Mezőladány Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2/2015 (II.16.) önkormányzati rendelete

Mezőladány Község Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 9/2013.(IV.2.) mezőladányi önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2015. 02. 16- 2015. 02. 16

Mezőladány Községi Önkormányzat


Képviselő-testületének


2/2015.(II.16.)


önkormányzati rendelete



Mezőladány Község Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 9/2013.(IV.2.) mezőladányi önkormányzati rendelet módosításáról



Mezőladány Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:




1.§


Mezőladány Község Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 9/2013.(IV.2.) mezőladányi önkormányzati rendelet (a továbbiakban: R) 44.§-a helyébe a következő rendelkezés lép:


/az alpolgármester/


„44.§


(1) A képviselő-testület két alpolgármestert választ.


(2) A képviselő-testület a tagjai sorából egy társadalmi megbízatású alpolgármestert választ a polgármester helyettesítésére, munkájának segítésére.


(3) A képviselő-testület egy alpolgármestert nem a képviselő-testület tagjai közül választ.


(4) Az alpolgármesterekre megfelelően irányadók a polgármesterre vonatkozó szabályok.

(5) A polgármesteri és az alpolgármesteri tisztség egyidejű betöltetlensége, a tartós akadályozatásuk esetén a Képviselő-testületet az Ügyrendi Bizottság elnöke hívja össze és vezeti.


(6) Az (5) bekezdés alkalmazásában tartós akadályozatásnak minősül a szabadság kivételével az öt munkanapot meghaladó távollét.”



  1. §


A R 45. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:



/A jegyző és az aljegyző/


„(3) A jegyzői és az aljegyzői tisztségek egyidejű betöltetlensége, illetve tartós akadályoztatásuk esetén a jegyző helyettesítését a Közös Önkormányzati Hivatal Mezőladányi székhelyén Molnár Béláné adóügyi ügyintéző, látja el.”


  1. §


A R 45. §-a a következő (4) bekezdéssel egészül ki:


„(4) A (3) bekezdés alkalmazásában tartós akadályoztatásnak minősül a szabadság kivételével az öt munkanapot meghaladó távollét.”


  1. §


Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.


                           

                           Bartha Attila                                                            Vass Attila

                         polgármester                                                               jegyző