ÚJFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2016 (VII.21.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE

A hulladékkezelési közszolgáltatás ellátásáról szóló 21/2014. (XII. 19.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2016. 07. 22- 2016. 07. 22

Újfehértó  Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény 35. §, 88. § (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII. törvény 48. § (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva - a környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII. törvény 48. § (3) bekezdésében biztosított véleményezési jogkörében eljáró illetékes környezetvédelmi igazgatási szerv véleményének kikérésével- a következőket rendeli el:

1. §


A hulladékkezelési közszolgáltatás ellátásáról szóló 21/2014. (XII.19.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: rendelet) 1. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:


„1. § (1) Újfehértó Város Önkormányzata (a továbbiakban: Önkormányzat) jelen rendeletben foglaltak szerint önkormányzati hulladékgazdálkodási közfeladatot lát el az ingatlanhasználóknál keletkező települési hulladék, elkülönítetten gyűjtött települési hulladék, lomhulladék rendszeres gyűjtésével, elszállításával és kezelésével kapcsolatban.


(2) Az Önkormányzat az önkormányzati hulladékgazdálkodási közfeladat ellátásával kapcsolatos egyes feladat- és hatásköreit a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szilárdhulladék-gazdálkodási Társulás (a továbbiakban: Társulás) útján gyakorolja.”


2. §


A rendelet 20. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„20. § (1) A szüneteltetési kérelemben foglaltak valóságtartalmát a Közszolgáltató jogosult ellenőrizni. A szüneteltetés jogszerűtlen igénybevétele esetén a Közszolgáltató a szüneteltetés kezdő időpontjára visszamenőleg a szüneteltetést megvonja, megteszi a szükséges intézkedést a közszolgáltatási díjat pótlólagos megtérítésére, továbbá jogosult költségeit érvényesíteni.”


3. §

A rendelet 21. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(3) A Közszolgáltató jogosult felhívni az ingatlanhasználó figyelmét az igénybevételi kötelezettsége teljesítésére. Amennyiben az ingatlanhasználó a Közszolgáltató felhívása ellenére nem köt igénybevételi szerződést, vagy a közszolgáltatás igénybe vételéről nem nyilatkozik, a Közszolgáltató jogosult a közszolgáltatási díj megállapításánál ingatlanonként 1 db 120 l-es tároló edény heti egyszeri ürítését vélelmezni, az ingatlanhasználó pedig ennek megfelelő közszolgáltatási díjat köteles fizetni, amíg az ingatlanhasználó az igénybevételi szerződést meg nem köti.”


4. §

A rendelet 26. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„Az ingatlanhasználó a miniszter által megállapított közszolgáltatási díjat az állami hulladékgazdálkodási közfeladatot ellátó Koordináló szerv részére fizeti meg.”


5. §

A rendelet 27. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„ Amennyiben az ingatlanhasználó elmulasztotta bejelenteni, hogy a közszolgáltatás igénybevételére kötelezetté vált, a Közszolgáltató jogosult az ingatlan birtokbavételének napjától számítva az ingatlanhasználót nyilvántartásba venni.”


6. §

A rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, és a hatályba lépését követő napon hatályát veszti.

7. §


Hatályát veszti:

a) a rendelet 2.§ (4) b) pontja,

b) a rendelet a 25. §-a,

c) a rendelet 26. § (3) bekezdése

d) a rendelet 27. § (2) – (5) bekezdése.


Újfehértó, 2016. július 20.



Nagy Sándor                                                                                                  dr. Szűcs Andrea

polgármester                                                                                                            jegyző




A rendeletet kihirdettem:


Ú j f e h é r t ó n , 2016. július 21-én.




                                                                                                                        Dr. Szűcs Andrea

                                                                                                                              j e g y z ő