Kisújszállás Város Önkormányzata Képviselő-testületének 30/2013 . (XI.27.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat által államháztartáson kívülre nyújtott pénzeszköz-átadások szabályozásáról

Hatályos: 2013. 12. 02- 2014. 10. 20

3. Pályázatok kiírása és benyújtása


3. § (1) Az önkormányzat az 1. §-ban meghatározott célok támogatásáról pályázatok útján és egyedi határozattal dönt.

(2) A pályázatok keretösszegét az önkormányzat a költségvetési rendeletében állapítja meg.


4. § A pályázatokat minden évben a költségvetés elfogadását követően kell kiírni az önkormányzat hivatalos honlapján történő megjelentetéssel. Emellett a kiírások megjelenésének hírét a Kisbíró c. önkormányzati hírlevélben, az önkormányzat hirdetőtábláin és a Piaci Hírmondóban is közzé kell tenni.


5. § (1) A pályázati kiírásokról a képviselő-testület, vagy az arra önkormányzati rendeletben felhatalmazott önkormányzati szerv dönt. A pályázati kiírások tartalmazzák

  • a pályázati célt,
  • a pályázók körét,
  • a pályázattal elnyerhető támogatást,
  • a pályázat benyújtásának feltételeit,
  • a pályázathoz csatolandó mellékleteket,
  • a pályázatok benyújtásának módját és határidejét,
  • az elbírálás szempontrendszerét,
  • az elbírálás határidejét, közzétételét, a támogatás összegének kifizetési módját,
  • a pályázó kötelezettségeit.

(2) A pályázatokat a pályázati kiírásokhoz csatolt adatlapokon, a kiírásokban felsorolt mellékletekkel együtt kell benyújtani.


4. A pályázók köre


6. § Az önkormányzat támogatásainak elnyerésére kisújszállási székhelyű, bejegyzett nonprofit, szervezetek (civil szervezetek, egyesületek, közalapítványok, intézmények, valamint természetes személyek) pályázhatnak.

(2) A pályázatokat a benyújtási határidőtől számított harminc napon belül kell elbírálni, melynek eredményéről a pályázókat nyolc napon belül írásban kell értesíteni.


6. Elszámolás, ellenőrzés


8. § Az elnyert támogatás felhasználásáról és az elszámolással kapcsolatos kötelezettségekről a nyertes pályázókkal az önkormányzat megállapodást köt.


9. § (1) Az elnyert támogatási összegeket a célnak megfelelően, a pénzügyi-számviteli szabályoknak eleget téve kell felhasználni, arról szakmai beszámolót és pontos pénzügyi elszámolást kell készíteni. (2)Az elnyert támogatások szakmai beszámolóit és a pénzügyi elszámolásokat az önkormányzat részére a tárgyév december 31. napjáig a nyertes pályázóknak meg kell küldeniük. Ennek elmulasztása esetén a pályázó a következő év ugyanezen pályázati keretéből támogatásban nem részesülhet.


10. § A támogatások felhasználását az önkormányzat a szakmai és pénzügyi elszámolások alapján ellenőrzi, ezen túl helyszíni ellenőrzést is végezhet. A nyertes pályázóknak lehetővé kell tenniük, hogy a támogatások felhasználásának ellenőrzése során helyszíni ellenőrzésre is sor kerülhessen.


7. Nyilvánosság


11. § Az önkormányzat a megítélt támogatások összegét és a támogatást elnyerők nevét az önkormányzat a honlapján megjelenteti.


12. § A nyertes pályázók kötelezettsége, hogy a támogatásban részesítettek a támogatásból megvalósított rendezvényeiken, kiadványaikon, továbbá azok marketingjében az önkormányzatot mint támogatót feltüntessék.


13. § Az önkormányzat lehetővé teszi, hogy az általa működtetett helyi kommunikációs fórumokon a nyertes pályázók a támogatással megvalósított rendezvényeikről, kiadványaikról tájékoztassák a város lakosságát.


8. Felsőoktatásban tanuló kisújszállási fiatalok támogatása


14. § Az önkormányzat a felsőoktatásban tanuló kisújszállási hallgatókat a Városi Ösztöndíj Alapítvány támogatásával és a Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjpályázathoz való csatlakozás során támogatja. Az önkormányzat a támogatási összegeket minden évben a költségvetési rendeletében határozza meg. A támogatások pályázat útján nyerhetők el.

16. § A felsőoktatási pályázatokat a Városi Ösztöndíj Alapítvány esetében annak kuratóriuma írja ki és bírálja el, a Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjpályázat esetében pedig annak Általános szerződési feltételei szerint kell az önkormányzatnak eljárnia, beleértve a pályázatok kiírását és elbírálását. 


9. Sportcélú támogatások


17. § A sportcélú támogatások odaítélésének részletes szabályait az önkormányzat külön rendeletben határozza meg.

10. Záró rendelkezések


18. § (1) Ez a rendelet 2013. december 1-jén lép hatályba.






                  Kecze István                                                                           Dr. Varga Zsolt

                  polgármester                                                                                   jegyző




A rendeletet kihirdettem:

Kisújszállás, 2013. november 27.    

                                                                                                      Dr. Varga Zsolt

                                                                                                                           jegyző