Község Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2014(XI.11.) önkormányzati rendelete

a szociális tűzifa juttatásáról szóló rendelet

Hatályos: 2014. 11. 11- 2015. 01. 31

Nyírpazony Község Önkormányzat képviselő-testületének

16/2014(XI.11.) önkormányzati rendelete

a szociális tűzifa juttatásáról szóló rendelet


Nyírpazony Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 42. § (1) bekezdés a) pontjában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a szociális célú tűzifa juttatás szabályairól az alábbi rendeletet alkotja:



A rendelet célja


1. §


A rendelet célja, hogy az önkormányzat által – a települési önkormányzatok szociális célú tüzelőanyag vásárláshoz kapcsolódó kiegészítő támogatásról szóló 46/2014.(XI.25.) BM rendelet (továbbiakban: BM rendelet) alapján – elnyert szociális célú tűzifa támogatás igénybevételének helyi szabályait megállapítsa.


2. §


  1. Nyírpazony Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a 3. §-a szerinti jogosultak részére természetbeni átmeneti segélyként, kemény lombos fa-fajtájú tűzifát biztosít, a BM rendelet alapján nyújtott kiegészítő támogatás terhére.

(2) A segélyt 2014. október 31 és 2014. december 05. között beadott kérelemre a polgármester jogosult megállapítani a kérelmek érkezési sorrendjében.

(3) A természetbeni segély pénzben meghatározott értéke a nyújtott tűzifa támogatás mennyiségétől függően - Belügyminisztérium által nyújtott kiegészítő támogatással egyezően -  m3-ként 14.000,- + ÁFA, valamint m3-ként 1.000,-Ft + ÁFA önerő.


3. §


(1) E rendelet 1. számú melléklete szerinti formanyomtatványon beadott kérelemre, egyszeri alkalommal, házhoz szállítással háztartásonként legfeljebb 2 m3 tűzifa támogatásban részesíthető az a háztartásonkénti legfeljebb egy fával tüzelő  kérelmező, aki az alábbi feltételnek megfelel.

(2) A kérelmező háztartásában az egy főre jutó havi nettó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 130%-át és a szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény szerint az alábbi ellátások közül valamelyikre jogosult:

  1. lakásfenntartási támogatás,
  2. aktív korúak ellátása,
  3. rendszeres gyermekvédelmi támogatás,


4. §


A jogosultság és a kérelemben foglaltak valódisága minden estben környezettanulmány készítésével vizsgálható.

5. §


Amennyiben a jogosult az e rendelet alapján részére biztosított tűzifát értékesíti, vagy utólag megállapításra kerül, hogy azt nem a jogosult igényelte és kapta, a következő évek során, ugyanezen, jogcímen való juttatás igénylésekor kizárható




 A rendelet hatálya


6. §


A rendelet 2014. november 11-én lép hatályba, és 2015. február 01-én hatályát veszti.


Nyírpazony, 2014. november 11.



          Dubay László                                                              Dr. Kardos Csaba

          polgármester                                                                          jegyző



Záradék:

A rendeletet 2014. november 11. napján kihirdettem!


                                                                                                          Dr. Kardos Csaba

                                                                                                                      jegyző


Mellékletek