Tarpa község képviselő testületének 18/2017 (XII.29.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2018. évi költségvetésének elfogadásáig végrehajtandó átmeneti gazdálkodásáról

Hatályos: 2017. 12. 30

Tarpa Nagyközség  Önkormányzatának Képviselő testülete az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 25. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában kapott feladatkörében eljárva az alábbi rendeletet alkotja:

1.§


E rendelet hatálya kiterjed  Tarpa Nagyközség  Önkormányzatára és költségvetési szerveire.


2.§


 (1) Tarpa Nagyközség Önkormányzat  Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert,  valamint a költségvetési szervek vezetőit, hogy Tarpa Nagyközség  önkormányzatának (a továbbiakban: Önkormányzat), és a költségvetési szervek bevételeit a hatályos jogszabályi keretek között beszedje, és kiadásait külön eljárás nélkül az előző évi kiadási előirányzatokon belül folytatólagosan teljesítse.

(2) A Képviselő-testület felhatalmazza a Polgármestert a 2018. évi költségvetés elfogadásáig az alábbiak végrehajtására:

a) az intézmények finanszírozását a 2017. évi eredeti működési célú költségvetési támogatás szerkezeti változásokkal és szintre hozásokkal növelt / csökkentett időarányos részének megfelelő összegben biztosítsa,

b) az önkormányzat folyamatos működésének biztosításához szükséges – előre nem látható vis maior körülmények bekövetkezése miatt felmerült – kiadások esetében keletkezett többletigényt biztosítsa,

c) biztosítsa a közszférában foglalkoztatottak havi rendszeres illetményét  azzal, hogy a 2017. évi időarányos előirányzat kizárólag a közalkalmazottak és közszolgálati tisztviselőkről szóló törvényben foglaltak szerinti módosítások, soros előrelépések, magasabb képesítés miatti átsorolások, ágazati bérpótlékok, valamint a minimálbér növekedése következtében léphető túl- kivéve a óvodai intézményét.

d.) a Tarpai Kiskuruc  Óvoda , Bölcsőde és Konyha – ezen belül a Konyha – személyi  és járulékainak előirányzatát 6 hónapra 394.350 Ft összeggel megemeli.

e) a közfoglalkoztatási programokhoz kapcsolódó támogatási szerződések aláírására, a program megvalósítására

(3)Az átmeneti gazdálkodás időszakában az önkormányzat 2017. évre tervezett beruházási, felújítási feladatainak 2018. évi kifizetései a 2017. évre jóváhagyott előirányzatok maradványain belül teljesíthetők a már megkötött szerződések pénzügyi áthúzódásainak megfelelően. A folyamatban lévő, több éves pénzügyi kihatással járó, pályázathoz kapcsolódó feladatok tárgyévi ütemére kifizetések a korábbi években vállalt kötelezettségnek megfelelően teljesíthetők.

(4) A 2018. évi költségvetési rendelet megalkotásáig Új működtetési, beruházási, felújitási feladat nem indítható, azokra kötelezettség nem vállalható a hiba- és balesetveszély-elhárítási, valamint a Képviselő-testület által elhatározott feladatok kivételével.

(5) A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy a központi szabályozással, forrásbővítő pályázatokkal összefüggő, illetve a Képviselő-testület által korábban elhatározott, pénzügyi kihatással járó intézkedéseket a 2018. évi költségvetési rendelet megalkotása előtt megtegye.

(6)A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy a folyamatos városüzemeltetési és eredményes közbeszerzési szerződéseket a 2018. évi költségvetési rendelet megalkotása előtt megkösse.


(7)A Nemzeti Közfoglalkoztatási Program keretében az önkormányzat, az intézmények és a Polgármesteri Hivatal 2017. évi költségvetésében megtervezett előirányzatok 2018. január 1.-jét követően áthúzódó időarányos részei, illetve az év elején megkötött támogatási szerződések szerinti összegek használhatók fel.

(8)Az új költségvetési rendeletbe az átmeneti gazdálkodás időszakában teljesített kiadásokat és beszedett bevételeket be kell illeszteni.

3. §


 E rendelet a kihirdetési követő napon  lép hatályba, rendelkezéseit a 2018. évi költségvetéstől szóló rendelet hatályba lépéséig kell alkalmazni.


           Vassné Szűcs Róza                                                                                     Szécsi Szabolcs

                 jegyző                                                                                                     polgármester