Tarpa község képviselő testületének 5/2015 (V.1..) önkormányzati rendelete

az önkormányzat és intézményei 2014. évi költségvetéséről szóló 2/2014.(II.25.) önkormányzati rendeletének módosításáról

Hatályos: 2015. 05. 02- 2015. 05. 02

Tarpa Nagyközség  Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatok és szerveik, a köztársasági megbízottak, valamint egyes centrális alárendeltségű szervek feladat- és hatásköreiről szóló 1991. évi XX. törvény 138. § (1) bekezdés b) pontjában kapott felhatalmazás alapján, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 120. § (1) bekezdés a) pontjában biztosított véleményezési jogkörében eljáró Pénzügyi Bizottság véleményének kikérésével, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. A Költségvetés bevételei és kiadásai

1.§ A 2014. évi költségvetésről  szóló       2/2014. (II.25.) önkormányzati rendeletének (továbbiakban  Rendelet ) 1. § (1) bekezdése helyébe - az 1. melléklet szerint - a következő rendelkezés lép:


  1. A Képviselő-testület az önkormányzat 2014. évi


a) tárgyévi költségvetési bevételét                                        933 783  E Ft-ban

                                                                                 

            aa) a működési költségvetési bevételét                              741 389  E Ft-ban

            ab) a felhalmozási költségvetési bevételét                           192 394  E Ft-ban



b) tárgyévi költségvetési kiadását                               933 783  E Ft-ban


            ba) működési költségvetési kiadását                         741 389  E Ft-ban

            bb) felhalmozási költségvetési kiadását                     192 394  E Ft-ban


           

állapítja meg.


(2) Az (1) bekezdésben megállapított költségvetési bevételek és a költségvetési kiadások előirányzat-csoportok, valamint kiemelt előirányzatok szerinti megoszlását önkormányzati szinten, továbbá a finanszírozási célú pénzügyi műveletek bevételeit a Rendelet 1  melléklete  helyett a jelen rendelet 1  melléklete és a kiadásait a Rendelet 1   melléklete helyett a jelen rendelet 1 melléklete  alapján határozza meg a Képviselő-testület.

(3) A működési célú bevételi és kiadási előirányzatok mérlegszerű bemutatását önkormányzati szinten Rendelet  2/1   melléklete helyett a jelen rendelet 2/1  mellékletében részletezi.

(4) A felhalmozási célú bevételi és kiadási előirányzatok mérlegszerű bemutatását önkormányzati szinten a Rendelet  2/2  melléklete helyett a jelen rendelet 2/2 s mellékletében részletezi.

2. A költségvetés részletezése

2. § A Képviselő-testület az Önkormányzat 2014. évi költségvetését részletesen a következők szerint állapítja meg:

        (1) Az Önkormányzat költségvetésében szereplő beruházások kiadásainak beruházásonkénti részletezését a Rendelet   6   melléklete helyett a jelen rendelet 3 számú melléklete szerint határozza meg.

        (2) Az Önkormányzat költségvetésében szereplő felújítások kiadásainak felújításonkénti részletezését a Rendelet 7  melléklete helyett a jelen rendelet 4  melléklete szerint határozza meg.

        (3) A 2. § (1) bekezdésében megállapított költségvetési bevételek és kiadások önkormányzati, önkormányzati hivatali, továbbá költségvetési szervenkénti megoszlását,  a Rendelet  9   melléklete helyett a jelen rendelet 5 számú melléklete szerint határozza meg.

3. § Ez a rendelet  a kihirdetését követő napon lép hatályba, azt követő napon hatályát veszti.


Vassné Szűcs Róza

jegyző

Szécsi Szabolcs

polgármester