Balatonlelle Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2022. (III. 31.) önkormányzati rendeletének indokolása

a lakások és helyiségek bérletéről, elidegenítéséről, és a lakások bérleti díjáról szóló 12/2018. (IV.27.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2022. 04. 04
a lakások és helyiségek bérletéről, elidegenítéséről, és a lakások bérleti díjáról szóló 12/2018. (IV.27.) önkormányzati rendelet módosításáról
Részletes indokolás
Az 1. §-hoz
Az Önkormányzati képviselő és Polgármester választást követően a testület az alakuló ülésen az korábbi Humán bizottság feladatkörét összevonta az Ügyrendi Bizottsággal. A lakásokkal kapcsolatos feladatkört már új néven az Ügyrendi és Humánpolitikai Bizottság látja el.
A 2. §-hoz
A helyi egészségügyi alapellátás Önkormányzati feladat, ebből adódóan célszerű biztosítani a feladatellátó orvos részére a szolgálati lakáshoz juttatás lehetőségét, amíg a feladat-ellátási szerződés alapján a településen dolgozik.
A 3. §-hoz
A nem lakás céljára szolgáló helységek bérleténél célszerű azon bérlők részére biztosítani a bérleti jogviszony folytatását, akik színvonalas szolgáltatást biztosítanak és a kötelezettségeiket a bérbeadó felé maradéktalanul teljesítik.
A 4–6. §-hoz és az 1. melléklethez
A rendelethez tartozó mellékleteket pontosítani szükséges mivel az Irmapusztai lakás tulajdonjoga még nem rendeződött és annak állaga jelenleg felújításra szorul. A szolgálati lakásokra vonatkozóan meg kellett határozni a lakdíj mértékét, amely megegyezik a költségalapú lakások díjával.