Mezőladány Község Önkormányzat Képviselő-testülete 3/2018 (III.28.) önkormányzati rendelete

Az Önkormányzat 2018. évi költségvetéséről szóló 2/2018.(II.19.) mezőladányi önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2018. 06. 05- 2018. 12. 26

Mezőladány Községi Önkormányzat


Képviselő-testületének


3/2018.(III.28.)


önkormányzati rendelete



Az Önkormányzat 2018. évi költségvetéséről szóló 2/2018.(II.19.) mezőladányi önkormányzati rendelet

módosításáról




Mezőladány Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (továbbiakban Áht.) 23.§ (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:



1.§


Az Önkormányzat 2018. évi költségvetéséről szóló 2/2018.(II.19.) mezőladányi önkormányzati rendelet (a továbbiakban: R) 1. melléklete e rendelet 1. melléklete szerint módosul.



2.§


A R 1.2. melléklete e rendelet 2. melléklete szerint módosul.



3.§


A R 6. melléklete e rendelet 3. melléklete szerint módosul.



4.§


A R 8. melléklete e rendelet 4. melléklete szerint módosul.



5.§


A R 11. melléklete e rendelet 5. melléklete szerint módosul.






6.§


Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.





                            Bartha Attila                                                            Vass Attila

                         polgármester                                                               jegyző



A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló törvényben biztosított jogkörömben eljárva Mezőladány Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2018.(III.28.) számú önkormányzati rendeletét, mely az önkormányzat 2018. évi költségvetéséről szóló 2/2018.(II.19.) mezőladányi önkormányzati rendelet módosításáról szól, 2018. március 28.  napjával   k i h i r d e t t e m.


Mezőladány, 2018. március 28.

Vass Attila

    jegyző

Mezőladány Községi Önkormányzat


Képviselő-testületének


2/2018.(II.19.)


önkormányzati rendelete


Az önkormányzat 2018. évi költségvetéséről1


Mezőladány Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1.A helyi önkormányzat költségvetése


1.§ Mezőladány Községi Önkormányzat Képviselő-testülete (a továbbiakban: Képviselő-testület) az önkormányzat


  • költségvetési bevételi főösszegét: 437 956 305 forintban,
  • költségvetési kiadási főösszegét:438 891 889 forintban,
  • költségvetési egyenlegét:-935 584 forintban, melyből

         ca)  – 935 584   Ft működési

         cb              0        Ft felhalmozási

állapítja meg.


2.§ A Képviselő-testület az általa jóváhagyott bevételi és kiadási előirányzatok kötelező, önként vállalt és államigazgatási feladatonkénti megosztását – mérlegszerűen - az 1. mellékletben foglaltak szerint határozza meg.


3.§  A Képviselő-testület az önkormányzat, a Mezőladányi Tiszavirág Óvoda és Konyha (a továbbiakban: óvoda) és a Mezőladányi Közös Önkormányzati Hivatal (a továbbiakban: Hivatal) – mint költségvetési szervek – kötelező, önként vállalt és államigazgatási feladataival összefüggő bevételeit előirányzat-csoportok, kiemelt előirányzatok szerinti bontásban a 2. és a 3. mellékletek szerinti részletezettségben állapítja meg.


4.§ A Képviselő-testület az önkormányzat, az óvoda és a Hivatal – mint költségvetési szervek – kötelező, önként vállalt és államigazgatási feladataival összefüggő kiadásait előirányzat-csoportok, kiemelt előirányzatok szerinti bontásban a 4. és az 5. mellékletek szerinti részletezettségben állapítja meg.



5.§ (1) A Képviselő-testület


 a.) a negatív költségvetési egyenleg finanszírozását pályázati forrásból, központi támogatásokból (önkormányzatok kiegészítő támogatása) kívánja fedezni


b.) az a) pont szerint le nem fedezett költségvetési hiány összegéig – szükség szerint – likvid hitel felvételét rendeli el, amelyet a lehető legrövidebb időn belül, - de legkésőbb a költségvetési év végéig, a tárgyév december 31-ig - törleszteni kell.


c.) az (1) bekezdés a.) - b.) pontjai szerinti intézkedések megtételét, - kiemelten a támogatási igények határidőben való benyújtását a polgármester és a jegyző együttes kötelezettségeként állapítja meg


6.§ A Képviselő-testület a költségvetésében szereplő beruházások kiadásainak beruházásonkénti részletezését a 6. melléklet szerinti részletezettségben hagyja jóvá.


7.§ A Képviselő-testület a felújítási előirányzatokat felújításonként a 7. melléklet szerint állapítja meg.


8.§ A Képviselő-testület azon fejlesztési céljait, amelyek megvalósításához adósságot keletkeztető ügylet megkötése válik szükségessé a 8. melléklet szerint állapítja meg.


9.§ Az önkormányzat saját bevételeinek a részletezését az adósságot keletkeztető ügyletből származó tárgyévi fizetési kötelezettség megállapításához a 9. melléklet tartalmazza.


10.§ Az önkormányzat adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségeit a 10. melléklet részletezi.


11.§ A költségvetési szervek engedélyezett létszámkeretét a 11.-12. mellékletek tartalmazzák.


12.§ A Képviselő-testület az önkormányzat által nyújtott közvetett támogatásokat a 13. melléklet szerint hagyja jóvá.


13.§ A Képviselő-testület az európai uniós forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programjai, projektjei bevételeit, kiadásait a 14. mellékletben mutatja be.


14.§ A Képviselő-testület az önkormányzati többletköltségek, valamint az elmaradt bevételek pótlására szolgáló általános és céltartalékot a 15. mellékletben foglaltak szerint fogadja el.


15.§ A Hivatalnak a Képviselő-testület – mint irányító szerv által előzetesen jóváhagyott – bevételi és kiadási kiemelt előirányzatait tartalmazó költségvetési mérlegét a 16. melléklet tartalmazza.



2. tájékoztató mellékletek bemutatása


16.§ A helyi önkormányzat költségvetési mérlegét közgazdasági tagolásban, a kötelező, önként vállalt és az államigazgatási működési és a felhalmozási célú bevételi és kiadási előirányzatokat mérlegszerűen egymástól elkülönítetten – tájékoztató jelleggel – az 1. melléklet tartalmazza.


17.§ Az óvoda bevételi és kiadási  kiemelt  előirányzatait  tartalmazó  költségvetési  mérlegét az 1.2. melléklet tartalmazza.


18.§ A Képviselő-testület az év várható bevételi és kiadási előirányzatainak teljesítéséről készített előirányzat felhasználási tervet – tájékoztató jelleggel - a 17. mellékletben mutatja be.


19.§ A Képviselő-testület az önkormányzat likviditási tervét – tájékoztató jelleggel - a 18. mellékletben mutatja be.


20.§ A Képviselő-testület a többéves kihatással járó döntéseinek számszerűsítését évenkénti bontásban és összesítve – tájékoztató jelleggel - a 19. mellékletben mutatja be.



3. A helyi önkormányzat költségvetésének végrehajtásával kapcsolatos rendelkezések



21.§ A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy a nettó 5 millió forint összeghatárt meg nem haladó értékű, az önkormányzat költségvetésében meghatározott beruházások, felújítások, árubeszerzések, szolgáltatások továbbá a szükséges karbantartások megvalósítása érdekében a Képviselő-testület külön felhatalmazása nélkül kötelezettségeket vállaljon, kivitelezőkkel megállapodást kössön.


22.§ A Képviselő-testület a tartalékkal való rendelkezés jogát a polgármesterre ruházza át.


23.§ A jóváhagyott kiemelt költségvetési előirányzatok közötti átcsoportosítás jogát a Képviselő-testület gyakorolja.

24.§ A költségvetési szerv a Képviselő-testület által jóváhagyott kiemelt előirányzatokon belül a részelőirányzatoktól – amennyiben a működés folyamatossága indokolttá teszi – eltérhet, feltéve, ha az eltérés nem veszélyezteti az alapfeladatok ellátását, és az önkormányzat működésével összefüggő dologi kiadások /szolgáltatási díjak, hatósági díjak, adó, biztosítás, stb./ teljesítését.

4. Záró rendelkezések


25.§ Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.



Bartha Attila                                                       Vass Attila

polgármester                                                         jegyző



A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló törvényben biztosított jogkörömben eljárva Mezőladány Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2018.(II.19.) számú önkormányzati rendeletét, mely az önkormányzat 2018. évi költségvetéséről szól, 2018.  február 19.  napjával   k i h i r d e t t e m.


Mezőladány, 2018. február 19.

Vass Attila

    jegyző



1 A 3/2018.(III.28.) mezőladányi ör-el módosított és egységes szerkezetbe foglalt szöveg.


Hatályos: 2018. március 29.-től