Tarpa község képviselő testületének 11/2017 (X.5.) önkormányzati rendelete

Tarpa Nagyközség Önkormányzatának vagyonáról, és a vagyontárgyak feletti tulajdonosi jogok gyakorlásáról szóló 2/2016. (I.25.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2017. 10. 06

Tarpa község képviselő testületének 11/2017 (X.5.) önkormányzati rendelete

Tarpa Nagyközség Önkormányzatának vagyonáról, és a vagyontárgyak feletti tulajdonosi jogok gyakorlásáról szóló 2/2016. (I.25.) önkormányzati rendelet módosításáról

2017.10.06.

Tarpa Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 5. § (2) bekezdés b-c) pontjában, (4) bekezdésében, 6. § (5) bekezdésében, 11. § (16) bekezdésében, 13. § (1) bekezdésében, 18. § (1) bekezdésében, (12) bekezdésében, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 143. § (4) bekezdés i) pontjában kapott felhatalmazás alapján, Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (2) bekezdésében megállapított feladatkörében a következőket rendeli el:

1. § Tarpa Nagyközség Önkormányzat képviselő testületének 2/2016 (I.25.)az Önkormányzat vagyonáról szóló önkormányzati rendelet (továbbiakban: vagyonrendelet) 4 § -a (1) bekezdésének helyébe az alábbi rendelkezés lép:

4. § (1) A Képviselő-testület az Önkormányzatot megillető tulajdonosi jogok gyakorlásával kapcsolatos feladatokat és hatásköröket a 13. § (1) bekezdés b), c) pontjában valamint a16. § (1) bekezdés b) pontjában a polgármesterre ruházza.

2. § A vagyonrendelet 5 § (3) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

5. § (3) Az üzleti vagyon az alábbiak szerint értékesítheti:

a) A 25 millió Ft egyedi értéket meghaladó vagyont értékesíteni a nemzeti vagyonról szóló törvényben foglaltak figyelembevételével, a Képviselő-testület általi kijelölést követően nyilvános árverés útján lehet, a rendelet 1. mellékletében foglalt eljárásnak megfelelően. Az árverési hirdetményt a honlapon és a hirdetőtáblán kell közzétenni.

b) Az a) pontban meghatározott értéket el nem éri vagyont értékesíteni a nemzeti vagyonról szóló törvényben foglaltak figyelembevételével nyilvános pályázati eljárás útján, a rendelet 2. mellékletében foglalt eljárásnak megfelelően. Az a pályázati felhívást a honlapon és a hirdetőtáblán kell közzétenni. Az értékesítésre kijelölésről a Képviselő-testület dönt..

c) Az a) pontban meghatározott értéket el nem érő vagyontárgy 1. melléklet szerinti nyilvános árverés nélkül értékesíthető az alábbi esetekben:

ca) telek-kiegészítésként történő értékesítés,

cb) ingatlanok cseréje,

d) cc) jogszabályon alapuló elővásárlási jog jogosultja részére történő értékesítés.

3. § A vagyonrendelet 10 § (3) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

10. § (3) A vagyon használatának és hasznosítási jogának átengedésének feltételei:

a) A vagyon használatának és hasznosítási jogának átengedése, amennyiben az érintett vagyontárgy forgalmi értéke 25 millió Ft egyedi érték feletti, a nemzeti vagyonról szóló törvényben foglaltak figyelembevételével nyilvános árverés útján lehet a rendelet 1. mellékletében foglalt eljárásnak megfelelően. Az árverési hirdetményt a honlapon, a hirdetőtáblán kell közzétenni.

b) Az a) pontban meghatározott értéket el nem érő vagyon használatának és hasznosítási jogának átengedése a nemzeti vagyonról szóló törvényben foglaltak figyelembevételével, nyilvános pályázati eljárás útján lehet a rendelet 2. mellékletében foglalt eljárásnak megfelelően. A használatba adásról és hasznosítási jogának átengedéséről a Képviselő-testület dönt. A pályázati felhívást a honlapon, a hirdetőtáblán kell közzétenni.

c) A vagyon használatának és hasznosítási jogának ingyenes átengedése – a nemzeti vagyonról szóló törvényben foglaltakra figyelemmel - nyilvános pályázati eljárás lefolytatása útján történik a rendelet 2. mellékletében foglalt eljárásnak megfelelően, kivéve az intézmény használatába, hasznosításába átengedett vagyont, valamint azt a vagyont, amely az önkormányzat kötelező feladatai ellátására irányuló cél megvalósítását szolgálja. A pályázati felhívást a honlapon és a hirdetőtáblán kell közzétenni.

4. § Ezen rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és a hatályba lépését követő napon hatályát veszti.

Vassné Szűcs Róza Szécsi Szabolcs
jegyző polgármester