Kisújszállás Város Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2013 . (X.30.) önkormányzati rendelete

a közterület igénybevételének, használatának, és a közterületi fák, cserjék telepítési szabályairól szóló 41/2012. (IX. 26.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2013. 11. 15- 2013. 11. 15

Kisújszállás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a mozgóképről szóló 2004. évi II. törvény 37. § (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva Kisújszállás Város Önkormányzata Képviselő-testületének a Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 45/2012. (XII. 19.) önkormányzati rendelete 2. mellékletének a Pénzügyi és Gazdálkodási Bizottság véleménye kikérése nélkül képviselő-testület által nem tárgyalható ügyek cím alatt szereplő, 8. pontjában meghatározott Kisújszállás Város Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi és Gazdálkodási Bizottsága véleményének kikérésével a következőket rendeli el.


1. § A közterület igénybevételének, használatának, és a közterületi fák, cserjék telepítési szabályairól szóló 41/2012. (IX. 26.) önkormányzati rendelet a filmforgatás szabályairól szóló 7/A. alcímmel egészül ki a következők szerint:


„7/A. A filmforgatás szabályai


7/A. § Az önkormányzat tulajdonában álló közterületek filmforgatási célú használata díjtalan.

7/B. § (1) Az önkormányzat tulajdonában álló közterületet filmforgatási célra használni

a) köznevelési intézmények bejáratától számított 50 méteres körzeten belül tanítási időben;

b) egészségügyi intézmények bejáratától számított 150 méteres körzeten belül rendelési időben;

c) vallásgyakorlást szolgáló épület bejáratától számított 100 méteres körzeten belül, szakrális esemény ideje alatt, az érintett szervezet hozzájárulása nélkül, továbbá

d) a város közigazgatási területén az üzletek éjszakai nyitva tartását szabályozó önkormányzati rendelet szerint valamennyi vendéglátóhely kötelező zárva tartási ideje alatt tilos.

(2) A forgatást akadályozó, de a kérelmezőnek nem felróható, valamint a rendkívüli természeti események esemény esetén öt napon belül kell biztosítani a közterület-használatot.

7/C. § Turisztikailag kiemelt közterület a Rákóczi utca, a Pillangó utca, a Szabadság tér és az Arany János utca által határolt terület 1. és 41. helyrajzi szám alatt szereplő ingatlanokkal határos közterületei, valamint a Kálvin tér.”


2. § Ez a rendelet 2013. november 15-én lép hatályba.




Kecze István

 Dr. Varga Zsolt

 polgármester

 jegyző



A rendeletet kihirdettem:

 Kisújszállás, 2013. október 30.








Dr. Varga Zsolt
jegyző