosszú lejáratú hitelek

egyéb hosszú lejáratú kötelezettségek

Összesen:

19. melléklet20

2021. évi előirányzat-felhasználási ütemterv

Balatonfenyves Község Önkormányzata

BEVÉTELEK

megnevezés

jan.

febr.

márc.

ápr.

máj.

jún.

júl.

aug.

szept.

okt.

nov.

dec.

összesen

Működési célú támogatások áh.-on belülről

21 320

21 320

21 320

21 320

21 320

21 321

21 320

21 320

21 320

21 320

21 320

21 321

255 842

Felhalmozási célú támogatások áh.-on belülről

201 756

17 708

14 997

234 461

Közhatalmi bevételek

1 765

1 765

84 720

7 943

7 942

1 765

1 765

13 765

96 720

7 943

7 942

1 765

235 800

Működési bevételek

975

976

975

976

5 121

19 646

19 646

19 647

5 121

975

976

976

76 010

Felhalmozási bevételek

120 000

120 000

Működési célú átvett pénzeszközök

400

1 000

941

2 341

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

35

35

35

34

35

35

34

35

35

34

35

35

417

Finanszírozási bevételek

145 130

88 488

62 918

62 619

50 620

27 145

76 762

82 001

595 683

BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

169 225

225 852

227 050

30 273

122 906

105 685

105 384

105 387

140 904

72 814

108 035

107 039

1 520 554

KIADÁSOK

megnevezés

jan.

febr.

márc.

ápr.

máj.

jún.

júl.

aug.

szept.

okt.

nov.

dec.

összesen

Személyi juttatások

8 480

8 480

8 480

8 480

8 480

8 480

8 480

8 480

8 480

8 480

8 480

8 481

101 761

Munkaadókat terhelő járulékok és szoc. hozzájárulási adó

1 425

1 426

1 425

1 426

1 426

1 426

1 425

1 426

1 425

1 426

1 426

1 426

17 108

Dologi kiadások

24 958

24 959

24 958

24 959

24 958

24 959

24 959

24 959

24 958

24 959

24 958

24 959

299 503

Ellátottak pénzbeli juttatásai

542

542

541

542

541

542

542

542

541

542

541

542

6 500

Egyéb működési célú kiadások

8 652

8 652

8 652

8 652

8 652

8 652

8 652

8 652

8 652

8 652

8 652

8 652

103 824

Beruházások

37 833

37 833

37 833

37 833

37 833

10 925

10 925

10 925

10 925

13 576

13 576

13 576

273 593

Felújítások

59 240

59 240

59 239

54 329

32 296

32 296

32 295

32 296

32 296

32 295

32 296

32 296

490 414

Egyéb felhalmozási célú kiadások

300

300

300

900

Finanszírozási kiadások

28 095

18 107

18 354

18 557

18 096

18 105

18 106

18 107

18 104

18 107

18 106

17 107

226 951

KIADÁSOK ÖSSZESEN:

169 225

159 239

159 482

155 078

132 282

105 685

105 384

105 387

105 381

108 337

108 035

107 039

1 520 554

Balatonfenyvesi Polgármesteri Hivatal

BEVÉTELEK

megnevezés

jan.

febr.

márc.

ápr.

máj.

jún.

júl.

aug.

szept.

okt.

nov.

dec.

összesen

Működési célú támogatások áh.-on belülről

1 000

1 000

Felhalmozási célú támogatások áh.-on belülről

Közhatalmi bevételek

10

10

Működési bevételek

1 963

1 963

1 964

1 963

1 963

1 964

1 963

1 963

1 964

1 963

1 963

1 964

23 560

Felhalmozási bevételek

Működési célú átvett pénzeszközök

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

Finanszírozási bevételek

13 268

13 268

13 517

13 518

13 258

13 267

13 268

13 268

13 267

13 268

13 268

12 267

158 702

BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

15 231

15 231

15 481

15 481

15 231

15 231

15 231

15 231

15 231

15 231

15 231

15 231

183 272

KIADÁSOK

megnevezés

jan.

febr.

márc.

ápr.

máj.

jún.

júl.

aug.

szept.

okt.

nov.

dec.

összesen

Személyi juttatások

8 896

8 896

8 897

8 896

8 896

8 897

8 896

8 896

8 897

8 896

8 896

8 897

106 756

Munkaadókat terhelő járulékok és szoc. hozzájárulási adó

1 449

1 449

1 448

1 449

1 449

1 448

1 449

1 449

1 448

1 449

1 449

1 448

17 384

Dologi kiadások

4 886

4 886

4 886

4 886

4 886

4 886

4 886

4 886

4 886

4 886

4 886

4 886

58 632

Ellátottak pénzbeli juttatásai

Egyéb működési célú kiadások

Beruházások

250

250

500

Felújítások

Egyéb felhalmozási célú kiadások

Finanszírozási kiadások

KIADÁSOK ÖSSZESEN:

15 231

15 231

15 481

15 481

15 231

15 231

15 231

15 231

15 231

15 231

15 231

15 231

183 272

Kisfenyő Óvoda és Mini Bölcsőde

BEVÉTELEK

megnevezés

jan.

febr.

márc.

ápr.

máj.

jún.

júl.

aug.

szept.

okt.

nov.

dec.

összesen

Működési célú támogatások áh.-on belülről

Felhalmozási célú támogatások áh.-on belülről

Közhatalmi bevételek

Működési bevételek

Felhalmozási bevételek

Működési célú átvett pénzeszközök

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

Finanszírozási bevételek

4 838

4 839

4 837

5 039

4 838

4 838

4 838

4 839

4 837

4 839

4 838

4 840

58 260

BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

4 838

4 839

4 837

5 039

4 838

4 838

4 838

4 839

4 837

4 839

4 838

4 840

58 260

KIADÁSOK

megnevezés

jan.

febr.

márc.

ápr.

máj.

jún.

júl.

aug.

szept.

okt.

nov.

dec.

összesen

Személyi juttatások

3 735

3 735

3 735

3 735

3 735

3 735

3 735

3 735

3 735

3 735

3 735

3 736

44 821

Munkaadókat terhelő járulékok és szoc. hozzájárulási adó

599

599

598

599

599

598

599

599

598

599

599

599

7 185

Dologi kiadások

504

505

504

505

504

505

504

505

504

505

504

505

6 054

Ellátottak pénzbeli juttatásai

Egyéb működési célú kiadások

Beruházások

200

200

Felújítások

Egyéb felhalmozási célú kiadások

Finanszírozási kiadások

KIADÁSOK ÖSSZESEN:

4 838

4 839

4 837

5 039

4 838

4 838

4 838

4 839

4 837

4 839

4 838

4 840

58 260

20. melléklet21

Balatonfenyves Község Önkormányzata 2021. évi közvetett támogatásai

e Ft-ban

Támogatás megnevezése

Esetek száma

Nyújtott támogatás összege

eredeti előirányzat

módosított előirányzat

teljesítés

ellátottak térítési díja, kártérítés méltányossági alapon történő elengedés összege

0

0

0

lakásépítéshez, felújításhoz nyújtott kölcsön elengedés összege

0

0

0

helyi adó, gépjárműadónál biztosított kedvezmény, mentesség összege adónemenként

13

244

253

- építményadó

11

206

240

- telekadó

1

10

10

- magánszemélyek kommunális adója

1

6

3

- iparűzési adó

0

0

0

- tartózkodás után fizetett idegenforgalmi adó

0

0

0

- pótlékok

0

22

0

helyiségek, eszközök hasznosításából származó bevételből nyújtott kedvezmény, mentesség

2

620

620

- Turisztikai Egyesület

1

500

500

- Ezüstfenyő Nyugdíjas Egyesület

1

120

120

egyéb kedvezmény vagy kölcsön elengedésének összege

0

0

0

Közvetett támogatások összesen:

15

864

873

22. melléklet22

Balatonfenyves Község Önkormányzatának összevont költségvetési mérlege

BEVÉTELEK

KIADÁSOK

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK

835 022

949 441

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK

1 423 910

1 535 135

Pénzforgalmi bevételek

835 022

949 441

Pénzforgalmi kiadások

1 422 067

1 497 906

Működési célú

512 849

594 563

Működési célú

692 278

732 299

Működési célú támogatások áh.-on belülről

192 122

256 842

Személyi juttatások

253 338

253 338

Közhatalmi bevételek

211 810

235 810

Munkaadót terhelő járulékok és szoc. hozzájár. adó

41 676

41 677

Működési bevételek

108 917

99 570

Dologi kiadások

362 413

364 189

Működési célú átvett pénzeszközök

0

2 341

Ellátottak pénzbeli juttatásai

6 500

6 500

Egyéb működési célú kiadások

28 351

66 595

Felhalmozási célú

322 173

354 878

Felhalmozási célú

729 789

765 607

Felhalmozási célú támogatások áh.-on belülről

201 756

234 461

Beruházások

233 565

274 293

Felhalmozási bevételek

120 000

120 000

Felújítások

495 324

490 414

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

417

417

Egyéb felhalmozási célú kiadások

900

900

Pénzforgalmi nélküli kiadások

1 843

37 229

Általános tartalék

1 843

37 229

Céltartalékok működési

0

0

FINANSZÍROZÁSI CÉLÚ KIADÁSOK

7 316

10 510

Működési célú finanszírozási kiadások

7 316

10 510

Felhalmozási célú finanszírozási kiadások

BEVÉTELEK ÖSSZESEN
(Pénzforgalom nélküli és finansz. c. bevételek nélkül)

835 022

949 441

KIADÁSOK ÖSSZESEN

1 431 226

1 545 645

A KÖLTSÉGVETÉS ÖSSZESÍTETT HIÁNYA

-596 204

-596 204

Működési többlet/hiány

-188 588

-185 475

Felhalmozási többlet/hiány

-407 616

-410 729

A HIÁNY FINANSZÍROZÁSÁNAK MÓDJA

Belső forrásból

588 888

588 888

Működési célú pénzmaradvány igénybevétele

181 272

178 159

Felhalmozási célú pénzmaradvány igénybevétele

407 616

410 729

Külső forrásból

7 316

7 316

Működési célú pénzügyi műveletek bevételei

7 316

7 316

Felhalmozási célú pénzügyi műveletek bevételei

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN

1 431 226

1 545 645

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN

1 431 226

1 545 645

Működési célú bevételek összesen

701 437

780 038

Működési célú kiadások összesen

701 437

780 038

Felhalmozási célú bevételek összesen

729 789

765 607

Felhalmozási célú kiadások összesen

729 789

765 607

1

A 2. § a Balatonfenyves Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2022. (V. 27.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

2

Az 1-22. melléklet a Balatonfenyves Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2022. (V. 27.) önkormányzati rendelete 1. mellékletével megállapított szöveg.

3

A 2. mellékletet a Balatonfenyves Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2022. (V. 27.) önkormányzati rendelete 3. § (1) bekezdése iktatta be.

4

A 3. mellékletet a Balatonfenyves Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2022. (V. 27.) önkormányzati rendelete 3. § (2) bekezdése iktatta be.

5

A 4. mellékletet a Balatonfenyves Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2022. (V. 27.) önkormányzati rendelete 3. § (3) bekezdése iktatta be.

6

Az 5. mellékletet a Balatonfenyves Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2022. (V. 27.) önkormányzati rendelete 3. § (4) bekezdése iktatta be.

7

A 6. mellékletet a Balatonfenyves Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2022. (V. 27.) önkormányzati rendelete 3. § (5) bekezdése iktatta be.

8

A 7. mellékletet a Balatonfenyves Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2022. (V. 27.) önkormányzati rendelete 3. § (6) bekezdése iktatta be.

9

A 8. mellékletet a Balatonfenyves Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2022. (V. 27.) önkormányzati rendelete 3. § (7) bekezdése iktatta be.

10

A 9. mellékletet a Balatonfenyves Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2022. (V. 27.) önkormányzati rendelete 3. § (8) bekezdése iktatta be.

11

A 10. mellékletet a Balatonfenyves Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2022. (V. 27.) önkormányzati rendelete 3. § (9) bekezdése iktatta be.

12

A 11. mellékletet a Balatonfenyves Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2022. (V. 27.) önkormányzati rendelete 3. § (10) bekezdése iktatta be.

13

A 12. mellékletet a Balatonfenyves Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2022. (V. 27.) önkormányzati rendelete 3. § (11) bekezdése iktatta be.

14

A 13. mellékletet a Balatonfenyves Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2022. (V. 27.) önkormányzati rendelete 3. § (12) bekezdése iktatta be.

15

A 14. mellékletet a Balatonfenyves Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2022. (V. 27.) önkormányzati rendelete 3. § (13) bekezdése iktatta be.

16

A 15. mellékletet a Balatonfenyves Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2022. (V. 27.) önkormányzati rendelete 3. § (14) bekezdése iktatta be.

17

A 16. mellékletet a Balatonfenyves Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2022. (V. 27.) önkormányzati rendelete 3. § (15) bekezdése iktatta be.

18

A 17. mellékletet a Balatonfenyves Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2022. (V. 27.) önkormányzati rendelete 3. § (16) bekezdése iktatta be.

19

A 18. mellékletet a Balatonfenyves Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2022. (V. 27.) önkormányzati rendelete 3. § (17) bekezdése iktatta be.

20

A 19. mellékletet a Balatonfenyves Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2022. (V. 27.) önkormányzati rendelete 3. § (18) bekezdése iktatta be.

21

A 20. mellékletet a Balatonfenyves Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2022. (V. 27.) önkormányzati rendelete 3. § (19) bekezdése iktatta be.

22

A 22. mellékletet a Balatonfenyves Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2022. (V. 27.) önkormányzati rendelete 3. § (20) bekezdése iktatta be.