Ibrány Város Önkormányzata Képviselő Testülete

Ibrány Város Képviselő Testületének 22/2014.(XII.11.)önkormányzati rendelete a helyi önkormányzati képviselők és képviselő-testületi bizottsági tagok tiszteletdíjáról

Hatályos: 2015. 01. 01- 2019. 12. 31

A2

IBRÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

22/2014. (XII. 11.) önkormányzati rendelete


a helyi önkormányzati képviselők és képviselő-testületi bizottsági tagok tiszteletdíjáról


Ibrány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 35.§.(1) bekezdésében, valamint 143. § (4) bekezdés f) pontjában biztosított felhatalmazás alapján a következőket rendeli el:


1.§

(1) A rendelet hatálya kiterjed az önkormányzati képviselőkre (a továbbiakban: képviselő), valamint a bizottságok nem önkormányzati képviselő tagjaira.

(2) Nem terjed ki a rendelet hatálya a polgármesterre és az alpolgármesterre.

(3) A polgármester, alpolgármester díjazásáról és költségtérítéséről a képviselő-testület határozatban dönt.


2. §

(1) A képviselő e tisztségéből eredő feladatainak ellátásáért nettó 30.000.-Ft összegű tiszteletdíjra jogosult.

(2) A bizottságok elnökeit, valamint képviselő bizottsági tagjait az (1) bekezdésben meghatározott tiszteletdíjon felül külön juttatás nem illeti meg.

(3) A képviselő-testület bizottságának nem képviselő tagja bizottsági ülésenként bruttó 3000.- Ft összegű tiszteletdíjban részesül.


3. §

(1) A bizottság nem képviselő tagja tiszteletdíjra kizárólag a bizottsági ülésen történő részvétel esetén jogosult.

(2) A képviselőt abban a hónapban is megilleti a tiszteletdíj 100 %-a, ha munkaterv szerint nem volt tervezve ülés.

4. §

(1) A képviselők részére a tiszteletdíj elszámolásáról és minden hónapot követő hó 10. napjáig történő kifizetéséről a jegyző Ibrány Város Önkormányzata költségvetésének terhére a Pénzügyi és Városfejlesztési Iroda útján gondoskodik.

(2)A bizottság nem képviselő tagja tiszteletdíjának elszámolásához a bizottság ügyvitelei feladatai ellátásáért a jegyző által munkaköri leírásában kijelölt köztisztviselő a jelenléti ív hitelesített másolatával az 1. mellékletben meghatározott kimutatást készít a Pénzügyi és Városfejlesztési Iroda részére, s ad át minden negyedév utolsó munkanapján.

(3) A bizottság nem képviselő tagja tiszteletdíjának elszámolásáról és kifizetéséről a jegyző Ibrány Város Önkormányzata költségvetésének terhére a Pénzügyi és Városfejlesztési Iroda útján gondoskodik a (2) bekezdésben foglaltak szerint a negyedévet követő hó 10. napjáig.


5. §

Záró rendelkezés


(1) E rendelet 2015. január 1-jén lép hatályba.

(2) E rendelet hatálybalépésével egyidejűleg hatályát veszti a települési képviselők, a bizottságok tagjai tiszteletdíjáról, juttatásáról szóló 26/2006. (XI.03.) önkormányzati rendelet, valamint a 9/2009. (IV.03.) módosító rendelet.


Ibrány, 2014. december 1.

                                                           Berencsi Béla            Bakosiné Márton Mária

                                                           polgármester                         jegyző

Mellékletek