Demecser Város Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2016.(II.3.) önkormányzati rendelete

Önkormányzati ingatlanok hasznosításának díjairól

Hatályos: 2016. 02. 03- 2019. 02. 12

Demecser Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13.§ (1) bekezdésének 2. és 9. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

                       

1.§


Demecser Város Önkormányzat a tulajdonában álló egyes ingó és ingatlan vagyontárgyak használatát – a szabad kapacitás erejéig - a jelen rendeletben meghatározottak szerint biztosítja a személyek, illetve szervezetek számára.


2.§


(1) Az önkormányzati tulajdonú és fenntartású Sportcsarnok, Művelődési Ház helyiségeinek bérleti díja, ÁFA nélkül::


a) Művelődési Ház:

aa) nagyterem: nettó 7500.-Ft/óra

ab) előtér: nettó 1000.-Ft/óra


b) Sportcsarnok:

ba) 2 öltözővel: nettó 5000.-Ft/óra

bb) 4 öltözővel: nettó  7000.-Ft/óra



(2) Az önkormányzati tulajdonú és fenntartású Élelmezési Üzem helyiségeinek és berendezéseinek bérleti díja:


a) 6 óra időtartamot meghaladó rendezvények:

      aa) 100 főig: nettó 50.000.-Ft/alkalom

      ab) további 20 főként: nettó 4.000.-Ft/alkalom


b) 6 óra időtartamot meg nem haladó rendezvények:

ba) 100 főig: nettó 25.000.-Ft/alkalom

bb) további 20 főként: nettó 2.500.-Ft/alkalom.


c) Kaució mértéke: nettó 40.000 Ft/alkalom.


3.§


A szolgáltatások igénybevétele a jelen rendeletben meghatározott díjtételek előre történő megfizetését követően lehetséges, a bérleti szerződésben meghatározottak szerint.  



4.§


Az önkormányzati ingók és ingatlanok bérbeadása során a bérbeadói jogokat a polgármester vagy az általa megbízott az adott ingatlanban feladatott ellátó önkormányzati dolgozó gyakorolja.


5.§


Társadalmi és politikai jellegű, illetve önkormányzati vagy egyéb országos választásokkal összefüggő lakosságot érintő rendezvényekre a bérbeadói jogokat a polgármester gyakorolja, és jogosult saját hatáskörében megállapítani a bérleti díj mértékét a rendelkezésre álló körülmények figyelembevételével.



6.§


Ez a rendelet kihirdetés napján lép hatályba, mellyel egyidejűleg az önkormányzat költségvetését érintő ár és díjtételekről szóló 9/2010/IV.30./ önkormányzati rendelet hatályát veszti.




Váradi László sk.                                                                                 Dr. Mátyás B. Szabolcs sk.

polgármester                                                                                                            jegyző