Nyírtelek város önkormányzat képviselő testületének 9/2019 (XI.19..) önkormányzati rendelete

Nyírtelek Város Képviselő-Testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 11/2014. (XI.13.) számú önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2019. 11. 19- 2019. 11. 19

NYÍRTELEK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

9/2019. (XI. 19.) önkormányzati rendelete


Nyírtelek Város Képviselő-Testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 11/2014. (XI.13.) számú önkormányzati rendelet módosításáról



Nyírtelek Város Önkormányzatának Képviselő-testülete, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában kapott felhatalmazás alapján, valamint a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 43. § (3) bekezdésében foglalt feladatkörében eljárva Nyírtelek Város Képviselő-Testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 11/2014. (XI.13.) számú önkormányzati rendeletét az alábbiak szerint módosítja:


                                                                       1.§


  1. A rendelet 1. § az alábbi (3) bekezdéssel egészül ki:



„(3) A testület Hivatalának megnevezése: Nyírteleki Polgármesteri Hivatal. Székhelye: 4461 Nyírtelek Petőfi út 28.”.



  1. A rendelet 8. § (1) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:


„(1) A polgármesteri és az alpolgármesteri tisztség egyidejű betöltetlensége, a tartós akadályoztatásuk esetén a képviselő-testületet a Pénzügyi Bizottság elnöke hívja össze és vezeti. A jegyzőt a feladatai ellátásában egy aljegyző segíti. A jegyzői és az aljegyzői tisztség egyidejű betöltetlensége vagy tartós akadályoztatásuk esetére – legfeljebb hat hónap időtartamra – a jegyzői feladatokat az Önkormányzati Hivatal pénzügyi és adóügyi iroda vezetője látja el.”


  1. A rendelet 15. § az alábbi (5) bekezdéssel egészül ki:


„(5) A testület tagja az önkormányzati törvény szerinti személyes érintettségét a napirendi pont tárgyalása előtt köteles bejelenteni. A bejelentési kötelezettség első ízben történő elmulasztása esetén figyelmeztetés alkalmazására kerül sor, további esetben a mulasztónak a bejelentési kötelezettség elmulasztásáról való tudomásszerzéskor érvényes havi illetménye, tiszteletdíja – a mulasztások számától függetlenül – 10 %-kal csökken. A személyes érintettségre vonatkozó bejelentési kötelezettség elmulasztása miatt a jogkövetkezmény a mulasztás tudomásra jutásától számított 30 napon belül, de legkésőbb a tény bekövetkezésétől számított 6 hónapon belül állapítható meg.”



  1. A rendelet 22. § (4) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:


„(4)A képviselőtestület hatósági határozataira - az Mötv-ben foglalt eltérésekkel – az általános közigazgatási rendtartásról szóló 2016. évi CL. törvény rendelkezéseit kell alkalmazni.”



2.§



  (1) Ez a rendelet a kihirdetése napján lép hatályba, és a kihirdetését követő napon hatályát veszti.






            Szekeres József                                            dr. Bartovics Norbert

             polgármester                                                             jegyző







A rendeletet kihirdettem: 2019. november 19. 17.45 órakor





dr. Bartovics Norbert     

                                                                                                             jegyző