Ibrány Város Önkormányzata Képviselő Testületének 1/2008(II.1.)

a város esztétikai megjelenésének fejlesztését szolgáló „ szép környezet” díj alapításáról

Hatályos: 2011. 02. 26- 2019. 01. 29

IBRÁNY VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

1 /2008.(II. 01.) KT

r e n d e l e t e

(GO)


a város esztétikai megjelenésének fejlesztését  szolgáló   „ szép környezet” díj alapításáról[1]


Ibrány Város Képviselő-testülete - a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. tv. 16.§ (1) bekezdésében biztosított jogkörében eljárva a város környezeti kultúrájának emelése érdekében, a lakosság körében a rendezett, virágosított lakókörnyezet népszerűsítése céljából „szép környezet” elnevezéssel önkormányzati díjat alapít, melynek odaítélése, esetleges visszavonása feltételeit és az ezzel kapcsolatos eljárás rendjét az alábbi rendeletben szabályozza:


1.§.[2]



2.§


 (1) A Képviselő testület évente 15 darab „ szép környezet” elnevezésű díjat adományoz határozatlan időre azoknak a város területén ingatlantulajdonnal/bérleménnyel rendelkező magánszemélyeknek, vállalkozóknak és intézménynek,  akiknek a tulajdonában/használatában/bérletében lévő ingatlana a környezetéből  ízléses esztétikai megjelenésével, parkosítottságával, virágosítottságával és folyamatos, egyenletes gondozottságával az átlagból kitűnik, s a környezetének példaként szolgálhat.


(2) Az arra érdemes ingatlan tulajdonosa használója/bérlője a díjat ötévente legfeljebb egy alkalommal kaphatja meg.


3. §


A „szép környezet” díj: 14 X 19,5 cm nagyságú, álló téglalap alakú sötétkék   szegéllyel díszített, halványkék alapon napraforgókat ábrázoló egyedi készítésű tűzzománc tábla, melyen felül félkör alakban a „szép környezet” felirat szerepel, alatta az aktuális (odaítélés éve) évszámmal.

4.§


  1. [3]A Szavazatszámláló Ügyrendi Jogi Bizottság koordinálja a településen díjazásra érdemes ingatlanokkal kapcsolatos javaslatok begyűjtését. Ennek érdekében megkeresi a települési civil szervezeteket, akiktől minden év június 30-ig véleményt kér be. A beérkezett javaslatok alapján tesz javaslatot a Képviselő-testületnek az adott évre vonatkozóan a díjazott ingatlanokra


(2) A javaslattétel határideje: az augusztus 20-át megelőző rendes képviselő testületi ülés.


(3) A képviselő-testület a javaslatok nyomán az augusztus 20-át közvetlenül megelőző rendes képviselő-testületi ülésén határozattal dönt a díj odaítéléséről, az adott évben  díjazottak névsoráról.


5.§.


(1) A díjak átadására minden évben a városi augusztus 20-ai rendezvénysorozat keretében kerül sor, a 4. §-ban meghatározott eljárás lefolytatását követően, ünnepélyes keretek között.


(2) A 3.§.-ban meghatározott tábla elkészítését,  az önkormányzat az éves költségvetési rendeletében biztosítja.


(3) A díjazottak névsorát az Ibrányi Hírlap augusztusi számában és a város internetes honlapján is közzé kell tenni.

6.§


(1)[4] A díj odaítélését követően a már előzőleg díjazott ingatlanokat a 4. §-ban meghatározott előkészítő eljárásban közreműködő Szavazatszámláló- Ügyrendi Jogi Bizottság folyamatosan ellenőrzi, figyelemmel kíséri. Amennyiben ellenőrzésük alkalmával, vagy bejelentést követően megbizonyosodnak arról, hogy valamely ingatlan érdemtelenné vált a díjra, úgy kezdeményezik a képviselő-testületnél a díj visszavonását.


(2) A képviselő-testület amennyiben valamely ingatlan esetében már nem állnak fenn  a díj odaítélésénél meghatározó, a 2.§-ban meghatározott feltételek, azaz: az ingatlant  tulajdonosa használója/bérlője elhanyagolja, az ingatlan környezeti megjelenése már nem esztétikus, - visszavonja a  „tiszta, rendezett környezet” díjat, s egyúttal felhívja az ingatlan tulajdonosát használóját/bérlőjét a tábla levételére.


7.§.


A díjban részesülőkről a Polgármesteri Hivatal nyilvántartást vezet, melyben rögzíteni kell a 6. §. (2.) bekezdésében lefolytatott eljárás megtörténtét is.



Záró rendelkezés

8.§



E rendelet 2008 február 01. napján lép hatályba.



Ibrány, 2008. január 22.



Berencsi Béla                                    Bakosiné Márton Mária

polgármester                                                 jegyző






[1]

Egységes szerkezetbe a 4/2011 (II. 25.) önkormányzati rendelettel. Hatályos: 2011. február 26-tól

[2]

Hatályon kívül helyezte a 4/2011 (II. 25.) önkormányzati rendelettel. Hatályos: 2011. február 26-tól


[3]

Módosította a 4/2011 (II. 25.) önkormányzati rendelettel. Hatályos: 2011. február 26-tól


[4]

Módosította a 4/2011 (II. 25.) önkormányzati rendelettel. Hatályos: 2011. február 26-tól