Nyírpazony Község Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2015(IV.24.) önkormányzati rendelete

A települési képviselők tiszteletdíjáról

Hatályos: 2015. 04. 25- 2019. 10. 21

Nyírpazony Nagyközség Képviselő-testületének

13/2015. (IV. 23.) önkormányzati rendelete


A települési képviselők tiszteletdíjáról



Nyírpazony Nagyközség Önkormányzat Képviselő – testülete, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény (továbbiakban: Mötv.) 35. § (1) bekezdésében foglalt feladatkörében eljárva, az Mötv. 143. § (4) bekezdés f.) pontjában kapott felhatalmazás alapján a következőket rendeli el:


1.§

(1) A képviselő – testület tiszteletdíjat állapít meg – a polgármester és alpolgármester kivételével – Nyírpazony Nagyközség Önkormányzatának Képviselő – testülete tagjainak (továbbiakban: képviselő.)

(2) A rendelet hatálya nem terjed ki a polgármester, illetve az alpolgármester illetményére, tiszteletdíjára és költségtérítésére, melyről a képviselő – testület külön határozatban dönt.

2. §

 (1) A tiszteletdíj mértéke:

A képviselő tiszteletdíja:                         40.000 Ft/hó (bruttó)

(2) A képviselői tiszteletdíj havonta kerül elszámolásra és kifizetésre. A tiszteletdíj kifizetéséről a polgármester gondoskodik.

(3) A képviselő tiszteletdíjáról írásban lemondhat.


(4) A tiszteletdíjról történő lemondást tartalmazó írásbeli nyilatkozatot, évente a polgármesterhez kell benyújtani, legkésőbb az önkormányzat költségvetésének elfogadásáig, melyben meg kell határozni, hogy mely időtartamra szól a lemondás.


(5) A lemondásban a képviselő rendelkezhet a lemondott tiszteletdíj más célra való felhasználásáról.


3. §

(1) Ha a képviselő önhibájából, előzetes bejelentés nélkül tartósan, legalább 3 hónapon túl nem vesz részt a testületi, vagy a bizottsági ülésen, üléseken – a képviselő – testület döntése alapján – a havi tiszteletdíj csökkentésre, vagy megvonásra kerülhet.

(2) Az (1) bekezdés szerinti tiszteletdíj csökkentésre vagy megvonásra bármely képviselő, vagy a polgármester javaslatot tehet, melyről a képviselő – testület dönt.

(3) Kötelezettségeit az (1) bekezdés alapján megszegő képviselő tiszteletdíját a képviselő – testület legfeljebb 50 % -kal csökkentheti, ismételt megszegés esetén pedig a tiszteletdíj

megvonásról dönthet.

4. §


A képviselőknek a képviselő-testület képviseletében, vagy képviselő-testület és a polgármester megbízásából végzett tevékenységével összefüggő, számlával igazolt költségének kifizetését a Mötv. 35. § (3) bekezdése szerint a polgármester engedélyezi.


5. §

(1) Ezen rendelet, a kihirdetést követő napon lép hatályba, rendelkezéseit 2015.04.25. napjától kell alkalmazni.

(2) Ezen rendelet hatálybalépésével egyidejűleg, hatályát veszti a képviselők tiszteletdíjáról szóló 1/2000.(II. 10.) önkormányzati rendelet.


Nyírpazony, 2015.04.23.


                   Dubay László                                                            Dr. Kardos Csaba

                    polgármester                                                                       jegyző


Záradék:


Kihirdetve:

2015.04.24.


Dr. Kardos Csaba

 jegyző