Tiszavasvári Város Önkormányzat Képviselő-testületének 27/2016. (XI.30.) önkormányzati rendelete

a 2017. évi költségvetés megalkotásáig végrehajtandó átmeneti gazdálkodásról

Hatályos: 2017. 01. 01- 2017. 02. 19

Tiszavasvári Város Önkormányzata Képviselő-testülete a helyi önkormányzatok és szerveik, a köztársasági megbízottak, valamint egyes centrális alárendeltségű szervek feladat – és hatásköreiről szóló 1991. évi XX. törvény 138. § (1) bekezdés l) pontjában kapott felhatalmazás alapján – az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában kapott felhatalmazás alapján - a Tiszavasvári Város Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 35/2014.(XI.28.) önkormányzati rendeletben biztosított véleményezési jogkörében illetékes Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság és a Szociális és Humán Bizottság véleményének kikérésével a 2017. évi költségvetése megállapításáig a következőket rendeli el:  





1.§.



(1) A Képviselő-testület felhatalmazza Tiszavasvári Város Önkormányzatát és költségvetési szerveit, hogy a 2017. évi költségvetés hatálybalépésének napjáig:


a.) bevételeiket folytatólagosan beszedjék, illetve  működési kiadásaikat  a 2016. évi kiadások előirányzatain belül időarányosan teljesítsék.


b.) az intézmények finanszírozása a c.) és d.) pontokban leírtak figyelmen kívül hagyása mellett legfeljebb a 2016. évi önkormányzati támogatás időarányos részarányának figyelembevételével történjen meg.


c.) a folyamatban lévő pályázatokat, beruházási, felújítási feladatokat a szerződések szerinti ütemezések szerint teljesítsék.


d.) a folyamatos működéshez elengedhetetlenül szükséges az a.)-c.) pontokba nem tartozó működési és felhalmozási kiadásokról a polgármester a Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság elnöke véleményének kikérése mellett  5.000 eFt erejéig dönthet. Ezen túl e célra a Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság véleményének kikérése mellett további 10.000 eFt összeg erejéig dönthet.  


e.) támogatások, pénzeszközátadások jogcímen kifizetés kizárólag a polgármester engedélyével történhet, az adott szervezetre vonatkozó, 2016. évi előirányzat időarányos részét meg nem haladó összegben.


2.§.


Záró rendelkezések


Ez a rendelet 2017. év január 01-jén lép hatályba, rendelkezéseit a 2017. évi költségvetési rendelet hatálybalépéséig kell alkalmazni.



Tiszavasvári, 2016. november 24.






                         Dr. Fülöp Erik                                                              Badics Ildikó

                           polgármester                                                                    jegyző




Kihirdetve: 2016. november 30-án




                            Badics Ildikó

                                 jegyző