Szakoly Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2015. (I.29.) önkormányzati rendelete

A Képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 19/2014. (XII. 03.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2015. 01. 30- 2015. 01. 30

SZAKOLY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT
KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK


1/2015. (I. 29.) önkormányzati
Rendelete


A Képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 19/2014.  (XII. 03.) önkormányzati rendelet módosításáról


Szakoly Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. §


A Képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 19/2014. (XII. 03.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 27. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:


„27. §


(1) A Képviselő-testület üléseiről hangfelvétel készül és képfelvétel készülhet. A hangfelvételt a Jegyző által megbízott jegyzőkönyvvezető készíti. Egyéb esetben a felvételkészítés tényét előzetesen, a Képviselő-testület nyilvános ülését megelőző 2. munkanap 15.00 óráig, írásban a Jegyzőnek kell bejelenteni.


(2) A Képviselő-testület nyilvános üléseiről, a helyi kábeltelevíziós csatornát üzemeltető személy által készített képfelvételt az ülést követő 8. napon belül az önkormányzat kábeltelevíziós csatornáján kell nyilvánosságra hozni.”


2. §


A Rendelet 34. §-a az alábbi 3) és 4)  bekezdésekkel egészül ki:


„ 3) A jegyző távolléte esetén az általa megbízott köztisztviselő látja el a jegyzői feladatokat.


4) A jegyzői tisztség betöltetlensége, illetve tartós akadályoztatás esetére, a polgármester - legfeljebb hat hónap időtartamra – a képesítési és alkalmazási feltételeknek megfelelő köztisztviselőt nevez ki a jegyzői feladatok ellátására.”


3. §


Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és az azt követő napon hatályát veszti.



Szűcs Gabriella                                              Dr. Obsitos Erzsébet

               polgármester                                                  megbízott jegyző





E rendeletet a mai napon kihirdetem:


Szakoly, 2015.január 29.




Dr. Obsitos Erzsébet

   megbízott jegyző