Balatonfenyves Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2023. (II. 27.) önkormányzati rendelete

Balatonfenyves Község Önkormányzat 2023. évi költségvetéséről

Hatályos: 2023. 02. 28

Balatonfenyves Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2023. (II. 27.) önkormányzati rendelete

Balatonfenyves Község Önkormányzat 2023. évi költségvetéséről

2023.02.28.

Balatonfenyves Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. A rendelet hatálya

1. § (1) A rendelet hatálya a helyi önkormányzatra, annak képviselő-testületére és szerveire, és az önkormányzat által irányított költségvetési szervekre (a továbbiakban: önkormányzati költségvetési szerv) terjed ki.

(2) A rendelet személyi hatálya kiterjed a közvetlen és közvetett támogatások tekintetében minden támogatást nyújtó e rendelet hatálya alá tartozó szervre, szervezetre, valamint minden támogatásban részesülőre.

(3) A költségvetési szervként működő intézmények, valamint az önkormányzat költségvetésében szereplő nem intézményi kiadások és bevételek külön-külön alkotnak egy-egy címet. A címrendet e rendelet 1. melléklete tartalmazza.

2. Az önkormányzat és költségvetési szerveinek 2023. évi költségvetése

2. § (1) A képviselő-testület az önkormányzat és költségvetési szervei együttes 2023. évi költségvetését

a) 1 173 639 ezer Ft tárgyévi költségvetési bevétellel,

b) 1 173 639 ezer Ft tárgyévi költségvetési kiadással állapítja meg.

(2) Ezen belül:

a) a működési célú bevételt 819 920 e Ft-ban ebből:

aa) finanszírozási célú műveleteket 9 282 e Ft-ban,

ab) előző évi pénzmaradványt 119 630 e Ft-ban,

ac) költségvetési bevételt 691 008 e Ft-ban.

b) a működési célú kiadásokat 810 638 e Ft-ban ebből:

ba) a személyi juttatások kiadásait 320 900 e Ft-ban,

bb) a munkaadókat terhelő járulékokat és szocho-t 45 534 e Ft-ban,

bc) a dologi kiadásokat 388 200 e Ft-ban,

bd) az ellátottak pénzbeli juttatásait 6 000 e Ft-ban,

be) egyéb működési célú kiadásokat 37 823 e Ft-ban,

bf) az általános tartalékot 12 181 e Ft-ban,

bg) a céltartalékot 0 e Ft-ban,

c) a felhalmozási célú bevételt 353 719 e Ft-ban ebből:

ca) finanszírozási célú műveleteket 0 e Ft-ban,

cb) előző évi pénzmaradványt 292 191 e Ft-ban,

cc) vállalkozási maradványt 0 e Ft-ban,

cd) költségvetési bevételt 61 528 e Ft-ban,

d) a felhalmozási célú kiadást 353 719 e Ft-ban ebből:

da) az intézményi beruházások összegét 351 549 e Ft-ban,

db) a felújítások összegét 1 270 e Ft-ban,

dc) az egyéb felhalmozási célú kiadások összegét 900 e Ft-ban,

e) a finanszírozási kiadást 9 282 e Ft-ban állapítja meg.

3. § (1) A helyi önkormányzat összevont költségvetési bevételeit előirányzat-csoportok, kiemelt előirányzatok szerinti bontásban e rendelet 2. melléklete tartalmazza.

(2) A helyi önkormányzat összevont költségvetési kiadásait előirányzat-csoportok, kiemelt előirányzatok szerinti bontásban e rendelet 3. melléklete tartalmazza.

(3) Az önkormányzat összevont költségvetési bevételeit kötelező, önként vállalt és államigazgatási feladatok szerinti bontásban e rendelet 4. melléklete tartalmazza.

(4) Az önkormányzat összevont költségvetési kiadásait kötelező, önként vállalt és államigazgatási feladatok szerinti bontásban e rendelet 5. melléklete tartalmazza.

(5) A képviselő-testület a Balatonfenyvesi Polgármesteri Hivatal költségvetési szerv költségvetési bevételeit és költségvetési kiadásait előirányzat-csoportok, kiemelt előirányzatok, továbbá kötelező, önként vállalt és államigazgatási feladatok szerinti bontásban e rendelet 6. melléklete szerint hagyja jóvá.

(6) A képviselő-testület a Kisfenyő Óvoda és Mini Bölcsőde költségvetési szerv költségvetési bevételeit és költségvetési kiadásait előirányzat-csoportok, kiemelt előirányzatok, továbbá kötelező, önként vállalt és államigazgatási feladatok szerinti bontásban e rendelet 7. melléklete szerint hagyja jóvá.

(7) A képviselő-testület Balatonfenyves Község Önkormányzata költségvetési bevételeit és költségvetési kiadásait előirányzat-csoportok, kiemelt előirányzatok, továbbá kötelező, önként vállalt és államigazgatási feladatok szerinti bontásban e rendelet 8. melléklete szerint hagyja jóvá.

(8) A működési célú bevételi és kiadási előirányzatok mérlegszerű bemutatását összevont önkormányzati szinten e rendelet 9. melléklete részletezi.

(9) A felhalmozási célú bevételi és kiadási előirányzatok mérlegszerű bemutatását összevont önkormányzati szinten e rendelet 10. melléklete részletezi.

(10) A költségvetési hiány belső finanszírozására szolgáló - a 2011. évi CXCV. törvény 6. § (7) bekezdés a) pont ab) és ac) alpontja szerinti - finanszírozási bevételek működési, illetve felhalmozási célú igénybevétel szerinti tagolásban e rendelet 11. melléklete alapján hagyja jóvá.

(11) A képviselő-testület a (10) bekezdésen kívüli költségvetési hiány külső finanszírozására vagy a költségvetési többlet felhasználására szolgáló, finanszírozási célú pénzügyi műveletek bevételeit, kiadásait működési, illetve felhalmozási cél szerinti tagolásban e rendelet 12. melléklete alapján hagyja jóvá.

(12) Az önkormányzat a költségvetésében szereplő beruházások kiadásainak beruházásonkénti, illetve a felújítások kiadásainak felújításonkénti részletezését e rendelet 13. melléklete szerint határozza meg.

(13) Azokat a fejlesztési célokat, amelyek megvalósításához Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi CXCIV. törvény (továbbiakban: Stabilitási tv.) 8. § (2) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügylet megkötése szükséges, valamint az adósságot keletkeztető ügyletek várható együttes összegét e rendelet 14. melléklete tartalmazza.

(14) Az adósságot keletkeztető ügyletekhez történő hozzájárulás részletes szabályairól a 353/2011. (XII. 30.) Korm. rendelet 2. § (1) bekezdésében meghatározott saját bevételek és a Stabilitási tv. 8. § (2) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségek arányát e rendelet 15. melléklete tartalmazza.

(15) A képviselő-testület az európai uniós forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló projektek bevételeit és kiadásait e rendelet 16. melléklet szerint állapítja meg.

(16) Az évközi többletigények, valamint az elmaradt bevételek pótlására szolgáló általános tartalék és céltartalék részletezését e rendelet 17. melléklete tartalmazza.

(17) Az önkormányzat többéves kihatással járó döntéseinek számszerűsítését e rendelet 18. melléklete tartalmazza.

(18) A képviselő-testület a 2023. év várható bevételi és kiadási előirányzatainak teljesüléséről készített előirányzat-felhasználási ütemtervet e rendelet 19. melléklete szerint hagyja jóvá.

(19) Az önkormányzat által adott közvetett támogatásokat tartalmazó kimutatást e rendelet 20. melléklete tartalmazza.

(20) A helyi önkormányzat által a lakosságnak juttatott támogatásokat, szociális, rászorultsági jellegű ellátásokat e rendelet 21. melléklete tartalmazza.

(21) Az önkormányzat költségvetési mérlegét e rendelet 22. melléklete tartalmazza.

3. A költségvetési többlet felhasználása, a hiány finanszírozásának módja

4. § (1) A gazdálkodás során az év közben létrejött bevételi többletet, illetve a szabad pénzeszközöket a képviselő-testület értékpapír vásárlás, illetve pénzintézeti lekötés útján hasznosíthatja.

(2) A műveletek lebonyolítását a képviselő-testület a polgármester hatáskörébe utalja. A polgármester a megtett intézkedésekről a következő képviselő-testületi ülésen tájékoztatást ad.

(3) A költségvetési szerv a jóváhagyott bevételi előirányzatain felül többletbevételét csak a felügyeletét ellátó szerv engedélyével történő előirányzat-módosítás után használhatja fel.

(4) A képviselő-testület a költségvetési hiány belső finanszírozását az előző évi tervezett pénzmaradvány felhasználásával, illetve a forgatási célra vásárolt értékpapírok visszaváltásával kívánja megoldani.

(5) Amennyiben év közben a költségvetési hiány nem pótolható belső forrásból, akkor a hiány külső finanszírozására az önkormányzat éven belüli lejáratú likvid hitelt vehet igénybe, melyről a képviselő-testület jogosult dönteni, ezt a hatáskörét nem ruházza át.

4. Általános és céltartalék

5. § (1) A Képviselő-testület az önkormányzat 2023. évi általános tartalékát 12 181 ezer Ft-tal, céltartalékát 0 ezer Ft-tal hagyja jóvá.

(2) A tartalékkal való rendelkezés jogát a képviselő-testület nem ruházza át. A tartalék felhasználásáról a képviselő-testület az erre vonatkozó igény felmerülésekor egyedi határozatban dönt.

5. A költségvetés végrehajtásának szabályai

6. § (1) A helyi önkormányzat gazdálkodásának végrehajtó szerve a polgármesteri hivatal.

(2) A költségvetési rendelet módosítása a képviselő-testület kizárólagos hatáskörébe tartozik.

(3) A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a közfoglalkoztatási pályázat benyújtására. Amennyiben a létszámadatokban változás történik, a következő rendeletmódosításon át kell vezetni.

7. § (1) A költségvetési szervek rendeletben meghatározott bevételi és kiadási előirányzatai felett az intézmények vezetői előirányzat-felhasználási jogkörrel rendelkeznek.

(2) A költségvetési szerv éves költségvetésének végrehajtásáért, a gazdálkodás jogszerűségéért, a takarékosság érvényesítéséért, a bevételek növeléséért az alapfeladatok sérelme nélkül a költségvetési szerv vezetője a felelős.

(3) A költségvetési szerv éves költségvetését a megállapított önkormányzati támogatás és saját bevételei terhére úgy köteles megtervezni, hogy abból biztosított legyen az éves gazdálkodás, kötelezően ellátandó feladatait maradéktalanul teljesíteni tudja.

(4) A költségvetési szervnél tervezett bevételek elmaradása nem vonja automatikusan maga után a költségvetési támogatás növekedését. A kiadási előirányzatok – amennyiben a tervezett bevételek nem folynak be – nem teljesíthetők.

(5) A költségvetési szervek számadási kötelezettséggel tartoznak a részükre juttatott céljellegű támogatás rendeltetésszerű felhasználására vonatkozóan.

(6) A költségvetési szervek kizárólag a képviselő-testület előzetes jóváhagyásával nyújthatnak be szakmai pályázatokat abban az esetben, ha a pályázattal megvalósuló feladat ellátása költségvetési többlettámogatást igényel.

(7) Az önkormányzat költségvetési szervei éven túli fejlesztési kötelezettséget csak a képviselő-testület jóváhagyásával vállalhatnak.

(8) A képviselő-testület Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 68. § (4) bekezdésében meghatározott értékhatárt 1 000 ezer forintban határozza meg.

(9) A képviselő-testület a Magyarország 2023. évi központi költségvetéséről szóló 2022. évi XXV. törvény 65. § (6) bekezdése alapján a köztisztviselői illetményalap összegét 2023. évre 78.700.- Ft-ban határozza meg.

8. § (1) A képviselő-testület a jóváhagyott kiadási előirányzatok közötti átcsoportosítás jogát a polgármesterre ruházza át.

(2) A költségvetési szervek bevételi és kiadási előirányzatai saját hatáskörben módosíthatók, a kiemelt előirányzatok és a kiemelt előirányzaton belüli rovatok között átcsoportosítás hajtható végre. A polgármester a saját hatáskörben végrehajtott módosításokról, átcsoportosításokról a képviselő-testületet harminc napon belül tájékoztatja.

(3) A költségvetési szerv a kiemelt előirányzatok között átcsoportosítást hajthat végre, azonban az nem irányulhat a személyi juttatások előirányzatának növelésére. A személyi juttatások rovatai előirányzatai csak az irányító szerv engedélyével növelhetők. Az irányító szerv az engedélyt akkor adja meg, ha az átcsoportosítás az előirányzatok jóváhagyásakor még nem ismert jogszabályváltozás miatt szükséges, vagy a szolgáltatási kiadások előirányzatai terhére történik abból a célból, hogy a korábban szolgáltatásvásárlással ellátott feladatokat a költségvetési szerv az állományába tartozó személyekkel lássa el.

(4) A képviselő-testület a polgármester és a költségvetési szerv által saját hatáskörben végrehajtott előirányzat-módosítás, előirányzat-átcsoportosítás átvezetéseként – az első negyedév kivételével – negyedévenként, a döntése szerinti időpontokban, de legkésőbb az éves költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig, december 31-ei hatállyal módosítja a költségvetési rendeletét. Ha év közben az Országgyűlés – a helyi önkormányzatot érintő módon – a helyi önkormányzatok általános működésének és ágazati feladatai támogatásának, valamint a részükre juttatandó költségvetési támogatásának előirányzatait zárolja, azokat csökkenti, törli, az intézkedés kihirdetését követően haladéktalanul a Képviselő-testület elé kell terjeszteni a költségvetési rendelet módosítását.

(5) A képviselő-testület által jóváhagyott kiemelt előirányzatokat valamennyi költségvetési szerv köteles betartani.

6. A dolgozókat megillető cafetéria juttatások

9. § (1) A képviselő-testület a polgármesteri hivatal és a konyha dolgozóit megillető cafetéria juttatás éves keretösszegét a nem rendszeres személyi juttatások részeként 6 292 ezer Ft-ban állapítja meg.

(2) A képviselő-testület a Kisfenyő Óvoda és Mini Bölcsőde közalkalmazottait megillető cafetéria juttatás éves keretösszegét 2 043 ezer Ft-ban állapítja meg.

(3) A képviselő-testület az önkormányzat alkalmazásában álló dolgozókat megillető cafetéria juttatás éves keretösszegét 3 020 ezer Ft-ban állapítja meg.

(4) Az (1)–(3) bekezdésekben foglalt összegek a munkáltató által megfizetendő járulékokat nem tartalmazzák.

7. Intézményi bérgazdálkodási szabályok

10. § (1) A költségvetési szerv vezetője önálló létszám- és bérgazdálkodási jogkörében eljárva az intézmény részére engedélyezett létszám (álláshely) keretet a tényleges foglalkoztatás során köteles betartani.

(2) Az egyes foglalkoztatási formákra (teljes munkaidős, részmunkaidős, valamint a megbízási, tiszteletdíjas foglalkoztatás) álláshelyenként, illetve összességében az elemi költségvetésben tervezett (módosított személyi juttatás) előirányzatot nem lépheti túl.

(3) A költségvetési szerv csak abban az esetben fordulhat a fenntartóhoz személyi juttatási pótelőirányzat kérelemmel, ha előirányzata, illetve maradványa nem biztosítja törvényben előírt kötelezettségei teljesítését.

(4) A költségvetési szervnél keletkezett bérmaradványból jutalom kifizetésére csak a fenntartó engedélyével kerülhet sor.

(5) A költségvetési szervnél túlóra, helyettesítési díj elszámolására, kifizetésére átalány alkalmazásával nem kerülhet sor.

8. Szolgáltatási szerződés

11. § (1) Az önkormányzat által felügyelt költségvetési szerv alaptevékenysége körében szellemi tevékenység szerződéssel, számla ellenében történő igénybevételére szolgáló kiadási előirányzat csak a személyi juttatások terhére növelhető.

(2) A külső személyi juttatások és a szellemi tevékenység számla ellenében történő igénybevételére szolgáló előirányzatok terhére akkor köthető szerződés, ha

a) azt jogszabály nem zárja ki,

b) a szerződés megkötése a közfeladatok ellátásához feltétlenül szükséges, és

c) törvény vagy kormányrendelet eltérő rendelkezése hiányában az adott feladat elvégzéséhez megfelelő szakértelemmel, szakképzettséggel és gyakorlattal, vagy egyéb megfelelő sajátos szakmai adottságokkal, képességekkel rendelkező személyt a megrendelő nem foglalkoztat, vagy a szerződés tárgyát képező szolgáltatás egyedi, időszakos, vagy időben rendszertelenül ellátandó feladat.

9. Záró és egyéb rendelkezések

12. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

1. melléklet a 6/2023. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Balatonfenyves Község Önkormányzatának címrendje

1. Az önkormányzat költségvetési szervei

1.1. Balatonfenyvesi Polgármesteri Hivatal

1.2. Kisfenyő Óvoda és Mini Bölcsőde

2. Az önkormányzat költségvetésében szereplő nem intézményi kiadások

2. melléklet a 6/2023. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Balatonfenyves Község Önkormányzatának és költségvetési szerveinek bevételi előirányzatai

e Ft-ban

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Teljesítés

%-os teljesülés

I. Működési bevételek

691 008

1. Működési célú támogatás államháztartáson belülről

240 467

Önkormányzatok működési támogatásai

231 649

Elvonások és befizetések bevételei

Garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áh.-on belülről

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áh.-on belülről

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele áh.-on belülről

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

8 818

2. Közhatalmi bevételek

299 600

Jövedelemadók

Szociális hozzájárulási adó és járulékok

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcsolódó adók

Vagyoni típusú adók

229 000

Termékek és szolgáltatások adói

70 000

Egyéb közhatalmi bevételek

600

3. Működési bevételek

142 591

Készletértékesítés ellenértéke

0

Szolgáltatások ellenértéke

83 085

Közvetített szolgáltatások ellenértéke

22 317

Tulajdonosi bevételek

Ellátási díjak

6 035

Kiszámlázott általános forgalmi adó

29 654

Általános forgalmi adó visszatérítése

Kamatbevételek

0

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

Biztosító által fizetett kártérítés

Egyéb működési bevételek

1 500

4. Működési célú átvett pénzeszközök

8 350

Garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áh.-on kívülről

Mc. visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése az EU-tól

Mc. visszatérítendő tám.-ok, kölcsönök visszatérülése kormányoktól és más nemzetközi szervezetektől

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áh.-on kívülről

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

8 350

II. Felhalmozási bevételek

61 528

1. Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

0

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

Garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áh.-on belülről

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áh.-on belülről

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele áh.-on belülről

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

2. Felhalmozási bevétel

61 068

Immateriális javak értékesítése

Ingatlanok értékesítése

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

Részesedések értékesítése

61 068

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

3. Felhalmozási célú átvett pénzeszköz

460

Garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áh.-on kívülről

Fc. visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése az EU-tól

Fc. visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése kormányoktól és más nemzetközi szervezetektől

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áh.-on kívülről

460

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (I.+II.):

752 536

III. Előző évi költségvetési maradvány, valamint a vállalkozási maradvány alaptevékenység ellátására történő

411 821

- működési célú igénybevétele

119 630

- felhalmozási célú igénybevétele

292 191

IV. Finanszírozási célú pénzügyi műveletek bevételei

9 282

Működési célú pénzügyi műveletek bevételei

9 282

Hitel-, kölcsönfelvétel pénzügyi vállalkozástól

Belföldi értékpapírok bevételei

Államháztartáson belüli megelőlegezések

9 282

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

Irányító szervi támogatás

Lekötött bankbetétek megszüntetése

Tulajdonosi kölcsönök bevételei

Külföldi finanszírozás bevételei

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

Váltóbevételek

Felhalmozási célú pénzügyi műveletek bevételei

Hitel-, kölcsönfelvétel pénzügyi vállalkozástól

Belföldi értékpapírok bevételei

Államháztartáson belüli megelőlegezések

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

Irányító szervi támogatás

Lekötött bankbetétek megszüntetése

Tulajdonosi kölcsönök bevételei

Külföldi finanszírozás bevételei

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

Váltóbevételek

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN (I.+II.+III.+IV.):

1 173 639

3. melléklet a 6/2023. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Balatonfenyves Község Önkormányzatának és költségvetési szerveinek kiadási előirányzatai

e Ft-ban

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Teljesítés

%-os teljesülés

I. Működési kiadások

810 638

Személyi juttatások

320 900

Munkaadót terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

45 534

Dologi kiadások

388 200

Ellátottak pénzbeli juttatásai

6 000

Egyéb működési célú kiadások

50 004

II. Felhalmozási kiadások

353 719

Beruházások

351 549

Felújítások

1 270

Egyéb felhalmozási célú kiadások

900

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (I.+II.):

1 164 357

III. Finanszírozási célú pénzügyi műveletek kiadásai

9 282

Működési célú műveletek kiadásai

9 282

Belföldi finanszírozás kiadásai

9 282

Külföldi finanszírozás kiadásai

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek kiadásai

Felhalmozási célú műveletek kiadásai

Belföldi finanszírozás kiadásai

Külföldi finanszírozás kiadásai

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek kiadásai

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN (I.+II.+III.):

1 173 639

4. melléklet a 6/2023. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Balatonfenyves Község Önkormányzatának és költségvetési szerveinek bevételi előirányzatai kötelező, önként vállalt és állami (államigazgatási) feladatok szerint

e Ft-ban

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Teljesítés

%-os teljesülés

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Állam-igazgatási feladatok

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Állam-igazgatási feladatok

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Állam-igazgatási feladatok

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Állam-igazgatási feladatok

I. Működési bevételek

644 994

8 470

37 544

1. Működési célú támogatás államháztartáson belülről

202 923

1 000

36 544

Önkormányzatok működési támogatásai

195 105

36 544

Elvonások és befizetések bevételei

Garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áh.-on belülről

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áh.-on belülről

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele áh.-on belülről

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

7 818

1 000

2. Közhatalmi bevételek

299 600

0

Jövedelemadók

Szociális hozzájárulási adó és járulékok

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcsolódó adók

Vagyoni típusú adók

229 000

Termékek és szolgáltatások adói

70 000

Egyéb közhatalmi bevételek

600

0

3. Működési bevételek

134 121

7 470

1 000

Készletértékesítés ellenértéke

0

Szolgáltatások ellenértéke

76 248

5 837

1 000

Közvetített szolgáltatások ellenértéke

22 272

45

Tulajdonosi bevételek

Ellátási díjak

6 035

Kiszámlázott általános forgalmi adó

28 066

1 588

Általános forgalmi adó visszatérítése

Kamatbevételek

0

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

Biztosító által fizetett kártérítés

Egyéb működési bevételek

1 500

4. Működési célú átvett pénzeszközök

8 350

Garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áh.-on kívülről

Mc. visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése az EU-tól

Mc. visszatérítendő tám.-ok, kölcsönök visszatérülése kormányoktól és más nemzetközi szervezetektől

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áh.-on kívülről

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

8 350

II. Felhalmozási bevételek

61 068

460

1. Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

0

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

Garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áh.-on belülről

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áh.-on belülről

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele áh.-on belülről

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

2. Felhalmozási bevétel

61 068

Immateriális javak értékesítése

Ingatlanok értékesítése

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

Részesedések értékesítése

61 068

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

3. Felhalmozási célú átvett pénzeszköz

0

460

Garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áh.-on kívülről

Fc. visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése az EU-tól

Fc. visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése kormányoktól és más nemzetközi szervezetektől

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áh.-on kívülről

460

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (I.+II.):

706 062

8 930

37 544

III. Előző évi költségvetési maradvány, valamint a vállalkozási maradvány alaptevékenység ellátására történő

291 603

440

119 778

- működési célú igénybevétele

614

0

119 016

- felhalmozási célú igénybevétele

290 989

440

762

IV. Finanszírozási célú pénzügyi műveletek bevételei

9 282

Működési célú pénzügyi műveletek bevételei

9 282

Hitel-, kölcsönfelvétel pénzügyi vállalkozástól

Belföldi értékpapírok bevételei

Államháztartáson belüli megelőlegezések

9 282

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

Irányító szervi támogatás

Lekötött bankbetétek megszüntetése

Tulajdonosi kölcsönök bevételei

Külföldi finanszírozás bevételei

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

Váltóbevételek

Felhalmozási célú pénzügyi műveletek bevételei

Hitel-, kölcsönfelvétel pénzügyi vállalkozástól

Belföldi értékpapírok bevételei

Államháztartáson belüli megelőlegezések

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

Irányító szervi támogatás

Lekötött bankbetétek megszüntetése

Tulajdonosi kölcsönök bevételei

Külföldi finanszírozás bevételei

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

Váltóbevételek

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN (I.+II.+III.+IV.):

1 006 947

9 370

157 322

5. melléklet a 6/2023. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Balatonfenyves Község Önkormányzatának és költségvetési szerveinek kiadási előirányzatai kötelező, önként vállalt és állami (államigazgatási) feladatok szerint

e Ft-ban

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Teljesítés

%-os teljesülés

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Állam-igazgatási feladatok

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Állam-igazgatási feladatok

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Állam-igazgatási feladatok

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Állam-igazgatási feladatok

I. Működési kiadások

615 500

36 988

158 150

Személyi juttatások

194 091

9 981

116 828

Munkaadót terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

25 253

4 161

16 120

Dologi kiadások

342 383

21 116

24 701

Ellátottak pénzbeli juttatásai

6 000

Egyéb működési célú kiadások

47 773

1 730

501

II. Felhalmozási kiadások

352 057

900

762

Beruházások

350 787

762

Felújítások

1 270

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

900

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (I.+II.):

967 557

37 888

158 912

III. Finanszírozási célú pénzügyi műveletek kiadásai

9 282

Működési célú műveletek kiadásai

9 282

Belföldi finanszírozás kiadásai

9 282

Külföldi finanszírozás kiadásai

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek kiadásai

Felhalmozási célú műveletek kiadásai

Belföldi finanszírozás kiadásai

Külföldi finanszírozás kiadásai

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek kiadásai

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN (I.+II.+III.):

976 839

37 888

158 912

6. melléklet a 6/2023. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Balatonfenyves Község Önkormányzatának irányítása alá tartozó Balatonfenyvesi Polgármesteri Hivatal költségvetési szerv bevételei és kiadásai

e Ft-ban

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Teljesítés

%-os teljesülés

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Állam-igazgatási feladatok

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Állam-igazgatási feladatok

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Állam-igazgatási feladatok

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Állam-igazgatási feladatok

I. Működési bevételek

20 887

8 470

1 000

1. Működési célú támogatás államháztartáson belülről

1 000

Önkormányzatok működési támogatásai

Elvonások és befizetések bevételei

Garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áh.-on belülről

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áh.-on belülről

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele áh.-on belülről

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

1 000

2. Közhatalmi bevételek

Jövedelemadók

Szociális hozzájárulási adó és járulékok

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcsolódó adók

Vagyoni típusú adók

Termékek és szolgáltatások adói

Egyéb közhatalmi bevételek

3. Működési bevételek

20 887

7 470

1 000

Készletértékesítés ellenértéke

Szolgáltatások ellenértéke

10 411

5 837

1 000

Közvetített szolgáltatások ellenértéke

45

Tulajdonosi bevételek

Ellátási díjak

6 035

Kiszámlázott általános forgalmi adó

4 441

1 588

Általános forgalmi adó visszatérítése

Kamatbevételek

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

Biztosító által fizetett kártérítés

Egyéb működési bevételek

4. Működési célú átvett pénzeszköz

Garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áh.-on kívülről

Mc. visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése az EU-tól

Mc. visszatérítendő tám.-ok, kölcsönök visszatérülése kormányoktól és más nemzetközi szervezetektől

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áh.-on kívülről

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

II. Felhalmozási bevételek

1. Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

Garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áh.-on belülről

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áh.-on belülről

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele áh.-on belülről

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

2. Felhalmozási bevétel

Immateriális javak értékesítése

Ingatlanok értékesítése

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

Részesedések értékesítése

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

3. Felhalmozási célú átvett pénzeszköz

Garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áh.-on kívülről

Fc. visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése az EU-tól

Fc. visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése kormányoktól és más nemzetközi szervezetektől

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áh.-on kívülről

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (I.+II.):

20 887

8 470

1 000

III. Előző évi költségvetési maradvány, valamint a vállalkozási maradvány alaptevékenység ellátására történő

847

- működési célú igénybevétele

847

- felhalmozási célú igénybevétele

IV. Finanszírozási célú pénzügyi műveletek bevételei

59 072

1 559

157 065

Működési célú pénzügyi műveletek bevételei

57 787

1 559

156 303

Hitel-, kölcsönfelvétel pénzügyi vállalkozástól

Belföldi értékpapírok bevételei

Államháztartáson belüli megelőlegezések

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

Irányító szervi támogatás

57 787

1 559

156 303

Lekötött bankbetétek megszüntetése

Tulajdonosi kölcsönök bevételei

Külföldi finanszírozás bevételei

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

Váltóbevételek

Felhalmozási célú pénzügyi műveletek bevételei

1 285

762

Hitel-, kölcsönfelvétel pénzügyi vállalkozástól

Belföldi értékpapírok bevételei

Államháztartáson belüli megelőlegezések

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

Irányító szervi támogatás

1 285

762

Lekötött bankbetétek megszüntetése

Tulajdonosi kölcsönök bevételei

Külföldi finanszírozás bevételei

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

Váltóbevételek

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN (I.+II.+III.+IV.):

79 959

10 029

158 912

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Teljesítés

%-os teljesülés

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Állam-igazgatási feladatok

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Állam-igazgatási feladatok

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Állam-igazgatási feladatok

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Állam-igazgatási feladatok

I. Működési kiadások

78 674

10 029

158 150

Személyi juttatások

26 088

400

116 828

Munkaadót terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

3 481

168

16 120

Dologi kiadások

49 105

9 461

24 701

Ellátottak pénzbeli juttatásai

Egyéb működéi célú kiadások

501

II. Felhalmozási kiadások

1 285

762

Beruházások

1 285

762

Felújítások

Egyéb felhalmozási célú kiadások

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (I.+II.):

79 959

158 912

III. Finanszírozási célú pénzügyi műveletek kiadásai

Működési célú műveletek kiadásai

Belföldi finanszírozás kiadásai

Külföldi finanszírozás kiadásai

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek kiadásai

Felhalmozási célú műveletek kiadásai

Belföldi finanszírozás kiadásai

Külföldi finanszírozás kiadásai

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek kiadásai

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN (I.+II.+III.):

79 959

10 029

158 912

7. melléklet a 6/2023. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Balatonfenyves Község Önkormányzatának irányítása alá tartozó Kisfenyő Óvoda és Mini Bölcsőde költségvetési szerv bevételei és kiadásai

e Ft-ban

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Teljesítés

%-os teljesülés

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Állam-igazgatási feladatok

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Állam-igazgatási feladatok

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Állam-igazgatási feladatok

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Állam-igazgatási feladatok

I. Működési bevételek

1. Működési célú támogatás államháztartáson belülről

Önkormányzatok működési támogatásai

Elvonások és befizetések bevételei

Garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áh.-on belülről

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áh.-on belülről

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele áh.-on belülről

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

2. Közhatalmi bevételek

Jövedelemadók

Szociális hozzájárulási adó és járulékok

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcsolódó adók

Vagyoni típusú adók

Termékek és szolgáltatások adói

Egyéb közhatalmi bevételek

3. Működési bevételek

Készletértékesítés ellenértéke

Szolgáltatások ellenértéke

Közvetített szolgáltatások ellenértéke

Tulajdonosi bevételek

Ellátási díjak

Kiszámlázott általános forgalmi adó

Általános forgalmi adó visszatérítése

Kamatbevételek

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

Biztosító által fizetett kártérítés

Egyéb működési bevételek

4. Működési célú átvett pénzeszköz

Garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áh.-on kívülről

Mc. visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése az EU-tól

Mc. visszatérítendő tám.-ok, kölcsönök visszatérülése kormányoktól és más nemzetközi szervezetektől

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áh.-on kívülről

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

II. Felhalmozási bevételek

1. Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

Garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áh.-on belülről

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áh.-on belülről

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele áh.-on belülről

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

2. Felhalmozási bevétel

Immateriális javak értékesítése

Ingatlanok értékesítése

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

Részesedések értékesítése

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

3. Felhalmozási célú átvett pénzeszköz

Garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áh.-on kívülről

Fc. visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése az EU-tól

Fc. visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése kormányoktól és más nemzetközi szervezetektől

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áh.-on kívülről

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (I.+II.):

III. Előző évi költségvetési maradvány, valamint a vállalkozási maradvány alaptevékenység ellátására történő

614

- működési célú igénybevétele

614

- felhalmozási célú igénybevétele

IV. Finanszírozási célú pénzügyi műveletek bevételei

80 184

Működési célú pénzügyi műveletek bevételei

79 884

Hitel-, kölcsönfelvétel pénzügyi vállalkozástól

Belföldi értékpapírok bevételei

Államháztartáson belüli megelőlegezések

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

Irányító szervi támogatás

79 884

Lekötött bankbetétek megszüntetése

Tulajdonosi kölcsönök bevételei

Külföldi finanszírozás bevételei

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

Váltóbevételek

Felhalmozási célú pénzügyi műveletek bevételei

300

Hitel-, kölcsönfelvétel pénzügyi vállalkozástól

Belföldi értékpapírok bevételei

Államháztartáson belüli megelőlegezések

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

Irányító szervi támogatás

300

Lekötött bankbetétek megszüntetése

Tulajdonosi kölcsönök bevételei

Külföldi finanszírozás bevételei

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

Váltóbevételek

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN (I.+II.+III.+IV.):

80 798

e Ft-ban

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Teljesítés

%-os teljesülés

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Állam-igazgatási feladatok

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Állam-igazgatási feladatok

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Állam-igazgatási feladatok

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Állam-igazgatási feladatok

I. Működési kiadások

80 498

Személyi juttatások

54 724

Munkaadót terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

7 407

Dologi kiadások

18 367

Ellátottak pénzbeli juttatásai

Egyéb működéi célú kiadások

II. Felhalmozási kiadások

300

Beruházások

300

Felújítások

Egyéb felhalmozási célú kiadások

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (I.+II.):

80 798

III. Finanszírozási célú pénzügyi műveletek kiadásai

Működési célú műveletek kiadásai

Belföldi finanszírozás kiadásai

Külföldi finanszírozás kiadásai

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek kiadásai

Felhalmozási célú műveletek kiadásai

Belföldi finanszírozás kiadásai

Külföldi finanszírozás kiadásai

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek kiadásai

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN (I.+II.+III.):

80 798

8. melléklet a 6/2023. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Balatonfenyves Község Önkormányzatának bevételei és kiadásai

e Ft-ban

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Teljesítés

%-os teljesülés

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Állam-igazgatási feladatok

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Állam-igazgatási feladatok

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Állam-igazgatási feladatok

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Állam-igazgatási feladatok

I. Működési bevételek

624 107

0

36 544

1. Működési célú támogatás államháztartáson belülről

202 923

0

36 544

Önkormányzatok működési támogatásai

195 105

36 544

Elvonások és befizetések bevételei

Garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áh.-on belülről

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áh.-on belülről

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele áh.-on belülről

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

7 818

2. Közhatalmi bevételek

299 600

Jövedelemadók

Szociális hozzájárulási adó és járulékok

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcsolódó adók

Vagyoni típusú adók

229 000

Termékek és szolgáltatások adói

70 000

Egyéb közhatalmi bevételek

600

3. Működési bevételek

113 234

0

0

Készletértékesítés ellenértéke

Szolgáltatások ellenértéke

65 837

Közvetített szolgáltatások ellenértéke

22 272

Tulajdonosi bevételek

Ellátási díjak

Kiszámlázott általános forgalmi adó

23 625

Általános forgalmi adó visszatérítése

Kamatbevételek

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

Biztosító által fizetett kártérítés

Egyéb működési bevételek

1 500

4. Működési célú átvett pénzeszköz

8 350

Garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áh.-on kívülről

Mc. visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése az EU-tól

Mc. visszatérítendő tám.-ok, kölcsönök visszatérülése kormányoktól és más nemzetközi szervezetektől

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áh.-on kívülről

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

8 350

II. Felhalmozási bevételek

61 068

460

1. Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

0

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

Garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áh.-on belülről

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áh.-on belülről

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele áh.-on belülről

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

2. Felhalmozási bevétel

61 068

Immateriális javak értékesítése

Ingatlanok értékesítése

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

Részesedések értékesítése

61 068

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

3. Felhalmozási célú átvett pénzeszköz

0

460

Garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések áh.-on kívülről

Fc. visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése az EU-tól

Fc. visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése kormányoktól és más nemzetközi szervezetektől

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése áh.-on kívülről

460

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (I.+II.):

685 175

460

36 544

III. Előző évi költségvetési maradvány, valamint a vállalkozási maradvány alaptevékenység ellátására történő

290 989

440

118 931

- működési célú igénybevétele

118 169

- felhalmozási célú igénybevétele

290 989

440

762

IV. Finanszírozási célú pénzügyi műveletek bevételei

9 282

Működési célú pénzügyi műveletek bevételei

9 282

Hitel-, kölcsönfelvétel pénzügyi vállalkozástól

Belföldi értékpapírok bevételei

Államháztartáson belüli megelőlegezések

9 282

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

Irányító szervi támogatás

Lekötött bankbetétek megszüntetése

Tulajdonosi kölcsönök bevételei

Külföldi finanszírozás bevételei

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

Váltóbevételek

Felhalmozási célú pénzügyi műveletek bevételei

Hitel-, kölcsönfelvétel pénzügyi vállalkozástól

Belföldi értékpapírok bevételei

Államháztartáson belüli megelőlegezések

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

Irányító szervi támogatás

Lekötött bankbetétek megszüntetése

Tulajdonosi kölcsönök bevételei

Külföldi finanszírozás bevételei

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

Váltóbevételek

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN (I.+II.+III.+IV.):

985 446

900

155 475

e Ft-ban

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Teljesítés

%-os teljesülés

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Állam-igazgatási feladatok

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Állam-igazgatási feladatok

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Állam-igazgatási feladatok

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Állam-igazgatási feladatok

I. Működési kiadások

456 328

26 959

Személyi juttatások

113 279

9 581

Munkaadót terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

14 365

3 993

Dologi kiadások

274 911

11 655

Ellátottak pénzbeli juttatásai

6 000

Egyéb működéi célú kiadások

47 773

1 730

II. Felhalmozási kiadások

350 472

900

Beruházások

349 202

Felújítások

1 270

Egyéb felhalmozási célú kiadások

900

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (I.+II.):

806 800

27 859

III. Finanszírozási célú pénzügyi műveletek kiadásai

148 538

1 559

157 065

Működési célú műveletek kiadásai

146 953

1 559

156 303

Belföldi finanszírozás kiadásai

146 953

1 559

156 303

Külföldi finanszírozás kiadásai

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek kiadásai

Felhalmozási célú műveletek kiadásai

1 585

762

Belföldi finanszírozás kiadásai

1 585

762

Külföldi finanszírozás kiadásai

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek kiadásai

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN (I.+II.+III.):

955 338

29 418

157 065

9. melléklet a 6/2023. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Balatonfenyves Község Önkormányzatának és költségvetési szerveinek működési célú bevételei és kiadásai összevont mérlege

e Ft-ban

Sor-
szám

Bevételek

Kiadások

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Teljesítés

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Teljesítés

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

1.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

240 467

Személyi juttatások

320 900

2.

Közhatalmi bevételek

299 600

Munkaadókat terhelő járulék és szociális hozzájárulási adó

45 534

3.

Működési bevételek

142 591

Dologi kiadások

388 200

4.

Működési célú átvett pénzeszközök

8 350

Ellátottak pénzbeli juttatásai

6 000

5.

Egyéb működési célú kiadások

50 004

6.

Költségvetési bevételek összesen (1.+...+4.):

691 008

Költségvetési kiadások összesen (1.+...+5.):

810 638

7.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

8.

Belföldi értékpapírok bevételei

Belföldi értékpapírok kiadásai

9.

Maradvány igénybevétele

119 630

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

10.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

9 282

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

9 282

11.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

Irányító szervi támogatás folyósítása

12.

Irányító szervi támogatás

Pénzeszközök betétként elhelyezése

13.

Betétek megszüntetése

Pénzügyi lízing kiadásai

14.

Külföldi finanszírozás bevételei

Külföldi finanszírozás kiadásai

15.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek kiadásai

16.

Finanszírozási bevételek összesen (7.+…+15.):

128 912

Finanszírozási kiadások összesen (7.+…+15.):

9 282

17.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN (6.+16.):

819 920

KIADÁSOK ÖSSZESEN (6.+16.):

819 920

18.

Költségvetési hiány:

Költségvetési többlet:

10. melléklet a 6/2023. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Balatonfenyves Község Önkormányzatának és költségvetési szerveinek felhalmozási célú bevételei és kiadásai összevont mérlege

e Ft-ban

Sor-
szám

Bevételek

Kiadások

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Teljesítés

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Teljesítés

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

1.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

Beruházások

351 549

2.

Felhalmozási bevételek

61 068

Felújítások

1 270

3.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

460

Egyéb felhalmozási célú kiadások

900

4.

Költségvetési bevételek összesen (1.+2.+3.):

61 528

Költségvetési kiadások összesen (1.+2.+3.):

353 719

5.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

6.

Belföldi értékpapírok bevételei

Belföldi értékpapírok kiadásai

7.

Maradvány igénybevétele

292 191

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

8.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

9.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

Irányító szervi támogatás folyósítása

10.

Irányító szervi támogatás

Pénzeszközök betétként elhelyezése

11.

Betétek megszüntetése

Pénzügyi lízing kiadásai

12.

Külföldi finanszírozás bevételei

Külföldi finanszírozás kiadásai

13.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek kiadásai

14.

Finanszírozási bevételek összesen (5.+…+13.):

292 191

Finanszírozási kiadások összesen (5.+…+13.):

15.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN (4.+14.):

353 719

KIADÁSOK ÖSSZESEN (4.+14.):

353 719

16.

Költségvetési hiány:

Költségvetési többlet:

11. melléklet a 6/2023. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

A költségvetési hiány belső finanszírozására szolgáló finanszírozási bevételek

e Ft-ban

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Teljesítés

%-os teljesülés

Működési cél

119 630

betételhelyezés visszavonása

költségvetési maradvány igénybevétle

119 630

vállalkozási maradvány igénybevétle

Felhalmozási cél

292 191

betételhelyezés visszavonása

költségvetési maradvány igénybevétle

292 191

vállalkozási maradvány igénybevétle

Összesen:

411 821

12. melléklet a 6/2023. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

A költségvetési hiány külső finanszírozására vagy a költségvetési többlet felhasználására szolgáló finanszírozási célú pénzügyi műveletek

Működési cél

Felhalmozási cél

Összesen

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Teljesítés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Teljesítés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Teljesítés

Bevételek

9 282

0

9 282

értékpapír kibocsátása, értékesítése

hitel, kölcsön felvétele

áh.-on belüli megelőlegezések bev.

9 282

9 282

betéti műveletek bevételei

származékos ügyletek bevételei

Kiadások

9 282

0

9 282

értékpapír vásárlása, visszavásárlása

hitel, kölcsön törlesztése

áh.-on belüli megelőlegezések kiad.

9 282

9 282

betéti műveletek kiadásai

pénzügyi lízing

származékos ügyletek kiadásai

13. melléklet a 6/2023. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Balatonfenyves Község Önkormányzatának és költségvetési szerveinek beruházási és felújítási kiadásai célonként

e Ft-ban

Sorszám

Beruházási cél megnevezése

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Teljesítés

%-os teljesülés

1.

kisértékű tárgyi eszközök

2 047

Balatonfenyvesi Polgármesteri Hivatal

2 047

1.

kisértékű tárgyi eszközök

300

Kisfenyő Óvoda

300

1.

településközpont fejlesztése

278 892

2.

ingatlan vásárlás

63 500

3.

1 db parkoló automata

3 000

4.

urnafal bővítés

1 270

5.

kisértékű tárgyi eszközök

2 540

Balatonfenyves Község Önkormányzata

349 202

MINDÖSSZESEN:

351 549

e Ft-ban

Sorszám

Felújítási cél megnevezése

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Teljesítés

%-os teljesülés

Balatonfenyvesi Polgármesteri Hivatal

0

Kisfenyő Óvoda

0

1.

műfüves focipálya felújítás önrész

1 270

Balatonfenyves Község Önkormányzata

1 270

MINDÖSSZESEN:

1 270

14. melléklet a 6/2023. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Balatonfenyves Község Önkormányzatának azon fejlesztési céljai, melyek megvalósításához adósságot keletkeztető ügylet megkötése szükséges

e Ft-ban

Sorszám

Az adósságot keletkeztető ügylet megnevezése

Fejlesztés cél megnevezése

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Teljesítés

%-os teljesülés

1.

hitel, kölcsön felvétele, átvállalása a folyósítás, átvállalás napjától a végtörlesztés napjáig, és annak aktuális tőketartozása

2.

a számvitelről szóló törvény szerinti hitelviszonyt megtestesítő értékpapír forgalomba hozatala a forgalomba hozatal napjától a beváltás napjáig, kamatozó értékpapír esetén annak névértéke, egyéb értékpapír esetén annak vételára

3.

váltó kibocsátása a kibocsátás napjától a beváltás napjáig, és annak a váltóval kiváltott kötelezettséggel megegyező, kamatot nem tartalmazó értéke

4.

az Szt. szerint pénzügyi lízing lízingbevevői félként történő megkötése a lízing futamideje alatt, és a lízingszerződésben kikötött tőkerész hátralévő összege

5.

a visszavásárlási kötelezettség kikötésével megkötött adásvételi szerződés eladói félként történő megkötése – ideértve az Szt. szerinti valódi penziós és óvadéki repóügyleteket is – a visszavásárlásig, és a kikötött visszavásárlási ár

6.

a szerződésben kapott, legalább háromszázhatvanöt nap időtartamú halasztott fizetés, részletfizetés, és a még ki nem fizetett ellenérték

7.

hitelintézetek által, származékos műveletek különbözeteként az Államadósság Kezelő Központ Zrt.-nél (a továbbiakban: ÁKK Zrt.) elhelyezett fedezeti betétek, és azok összege

Összesen:

0

15. melléklet a 6/2023. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Balatonfenyves Község Önkormányzata saját bevételeinek és az adósságot keletkeztető ügyleteiből eredő fizetési kötelezettségének bemutatása

e Ft-ban

Megnevezés

Sor-szám

2023. évben

2024. évben

2025. évben

2026. évben

Összesen

Helyi adók és a települési adók

01

299 000

301 990

305 010

308 060

1 214 060

Osztalékok, koncessziós díjak, hozambevételek

02

0

Díjak, pótlékok, bírságok

03

600

606

612

618

2 436

Tárgyi eszközök, immateriális javak, vagyoni értékű jog értékesítése, vagyonhasznosításból származó bevétel

04

Részvények, részesedések értékesítése

05

61 068

61 068

Vállalat értékesítéséből, privatizációból származó bevételek

06

Kezesség-, illetve garanciavállalással kapcsolatos megtérülés

07

Saját bevételek (01+…+07)

08

360 668

302 596

305 622

308 678

1 277 564

Saját bevételek (08. sor) 50 %-a

09

180 334

151 298

152 811

154 339

638 782

Előző év(ek)ben keletkezett tárgyévet terhelő fizetési kötelezettség (11+…+18)

10

0

0

0

0

0

Felvett, átvállalt hitel és annak tőketartozása

11

Felvett, átvállalt kölcsön és annak tőketartozása

12

Hitelviszonyt megtestesítő értékpapír

13

Adott váltó

14

Pénzügyi lízing

15

Visszavásárlási kötelezettség kikötésével megkötött adásvételi szerződés eladói félként történő megkötése

16

Halasztott fizetés

17

Hitelintézetek által, származékos műveletek különbözeteként az Államadósság Kezelő Központ Zrt.-nél (a továbbiakban: ÁKK Zrt.) elhelyezett fedezeti betétek, és azok összege

18

Tárgyévben keletkezett, illetve keletkező, tárgy-évet terhelő fizetési kötelezettség (20+…+27)

19

0

0

0

0

0

Felvett, átvállalt hitel és annak tőketartozása

20

Felvett, átvállalt kölcsön és annak tőketartozása

21

Hitelviszonyt megtestesítő értékpapír

22

Adott váltó

23

Pénzügyi lízing

24

Visszavásárlási kötelezettség kikötésével megkötött adásvételi szerződés eladói félként történő megkötése

25

Halasztott fizetés

26

Hitelintézetek által, származékos műveletek különbözeteként az Államadósság Kezelő Központ Zrt.-nél (a továbbiakban: ÁKK Zrt.) elhelyezett fedezeti betétek, és azok összege

27

Fizetési kötelezettség összesen (10+19)

28

0

0

0

0

0

Fizetési kötelezettséggel csökkentett saját bevétel (09-28)

29

180 334

151 298

152 811

154 339

638 782

16. melléklet a 6/2023. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

EU támogatással megvalósuló programok, projektek

e Ft-ban

Megnevezés

Bevétel

Kiadás

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Teljesítés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Teljesítés

TOP_PLUSZ-1.2.1-21-SO1-2022-00075 - Településközpont fejlesztése Balatonfenyvesen

0

278892

17. melléklet a 6/2023. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Balatonfenyves Község Önkormányzat általános tartaléka és céltartalékának felosztása

e Ft-ban

Cél megnevezése

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Teljesítés

Céltartalék

0

Általános tartalék

12181

Tartalék összesen

12181

18. melléklet a 6/2023. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Balatonfenyves Község Önkormányzata többéves kihatással járó feladatainak előirányzatai éves bontásban

e Ft-ban

feladat megnevezése

2023

2024

2025

2026

2027

Összesen

Testületi hat.

hosszú lejáratra kapott kölcsönök

tartozások fejlesztési célú kötvénykibocsátásból

tartozások működési célú kötvénykibocsátásból

beruházási és fejlesztési hitelek

működési célú hosszú lejáratú hitelek

egyéb hosszú lejáratú kötelezettségek

Összesen:

19. melléklet a 6/2023. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

2023. évi előirányzat-felhasználási ütemterv

1. Balatonfenyves Község Önkormányzata

BEVÉTELEK

megnevezés

jan.

febr.

márc.

ápr.

máj.

jún.

júl.

aug.

szept.

okt.

nov.

dec.

összesen

Működési célú támogatások áh.-on belülről

19 956

19 955

19 956

19 956

19 955

19 956

19 955

19 956

19 955

19 956

19 955

19 956

239 467

Felhalmozási célú támogatások áh.-on belülről

0

Közhatalmi bevételek

6 162

6 162

92 640

16 628

16 628

6 162

11 580

11 580

92 640

16 628

16 628

6 162

299 600

Működési bevételek

1 618

1 617

1 618

1 617

5 662

30 196

30 196

30 196

5 662

1 618

1 617

1 617

113 234

Felhalmozási bevételek

61 068

61 068

Működési célú átvett pénzeszközök

350

8 000

8 350

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

38

38

39

38

38

39

38

38

39

38

38

39

460

Finanszírozási bevételek

22 756

14 567

19 531

27 305

10 539

4 187

4 338

16 750

97 104

96 549

106 016

419 642

BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

88 842

50 878

128 820

65 770

69 588

66 892

65 956

66 108

135 046

135 344

134 787

133 790

1 141 821

KIADÁSOK

megnevezés

jan.

febr.

márc.

ápr.

máj.

jún.

júl.

aug.

szept.

okt.

nov.

dec.

összesen

Személyi juttatások

10 238

10 238

10 239

10 238

10 238

10 239

10 238

10 238

10 239

10 238

10 238

10 239

122 860

Munkaadókat terhelő járulékok és szoc. hozzájárulási adó

1 530

1 530

1 530

1 530

1 530

1 529

1 530

1 530

1 530

1 530

1 530

1 529

18 358

Dologi kiadások

23 880

23 881

23 880

23 881

23 880

23 881

23 880

23 881

23 880

23 881

23 880

23 881

286 566

Ellátottak pénzbeli juttatásai

500

500

500

500

500

500

500

500

500

500

500

500

6 000

Egyéb működési célú kiadások

4 125

4 125

4 125

4 126

4 125

4 125

4 125

4 126

4 125

4 125

4 125

4 126

49 503

Beruházások

1 270

63 500

3 000

1 270

635

635

69 723

69 723

69 723

69 723

349 202

Felújítások

1 270

1 270

Egyéb felhalmozási célú kiadások

300

300

300

900

Finanszírozási kiadások

33 113

24 790

25 046

25 195

25 045

25 048

25 048

25 198

25 049

25 047

24 791

23 792

307 162

KIADÁSOK ÖSSZESEN:

73 386

66 334

128 820

65 770

69 588

66 892

65 956

66 108

135 046

135 344

134 787

133 790

1 141 821

2. Balatonfenyvesi Polgármesteri Hivatal

BEVÉTELEK

megnevezés

jan.

febr.

márc.

ápr.

máj.

jún.

júl.

aug.

szept.

okt.

nov.

dec.

összesen

Működési célú támogatások áh.-on belülről

1 000

1 000

Felhalmozási célú támogatások áh.-on belülről

Közhatalmi bevételek

Működési bevételek

2 446

2 447

2 446

2 447

2 446

2 447

2 446

2 447

2 446

2 447

2 446

2 446

29 357

Felhalmozási bevételek

Működési célú átvett pénzeszközök

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

Finanszírozási bevételek

18 584

18 083

18 337

18 337

18 337

18 340

18 340

18 340

18 340

18 340

18 083

17 082

218 543

BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

21 030

20 530

20 783

20 784

20 783

20 787

20 786

20 787

20 786

20 787

20 529

20 528

248 900

KIADÁSOK

megnevezés

jan.

febr.

márc.

ápr.

máj.

jún.

júl.

aug.

szept.

okt.

nov.

dec.

összesen

Személyi juttatások

11 943

11 943

11 943

11 943

11 943

11 943

11 943

11 943

11 943

11 943

11 943

11 943

143 316

Munkaadókat terhelő járulékok és szoc. hozzájárulási adó

1 647

1 648

1 647

1 648

1 647

1 648

1 647

1 648

1 647

1 648

1 647

1 647

19 769

Dologi kiadások

6 939

6 939

6 939

6 939

6 939

6 939

6 939

6 939

6 939

6 939

6 939

6 938

83 267

Ellátottak pénzbeli juttatásai

Egyéb működési célú kiadások

501

501

Beruházások

254

254

254

257

257

257

257

257

2 047

Felújítások

Egyéb felhalmozási célú kiadások

Finanszírozási kiadások

KIADÁSOK ÖSSZESEN:

21 030

20 530

20 783

20 784

20 783

20 787

20 786

20 787

20 786

20 787

20 529

20 528

248 900

3. Kisfenyő óvoda és Mini Bölcsőde

BEVÉTELEK

megnevezés

jan.

febr.

márc.

ápr.

máj.

jún.

júl.

aug.

szept.

okt.

nov.

dec.

összesen

Működési célú támogatások áh.-on belülről

Felhalmozási célú támogatások áh.-on belülről

Közhatalmi bevételek

Működési bevételek

Felhalmozási bevételek

Működési célú átvett pénzeszközök

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

Finanszírozási bevételek

6 708

6 707

6 709

6 858

6 708

6 708

6 708

6 858

6 709

6 707

6 708

6 710

80 798

BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

6 708

6 707

6 709

6 858

6 708

6 708

6 708

6 858

6 709

6 707

6 708

6 710

80 798

KIADÁSOK

megnevezés

jan.

febr.

márc.

ápr.

máj.

jún.

júl.

aug.

szept.

okt.

nov.

dec.

összesen

Személyi juttatások

4 560

4 560

4 561

4 560

4 560

4 561

4 560

4 560

4 561

4 560

4 560

4 561

54 724

Munkaadókat terhelő járulékok és szoc. hozzájárulási adó

617

617

617

618

617

617

617

618

617

617

617

618

7 407

Dologi kiadások

1 531

1 530

1 531

1 530

1 531

1 530

1 531

1 530

1 531

1 530

1 531

1 531

18 367

Ellátottak pénzbeli juttatásai

Egyéb működési célú kiadások

Beruházások

150

150

300

Felújítások

Egyéb felhalmozási célú kiadások

Finanszírozási kiadások

KIADÁSOK ÖSSZESEN:

6 708

6 707

6 709

6 858

6 708

6 708

6 708

6 858

6 709

6 707

6 708

6 710

80 798

20. melléklet a 6/2023. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Balatonfenyves Község Önkormányzata 2023. évi közvetett támogatásai

e Ft-ban

Támogatás megnevezése

Estek száma

Nyújtott támogatás összege

eredeti előirányzat

módosított előirányzat

teljesítés

ellátottak térítési díja, kártérítés méltányossági alapon történő elengedés összege

0

0

lakásépítéshez, felújításhoz nyújtott kölcsön elengedés összege

0

0

helyi adó, gépjárműadónál biztosított kedvezmény, mentesség összege adónemenként

16

457

- építményadó

15

447

- telekadó

1

10

- magánszemélyek kommunális adója

0

0

- iparűzési adó

0

0

- tartózkodás után fizetett idegenforgalmi adó

0

0

- pótlék

0

0

helyiségek, eszközök hasznosításából származó bevételből nyújtott kedvezmény, mentesség

1

100

- Turisztikai Egyesület

1

100

egyéb kedvezmény vagy kölcsön elengedésének összege

0

0

Közvetett támogatások összesen:

17

557

21. melléklet a 6/2023. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Lakossági és közösségi szolgáltatások támogatása

e Ft-ban

Szolgáltatás

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Teljesítés

22. melléklet a 6/2023. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Balatonfenyves Község Önkormányzat összevont költségvetési mérlege

BEVÉTELEK

KIADÁSOK

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Teljesítés

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Teljesítés

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK

752 536

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK

1 164 357

Pénzforgalmi bevételek

752 536

Pénzforgalmi kiadások

1 152 176

Működési célú

691 008

Működési célú

798 457

Működési célú támogatások áh.-on belülről

240 467

Személyi juttatások

320 900

Közhatalmi bevételek

299 600

Munkaadót terhelő járulékok és szoc. hozzájár. adó

45 534

Működési bevételek

142 591

Dologi kiadások

388 200

Működési célú átvett pénzeszközök

8 350

Ellátottak pénzbeli juttatásai

6 000

Egyéb működési célú kiadások

37 823

Felhalmozási célú

61 528

Felhalmozási célú

353 719

Felhalmozási célú támogatások áh.-on belülről

0

Beruházások

351 549

Felhalmozási bevételek

61 068

Felújítások

1 270

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

460

Egyéb felhalmozási célú kiadások

900

Pénzforgalmi nélküli kiadások

12 181

Általános tartalék

12 181

Céltartalékok működési

0

FINANSZÍROZÁSI CÉLÚ KIADÁSOK

9 282

Működési célú finanszírozási kiadások

9 282

Felhalmozási célú finanszírozási kiadások

BEVÉTELEK ÖSSZESEN
(Pénzforgalom nélküli és finansz. c. bevételek nélkül)

752 536

KIADÁSOK ÖSSZESEN

1 173 639

A KÖLTSÉGVETÉS ÖSSZESÍTETT HIÁNYA

-421 103

Működési hiány

-119 630

Felhalmozási hiány

-292 191

A HIÁNY FINANSZÍROZÁSÁNAK MÓDJA

Belső forrásból

411 821

Működési célú pénzmaradvány igénybevétele

119 630

Felhalmozási célú pénzmaradvány igénybevétele

292 191

Külső forrásból

9 282

Működési célú finanszírozási bevételek

9 282

Felhalmozási célú finanszírozási bevételek

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN

1 173 639

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN

1 173 639

Működési célú bevételek összesen

819 920

Működési célú kiadások összesen

819 920

Felhalmozási célú bevételek összesen

353 719

Felhalmozási célú kiadások összesen

353 719