Demecser Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2011.(VIII.31.) önkormányzati rendelete

A hivatali helyiségen kívüli, valamint a hivatali munkaidőn kívüli házasságkötés szabályairól és díjáról

Hatályos: 2011. 09. 01- 2018. 07. 21

Demecser Város Önkormányzata Képviselő-testülete az anyakönyvekről, a házasságkötési eljárásról és a névviselésről szóló 1982. évi 17. törvényerejű rendelet 42/A.§(4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján,

az anyakönyvekről, a házasságkötési eljárásról és a névviselésről szóló 1982. évi 17. törvényerejű rendeletet 15/A.§ (6) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1.§


  1. Hivatali munkaidőn kívüli anyakönyvi eseményt: pénteken 13.00 és 19.00 óra, szombaton 9.00 és 19.00 óra között lehet tartani.


  1. A hivatali munkaidőn kívüli és a hivatali helyiségen kívüli anyakönyvi események megtartására vonatkozó kérelmet a rendelet 1. melléklete szerinti nyomtatványon kell bejelenteni legkésőbb az anyakönyvi eseményt megelőző 10 napig.


  1. A kérelemről a jegyző dönt.


2.§


  1. A hivatali helyiségen kívüli és a hivatali munkaidőn túli anyakönyvi eseményért a rendelet 2. melléklete szerint díjat kell fizetni.


  1.  A rendelet 2. mellékletben meghatározott díjat a polgármesteri hivatal házipénztárába kell megfizetni a jegyző döntését követő 3 napon belül.


  1. Amennyiben az anyakönyvi esemény elmarad és azt az esemény időpontja előtt legalább 1 nappal korábban bejelentik, úgy a befizetett szolgáltatás díját a polgármesteri hivatal visszafizeti.



3.§


  1. Az anyakönyvvezető részére választása szerint a köztisztviselők jogállásáról szóló törvényben meghatározott szabadidő vagy a rendelet 3. mellékletében meghatározott összegű díjazás illeti meg.



  1. A házasságkötésben közreműködő egyéb személyt a rendelet 3. mellékletében meghatározott összegű díjazás illeti meg.


4.§


E rendelet 2011. szeptember 1-jén lép hatályba.



Kiss Gyula  sk.                                                                 Barabás Jánosné dr.sk.

polgármester                                                                                 jegyző