Szabolcsveresmart Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2005. (V. 2.) önkormányzati rendelete

a helyi környezet védelméről, a közterületek és ingatlanok rendjéről, a település tisztaságáról

Hatályos: 2017. 11. 05

Szabolcsveresmart község képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló módosított 1990. évi LXV. törvény 16. § (1) bekezdésében, az 1995. évi LIII. tv. 46. § (1) bekezdés c) pontjában, és a hulladékgazdálkodásról szóló 2000. évi XLIII. törvény 23. § és 31. § (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján Szabolcsveresmart község tiszta, esztétikus képének, valamint a környezet rendjének és tisztaságának kialakítása, fenntartása és védelme érdekében, a helyi körülményeket figyelembe véve, az alábbi rendeletet alkotja.

I. Fejezet
Általános rendelkezések

1. §

(1) A rendelet célja, hogy Szabolcsveresmart község közigazgatási területén a köztisztaságot fenntartsa, az ezzel kapcsolatos feladatokat, kötelezettségeket és tilalmakat a helyi sajátosságoknak megfelelően rendezze.

(2) A rendelet hatálya a község közigazgatási területén állandó vagy ideiglenes jelleggel tartózkodó, illetve tevékenységet folytató magánszemélyekre, jogi személyekre, valamint jogi személyiséggel nem rendelkező egyéb szervezetekre egyaránt kiterjed. Nem terjed ki a rendelet hatálya a veszélyes hulladékokra, a települési folyékony hulladékokra és az azokkal összefüggő tevékenységre.

(3) A köztisztaság és a települési környezet fenntartása elsõrendû közegészségügyi érdek, ezért ennek elõmozdításában mindenki köteles hathatósan közremûködni, a szennyezõdést, fertõzést eredményezõ tevékenységtõl, illetõleg magatartástól tartózkodni.

(4) Az egyes ingatlanok tisztántartásáról az ingatlan tulajdonosának, használójának (haszonélvezõjének, másnak a használatában lévõ ingatlanok tisztántartásáról pedig a használati joggal rendelkezõ bérlõnek) kell gondoskodni.

(5) A település egész területén a szervezett szemétszállításról az önkormányzat gondoskodik.

2. §

(1) Alapfogalmak:

a) települési szilárd hulladék: a háztartási hulladék (szemét) és az egyéb szilárd hulladék;

b) háztartási hulladék (szemét): a lakásokban, valamint a lakás, üdülés, pihenés céljára használt egyéb helyiségekben, valamint a lakás közös használatára szolgáló helyiségekben és területeken keletkezett szilárd hulladék, így pl.: a salak (beleértve a központi fûtésbõl keletkezett salakot is), a rongy, söpredék, hamu, korom, edény, eszköz, ablaküveg, papír, konyhai hulladék (ideértve a mûanyag konzervdobozt, üveget), a kerti és gazdasági hulladék, falomb, nyesedék, valamint a lakásban folytatott vállalkozási tevékenység gyakorlásából keletkezett hulladék, ha a naponta keletkezõ mennyisége nem haladja meg a rendelet alkalmazása szempontjából szokásosnak minõsülõ mennyiséget, mely 15 liter,

c) nem háztartási szemét: az emberi ürülék, az állati hulla és trágya, a jég, a hó, a sár, az épület vagy egyes részeinek megrongálódásából, bontásából vagy javításából származó nagyobb mennyiségû anyag, továbbá tûz- vagy robbanásveszélyes, mérgezõ, illetve fertõzõ anyag, valamint a nem lakás céljára szolgáló épületekben (irodákban, intézményekben, üzemekben, üzletekben stb.) és a hozzájuk tartozó területen, továbbá a vegyes (részben lakás, részben egyéb) célra szolgáló épületekben keletkezett hulladék, tekintet nélkül arra, hogy az a mûködési tevékenység gyakorlása során keletkezett-e, vagy sem;

d) egyéb szilárd hulladék: a lakásban és az emberi tartózkodásra szolgáló más helyiségekben felhalmozódott szilárd hulladék (nagyobb mértékû berendezési tárgy, lom, bútor, ágybetét, háztartási berendezés és készülék stb., valamint az azokhoz tartozó területeken, illetõleg közterületeken keletkezett szilárd hulladék, szemét) az ipari tevékenység során keletkezõ, a b) pontot meghaladó mennyiségû hulladék, építési törmelék;

e) köztisztasági szolgáltatás: megbízás, illetve megrendelés alapján a köztér tisztántartása, a települési szilárd hulladék kezelése;

f) tisztántartás: az egyes ingatlanok és közterületek rendszeres tisztítása, hó- és síkosság mentesítése, illetõleg pormentesítése;

g) kezelés: a települési szilárd hulladék összegyûjtése, átmeneti tárolása és a kijelölt lerakóhelyre való elszállítása.

II. Fejezet
Az ingatlanok és közterületek tisztántartása

3. §

(1) A község területén lévõ ingatlanok tisztántartásáról az ingatlanok tulajdonosai, tényleges használói kötelesek gondoskodni, továbbá kötelességük, hogy ingatlanukat megmûveljék, rendben tartsák, gyomtól, gaztól megtisztítsák.

(2) Az önkormányzati tulajdonú közterületek szervezett, rendszeres tisztántartásáról, portalanításáról, általános jellegû takarításáról, síkosság-mentesítésérõl, a szilárd burkolatú utak tisztántartásáról, szeméttárolók kihelyezésérõl, ürítésérõl az önkormányzat a polgármesteri hivatal útján gondoskodik.

(3) Magánszemélyek, jogi személyek, jogi személyiséggel rendelkezõ egyéb szervezetek tevékenysége következtében közterületen keletkezett szennyezõdés megszüntetése, a szennyezõdést okozó szerv, illetve személy feladata.

(4) Köztisztasági szempontból járdának minõsül az a gyalogos közlekedésre rendelt kiépített és kiépítetlen útterület, amely az ingatlan telekhatárától az úttest széléig (szegélyéig) terjed.

(5) Az ingatlan elõtti járda tisztántartása az ingatlan tényleges használójának, illetve tulajdonosának kötelessége.

Intézmények, kereskedelmi és vendéglátó-ipari egységek és más elárusítóhelyek elõtti járdaszakaszt a tényleges használónak kell tisztántartani függetlenül attól, hogy a szemét üzleti tevékenységbõl származik-e.

Ez a kötelezettség kiterjed a hóeltakarítással, a síkosság megszüntetésével kapcsolatos feladatokra is.

(6) A tényleges használó, illetve a tulajdonos kötelessége a járda mellett növő gaz kiirtása, a járdára kinyúló ágak és bokrok megfelelő nyesése.

(7) Ónos esőtől, jégtől, hótól síkossá vált járdát a szükséghez képest naponként többször fel kell hinteni.

A felhintésre bomló, szerves anyagot nem tartalmazó szóróanyagot (homok, hamu, fûrészpor, kõporliszt) kell használni.

E célra tüzelés után visszamaradt darabos, sérülést okozó anyagot használni nem szabad.

A szóróanyag beszerzésérõl a tisztántartásra kötelezettnek kell gondoskodni.

(8) A járda és a közút síkosság-mentesítését a tisztántartásra kötelezettnek úgy kell elvégezni, hogy abból ne származzon baleset.

4. §

(1) A közterületen lévő árkok, nyitott csatornák, folyókák, átereszek tisztántartása, a csapadékvíz akadálytalan elfolyásának biztosítása – az ingatlan előtti szakaszra terjedően – az ingatlan tényleges használójának, illetve tulajdonosának kötelessége.

(2) Jármûbehajtók átereszeinek építése, jókarban és tisztántartása minden esetben az ingatlan használójának, illetve tulajdonosának kötelessége.

(3) Az ingatlanon keletkezõ csapadékvíz saját területen történõ elhelyezésérõl, illetõleg kiépített csapadékcsatorna esetén az abba történõ bevezetésérõl – elõzetes bejelentés alapján – az ingatlan tulajdonosa gondoskodik.

(4) A csapadékelvezetõ árokba szennyezett (olajos, vegyszeres stb.) vizet bevezetni tilos!

Eldugulás vagy rongálódás okozására alkalmas anyagot (szemetet, iszapot, papírt, törmeléket, tûz- és robbanásveszélyes anyagot) a csapadékvíz-elvezetõ árokba szórni, beleönteni, beleseperni, vagy bevezetni tilos!

5. §

(1) Építési területen és az építkezés közvetlen környékén (az építkezés elõtti területen) az építést végzõ kivitelezõnek kell biztosítani a tisztaságot.

(2) Beruházások esetén a birtokbavételtõl a kivitelezés megkezdéséig a beruházónak (bonyolítónak), ezt követõen a kivitelezés befejezéséig a kivitelezõnek kell gondoskodni az általa elfoglalt terület tisztántartásáról.

(3) Építésnél, bontásnál vagy tatarozásnál a munkálatokat úgy kell végezni, az építési és bontási anyagokat, a kiásott földet úgy kell tárolni, hogy por és egyéb szennyezõdés ne keletkezzen.

(4) Közterületen építési, bontási anyagot a polgármester által kiadott közterület-használati engedélyben meghatározott területen, az engedélyben megjelölt módon és idõtartamig szabad tárolni. Magánterületen engedély nem szükséges, de csak olyan anyagot szabad tárolni, amely közegészségügyi szempontból veszélytelen.

(5) Közterületen bárminemû burkolat (úttest, járda stb.) felbontása csak a jegyzõ, az országos közúthálózatba tartozó utak tekintetében a közút kezelõjének hozzájárulásával lehetséges.

(6) Amennyiben a munkálatok végzése során építési törmelék, illetve hulladékanyag keletkezik, úgy azt folyamatosan, legkésõbb a munka befejezésétõl számított 48 órán belül a kivitelezést végzõ szervnek vagy személynek el kell szállítani, és a közterületet helyre kell állítani, illetõleg meg kell tisztítani.

(7) Tilos közútra, útpadkára salakot, építési törmeléket, illetve szemetet szállítani és helyezni! Közterületre kihordott szemetet vagy építési törmeléket az érintett ingatlan tulajdonosa köteles felszólításra 24 órán belül saját költségén összetakarítani, illetve elszállítani.

6. §

(1) Közterületen szennyezõ anyagot (szemetet, rongyot, egyéb hulladékot) csak olyan módon szabad szállítani, hogy a szállításból semmi ki ne hulljon, por és csepegés ne keletkezzen. Ha a szállítás közben a terület szennyezõdnék, a szennyezõdés elõidézõje köteles azt eltávolítani és a további szennyezõdés megakadályozásáról gondoskodni.

(2) Ha bármilyen szállítmány fel- vagy lerakásánál, a köz- vagy magánterület szennyezõdik, a szennyezõdés elõidézõjének azt a fel- vagy lerakás elvégzése után nyomban meg kell tisztítani.

7. §

(1) A község közterületén tilos jármûvet mosni, olajcserét vagy más olyan tevékenységet végezni, amely szennyezõdést okoz.

Lakóházhoz tartozó udvarban ilyen munkákat úgy kell végezni, hogy a talajt, a levegőt, a felszíni és felszín alatti vizet ne szennyezze, valamint közterületre szennyeződés ne kerüljön.

(2) A gondozott zöldterületre járművel ráhajtani, azon parkolni, azt bármi módon károsítani tilos!

8. §

(1) Közterületen hirdetményt, plakátot csak az e célra rendszeresített helyen szabad elhelyezni. Tilos az építményeket, kerítéseket, élõfákat bármilyen felirattal megrongálni. A közszemérmet és közízlést sértõ feliratokat a tulajdonos 24 órán belül köteles saját költségén eltávolítani.

(2) Épületen (kapun, ablakon stb.) egyéb létesítményben lévõ, idejét múlt hirdetményt az elhelyezõ köteles eltávolítani, legkésõbb a felhívás kézhezvételétõl számított 3 napon belül, köteles továbbá az így keletkezett hulladék összegyûjtésérõl és elszállításáról is gondoskodni.

9. §

(1) A közterületek, a sportolás céljára szolgáló területek, valamint a kiránduló- és táborozó-helyek beszennyezése tilos!

A köztisztaság megóvása és a balesetek elkerülése érdekében az említett területen szemetet, hulladékot (üveg, papír stb.), szennyezõ vagy egészségre ártalmas anyagot kiönteni, elszórni vagy eldobni tilos.

(2) Szemetet, hulladékot csak az arra a célra rendszeresített és felállított szeméttartóba lehet elhelyezni.

(3) Aki közterületet, kiránduló-helyeket, valamint az itt elhelyezett felszerelési, berendezési tárgyakat beszennyezi, köteles annak megtisztításáról azonnal gondoskodni.

(4) Állati hullát, valamint olyan anyagot, amely a környék levegõjét szennyezi, az egészséget veszélyezteti, vagy élõsdiek részére táptalajt nyújthat, sem közterületen, sem magánterületen elhelyezni vagy elhagyni nem szabad. Köz- vagy magánterületet fekáliával (emberi ürülékkel) szennyezni tilos!

(5) Az állattartással kapcsolatos köztisztasági feladatokról külön rendelet rendelkezik.

(6) Elhullott állat tetemét a tulajdonos köteles haladéktalanul a dögtemetõbe szállítani. Közúton történt állat elhullását – ha annak tulajdonosa ismeretlen – a polgármesteri hivatalnál azonnal be kell jelenteni.

10. §

(1) Vállalkozói tevékenység ellátásához, magángazdálkodáshoz szükséges gépek, jármûvek tárolása közterületen tilos!

(2) Alkalmi jelleggel igénybe vett közterület és az azt körülvevõ 10 méteres területsáv tisztántartása az alkalmi használó kötelessége.

Az árusításból keletkező hulladék gyűjtésére zárható edényt kell kihelyezni és azt saját költségén elszállítani.

11. §

(1) Az épület tulajdonosa gondoskodik arról, hogy az épület tetõzetérõl az esõvíz, hólé a járdára ne csorogjon.

(2) A település területén lévõ tavakba, holtágakba, élõ vízfolyásokba, belvízelvezetõ árkokba tisztítatlan szennyvizet, trágyalevet levezetni, partjait szemét vagy egyéb hulladék lerakásával beszennyezni tilos!

12. §

(1) A járdáról letakarított jeget, havat a közút és a járda között úgy kell elhelyezni, hogy se a gyalogos, se a gépjármû forgalmat ne akadályozza.

(2) Tilos az összerakott hó elhelyezése:

– a gyalogos közlekedési útvonalon,

– az útkeresztezõdésben,

– az úttorkolatban,

– a kapubejárat elé, annak szélességében,

– a tömegközlekedésre szolgáló jármû megállóhelyénél, a jármû megállóhelye és a járda között,

– a közüzemi, szolgáltatási, felszerelési tárgyon és annak közérdekû létesítményein.

(3) A járdáról a havat, ha szükséges, naponta többször is hóesés után azonnal el kell takarítani.

III. Fejezet
A települési szilárd hulladék kezelése, a köztisztasági szolgáltatás

13. §

(1) [1]    [2]  [3]Az önkormányzat közigazgatási területén a települési szilárd hulladék összegyûjtése, elszállítása és ártalmatlanítására az önkormányzat által szervezett – Észak Alföldi Környezetgazdálkodási Kft (4400 Nyíregyháza, Benczúr tér 7. (Cégjegyzékszám: 15-09-071361, adószáma: 13919867-2-15) által végzett – köztisztasági közszolgáltatás útján történik 2032 december 31-ig. Az összegyûjtött szilárd hulladék elhelyezése a Kisvárdai Regionális Lerakóban történhet.

 (2) A szolgáltató a háztartási hulladék elszállítását az önkormányzattal kötött megállapodás szerinti gyakorisággal – hetente, minden szerdai napján reggel 8 órától – zártrendszerû kukásautóval végzi, az 1. számú melléklet alapján.

(3) Lomtalanításra évi egy alkalommal kerül sor a polgármesteri hivatal és a szolgáltatást végzõ szerv között egyeztetett idõpontban, amelyrõl a lakosságot elõzetesen tájékoztatni kell.

(4) A szolgáltató és az ingatlan használója, illetve tulajdonosa között a közszolgáltatási szerzõdés ráutaló magatartással (a szolgáltatás igénybevételével) jön létre. A szolgáltató az ingatlan tulajdonosával szemben a teljesítést csak jogszabályban illetve a jelen rendeletben meghatározott esetekben szüneteltetheti, illetõleg korlátozhatja.

A szolgáltató a rendszeres szemétszállításba bevont valamennyi ingatlantulajdonos tekintetében rendszeresen köteles teljesíteni.

(5) Ha a teljesítés a szolgáltató hibájából marad el, köteles a szemetet a következő munkanapon elszállítani.

13/A.[4] § (1) Az elkülönített hulladék gyűjtését a közszolgáltató:

a) házhoz menő gyűjtőjáratokkal,

b) hulladékgyűjtő udvarok, komposzttelepek üzemeltetésével,

c) gyűjtőszigetek működtetésével,

vagy ezek kombinációjával biztosítja.

(2) Az ingatlanhasználó a települési hulladék részét képező papír, műanyag és fémhulladékot a közszolgáltató által rendelkezésre bocsátott sárga vagy kék színű, a közszolgáltató emblémájával ellátott 120 literes hulladékgyűjtő zsákba gyűjti.

(3) Az ingatlanhasználó a települési hulladék részét képező papír-, műanyag-, üveg-,és fém hulladékot a közszolgáltató által üzemeltetett gyűjtőszigeteken is elhelyezheti.

(4) A hulladékgyűjtő zsákban és a gyűjtőszigeteken elhelyezett gyűjtőedényekben csak azok felirata szerint engedélyezett hulladék helyezhető el.

(5) Az elkülönítetten gyűjtött papír, műanyag és fém hulladékokat tartalmazó gyűjtőzsákok ürítésének minimális gyakorisága havi egy alkalom, mely gyűjtési alkalmakról a lakosságot a Közszolgáltató tájékoztatja.

(6) Lakossági hulladékgyűjtő udvarban is elhelyezhető a háztartásoknál keletkező elkülönítetten gyűjtött papír, műanyag üveg és fém hulladék, az elkülönítetten gyűjtött zöldhulladék, valamint a hulladékgyűjtő udvar üzemeltetője által meghatározott egyéb hulladékalkotók - ideértve a hulladékudvar működési engedélyében meghatározott hulladékféleségeket is - a hulladékgyűjtő udvar üzemeltetője által közzé tett nyitvatartási időben és feltételekkel. 

(7) A Közszolgáltató az elkülönítetten gyűjtött zöldhulladékot az általa üzemeltetett komposztáló telepen is átveszi.

(8) Az ingatlanhasználó a hulladékgazdálkodási díj megfizetésével szerez jogosultságot arra, hogy a háztartásában keletkező elkülönítetten gyűjtött hulladékot a hulladékudvarban valamint a komposzttelepen elhelyezze.”


13/B. §[5] (1) E rendelet hatálya alá tartozó települési hulladék előkezelése és ártalmatlanítása kizárólag az erre a célra kijelölt létesítményben, jelenleg a Kisvárdai Regionális Hulladékkezelő Központban végezhető.

(2) A Közszolgáltató hulladékudvart üzemeltet az alábbi helyszíneken:

a) a 4400 Nyíregyháza, Korányi F. u. 3.

b) a 4400 Nyíregyháza, Kerék utca 1.

(4) A zöldhulladék átvételét a közszolgáltató a Kisvárdai Regionális Hulladékkezelő Központ Komposzttelepén biztosítja.

14. §

(1)[6]  Az ingatlan tulajdonosa, illetve használója a hulladékot köteles választása szerinti 80 vagy 120 liter gyűjtőedényben gyűjteni. Egyedül élő személy a 60 literes űrtartalmú gyűjtőedényt jogosult használni, a szolgáltatónak történő bejelentés és jogosultságának igazolása után.

(2[7]) Minden szállítás alkalmával 1 db 60-80-120 literes szabványméretű gyűjtőedény helyezhető el az ingatlan előtt, oly módon, hogy az szállítható legyen. A gyűjtőedények ürítése a szolgáltató feladata. A választott űrtartalmú gyűjtőedény beszerzése és cseréje az ingatlanhasználó kötelezettsége. Az ingatlanhasználó az általa használt gyűjtőedény változását a változást követő 15 napon belül köteles a közszolgáltató felé írásban bejelenteni.

(3)[8] A közszolgáltatással érintett ingatlanon egyedül élő személy a 60 literes űrtartalmú gyűjtőedényre való jogosultágát a változás-bejelentéssel egyidejűleg az önkormányzat jegyzője által kiadott eredeti hatósági igazolvánnyal köteles a közszolgáltató felé igazolni. A hatósági igazolás kiállítását kérelmezni kell. Az egyedül élés tényét a Szabolcsveresmarti Közös Önkormányzati Hivatal (a továbbiakban: Hivatal) a személyiadat- és lakcímnyilvántartás adatai alapján igazolja.Az ingatlan használója, illetve tulajdonosa a hulladékot köteles bármilyen edényben, vagy megfelelõ teherbírású mûanyag zsákban az ingatlan elõtt elhelyezni, oly módon, hogy az elszállítható legyen.

(4) Szemetet felhalmozni nem szabad, azt a megadott szemétszállítási napon elszállítás céljából a szolgáltatást végzõ szerv rendelkezésére kell bocsátani.

(5) A szemétgyûjtõ edénybe nem szabad mérgezõ, robbanó, folyékony vagy egyéb olyan anyagokat elhelyezni, amely veszélyezteti a szolgáltatást végzõ dolgozók testi épségét és egészségét vagy a szállítójármûben rongálódást okozhat.

(6) Ha a szolgáltatást végzõ szerv dolgozója azt észleli, hogy a gyûjtõedénybe vagy mûanyag zsákba olyan tárgyakat helyeztek el, amely nem minõsül szállítható szemétnek, valamint ha a nyesedék átmérõje a 2 cm-t, kötegelése a 70 x 40 cm-t meghaladja, annak szállítását megtagadhatja.

(7) A szolgáltatást végzõ dolgozóknak a gyûjtõedények megrongálása nélkül kell a szemétszállítással kapcsolatos feladatokat ellátni.

15. §[9]

(1) A szemétszállítási szolgáltatásért az igénybevevők szolgáltatási díjat kötelesek fizetni.

(2)[10]  [11] [12] [13]

(3) Az ingatlan tulajdonosának, használójának a szolgáltatási díjat évente négy egyenlő részletben március, 15-ig június 15.-ig, szeptember 15-ig és december 15.-ig kell megfizetni a szolgáltató részére.

(4) A szolgáltatási díj nem fizetése esetén az ingatlantulajdonost terhelő díjhátralék adók módjára behajtható köztartozás.

(5) Mentes a díj megfizetése alól az az ingatlantulajdonos vagy használó, aki bizonyítható módon nem veszi igénybe a szolgáltatást (pl. nem tartózkodik az ingatlanban).

(6)  [14] Kérelemre 50 % -ra mérsékelhető a fizetendő szemétszállítási díj azon 70 év feletti egyedülálló személyek vagy házaspárok esetében, akinek a háztartásában bizonyítható módon nem él más, csak a kedvezmény igénybevételére jogosult és annak házastársa vagy élettársa. A döntéshozatalra a polgármester jogosult.

16. §

(1) Az egyéb – nem háztartási szemét – összegyûjtésérõl és saját költségen történõ elszállításáról annak kell gondoskodni, akinél az keletkezett.

(2) A szolgáltatási szerzõdésben meghatározott jogi személyekkel, jogi személyiséggel nem rendelkezõ szervezetekkel az egyéb – nem háztartási – szemét elszállítására a szolgáltatást végzõ szerv külön megállapodást köthet. Aki a szolgáltatást végzõvel szerzõdést nem köt, arra az önkormányzattal kötött megállapodás az irányadó.

(3) Az egyéb – nem háztartási – szemét gyûjtésére szolgáló tartályok beszerzése, javítása, pótlása, elhelyezése, tisztántartása és fertõtlenítése azt terheli, akinél a szemét keletkezik.

(4) A vegyes (részben lakás, részben egyéb) célra szolgáló épületekben keletkezett egyéb – nem háztartási – szemét gyûjtésére szolgáló gyûjtõedényeket, mûanyag zsákokat általában a tulajdonos, használó által biztosított helyen, a háztartási szemétgyûjtõ tartályokkal együtt kell elhelyezni.

(5) Akinél rothadó vagy bûzös szemét, hulladék keletkezik, annak elszállításáról és megsemmisítésérõl haladéktalanul gondoskodni kell.

IV. Fejezet
Az avar és kerti hulladékok nyílttéri égetése

17. §[15]

18. §

A községgazdálkodási körbe tartozó parkfenntartási feladat magában foglalja a község területén lévõ parkok, játszóterek, sorfák, sövények gondozását.

V. Fejezet
A köztisztasági rendelkezések betartásának ellenõrzése

19. §[16]

VI. Fejezet
Záró rendelkezések

20. §

Ez a rendelet 2005. május 2-án lép hatályba.

[17] 20.§ (2) E rendelet a belső piaci szolgáltatásokról szóló 2006/123/EK. irányelvbe ütköző rendelkezést nem tartalmaz.”


                Nagy Béla                                                                         Váriné Lunczer Enikő

              Polgármester                                                                                  jegyző


9/2005.(V.02.) rendelete 1. melléklete[18] [19] [20]

[1]

  Módosította Szabolcsveresmart Önkormányzat 15/2009.(XII.15.) rendeletének 1.§-a , hatályos 2010. január 1-től.

[2]

Módosította a Szabolcsveresmart Község Önkormányzat Képviselőtestületének 8/2011.(XII.15.) önkormányzati rendeletének 1. §-a, hatályos 2012. január 1-től

[3]

Módosította a Szabolcsveresmart Község Önkormányzat Képviselőtestületének 2/2012.(II.13.)Önkormányzati rendeletének 1.§-a , hatályos 2012. február 15-től


[4]

Módosította a Szabolcsveresmart Község Önkormányzat Képviselőtestületének 4/2015. (V.10.) Önkormányzati rendeletének 1.§-a , hatályos 2015. május 11-től

[5]

  Módosította a Szabolcsveresmart Község Önkormányzat Képviselőtestületének 4/2015. (V.10.) Önkormányzati rendeletének 2 .§-a , hatályos 2015. május 11-től


[6]

Módosította Szabolcsveresmart Község Önkormányzat Képviselőtestületének 2/2016. (II.19.) önkormányzati rendeletének 1.§-a, hatályos 2016. február 20-tól

[7]

Módosította Szabolcsveresmart Község Önkormányzat Képviselőtestületének 2/2016. (II.19.) önkormányzati rendeletének 1.§-a, hatályos 2016. február 20-tól

[8]

Módosította Szabolcsveresmart Község Önkormányzat Képviselőtestületének 2/2016. (II.19.) önkormányzati rendeletének 1.§-a, hatályos 2016. február 20-tól

[9]

  Módosította Szabolcsveresmart Önkormányzat 15/2009.(XII.15.) rendeletének 2.§ (1) bekezdése, hatályos 2010. január 1-től.

[10]

Módosította a Szabolcsveresmart Község Önkormányzat Képviselőtestületének 8/2011. (XII.15.) önkormányzati rendeletének 1.§-a, hatályos 2012. január 1-től

[11]

 Módosította a Szabolcsveresmart Község Önkormányzat Képviselőtestületének 2/2012.(II.13.)Önkormányzati rendeletének 2.§ (1) , hatályos 2012. február 15-től

[12]

Módosította a Szabolcsveresmart Község Önkormányzat Képviselőtestületének 15/2012.(XII.27.) Önkormányzati rendeletének 1.§ (1) , hatályos 2013. január 1-től

[13]

Hatályon kívül helyezte a Szabolcsveresmart Község Önkormányzat Képviselőtestületének 2/2013.(II.23.) Önkormányzati rendeletének 1.§-a 2013. február 25-től


[14]

Módosította az önkormányzat 11/2017.(XI.02.) önkormányzati rendelete, hatályos 2017. november 5-től

[15]

Hatályon kívül helyezte a Szabolcsveresmart Község Önkormányzat Képviselőtestületének 4/2015. (V.10.) Önkormányzati rendeletének 3.§-a , hatályos 2015. május 11-től

[16]

Hatályon kívül helyezte a Szabolcsveresmart Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2012. (VI.25.) önkormányzati rendeletének 1.§-a, 2012. június 26-tól.


[17]

  Szabolcsveresmart Önkormányzat 11/2009.(X. 01.) rendeletének 4.§-a, hatályos 2009. október 1-től

[18]

Módosította Szabolcsveresmart Önkormányzat 15/2009.(XII.15.) rendeletének 2.§ (2) bekezdése, hatályos 2010. január 1-től.

[19]

Módosította a Szabolcsveresmart Község Önkormányzat Képviselőtestületének 8/2011. (XII.15.) önkormányzati rendeletének 1.§-a, hatályos 2012. január 1-től

[20]

Módosította a Szabolcsveresmart Község Önkormányzat Képviselőtestületének 2/2012.(II.13.)Önkormányzati rendeletének 2.§ (2) , hatályos 2012. február 15-től