Mosdós Község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2017 (V.29.) önkormányzati rendelete

a szociális ellátások helyi szabályairól szóló 2/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2017. 05. 30- 2017. 05. 30

Mosdós Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény (továbbiakban: Szt.) 1. § (2) bekezdésében, az Szt. 10. § (1) bekezdésében, az Szt. 26. §-ában, az Szt. 32. § (1) bekezdés b) pontjában, az Szt. 32. § (3) bekezdésében, az Szt. 45. § (1) és (3) bekezdésében, az Szt. 48. § (4) bekezdésében, az Szt. 132. § (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában és Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 8. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1.§


Mosdós Önkormányzat Képviselő-testületének a szociális ellátások helyi szabályairól szóló 2/2015. (II. 27.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: Ör.) 2. §. (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„2.§. (2) A személyes gondoskodást nyújtó ellátások tekintetében a közösen fenntartott intézményeknél a gesztor önkormányzat rendelete tartalmazza az igénybevétel és a fizetendő térítési díjra vonatkozó szabályokat. Házi segítségnyújtás, étkeztetés, jelzőrendszeres házi segítségnyújtás, családsegítés vonatkozásában gesztor önkormányzat Igal.

2.§.


Az Ör. 8. §. (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„8.§. (4) Amennyiben a kérelmező életkörülményei azt igazolják, a megállapított természetbeni támogatást az Igali Alapszolgáltatási Szociális Központ Igal családgondozója,  házigondozója  közreműködésével kerül kiosztásra, pl. élelmiszerre, ruhára. Ebben az esetben a támogatás felhasználásáról a családgondozó köteles számlával elszámolni az önkormányzat felé a határozatban megállapított természetbeni ellátás megvásárlásáról és a jogosult részére történő átadásáról.”

3.§.


Az Ör. 27. §. (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„27.§. (1) Az önkormányzat az alábbi szociális alapszolgáltatásokat biztosítja: Igal Alapszolgáltatási Szociális Központ társulás keretében házi segítségnyújtást, családsegítést,  étkeztetést, jelzőrendszeres házi segítségnyújtást biztosítja.”


4.§.


Az Ör. 16. §. (3)  bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„16.§. (3) A beiskolázási támogatás maximum összege 20.000,-Ft.”


5.§.


Az Ör. 18. §. (1)  bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


18.§.(1) Az Önkormányzat a szociális ellátásra biztosított keretösszeg év végi maradványa terhére az arra jogosult időskorú személyeknek támogatást nyújthat maximum 10.000 Ft/fő összegben.”


6. §.


Az Ör. 25. §. (3)  bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„ 25.§. (3) A támogatás összege maximum 15.000 Ft/hó lehet, amelynek pontos mértékéről a képviselő-testület dönt a pályázatok és a költségvetés függvényében.”


7.§.


Ezen rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba, és a hatálybalépését követő napon hatályát veszti.  



Keresztes József                                                                            Patakiné Kercsó Szilvia

polgármester                                                                                                      jegyző




Záradék:

A rendelet kihirdetve: Mosdós, 2017. május 29.


                                                                                            Patakiné Kercsó Szilvia

               jegyző