Szabolcsveresmart Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2018.(V.31.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2017. évi zárszámadásáról

Hatályos: 2018. 05. 31

Szabolcsveresmart Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a, következőket rendeli el:

1.§ Szabolcsveresmart Községi Önkormányzata Képviselőtestülete (továbbiakban: Képviselő-testület) a 2017. évi zárszámadást:

a) 448101777 forint bevétellel,

b) 304177735 forint kiadással,

c) 143924042 forint pénzmaradvánnyal

hagyja jóvá.

2.§ A Képviselő-testület az önkormányzat és az általa alapított, irányított költségvetési szervek működési és felhalmozási bevételeit az 1. melléklet szerint hagyja jóvá.

3.§ A Képviselő-testület az önkormányzat és az általa alapított, irányított költségvetési szervek működési kiadásait a 2. melléklet szerint hagyja jóvá.

4.§ A Képviselő-testület az önkormányzat bevételit forrásonként, kiadásait jogcímenként mérlegszerűen részletezve a 3. melléklet szerint hagyja jóvá.

5.§ A Képviselő-testület a felhalmozási célú kiadási előirányzatait és azok teljesítését, ezen belül a beruházási kiadásait és bevételeit - felhalmozási célonként mérlegszerűen - a 4. melléklet szerint hagyja jóvá.

6.§ A Képviselő-testület a felhalmozási célú kiadási előirányzatait és azok teljesítését, ezen belül a felújítási kiadásait és bevételeit – felújításait mérlegszerűen célonként - az 5. melléklet szerint hagyja jóvá.

7.§ A Képviselő-testület az önkormányzat adósságállományának kimutatását a rendelet 6. melléklete szerint hagyja jóvá.

8.§ A Képviselő-testület a polgármesteri hivatal és a költségvetési szerv kiadásait - ezen belül a kiemelt kiadásokat - 7. melléklet szerint hagyja jóvá.

9.§ A Képviselő-testület az önkormányzat pénzeszközének változását a 8. számú melléklet szerint hagyja jóvá.

10.§ A Képviselő-testület az önkormányzat mérlegét, vagyonkimutatását a 9. melléklet szerint hagyja jóvá.

11.§ A Képviselő-testület a működési, felhalmozási kiadási előirányzatokat költségvetési szervenként a 10. melléklet szerint hagyja jóvá.

12.§ A Képviselő-testület az Európai Uniós támogatással megvalósuló beruházási kiadásokat célonként a 11. melléklet szerint hagyja jóvá.

13.§ A Képviselő-testület a többéves kihatással járó döntésekből származó kötelezettségeit célok szerint, évenkénti bontásban és összesítve a 12. melléklet szerint hagyja jóvá.

14.§ A Képviselő-testület az önkormányzat és az általa alapított, irányított költségvetési szerveknél foglalkoztatottak létszámát – elkülönítve a közfoglalkoztatottak létszámát - a 13. melléklet szerint hagyja jóvá.

15 A Képviselő-testület egyszerűsített mérleget és eredmény kimutatását a 14. melléklet szerint hagyja jóvá.

16.§ (1) A Képviselő-testület az önkormányzat tárgyévi helyesbített pénzmaradványát 143924042 forintban hagyja jóvá.

(2) Az önkormányzat vállalkozási tevékenységet nem folytat.

17.§ A Képviselő-testület önkormányzati rendeletben, nyújtott közvetett támogatásokat, melyet a 15. melléklet szerint hagyja jóvá.

18.§ Ez a rendelet 2018. május 31 napján lép hatályba.