Tiszabezdéd Község Önkormányzata képviselő testületének 15/2015 (XII.16.) önkormányzati rendelete

a szociális ellátások helyi szabályairól szóló rendelet módosításáról

Hatályos: 2015. 12. 16- 2018. 12. 05


  1. § A szociális ellátások helyi szabályairól szóló 6/2015. (III. 01.) önkormányzati rendeletet az alábbi 6/B és 6/C. §-al egészíti ki:

„6/B. § (1) A rendkívüli települési támogatás hivatalból megállapítható évente egy alkalommal a család egy főre jutó jövedelmétől függetlenül pénzbeli vagy természetbeni juttatásként idősek napi támogatás formájában, azon tiszabezdédi lakóhellyel, ennek hiányában tartózkodási hellyel rendelkező lakosok részére, akik a 60. életévüket betöltötték és életvitelszerűen a településen élnek.


(2) Az idősek napi támogatás összege az adott évi költségvetés függvénye, melyről minden évben a képviselő-testület dönt.


6/C. § (1) A rendkívüli települési támogatás hivatalból is megállapítható évente egy alkalommal a háztartás egy főre jutó jövedelmétől függetlenül pénzbeli vagy természetbeni juttatásként karácsonyi támogatás formájában háztartásonként egy fő részére, akiknek bejelentett lakóhelyük vagy tartózkodási helyük a településen van és életvitelszerűen Tiszabezdéden laknak.


(2) A karácsonyi támogatás összege az adott évi költségvetés függvénye, melyről minden évben a képviselő-testület dönt.”

  1. § Ez a rendelet 2015. december 16-án 18 óra 10 perckor lép hatályba.


Daku Attila                                                                                         Dr. Szép Béláné

polgármester                                                                                           jegyző


    



Kihirdetési Záradék!

Kihirdetés napja: 2015. december 16.

                                                                                              Dr. Szép Béláné

j          egyző