Demecser Város Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2017(III.27.) önkormányzati rendelete

Demecser Város Önkormányzati Képviselő-testülete és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 9/2016. (IX.23.) rendelet módosításáról

Hatályos: 2017. 04. 01- 2017. 04. 01

Demecser Város Önkormányzat  Képviselő- testülete Magyarország Alaptörvényének 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, Magyarország  Alaptörvénye  32. cikk (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény (továbbiakban: Mötv.) 43. § (3) bekezdése alapján a következőket rendeli el:


  1. §


Demecser Város Önkormányzati Képviselő-testülete és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 9/2016. (IX.23.) rendelet ( továbbiakban: rendelet) 5.§ (5) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:


  1. A rendes ülésre szóló meghívót és az írásos előterjesztést úgy kell elektronikusan kézbesíteni, hogy azt a testület és bizottságok tagjai felé – az általuk meghatározott elektronikus postafiókba, email címre -, a képviselő-testület ülését megelőzően legalább 3 nappal korábban megérkezzen.


  1. §


Demecser Város Önkormányzati Képviselő-testülete és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 9/2016. (IX.23.) rendelet (továbbiakban: rendelet) 5.§ (7) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:


  1. Sürgős, halasztást nem tűrő esetben, a (2) bekezdésben megjelölt időponttól eltérő időpontra szóban is összehívható a testületi ülés (a továbbiakban: rendkívüli ülés). Azonnali sürgősség esetén az ülés napján, ha a sürgősség indoka nem azonnali,  úgy az ülést megelőző napon a képviselőt értesíteni kell (SMS, telefon, e-mail). A sürgősség okát közölni kell. Rendkívüli testületi ülésen csak az ülést összehívó által előterjesztett napirendi pontok tárgyalhatók. Rendkívüli testületi ülés keretében tárgyalt napirendi pontok vonatkozásában a bizottságok előzetes véleményezése elmarad, kivéve a rendeletekkel kapcsolatos előterjesztéseket.


  1. §


Demecser Város Önkormányzati Képviselő-testülete és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 9/2016. (IX.23.) rendelet ( továbbiakban: rendelet) 20.§ (5) és (6) bekezdései helyébe az alábbi rendelkezés lép:


  1. Az önkormányzati rendeleteket és határozatokat a jegyző 8 napos időtartamra a Polgármesteri Hivatal „A” épületében a titkárság előterében lévő „faliújság” hirdetőfalára történő kifüggesztésével hirdeti ki. ( a helyben szokásos módon) 


  1. A rendelet az (5) bekezdés szerinti kifüggesztéskor kihirdetetté válik.




  1. §


Demecser Város Önkormányzati Képviselő-testülete és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 9/2016. (IX.23.) rendelet (továbbiakban: rendelet) 28.§ helyébe az alábbi rendelkezés lép:


20. A jegyző, aljegyző

28.§.

  1. A jegyző ellátja mindazokat a feladatokat, amelyeket jogszabályok és a Képviselő-testület részére meghatároz.


  1. A jegyző vagy az aljegyző, minden héten, hétfői napon 15 órától lakossági fogadóórát tart.


  1. A jegyző és az aljegyző kötetlen munkaidőben látják el feladataikat.


  1. Az aljegyző ellátja mindazon feladatokat, mellyel a jegyző megbízza.


  1. §


Demecser Város Önkormányzati Képviselő-testülete és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 9/2016. (IX.23.) rendelet (továbbiakban: rendelet) 31.§ (3) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:



  1. A közmeghallgatás idejéről és helyéről, a polgármester 15 nappal korábban – a 20.§ (5) bekezdésében meghatározott kifüggesztéssel -  köteles a lakosságot tájékoztatni.


  1. §



  1. Ez a rendelet 2017. április 1. napján lép hatályba.


  1. A rendelet a hatályba lépést követő napon hatályát veszti.




Váradi László sk.                                                                                             Dr. Mátyás B. Szabolcs  sk. 

polgármester                                                                                                                 jegyző