Szakoly Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2017. (V.31.) önkormányzati rendelete

Szakoly Község Önkormányzat 2016. évi zárszámadásáról

Hatályos: 2017. 05. 31

Szakoly Község Önkormányzata Képviselő-testülete (továbbiakban: képviselő-testület) a helyi önkormányzatok és szerveik, a köztársasági megbízottak, valamint egyes centrális alárendeltségű szervek feladat – és hatásköreiről szóló 1991. évi XX. törvény 138. § (1) bekezdés k) pontjában,

az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 91. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján,

az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva,

a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 120. § (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljáró Szakoly Község Önkormányzat Pénzügyi Bizottsága véleményének kikérésével a következőket rendeli el:

1. §


(1) A képviselő-testület Szakoly Község Önkormányzat 2016. évi költségvetésének végrehajtásáról szóló zárszámadását


a) 978.226 ezer Ft

Költségvetési bevétellel



b) 845.110 ezer Ft

Költségvetési kiadással




fogadja el.

(2) A képviselő-testület az önkormányzat mérlegszerűen bemutatott bevételeit az 1. sz. tábla 1.1. mellékletében, kiadásait a 2. sz. tábla 1.1. mellékletében foglaltaknak megfelelően fogadja el.

(3) A képviselő-testület a működési célú bevételek és kiadások mérlegét a 2.1. melléklet tartalmazza, valamint a felhalmozási célú bevételek és kiadások mérlegét a 2.2. melléklet szerint fogadja el.

2. §


A képviselő-testület az Önkormányzat 2016. évi zárszámadását részletesen a következők szerint fogadja el:


(1) Az önkormányzat adósságot keletkeztető ügyleteiből eredő fizetési kötelezettségeinek bemutatását a 3. melléklet alapján fogadja el.

(2) Az önkormányzat saját bevételeinek részletezését az adósságot keletkeztető ügyleteiből származó tárgyévi fizetési kötelezettség megállapításához a 4. mellékletben határozza meg.

(3) Az önkormányzat 2016. évi adósságot keletkeztető fejlesztési céljait az 5. melléklet szerint fogadja el.

(4) Az önkormányzat bevételi és kiadási előirányzatainak teljesítését a 6.1. mellékletben foglaltaknak megfelelően hagyja jóvá.

(5) A polgármesteri hivatal bevételi és kiadási előirányzatainak teljesítését a 6.2. mellékletben foglaltaknak megfelelően hagyja jóvá.

(6) A Szakolyi Micimackó Óvoda bevételi és kiadási előirányzatainak teljesítését a 6.3. mellékletben foglaltaknak megfelelően hagyja jóvá.

(7) A Móricz Zsigmond Községi Könyvtár és Önkormányzati Egyéb Kulturális Intézmény bevételi és kiadási előirányzatainak teljesítését a 6.4. mellékletben foglaltaknak megfelelően hagyja jóvá.

3. §


(1) A pénzeszköz változások levezetését az 1. tájékoztató tábla mutatja be, az összevont könyvviteli mérleget pedig a 2. tájékoztató tábla alapján fogadja el.

(2) A vagyonkimutatást az érték nélkül nyilvántartott eszközökről a 3. tájékoztató tábla, a maradvány kimutatást pedig a 4. tájékoztató tábla tartalmazza.

(3) Az önkormányzat tulajdonában álló gazdálkodó szervezetek részesedésének alakulását az 5. tájékoztató tábla, az összevont eredmény kimutatást a 6. tájékoztató tábla, a vagyonkimutatást a 7. tájékoztató tábla szerint fogadja el.

4. §


Ez a rendelet a kihirdetést követően, 2017. május 31. napján 18 óra 00 perckor lép hatályba.

Mellékletek