Balatonlelle Város Polgármesterének 3/2021. (II.12.) önkormányzati rendelete

Balatonlelle Város Önkormányzata 2021. évi költségvetéséről

Hatályos: 2021. 02. 12- 2021. 09. 24

Balatonlelle Város Polgármesterének 3/2021. (II.12.) önkormányzati rendelete

Balatonlelle Város Önkormányzata 2021. évi költségvetéséről

Balatonlelle Város Polgármestere a katasztrófavédelemről és a hozzá tartozó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, Magyarország Alaptörvénye (2011. április 25.) 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el.

A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya a Képviselő-testületre, annak szerveire ( polgármester, bizottságok ) az önkormányzat és az önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szervekre terjed ki.

A költségvetés bevételei és kiadásai

2. § (1) A Képviselő-testület Balatonlelle Város Önkormányzat önkormányzati szintű összesített 2021. évi költségvetési főösszegét 1 544 023 ezer forintban állapítja meg.

(2) Az önkormányzati szinten összesített költségvetés fő számai:

  • a) a költségvetési bevételek összege 1 544 023 ezer forint,
  • b) a költségvetési kiadások összege 1 396 412 ezer forint,
  • c) a költségvetés egyenlege - a költségvetési bevételek és a költségvetési kiadások különbözete- : 147 611 ezer forint többlet.

(3) Az önkormányzat önkormányzati szinten összesített 2021. évi kiemelt költségvetési bevételi előirányzatai:
B1. Működési célú támogatások államháztartáson belülről: 376 023 ezer forint
B2. Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről: - ezer forint
B3. Közhatalmi bevételek: 402 200 ezer forint
B4. Működési bevételek: 293 950 ezer forint
B5. Felhalmozási bevételek: 23 550 ezer forint
B6. Működési célú átvett pénzeszközök: 300 ezer forint
B7. Felhalmozási célú átvett pénzeszközök: -B8. Finanszírozási bevétel 448 000 ezer forint
Költségvetési bevételek összesen: 1 544 023 ezer forint.

(4) Az önkormányzat önkormányzati szinten összesített költségvetési bevételeiből:

  • a) kötelező feladatok bevételei: 289 413 ezer forint
  • b) önként vállalt feladatok bevételei: 1 152 118 ezer forint
  • c) államigazgatási feladatok bevételei: 102 492 ezer forint

(5) Az önkormányzat önkormányzati szinten összesített költségvetési bevételei előirányzat csoportonként:

  • a) működési költségvetés bevételi előirányzat csoport 1 520 473 ezer forint,
  • b) felhalmozási költségvetés bevételi előirányzat csoport 23 550 ezer forint.

(6) Az önkormányzat bevételeinek összetételét az 1. melléklet tartalmazza.

3. § (1) Az önkormányzat önkormányzati szinten összesített 2020. évi kiemelt költségvetési előirányzatai:
K1. Személyi juttatások: 570 406 ezer forint
K2. Munkaadókat terhelő járulékok: 94 337 ezer forint
K3. Dologi kiadások: 473 350 ezer forint
K4. Ellátottak pénzbeli juttatása: 10 000 ezer forint
K5. Egyéb működési célú kiadások: 278 474 ezer forint
K6. Beruházások: 69 974 ezer forint
K7. Felújítások: 31 806 ezer forint
K8. Egyéb felhalmozási célú kiadások: - ezer forint
K9. Finanszírozási kiadás: 15 676 ezer forint
Költségvetési kiadások összesen: 1 544 023 ezer forint

(2) Az önkormányzat önkormányzati szinten összesített költségvetési kiadásai előirányzat csoportonként:

  • a) működési költségvetés kiadási előirányzat csoport 1 442 243 ezer forint
  • b) felhalmozási költségvetés kiadási előirányzat csoport 101 780 ezer forint

(3) Az önkormányzat és költségvetési szervei kiadásainak kiemelt előirányzatai intézmények szerinti összetételét a 2. melléklet tartalmazza.

(4) A felhalmozási kiadások költségvetési szervenkénti kimutatását megbontva beruházásokként, felújításokként a 3. melléklet tartalmazza.

(5) Az önkormányzat és költségvetési szervei kiadásainak kiemelt előirányzatok szerinti összetételét és megoszlását a 4. melléklet tartalmazza.

4. § (1) Az önkormányzat önkormányzati szinten összevont költségvetésében a K5. Egyéb működési célú kiadások kiemelt kiadási előirányzaton belül a tartalékok összege 147 611 ezer forint, melyből:

  • a) általános tartalék 25 611 ezer forint
  • b) céltartalék 122 000 ezer forint melyet az 5. melléklet tartalmaz.

(2) A tartalékkal és céltartalékkal való rendelkezés jogosultja a Képviselő-testület.

5. § Az önkormányzatot a központi költségvetésből megillető hozzájárulásokról szóló kimutatást a 6. melléklet tartalmazza.

6. § A képviselő-testület az önkormányzat önkormányzati szinten összesített – közfoglalkoztatottak nélküli – 2021. évre vonatkozó költségvetési szervekként létszámadatokat a 7. melléklet szerint állapítja meg.

7. § Az Önkormányzat Európai Uniós támogatásból megvalósuló projektjének kiadásait és bevételeit e rendelet 8. melléklete tartalmazza.

8. § Képviselő-testület több éves kihatással járó feladattal a 2021. évi költségvetésében nem számolt.

9. § A helyi önkormányzat önkormányzati szintre összesített, költségvetési bevételeinek és kiadásainak egyenlegén belül a működési bevételek és működési kiadások, felhalmozási bevételek és felhalmozási kiadások egyenlegét a 9. melléklet mutatja be.

10. § A Képviselő-testület a közvetett támogatásokat, azok jellege, összege és kedvezményezettje szerinti részletezettséggel a 10. melléklet szerint hagyja jóvá.

11. § A 2021. évi költségvetési évet követő három év tervezett bevételi és kiadási előirányzatainak mérleg szerinti bemutatását a 11. melléklet tartalmazza.

12. § A Képviselő-testület az önkormányzat felhasználási ütemtervét a 2021. évi bevételi és kiadási előirányzatokról a 12. melléklet szerint fogadja el.

A 2021. évi költségvetés végrehajtásának szabályai

13. § A jóváhagyott költségvetésen, Képviselő-testületi, bizottsági vagy polgármesteri döntésen alapuló előirányzatokról, előirányzat módosításokról a költségvetési szervek kiadási és bevételi kiemelt előirányzatokra szóló kiértesítést a Polgármesteri Hivatal végzi.

14. § (1) Az Ávr.9. § (1) bekezdésében meghatározott gazdálkodási feladatokat az önkormányzat és költségvetési szerveire vonatkozóan a Polgármesteri Hivatal közgazdasági irodája látja el.

(2) A képviselő-testület felhatalmazza az önkormányzati költségvetési szerveket a költségvetésben előírt bevételek beszedésére és a jóváhagyott kiadások teljesítésére.

(3) A költségvetési szerveknél tervezett bevételek elmaradása nem vonja automatikusan maga után a költségvetési támogatás növekedését.

(4) Az év közben realizálódó – nem céljellegű – önkormányzati többletbevételt általános tartalékban kell helyezni.

(5) A költségvetési szervek éves költségvetésének végrehajtásáért, a gazdálkodás jogszerűségéért, a takarékosság érvényesítéséért, a bevételek növeléséért az alapfeladatok sérelme nélkül a költségvetési szerv vezetője a felelős.

(6) A költségvetési szerv éves költségvetését a megállapított önkormányzati támogatás és saját bevételei terhére úgy köteles megtervezni, hogy abból biztosított legyen az éves gazdálkodás, illetve kötelezően ellátandó feladatait maradéktalanul teljesíteni tudja. A polgármester részére saját hatáskörű támogatásra 2 000 e Ft keret áll rendelkezésre az államháztartáson kívüli forrás átvételére és átadására vonatkozó önkormányzati rendelet figyelembe vételével.

(7) A költségvetési szervek számadási kötelezettséggel tartoznak a részükre juttatott céljellegű támogatás rendeltetésszerű felhasználására vonatkozóan.

(8) A költségvetési szervek kizárólag a Képviselő-testület előzetes jóváhagyásával nyújthatnak be szakmai pályázatokat abban az esetben, ha a pályázattal megvalósuló feladat ellátása költségvetési többlettámogatást igényel.

(9) Az önkormányzat költségvetési szervei éven túli fejlesztési kötelezettséget csak a Képviselő-testület jóváhagyásával vállalhatnak.

A költségvetési előirányzatok változtatása

15. § (1) A Képviselő-testület az önkormányzat költségvetését, valamint az irányítása alá tartozó költségvetési szervek költségvetését – rendeletének módosításával – megváltoztathatja. Az előirányzat-módosítás nem érintheti az Országgyűlés kizárólagos, illetve a Kormány előirányzat-módosítási hatáskörében tartozó előirányzatokat.

(2) Év közben az Országgyűlés, a Kormány, illetve valamely költségvetési fejezet az önkormányzat számára pótelőirányzatot biztosít, arról a Polgármester a Képviselő-testületet a soron következő képviselő-testületi ülésén tájékoztatja.

(3) A helyi önkormányzat Képviselő-testülete fenntartja magának a költségvetési rendeletben meghatározott költségvetési bevételi és kiadási kiemelt előirányzatok módosításának jogát.

(4) A helyi önkormányzat által irányított költségvetési szervek a jelen rendeletben szereplő kiemelt kiadási előirányzatain belül a rovatok közötti kiadási előirányzatait saját hatáskörben átcsoportosíthatja. Az átcsoportosításnál az intézmény köteles betartani a vonatkozó jogszabályi előírásokat.

(5) A képviselő-testület a végrehajtott előirányzat-változásai miatt a költségvetési rendeletet legalább félévenként – adott év augusztus 31-ig, illetve az éves költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig (december 31-i hatállyal ) – módosíthatja.

(6) A Képviselő-testület által jóváhagyott kiemelt előirányzatokat valamennyi költségvetési szerv köteles betartani.

(7) A költségvetési szervek a jóváhagyott bevételi előirányzataikon felüli többletbevételeiket a költségvetési rendeletbe történő módosítása után használhatják fel.

Létszám és bérgazdálkodással kapcsolatos eljárások

16. § (1) Az önkormányzati költségvetési szerv a részére jóváhagyott, illetve módosított személyi juttatásokkal és a költségvetési létszám-előirányzatával a jogszabályi előírások figyelembe vételével önállóan dönt.

(2) A létszám- és személyi juttatások jogszerű gazdálkodásáért a költségvetési szerv vezetője felel.

A gazdálkodás egyéb szabályai

17. § (1) A közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló 2007. évi CLXXXI törvény alapján nyújtott támogatásokat szerződésben kell foglalni. A támogatási szerződésnek megfelelően kerül a támogatási összeg kiutalásra. A pénzügyi támogatásban részesülők kötelesek a részükre céljelleggel megítélt támogatás rendeltetésszerű, szerződés szerinti felhasználásáról a felhasználást követően, de legkésőbb tárgyévet követő január 15-ig a Polgármesteri Hivatal Közgazdasági Irodájához elszámolást benyújtani, csatolva ehhez a kifizetési bizonylatok másolatát. Az elszámolásról az SZMSZ-ben foglaltak alapján Humánpolitikai Bizottság tárgyévet követő év február hónapban átruházott hatáskörben beszámol. Az 500 ezer Ft-ot meghaladó támogatásokban részesülők a támogatás felhasználásáról a következő évben Képviselő-testületi ülésen kötelesek beszámolni a Képviselő-testület által meghatározott időpont szerint.

(2) A Polgármester kezességet a Képviselő-testület egyedi felhatalmazása alapján vállalhat.

(3) A Polgármesteri Hivatal gondoskodik a Képviselő-testület által jóváhagyott – évközi változásokkal módosított – előirányzatok mértékéig az önkormányzat szerveinek pénzellátásáról.

(4) Amennyiben költségvetésben tervezett időarányos bevételek nem fedezik az esedékes kötelező feladatok kiadásait, a finanszírozás megváltoztatása nem veszélyeztetheti az intézmények működését.

(5) A Képviselő-testület hatályban tartja a 25/2014.(XII.14.) önkormányzati rendeletét, amely a Balatonlellei Polgármesteri Hivatalban foglalkoztatott köztisztviselők illetménykiegészítéséről rendelkezik.

Záró rendelkezések

18. § (1) Az átmeneti időszakban beszedett bevételek és teljesített kiadások e rendeletbe beépítésre kerültek.

(2) Ez a rendelet a kihirdetés napján lép hatályba, rendelkezéseit azonban 2021. január 1. napjától kell alkalmazni.

1. melléklet

Balatonlelle Város Önkormányzat 2021. évi költségvetési bevételei

Megnevezés

2019. évi teljesítés

2020. évi eredeti ei.

2020. évi várható teljesítés

2021. évi terv

B1 Működési célú támogatás áht. belül

426 985

403 512

524 503

376 023

Normatív hozzájárulás

401 351

385 012

506 223

391 905

Szolidarítási hozzájárulás befizetés

-31 882

Műk. célú tám. áht.belül (TB alap )

8 797

9 500

15 329

16 000

Mük. célú pe. átvétel

16 837

9 000

2 951

-

B2 Felhalmozás célú támogatások áht. belül ( pály. tám., EU-s támogatások)

224 431

78 345

155 927

-

Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. támogatása alapján
pályázati bevétel (4 strand)

-

78 345

78 345

-

Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alapból közétkeztetés fejlesztése2019. évi elszámolásra
VP6-7.2.1-7.4.1.3-17 kódszámú pályázat

7 394

-

Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alapból: szabadidős és sporteszközök, gépek beszerzése
VP6-19.2.1.-10-8.1.4.17 kódszámú pályázat

9 972

-

Vis maior pályázat ( 2019. évi elszámolás)

2 551

-

Magyar Falu program: orvosi eszközbeszerzés

1 895

-

Magyar Falu program: eszközbeszerzés

10 205

-

Kisfaludy2030 Turisztikai Nonprofit Zrt.:” Napfény Strand megújítása Balatonlellén” pály.

12 747

-

Kisfaludy2030 Turisztikai Nonprofit Zrt.:” Szabadstrand megújítása Balatonlellén” pályázat

12 806

-

Magyar falu program : Önkormányzati tulajdonban lévőút,-hídépítés/felújítás 2020 című pályázat

20 012

-

B3 Közhatalmi bevétel

508 582

465 000

389 226

402 200

Helyi adók

506 919

463 000

386 917

400 000

építményadó

162 654

160 000

160 017

170 000

iparűzési adó

229 877

205 000

222 560

150 000

gépjármű adó

18 587

18 000

-

-

idegenforg. adó

95 801

80 000

4 340

80 000

Egyéb közhatalmi bevétel: pótlék, bírság. ig. szolg. díja

1 663

2 000

2 309

2 200

B4 Működési bevétel

320 245

284 900

274 423

293 950

Intézményi működési bevétel

240 975

225 400

188 989

224 550

Városüzemeltetési Szervezet

212 240

194 900

174 816

191 250

Óvoda

2 386

2 400

2 129

2 400

Művelődési Ház és Könyvtár

23 465

25 000

8 806

28 000

Bölcsőde

1 017

1 100

810

900

Polgármesteri Hivatal

1 867

2 000

2 488

2 000

Önkormányzat működési bev.

79 270

59 500

85 434

69 400

Bérleti és lízingdíj

4 960

1 000

1 000

1 000

Földhasználati díj

9 300

10 000

10 000

10 000

Közterület használat

53 023

40 000

45 957

40 000

Lakbér bevétel

3 412

3 500

3 290

3 500

Egyéb működési célú bevétel

8 575

5 000

23 187

14 900

B5 Felhalmozási bevétel

31 844

155 000

130 562

23 550

B6 Működési célú átvett pénzeszköz

684

500

2 406

300

B7 Felhalmozási célra átvett pénz

3 350

-

9 001

-

Költségvetési bevétel

1 516 121

1 387 257

1 486 048

1 096 023

B8 Finanszírozási bevétel

493 400

520 000

520 748

448 000

Maradvány igénybevétel

478 000

520 000

505 072

448 000

Áht. belüli megelőlegezés

15 400

-

15 676

-

Bevételek összesen

2 009 521

1 907 257

2 006 796

1 544 023

2. melléklet

Balatonlelle Város Önkormányzat 2021. évi kiadásai

Megnevezés

2019. évi teljesítés

2020. évi eredeti ei.

2020. évi várható teljesítés

2021. évi terv

Önkormányzati kiadás

K1 Személyi juttatások

44 403

38 362

42 322

43 209

K2 Munkaadót terhelő járulékok

8 730

6 650

6 865

6 965

K3 Dologi kiadások

88 079

90 125

77 297

76 529

K4 Ellátottak pénzbeli juttatásai

6 129

10 000

7 244

10 000

K5 Egyéb működési célú kiadások

170 066

113 779

135 517

130 863

K6-7 Felhalmozási célú kiadások
( beruházás-felújítás )

344 276

382 578

369 056

90 729

K8-9 Egyéb felhalmozási célú kiadások

22 743

15 960

15 400

15 676

K1-K9 Költségvetési kiadás

684 426

657 454

653 701

373 971

Polgármesteri Hivatal

K1 Személyi juttatások

142 462

142 474

136 856

154 569

K2 Munkaadót terhelő járulékok

29 809

28 612

25 484

25 313

K3 Dologi kiadások

34 350

33 465

26 518

31 335

Működési kiadás összesen

206 621

204 551

188 858

211 217

K6-7 Felhalmozási célú kiadások
( beruházás-felújítás )

2 040

3 000

981

2 000

K1-K8 Költségvetési kiadás

208 661

207 551

189 839

213 217

Városüzemeltetési Szervezet

K1 Személyi juttatások

182 188

197 542

199 521

193 220

K2 Munkaadót terhelő járulékok

36 751

36 346

39 258

33 949

K3 Dologi kiadások

224 887

268 402

205 845

267 414

Működési kiadás összesen

443 826

502 290

444 624

494 583

K6-7 Felhalmozási célú kiadások
( beruházás-felújítás )

51 728

14 435

11 853

4 451

K1-K8 Költségvetési kiadás

495 554

516 725

456 477

499 034

Balatonlellei Óvoda

K1 Személyi juttatások

83 412

84 790

85 625

90 537

K2 Munkaadót terhelő járulékok

15 959

15 458

14 651

14 110

K3 Dologi kiadások

17 551

20 735

16 468

20 412

Működési kiadás összesen

116 922

120 983

116 744

125 059

K6-7 Felhalmozási célú kiadások
( beruházás-felújítás )

114

370

382

120

K1-K8 Költségvetési kiadás

117 036

121 353

117 126

125 179

Műv. Ház és Könyvtár

K1 Személyi juttatások

47 309

49 068

48 214

52 625

K2 Munkaadót terhelő járulékok

9 311

9 115

8 219

8 350

K3 Dologi kiadások

70 341

66 445

39 945

68 750

Működési kiadás összesen

126 961

124 628

96 378

129 725

K6-7 Felhalmozási célú kiadások
( beruházás-felújítás )

2 137

3 620

2 178

4 480

K1-K8 Költségvetési kiadás

129 098

128 248

98 556

134 205

Bölcsőde

K1 Személyi juttatások

30 085

32 580

35 308

36 246

K2 Munkaadót terhelő járulékok

5 746

5 892

6 188

5 650

K3 Dologi kiadások

8 254

10 430

7 015

8 910

Működési kiadás összesen

44 085

48 902

48 511

50 806

K6-7 Felhalmozási célú kiadások
( beruházás-felújítás )

610

1 100

426

-

K1-K8 Költségvetési kiadás

44 695

50 002

48 937

50 806

K1-9 Összes kiadás

1 679 470

1 681 333

1 564 636

1 396 412

működési kiadás

1 255 257

1 260 270

1 278 956

felhalmozási kiadás

400 905

405 103

101 780

felhalmozás célú pe. átadás

565

560

-

finanszírozási kiadás

22 743

15 400

15 676

Tartalék előirányzata

-

225 924

147 611

Kiadás mindösszesen

1 679 470

1 907 257

1 564 636

1 544 023

3. melléklet

Balatonlelle Város Önkormányzat 2021. évi felhalmozási kiadás

Megnevezés

Beruházás

Felújítás

Összesen

Önkormányzat:

Zöld város kialakítása TOP-2.1.2-16-SO1-2017-00002 (pályázat alapján)

890

890

Mozi felújítás

9 000

9 000

98/2020. (VII.27.) Békepark webkamera, vílágítás

1 905

1 905

Kisfaludy2030 Turisztikai Nonprofit Zrt.:” Napfény Strand megújítása Balatonlellén” pályázat

12 747

12 747

Kisfaludy2030 Turisztikai Nonprofit Zrt.:” Szabadstrand megújítása Balatonlellén” pályázat

12 806

12 806

Magyar falu program : Önkormányzati tulajdonban lévőút,-hídépítés/felújítás 2020 című pályázat

20 012

20 012

Köztársaság u., Honvéd u. járdaépítés

22 600

22 600

„Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására” tárgyú pályázathoz önrész

10 769

10 769

összesen:

61 717

29 012

90 729

Polgármesteri Hivatal:

Informatikai fejlesztés

2000

2 000

összesen:

2 000

2 000

Városüzemeltetési Szervezet:

Tárgyieszköz beszerzés ( 2 db napelemes kandeláber Fonyó u.)

635

635

Egyéb tárgyieszköz : - 1 db szék, 1 db lamináló gép, 2 db vízlágyító, 1 db iratmegsemmísítő
- 3 db tísztítószer tároló szekrény, 1 db öltöző szekrény, 20 db napozóágy, 10 db bója

1 022

1 658

Felújítás:Kazán rákötés 3 üvegházra

762

762

Felújítás: 2 db vízszintszabályozó, 2 db klórszonda strandra

2 032

2 032

összesen:

1 657

2 794

4 451

Óvoda:

2 db porszívó, 1 db scanner

120

120

összesen:

120

120

Művelődési Ház és Könyvtár:

Rendezvénypark ponyva színpad fedés csere

1 905

1 905

Informatikai fejlesztés ( számítógép, operációs rendszer)

425

425

Egyéb berendezés: páncélszekrény, színpadszoknya

150

150

Könyvtár: tartós könyvbeszerzés

2 000

2 000

összesen:

4 480

4 480

Bölcsőde:

-

-

Felhalmozási kiadás összesen:

69 974

31 806

101 780

4. melléklet

Balatonlelle Város Önkormányzat és költségvetési szervei kiemelt kiadási előirányzatai összetétele, megoszlása
2021. év

Megnevezés

K1
Szem. jell. kiad.

K2
Munk-adót
terh. jár.

K3
Dologi kiad.

K4
Ellátott.
pénzb.jutt.

K5
Egyéb kiadás

Műk. kiad.
össz.

K6
Beruh.

K7
Felújítás

K6-K7
Felh. kiad.

K8-9
Egyéb felh. fin.kiad.

K5
Tartalék előirányz.

Kiadás össz.

Önkormányzat

43 209

6 965

76 529

10 000

130 863

267 566

61 717

29 012

90 729

15 676

147 611

521 582

Polgármesteri
Hivatal

154 569

25 313

31 335

211 217

2 000

2 000

213 217

VÜSZ

193 220

33 949

267 414

494 583

1 657

2 794

4 451

499 034

Óvoda

90 537

14 110

20 412

125 059

120

120

125 179

Műv. Ház és Könyvtár

52 625

8 350

68 750

129 725

4 480

4 480

134 205

Bölcsőde

36 246

5 650

8 910

50 806

-

-

50 806

Összesen

570 406

94 337

473 350

10 000

130 863

1 278 956

69 974

31 806

101 780

15 676

147 611

1 544 023

Vm %

36.9

6.1

30.6

0.6

8.5

82.7

4.7

2.0

6.7

1.0

9.6

100.0

5. melléklet

Balatonlelle Város Önkormányzat 2021. évi tartaléka

Megnevezés

Összeg

Átcsoportosítás jogát
gyakorolja

Céltartalék:
( parkoló megváltás 9 900 e Ft,
közalkalmazotti dolgozók cafetéria juttatása 22 000 e Ft,
pályázati önerő, tervkészítés, )


122 000


Képviselő-testület


Általános tartalék:


25 611


Képviselő-testület


Tartalék összesen:


147 611

6. melléklet

Balatonlelle Város Önkormányzatát megillető 2021. évi alaptámogatás

Jogcím száma

Jogcím megnevezés

Mennyiségi
egység

Fajlagos
összeg

mutató

Forint

I.1.1.

Önkormányzati hiv. működésének támogatása elismert létszám alapján

elismert hiv. létszám

5 475 000

0

102 492 000

I.1.2

Zöldterület-gazdálkodással
kapcsolatos feladatok támogatása

hektár

25 200

0

13 751 640

I.1.3.

Közvilágítás fenntartásának
támogatása

km

0

26 912 000

I.1.4.

Köztemető fenntartásával
kapcsolatos feladatok
támogatása

m2

0

3 268 668

I.1.5.

Közutak fenntartásának
támogatása

km

0

12 628 918

1.1.6.

Egyéb önkormányzati feladatok támogatása

2 700

0

13 173 300

1.1.7.

Lakott külterülettel kapcsolatos feladatok támogatása

külterületi lakos

2 550

0

252 450

I.

A helyi önkormányzatok működésének általános támogatása összesen

forint

0

172 478 976

1.2.1.1

Óvodaműködtetés támogatása

97 400

126.7

12 340 580

1.2.1.2

pedagógusok átlagbér alapú támogatása

4 861 500

11.7

56 879 550

1.2.1.3.

pedagógus II. kategóriába sorolt segítők támogatása

432 000

4

1 728 000

1.2.1.4.

pedagógus szakképzettséggel nem rendelkező segítők támogatása

2 919 000

9

26 271 000

II.

A települési önkormányzat egyes köznevelési feladatainak támogatása

forint

0

0

97 219 130

1.3.1.1

Család- és gyermekjóléti szolgálat

számított létszám

4 100 000

12 300 000

1.3.1.2.

Szociális étkeztetés társulás által történő feladatellátás

72 996

195

14 234 220

1.3.1.3.

szociális segítés

25 000

30

750 000

1.3.1.4.

személyi gondozás – társulás által történő feladatellátás

471 900

65

30 673 500

1.3.1.5.

Időskorúak nappali intézményi ellátása – társulás által történő feladatellátása

325 500

10

3 255 000

1.3.1.6.

Bölcsődei felsőfokú végzettségű kisgyermeknevelők bértámogatása

5 100 000

2.7

13 770 000

1.3.1.7.

Bölcsődei dajkák, középfokú végzettségű kisgyermeknevelők

4 260 000

1.8

7 668 000

1.3.1.8.

Bölcsődei üzemeltetési támogatás

forint

0

0

4 655 000

III.

A települési önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

87 305 720

1.4.1.1.

A Intézményi gyermekétkeztetés - dolgozók bértámogatása


2 376 000

8.58

20 386 080

1.4.1.2.

Intézményi gyermekétkeztetés üzemeltetési támogatása

forint

0

0

3 853 893

1.4.1.3.

Szünidei étkeztetésének támogatása

forint

342

216

73 872

IV.

A települési önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

forint

0

0

24 313 845

I.5.1.

Települési önkormányzat
nyilvá nyilvános könyvtári és közművelődési feladatainak támogatása

forint

2 170

10 587 430

42.5.5.

Önkormányzati szolidaritási hozzájárulás

31 882 351

7. melléklet

Balatonlelle Város Önkormányzat költségvetési szerveinek 2021. évi létszáma

sorszám

Megnevezés

létszám (fő)

állandó létszám

időszaki foglalkoz-
tatás

1.

Önkormányzat
1 fő ( polgármester )
Védőnői Szolgálat 2 fő


3


2.


Polgármesteri Hivatal
26 fő köztisztviselő
4 fő fizikai ( 2 fő részmunkaidős)
idegenforgalmi adóellenőrök 6 fő,


30


6


3.


Lellei Óvoda


24

4.

Bölcsőde

8


5.


Művelődési Ház és Könyvtár
Könyvtár 3 fő
Műv. Ház 12 fő teljes munkaidős
1 fő részmunkaidős 6 órás


16



6.


Városüzemeltetési Szervezet 63 fő,
28 fő szezonális 4 hónapra)


63


28

Összesen:

144

34

8. melléklet

Balatonlelle Város Önkormányzat 2021. évi Európai Uniós Támogatással megvalósuló programja, projektek

ezer Ft


Megnevezés


Támogatás
fel nem használt része


Tárgyévi bevétel


Tárgyévi kiadás

Zöldváros pályázat TOP-2.1.2-16-SO1-2017-00002

890

-

890


Összesen:


890

-


890

9. melléklet

Balatonlelle Város Önkormányzat működési és felhalmozási célú bevételei és kiadásai 2021. évre

ezer Ft

B1 Működési célú támogatás
áht. belül
B3 Közhatalmi bevétel
B4 Működési bevétel
B6 Működési célú átvett pénz
B8 Finanszírozási bevétel

376 023

402 200
293 950
300
448 000

K1 Szem. jellegű kiadás
K2 Munkaadót terhelő jár.
K3 Dologi kiadás
K4 Ellátottak pénzbeli jutt.
K5 Egyéb működési célú
kiadás
K8-9 Finanszírozási kiadás

570 406
94 337
473 350
10 000
278 474

15 676

Működési bevétel

1 520 473

Működési kiadás

1 442 243

B2 Felhalmozási célú
támogatás
B5 Felhalmozási bevétel

-

23 550

K6-7 Beruházás-felújítás

K 8 Egyéb felhalmozási
kiadás

101 780

-

Felhalmozási bevétel

23 550

Felhalmozási kiadás

101 780

Összesen:

1 544 023

Összesen:

1 544 023

10. melléklet

Tájékoztató Balatonlelle Város Önkormányzat 2021. évi közvetett támogatásairól


Támogatás kedvezményezettje


Jogcím


Mérték


Összeg ( Ft )


Építményadó


méltányosság
részletfizetésre


3 db


200 000


Iparűzési adó


méltányosság
részletfizetésre


5 db


500 000

Összesen:

8 db

700 000

11. melléklet

Balatonlelle Város Önkormányzat 2021. költségvetési évet követő három év tervezett bevételei és kiadásai mérlegszerű bemutatása

ezer Ft

Megnevezés

2021. év

2022. év

2023. év

2024. év

B1 Önkormányzati támogatás

376 023

390 000

420 000

420 000

B2 Felhalmozás célú
támogatás

-

96 000

85 000

85 000

B3 Közhatalmi bevétel

402 200

465 000

475 000

490 000

B4 Működési bevétel

293 950

290 000

365 000

365 000

B5 Önkormányzat felhalm.
célú bevétele

23 550

30 000

-

-

B6 Önkormányzat működési
célú bevétele áht. belülről

300

5 000

5 000

5 000

B8 Pénzmaradvány

448 000

250 000

195 000

195 000

BEVÉTEL ÖSSZESEN

1 544 023

1 526 000

1 545 000

1 560 000

K1 Személyi jellegű kiadás

570 406

570 000

590 000

595 000

K2 Munkaadót terhelő járulék

94 337

101 000

102 000

107 000

K3 Dologi jellegű kiadás

473 350

480 000

495 000

480 000

K4 Ellátottak pénzbeli
juttatása

10 000

10 000

10 000

10 000

K5 Egyéb működési célú
kiadás

130 863

130 000

130 000

130 000

K6-7 Felhalmozási kiadás

101 780

85 000

90 000

90 000

K 8 Egyéb felh. célú kiadás

-

-

-

-

K9 Finanszírozási kiadás

15 676

-

-

-

K512 Tartalék

147 611

150 000

128 000

148 000

KIADÁS ÖSSZESEN

1 544 023

1 526 000

1 545 000

1 560 000

12. melléklet

Balatonlelle Város Önkormányzat előirányzat felhasználási ütemterve a 2021. évi bevételi és kiadási előirányzatairól

ezer Ft

Megnev.

Bev.

Jan.

Febr.

Márc.

Ápr.

Máj.

Jún.

Júl.

Aug.

Szept.

Okt.

Nov.

Dec.

Önkorm. támogatás

376 023

31 335

31 335

31 335

31 335

31 335

31 335

31 335

31 335

31 335

31 335

31 335

31 338

Felhalm. célú tám.

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Közhatal. bevétel

402 200

15 000

25 000

96 100

20 000

25 000

20 000

42 000

45 000

72 200

25 000

11 000

5 900

Műk. bevétel

293 950

2 500

3 000

25 950

40 000

40 000

45 000

50 000

45 000

35 000

2 500

2 000

3 000

Önk. felh. célú bev.

23 550

16 500

7 050

Működési célú bev.

300

300

Pénzmar.

448 000

448 000

Bevétel

1 544 023

513 335

66 385

153 385

91 335

96 635

96 335

123 335

121 335

138 535

58 835

44 335

40 238

Működési kiad.

1 294 632

105 000

105 000

105 000

105 000

105 400

110 000

110 000

110 000

112 000

105 000

105 000

117 232

Felhalm. kiadás

101 780

12 000

12 000

22 600

20 000

10 000

10 000

10 000

5 180

Egyéb felh. célú kiadás

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Tartalék

147 611

147 611

Kiadás

1 544 023

252 611

105 000

117 000

117 000

128 000

130 000

120 000

120 000

122 000

110 180

105 000

117 232