Mosdós Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2015 (XI.20.) önkormányzati rendelete

a szociális ellátások helyi szabályairól szóló 2/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2015. 11. 21- 2015. 11. 21

Mosdós Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény (továbbiakban: Szt.) 1. § (2) bekezdésében, az Szt. 10. § (1) bekezdésében, az Szt. 26. §-ában, az Szt. 32. § (1) bekezdés b) pontjában, az Szt. 32. § (3) bekezdésében, az Szt. 45. § (1) és (3) bekezdésében, az Szt. 48. § (4) bekezdésében, az Szt. 132. § (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában és Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 8. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1.§


Mosdós Önkormányzat Képviselő-testületének a szociális ellátások helyi szabályairól szóló 2/2015. (II. 27.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: Ör.) 16. §.-a (1), (3)-(6) bekezdései helyébe a következő rendelkezés lép, és kiegészül az alábbi (7) bekezdéssel:


„16.§. (1) A képviselő-testület az önkormányzat éves szociális segélykeret összegének figyelembevételével beiskolázási támogatást állapíthat meg a család jövedelmi viszonyaitól függetlenül az óvodás korúak részére, az általános iskolás és középfokú intézmények nappali iskolarendszerű oktatásában részesülő tanulók részére. 


(3) A beiskolázási támogatás maximum összege 15.000,-Ft.


(4) Az óvodások, általános iskolásoknak és középiskolásoknakjáró támogatások pontos összegéről a képviselő-testület minden év végéig határozatban dönt. 


(5) A támogatások kifizetésére augusztus 1. – december 30-a között kerül sor.


(6) A beiskolázási támogatás kifizetésének feltétele az általános és középfokú közoktatási intézmény által kiállított - a gyermek iskolalátogatási bizonyítványának bemutatása. Óvodás esetében az óvoda igazolása az óvodába járásról.


(7) Az egyedi támogatási kérelmekről a képviselő-testületi határozatban foglalt támogatási összeg figyelembevételével átruházott hatáskörben a polgármester dönt.


2.§.


Az Ör. 18.§. (1), (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép és kiegészül az alábbi (4) bekezdéssel:


„18. §. (1) Az Önkormányzat a szociális ellátásra biztosított keretösszeg év végi maradványa terhére az arra jogosult időskorú személyeknek támogatást nyújthat maximum 5.000 Ft/fő összegben.


(3) A támogatás természetben vagy pénzbeli támogatásként kerül kifizetésre, amelynek pontos összegéről a képviselő-testület az adott költségvetési év végéig dönt.


(4) Az egyedi támogatásokról a képviselő-testületi határozatban foglalt támogatási összeg figyelembevételével átruházott hatáskörben a polgármester dönt.


3.§.


Az Ör. 20.§ (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


 „20.§. (1) A települési önkormányzat képviselő-testülete a Mosdós községben állandó lakcímmel rendelkező és életvitelszerűen élő 0-14 éves korú gyermekek részére a települési „Mikulásnap” rendezvényen maximum 1.500 Ft/fő értékű települési mikuláscsomagot biztosít természetben, elsősorban élelmiszer csomag formájában.


4.§.


Az Ör. 25.§ (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


"25.§  (3) A támogatás összege maximum 10.000 Ft/hó lehet, amelynek pontos mértékéről a képviselő-testület dönt a pályázatok és a költségvetés függvényében.”


5.§.


Ezen rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba, és a hatálybalépését követő napon hatályát veszti.  




Keresztes József                                                                            Patakiné Kercsó Szilvia

polgármester                                                                              jegyző





Záradék:

A rendelet kihirdetve:

Mosdós, 2015. november 20.


                                                                                            Patakiné Kercsó Szilvia

               jegyző