Mezőladány Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2/2013 (II.4.) önkormányzati rendelete

Az önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás szabályairól

Hatályos: 2013. 02. 15- 2024. 03. 26

Mezőladány Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2/2013 (II.4.) önkormányzati rendelete

Az önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás szabályairól

2013.02.15.

Mezőladány Község Önkormányzat Képviselő-testülete a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 3. § (1) bekezdés 6. pontjában, 3. § (1) bekezdés 11. pontjában, 5. § (2) bekezdésének b) pontjában, 5. § (2) bekezdésének c) pontjában, 5. § (4) bekezdésében, 6. § (5) bekezdésében, 6. § (6) bekezdésében, 11. § (16) bekezdésében, 13. § (1) bekezdésében, 18. § (1) bekezdésében; a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 107. §-ában, 109. § (4) bekezdésében, 143. § (4) bekezdés i) pontjában, az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 97. § (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (2) bekezdésében, valamint a helyi önkormányzatok és szerveik, a köztársasági megbízottak, valamint egyes centrális alárendeltségű szervek feladat- és hatásköreiről szóló 1991. évi XX. törvény 138. § (1) bekezdés j) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

I. Fejezet

Általános rendelkezések

1. A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya kiterjed Mezőladány Község Önkormányzatának (továbbiakban: Önkormányzat) tulajdonában álló, illetve tulajdonába kerülő dolgokra; ingó és ingatlan vagyonra, vagyoni értékű jogokra, a tagsági jogokat megtestesítő értékpapírokra, gazdasági társaságban az önkormányzatot megillető társasági részesedésekre, egyéb értékpapírokra, kárpótlási jegyekre, valamint az Önkormányzatot külön jogszabály vagy szerződés alapján megillető vagyonra és követelésre.

2. § (1) A rendelet hatálya alá tartozó vagyon tulajdonosi joggyakorlója Mezőladány Képviselő-testülete.

(2) A rendelet hatálya alá tartozó vagyon működtetésének feladatát – ha jogszabály vagy a képviselő-testület döntése alapján kötött szerződés másként nem rendelkezik – az Önkormányzati Hivatal látja el.

(3) A (2) bekezdés szerinti feladatellátás során a hasznok szedéséből származó bevételek az önkormányzatot illetik meg.

II. Fejezet

A vagyonnal gazdálkodás szabályai

2. Az önkormányzati vagyon

3. § (1) Az Önkormányzat vagyona törzsvagyonból és üzleti vagyonból áll.

(2) Törzsvagyonná az olyan önkormányzati tulajdonú ingatlan és ingó, továbbá portfolió vagyon nyilvánítható, amely közvetlenül kötelező önkormányzati feladat és hatáskör ellátását, a közhatalom gyakorlását szolgálja vagy nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű.

3. Forgalomképtelen törzsvagyon

4. § (1) Az Önkormányzat forgalomképtelen törzsvagyonába tartoznak a törvényben meghatározott, az önkormányzat kizárólagos tulajdonát képező nemzeti vagyonelemek.

(2) Az önkormányzat forgalomképtelen vagyonát az 1. melléklete tartalmazza.

(3) Az önkormányzat forgalomképtelen vagyonából, nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű vagyonelemet nem jelöl meg.

4. Korlátozottan forgalomképes törzsvagyon

5. § (1) Az Önkormányzat korlátozottan forgalomképes vagyonát a 2. melléklet tartalmazza.

(2) A korlátozottan forgalomképes vagyonelemek hasznosítása rendeltetésük sérelmét nem eredményezheti, elidegenítésükre e rendelet keretei között akkor van lehetőség, ha a vagyonelem a közfeladat ellátásához feleslegessé válik, vagy megszűnik a közfeladat ellátásának kötelezettsége, amelyre tekintettel jogszabály vagy a tulajdonosi joggyakorló a vagyonelem korlátozott forgalomképességét megállapította.

(3) A (2) bekezdésben foglalt tényállás megállapítása a képviselő-testület kizárólagos hatáskörébe tartozik.

5. Üzleti vagyon

6. § (1) Üzleti vagyon - ha a jogszabály másként nem rendelkezik - mindazon vagyontárgy, amely nem tartozik a törzsvagyon körébe.

(2) Az Önkormányzat üzleti vagyontárgyait a 2. és a 3. mellékletek tartalmazzák.

6. A vagyon átsorolása

7. § (1) A Képviselő-testület – ha törvény eltérően nem rendelkezik - dönthet a vagyontárgy

a) az újonnan szerzett/kialakult vagyon forgalomképtelen vagy korlátozottan forgalomképes törzsvagyonná, illetve forgalomképes üzleti vagyonná nyilvánításáról,

b) a meglévő vagyon forgalomképességének megváltoztatásáról.

(2) A Képviselő-testület az átminősítéssel kapcsolatos döntését minősített többséggel hozza meg.

(3) Jogutód nélkül megszűnő intézmények, gazdasági társaságok esetén az önkormányzat tulajdonába kerülő vagyon tekintetében az egyes ingatlanokat - a megszűnéssel egyidejűleg- be kell sorolni az önkormányzat forgalomképtelen, korlátozottan forgalomképes törzsvagyonába, vagy üzleti vagyonába.

(4) Az önkormányzati költségvetési szervek használatában lévő, de az alaptevékenységük ellátásához nem szükséges vagyon tekintetében a Képviselő-testület dönt - a költségvetési szerv alapító okiratának megfelelő módosításával - arról, hogy a vagyontárgyat kivonja a költségvetési szerv használatából, és a forgalomképes üzleti vagyonba sorolja át.

(5) Az önkormányzat tulajdonában álló gazdasági társaságok használatában lévő, de az alapító okirat (társasági szerződés) szerinti feladataik ellátásához nem szükséges vagyon tekintetében a Képviselő-testület dönt arról, hogy a vagyontárgyat kivonja a gazdasági társaság használatából és a forgalomképes üzleti vagyonba sorolja át.

7. Vagyonnyilvántartás és leltár

8. § (1) A községi önkormányzat vagyonáról a mindenkor hatályos jogszabályok előírásainak megfelelő nyilvántartásokat kell vezetni.

(2) A vagyonleltár a községi önkormányzat tulajdonában a költségvetési év végén (zárónapján) meglévő vagyon hiteles állapot szerinti kimutatása. Célja a községi önkormányzat tulajdonában lévő vagyontárgyak számbavétele értékben, és naturális jellemzőik alapján.

(3) A vagyonleltárban szerepeltetni kell az önkormányzati vagyont terhelő kötelezettségeket is.

(4) A vagyonleltár tartalmi adatait a hatályos számviteli törvény, valamint az önkormányzatok tulajdonában lévő ingatlanvagyon nyilvántartási és adatszolgáltatási rendjéről szóló jogszabályok szerint kell meghatározni.

(5) Az önkormányzati vagyonleltárt az éves költségvetési beszámolóhoz (zárszámadáshoz) csatolva a Képviselő-testületnek be kell mutatni.

III. Fejezet

Az Önkormányzati vagyon feletti rendelkezési jog gyakorlásának közös szabályai

8. A tulajdonosi jogok gyakorlása

9. § A tulajdonosi jogokat a Képviselő-testület, illetve átruházott feladat- és hatáskörben a Polgármester (továbbiakban: a tulajdonosi jogok gyakorlója) gyakorolják.

9. Az önkormányzati vagyon értékének meghatározása

10. § (1) A vagyon szerzésére, önkormányzati vagyon elidegenítésére, hasznosítására, biztosítékul adására és megterhelésére irányuló tulajdonosi döntést megelőzően az adott vagyontárgy forgalmi értékét meg kell határozni.

(2) A vagyontárgy értékesítése, megterhelése, vagyontárgy szerzése esetén annak forgalmi értékét

a) ingatlan vagyon esetén 6 hónapnál nem régebbi forgalmi értékbecslés alapján,

b) tulajdonosi jogokat megtestesítő értékpapír esetén, ha az

ba) a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett vagy forgalmazott értékpapír, úgy a tőzsdén kialakult tőzsdei árfolyamon,

bb) a tőzsdén kívüli másodlagos értékpapírpiacon forgalmazott értékpapír, úgy a sajtóban közzétett, 3 hónapnál nem régebbi adásvételek vételi középárfolyamán,

c) egyéb társasági részesedés esetén az utolsó lezárt üzleti év értékelése alapján,

d) ingó vagyontárgy esetén az amortizációval csökkentett beszerzéskori érték alapján kell meghatározni.

(3) Amennyiben az adott vagyontárgy vonatkozásában rendelkezésre áll – a (2) bekezdésben foglaltaknál – régebben készült, de egy évnél nem régebbi forgalmi értékbecslés vagy üzleti értékelés, a döntést megelőzően ennek becsléssel napi értékre átszámított változata is elfogadható (aktualizált értékbecslés).

10. A vagyonkezelés szabályai

11. § (1) Az önkormányzati vagyonkezelő szerv a kezelésében, használatában lévő önkormányzati vagyonnal (az önkormányzat kötelező feladatainak sérelme nélkül) a törvények, és e rendelet keretei között gazdálkodik.

(2) Az önkormányzat vagyonkezelő szervei kötelesek a rájuk bízott vagyont megőrizni, a rendes gazdálkodás szabályai szerint használni, és gyarapítani.

(3) A vagyonkezelők kötelesek a tőlük elvárható gondossággal eljárni a kezelt vagyon működtetése során, e kötelezettség teljesítéséért a vagyonkezelő szervezetek vezetői felelnek.

(4) Az önkormányzat vagyonkezelő szervei jogosultak, illetve kötelesek a működés feltételeként rájuk bízott vagyontárgyak:

a) birtoklására, használatára, hasznainak a szedésére, a birtokvédelmére,

b) közterheinek viselésére,

(5) A (4) bekezdésben meghatározott jogokat e rendelet szabályai szerint kell alkalmazni.

(6) A vagyont kezelő szervek kötelesek a kezelésükben lévő vagyontárgyak fenntartásával, üzemeltetésével, karbantartásával, felújításával kapcsolatos feladatok ellátására.

12. § (1) A vagyonkezelői jog létesítéséért a nemzeti vagyonról szóló törvényben nevesített vagyonkezelők alapszabályként kötelesek a vagyonkezelői szerződés időtartama alatt évente ellenértéket fizetni.

(2) a Képviselő-testület egyedi határozatával dönthet vagyonkezelői jog létesítéséről, mely határozatban megjelöli a vagyonkezelői jog ellenértékét.

(3) A vagyonkezelői jog ingyenes átengedésére a nemzeti vagyonról szóló törvényben nevesített költségvetési szerv, vagy önkormányzati intézmény esetében kerülhet sor.

13. § (1) A vagyonkezelés ellenőrzésének keretében a vagyonkezelő köteles évközi beszámolásra, adatszolgáltatásra, adatszolgáltatási kötelezettsége az önkormányzat jogszabályokban előírt beszámolási, adatszolgáltatási kötelezettségéhez kapcsolódik.

(2) A vagyonkezelő tulajdonosi ellenőrzése a képviselő-testület által esetileg elrendelt ellenőrzéssel valósul meg.

11. Az önkormányzati vagyon hasznosításának szabályai

14. § (1) A nettó 20,0 millió Ft értékhatárt meghaladó vagyonelemet – ha törvény kivételt nem tesz – csak versenyeztetés (a továbbiakban: pályázat) útján, az összességében legelőnyösebb ajánlatot tevő részére, a szolgáltatás és ellenszolgáltatás értékarányosságával lehet hasznosítani.

(2) A rendelet hatálya alá tartozó vagyonelemeket a Képviselő-testület határozattal jelöli ki hasznosításra az alábbi tartalommal:

a) a vagyonelem megnevezése, ingatlan esetén helyrajzi számának megjelölése,

b) forgalmi értékének megjelölése,

c) a hasznosítás módja,

d) pályázat esetén a pályázati feltételek meghatározása,

(3) a hasznosításra vonatkozó szerződés megkötésének feltétele a nemzeti vagyonról szóló törvényben meghatározottak vállalása a természetes személy, vagy átlátható szervezet részéről.

(4) Az (1) bekezdésben foglalt értékhatárt nem meghaladó vagyonelem hasznosítását, ha törvény vagy a Képviselő-testületnek a hasznosításról rendelkező határozata másként nem rendelkezik, versenyeztetni nem kell, azonban a hasznosítási lehetőséget nyilvánosan közzé kell tenni az önkormányzat hirdetőtábláin és honlapján.

(5) Az (1) bekezdés alapján a versenyeztetést az önkormányzat aktuális Pályáztatási Szabályzata előírásai szerint kell lebonyolítani.

12. Az önkormányzati vagyon átruházásának szabályai

15. § (1) A rendelet hatálya alá tartozó vagyonelemeket a Képviselő-testület határozattal jelöli ki értékesítésre vagy cserére az alábbi tartalommal:

a) a vagyonelem megnevezése, ingatlan esetén helyrajzi számának megjelölése,

b) forgalmi értékének megjelölése,

c) az átruházás módja,

d) pályázat esetén a pályázati feltételek meghatározása,

e) árverés esetén az árverésre bocsátás szándékának kinyilvánítása,

f) csere esetén a csere célja, csereügylet keretében átruházandó és megszerzendő vagyontárgyak megjelölése, forgalmi értéke.

(2) A nettó 20,0 millió Ft értékhatárt meghaladó vagyonelemeket – ha törvény kivételt nem tesz - csak versenyeztetés útján, az összességében legelőnyösebb ajánlatot tevő részére, a szolgáltatás és ellenszolgáltatás értékarányosságával lehet értékesíteni.

(3) Az (1) bekezdésben foglalt értékhatárt nem meghaladó értékű vagyonelem, ha jogszabály másként nem rendelkezik, a Képviselő-testületnek az értékesítésről szóló határozata alapján nyilvános meghirdetés vagy az önkormányzat aktuális Árverési Szabályzatának előírásai szerint lebonyolítandó árverés útján értékesíthető.

13. Eljárás a tulajdonos képviseletében

16. § (1) A Képviselő-testület kizárólagosan jogosult polgári jogi jogviszonyból származó követelés elengedésére, az egy évet meghaladó időtartamú részletfizetés vagy fizetési halasztás engedélyezésére és ehhez kapcsolódóan a kamat, illetve költség címén fennálló követelések elengedésére.

(2) A Képviselő-testület az önkormányzatot megillető követelés részben, vagy egészben történő lemondásáról akkor hozhat döntést, ha az csődegyezségi megállapodásban, felszámolási eljárás során válik indokolttá, vagy a követelés összege nem éri el a 100 000 Ft-ot.

(3) A Képviselő-testület az alább felsorolt tulajdonosi jogok és kötelezettségek tulajdonosi joggyakorlására a polgármestert hatalmazza fel:

a) a Képviselő-testület által szövegszerűen elfogadott szerződések aláírása;

b) a Képviselő-testület szerződéskötésről szóló döntése alapján, amennyiben a testület a szerződést nem szövegszerűen fogadta el, az önkormányzati határozat keretei között a szerződés szövegének megállapítása, elfogadása, a szerződés aláírása;

c) az önkormányzat vagyonának, továbbá jogos érdekeinek védelme céljából szerződés felbontására, vagy megszüntetésére irányuló jognyilatkozatok megtétele, az önkormányzat igényeinek érvényesítését célzó jognyilatkozatok kiadása;

d) az önkormányzati igények érvényesítése, a tulajdonost megillető nyilatkozattételi jog gyakorlása az önkormányzat jogvédelme érdekében közigazgatási, peres, vagy nem peres eljárás megindítása;

e) közművezetékek elhelyezése céljára vezetékjogot, szolgalmi jogot, vagy közérdekű használati jogot biztosító szerződések megkötése , feltéve, hogy e jogok biztosítása nem eredményez változást, vagy korlátozást az érintett ingatlanok településrendezési terv szerinti felhasználhatóságában;

f) az önkormányzat tulajdonában lévő épületek eseti jelleggel, kizárólag határozott időre történő bérbeadására vonatkozó bérleti szerződés megkötése, amennyiben a bérletből származó bevétel a szerződés időtartama alatt a 100 000 Ft-ot nem haladja meg.

14. A vagyonszerzés szabályai

17. § (1) Az önkormányzati vagyon gyarapításáról a polgármester javaslata alapján a Képviselő-testület dönt.

(2) A vagyongyarapításról a képviselőtestület határozattal dönt, az alábbi tartalommal:

a) a vagyonelem megnevezése, ingatlan esetén helyrajzi számának megjelölése,

b) forgalmi értékének megjelölése,

c) a szerzés módja,

d) az önkormányzat által vállalt fizetési feltételek,

e) az önkormányzat ajánlati kötöttségének időtartama.

(3) Ingatlantulajdon megszerzése esetén a döntés előkészítése során vizsgálni kell, hogy az ingatlan megszerzése milyen önkormányzati célok megvalósításához és milyen feltételek mellett alkalmas, fel kell tárni a továbbhasznosítási lehetőségeit, illetve a várható üzemeltetési költségek körét és nagyságát is.

(4) Önkormányzati tulajdonszerzést megelőzően a vagyontárgyról forgalmi értékbecslést kell készíteni.

(5) Az önkormányzat törvény által előírt, vagy önként vállalt feladata ellátásához ingatlant bérelhet, albérletbe vehet, vagy használatba, egyéb módon hasznosításra átvehet, erről a képviselő-testület a polgármester javaslata alapján hoz döntést.

IV. Fejezet

Záró rendelkezések

18. § (1) Ez a rendelet 2013. február 15-én lép hatályba.

(2) Hatályba lépésével egyidejűleg hatályát veszti az 5/2003.(VI.28.) mezőladányi önkormányzati rendelet és az azt módosító 9/2004.(IV.19.), 17/2009.(IX.28.), 5/2011.(IV.2.), 5/2012.(III.5.) mezőladányi önkormányzati rendeletek.

19. § E rendelet a belső piaci szolgáltatásokról szóló, az Európai Parlament és a Tanács 2006/123/EK irányelvnek megfelelő szabályozást tartalmaz.

1. melléklet a 2/2013. (II. 4.) önkormányzati rendelethez

Forgalomképtelen törzsvagyon

Naplósor

Telep
KSH

Helyr.
Sz.

Megnevezés

Utca+hsz.

Terület(m2)

100%önk

Bruttó(eFt)

Becsült(eFt)

78

1532656

Járda

Jókai u.

0

100%

5273

2950

84

1532656

Járda

Kossuth u.

0

100%

16169

16169

85

1532656

Járda

Dózsa u.

0

100%

5218

5218

72

1532656

06/1

Vízmű

Kossuth u. külter.

2729

100%

8409

15568

2

1532656

35

Lakóút

Vörösmarty u.

5249

100%

8750

924

4

1532656

55

Lakóút

Arany J. u.

8333

100%

1815

15180

5

1532656

63/1

Lakóút

Homok u.

1644

100%

1541

1741

6

1532656

66

Lakóút

Ady E. u.

861

100%

770

780

7

1532656

76

Lakóút

Szabadság u.

2407

100%

5844

5848

70

1532656

039/11

Külter. Közút

Névtelen

1896

100%

50

100

71

1532656

054/5

Külter. Közút

Névtelen

3069

100%

50

200

8

1532656

115

Lakóút

Rákóczi u.

3051

100%

7938

11700

10

1532656

158

Lakóút

Táncsics M. u.

4121

100%

2000

13320

12

1532656

178

Lakóút

Névtelen

573

100%

30

40

14

1532656

188

Lakóút

Névtelen

1564

100%

70

100

20

1532656

249

Lakóút

Hunyadi u.

2661

100%

400

4600

22

1532656

265

Névtelen

Névtelen

790

100%

40

40

23

1532656

324

Névtelen

Névtelen

1649

100%

80

80

24

1532656

360

Névtelen

Névtelen

3808

100%

200

200

25

1532656

365/2

Névtelen

Névtelen

459

100%

20

40

28

1532656

412

Névtelen

Névtelen

608

100%

30

40

30

1532656

423

Lakóút

Kölcsey u.

509

100%

30

30

33

1532656

428

Lakóút

Endes u.

12090

100%

29335

30135

34

1532656

429

Lakóút

Névtelen

2192

100%

100

100

37

1532656

436

Árok

Névtelen

1102

100%

50

960

38

1532656

458

Lakóút

Névtelen

504

100%

25

50

39

1532656

465

Lakóút

Névtelen

1734

100%

80

100

40

1532656

471

Lakóút

Endes u.

4016

100%

800

800

41

1532656

501

Árok

Névtelen

1498

100%

60

1250

42

1532656

502

Névtelen

Névtelen

1408

100%

70

100

48

1532656

543

Lakóút

Névtelen

2328

100%

100

100

49

1532656

544

Árok

Névtelen

1709

100%

80

1400

53

1532656

605

Árok

V

2454

100%

100

2000

54

1532656

606

Külter. Közút

Névtelen

970

100%

50

100

61

1532656

716

Lakóút

Petőfi u.

3722

100%

7762

9000

9

1532656

0116/29

Temető

Kossuth u.

18812

100%

2199

9800

86

1532656

427/15

Lakóút

Névtelen

1392

100%

100

200

Összesen Forg. Képtelen: 101912 105638 150963

2. melléklet a 2/2013. (II. 4.) önkormányzati rendelethez

Korlátozottan forgalomképes törzsvagyon

Naplósor

Telep
KSH

Helyr.
szám

Megnevezés

Utca+hsz.

Terület(m2)

100%önk.

Bruttó(eFt)

Becsült(eFt)

18

1532656

209

Óvoda

Dózsa u. 27.

3818

100%

6595

16934

19

1532656

210

Községháza

Dózsa u. 29.

8123

100%

8932

31185

26

1532656

407

Tanácsadó

Dózsa u. 4.

1100

100%

1893

7680

27

1532656

410

Ált.Isk.

Kossuth u. 13.

2847

100%

20494

62769

29

1532656

422

Orvosi rend.

Kossuth u. 31.

1990

100%

3836

19236

75

1532656

85/4

Vízmű

Jéke, Fő u.

754

Résztul.

50

300

76

1532656

965

Vízmű

Kisvárda, Városmajor u. 41.

13946

Résztul

50

250

Összesen: Korl. Forg. KéptTv. Alapján: 32578 41850 138354

3. melléklet a 2/2013. (II. 4.) önkormányzati rendelethez

Forgalomképes üzleti vagyon

Naplósor

Telep
KSH

Helyr.
szám

Megnevezés

Utca+hsz.

Terület(m2)

100%önk.

Bruttó(eFt)

Becsült(eFt)

1

1532656

25

Beépítetlen terület

Vörösmarty u. 18.

601

Résztul.

36

60

3

1532656

41/1

Tűzoltószertár

Kossuth u.

1214

100%

133

2940

67

1532656

67

Beépítetlen terület

Ady E. u.

1263

100%

50

100

77

1532656

011/2

Szeméttelep

Külter.

1021

100%

50

50

73

1532656

093/1

Lezárt hulladéklerakó

Tpálca. Külter.

7456

100%

200

200

74

1532656

093/2

Lezárt hulladéklerakó

Tpálca. Külter.

6837

100%

200

200

68

1532656

139

Beépítetlen terület

Kossuth u. 6.

672

Résztul.

100

200

13

1532656

187/8

Termőföld

Névtelen u.

6556

100%

50

100

17

1532656

208

Sportterület

Dózsa u.

14203

100%

5570

7995

21

1532656

262

Beépítetlen terület

Dózsa u.

685

100%

50

60

31

1532656

427/6

Beépítetlen terület

Arany J. u.

1347

100%

400

480

43

1532656

508

Kert

Névtelen

547

100%

20

50

44

1532656

514/2

Szőlő

Névtelen

719

100%

30

100

45

1532656

519

Kert

Névtelen

953

100%

20

100

46

1532656

528

Kert

Névtelen

1098

100%

50

100

50

1532656

574

Kert

Névtelen

1309

100%

60

100

51

1532656

575

Kert

Névtelen

650

100%

30

50

52

1532656

580/3

Kert

Névtelen

558

100%

20

50

55

1532656

612

Kert

Névtelen

1244

100%

60

120

56

1532656

618

Kert

Névtelen

985

100%

50

100

57

1532656

712

Lakótelek

Petőfi u.

1121

100%

720

720

58

1532656

713

Lakótelek

Petőfi u.

1126

100%

720

720

59

1532656

714

Lakótelek

Petőfi u.

1131

100%

720

720

60

1532656

715

Lakótelek

Petőfi u.

1136

100%

720

720

62

1532656

717

Lakótelek

Petőfi u.

1698

100%

720

720

63

1532656

718

Lakótelek

Petőfi u.

1698

100%

720

720

64

1532656

719

Lakótelek

Petőfi u.

1698

100%

720

720

65

1532656

720

Lakótelek

Petőfi u.

1698

100%

720

720

66

1532656

721

Lakótelek

Petőfi u.

1698

100%

720

720

79

1532656

084/1

Gyep

Külter.

5398

100%

50

100

80

1532656

084/2

Gyep

Külter.

7044

100%

60

120

81

1532656

091/6

Lezárt hulladéklerakó

Tpálca. Külter.

20535

100%

1000

1500

82

1532656

0102

Gyep

Külter.

27344

100%

810

900

83

1532656

0116/30

Szántó

Külter.

12419

100%

2000

2400

16

1532656

194

Kultúrház

Kossuth u. 11.

1069

100%

2403

15540

Összesen: Forg. Képes TV. alapján 136731 19982 40105

4. melléklet a 2/2013. (II. 4.) önkormányzati rendelethez

Mezőladány Községi Önkormányzat ingóvagyon tárgyai (a 2011. december 31-ei mérlegadatok alapján)
ezer forintban

Intézmények (szakfeladatok) megnevezése

Gépek, berendezések
(bruttó érték)

Járművek

Polgármesteri Hivatal

2 556

-

Általános Iskola

485

-

Konyhai gépek

2 287

-

Községgazdálkodás

925

12 425

Összesen:

6 253

12 425