Mezőladány Község Önkormányzat Képviselő-testülete 5/2021. (V. 5.) önkormányzati rendeletének indokolása

Mezőladány Község helyi építési szabályzatáról és szabályozási tervéről szóló 8/2010 (VIII.14.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2021. 05. 06

Mezőladány Község helyi építési szabályzatáról és szabályozási tervéről szóló 8/2010 (VIII.14.) önkormányzati rendelet módosításáról

Általános indokolás

Mezőladány Község Önkormányzatának Képviselő-testülete döntött arról, hogy a hatályos településrendezési eszközeinek módosításáról új hűtőházak megvalósítása érdekében. A módosítás véleményezési szakasza tárgyalásos, gyorsított eljárásrendben folytatódott le, mivel a tervezési területet Mezőladány Község Önkormányzat Képviselő-testülete kiemelt fejlesztési területté nyilvánította.

Beavatkozási területek:

1. számú módosítás: települési térségen belül, észak-nyugaton a belterületi határ mentén (02/12-15 hrsz.-ú telkek),

2. számú módosítás: települési térségen belül, dél-nyugatra a belterületi határ mentén (0119/2-3 és a 0119/14-15 hrsz.-ú telkek).

A partnerségi egyeztetés, környezeti vizsgálat szükségességének eldöntése és térségi övezeti adatszolgálatatás eljárásainak lefolytatása után a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Állami Főépítésze a tárgyalásos eljárást 2021. április 28.-án megtartotta, melyről jegyzőkönyv készült. A jegyzőkönyvet a testület tagjai megismerték Az Állami Főépítész megküldte továbbá a végső szakmai véleményét (ikt.sz.: SZ/4ÁF/00043-26/2021), melyet a testület tagjai szintén megismerték A településrendezési eszközök módosításait végső szakmai véleményében nem kifogásolta, azonban felhívta a figyelmet arra, hogy amennyiben a Km területeken megvalósítandó üzem(ek) zajvédelmi hatásterülete zajtól védendő területet érint, az üzemeltetőnek a környezeti zaj és rezgés elleni védelem egyes szabályairól szóló 284/2007. (X.29.) Korm. rendelet 10. § (1) bekezdése alapján a használatbavételi eljárás előtt zajkibocsátási határérték megállapítását kell kérnie a Főosztálytól.

A rendelet megalkotása a fentiek figyelembe vételével történt.