Tarpa község képviselő testületének 10/2019 (IX.4.) önkormányzati rendelete

Az Önkormányzati kitüntető címek Alapításáról és adományozásuk rendjéről szóló 13/2011. (VII.07.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2019. 09. 04- 2019. 09. 04

Tarpa Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete (a továbbiakban: Képviselő-testület) a Magyar Köztársaság Alkotmányáról szóló 1949. évi XX. törvény 44/A. § (2) bekezdése alapján, figyelemmel a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. § (1) bekezdésében, valamint a Magyar Köztársaság kitüntetéseiről szóló 1991. évi XXXI. Törvény 7. § (1) bekezdésében foglaltakra – a helyi kitüntetések és elismerő címek alapításáról és adományozásának rendjéről a következő rendeletet alkotja:


1.§  Az Önkormányzati kitüntető címek Alapításáról és adományozásuk rendjéről szóló 13/2011. (VII.07.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: Rendelet ) 1.§ -a f) ponttal egészül ki:


f) Tarpa Sportjáért Emlékérem


2.§  A Rendelet 5/B.§ -szal  egészül ki:


Tarpa Sportjáért Emlékérem


5/B. § (1) „Tarpa Sportjáért Emlékérem” adományozható olyan természetes személy részére, aki kiemelkedő tevékenységet végez vagy végzett a település sport, diáksport, testnevelés és testkultúra népszerűsítésében, szervezésében, fejlesztésében és támogatásában, az ezekkel kapcsolatos hazai és nemzetközi sportéletben, az ezekkel foglalkozó társadalmi szervezetekben, és sporttestületekben; a lakosság fizikai állapotának fejlesztésében; a sporttal kapcsolatos oktatói és tudományos területen.


3.§ A Rendelet 7.§ (1) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:


7. § (1) A kitüntetések adományozására javaslatot tehet: polgármester és a települési képviselők, továbbá Tarpa Sportjáért Emlékérem esetében Tarpa SC mindenkori elnöke.


4. § (1) Ez a rendelet kihirdetés napján hatályba, és a hatályba lépést követő napon hatályát veszti.


            Szécsi Szabolcs                                                             Vassné Szűcs Róza

            polgármester                                                                            jegyző