Kisújszállás Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2014 . (IV.30.) önkormányzati rendelete

a településképi véleményezési és településképi bejelentési eljárás részletes szabályairól szóló 15/2013. (V. 6.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2014. 04. 30- 2014. 04. 29

Kisújszállás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 62. § (6) bekezdés 3. és 7. pontjában kapott felhatalmazás alapján, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 1. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, Kisújszállás Város Önkormányzata Képviselő-testületének a Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 45/2012. (XII. 19.) önkormányzati rendelete 2. mellékletének a bizottság véleménye kikérése nélkül a képviselő-testület által nem tárgyalható ügyek között az 5. pontban meghatározott Kisújszállás Város Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi és Gazdálkodási Bizottsága véleményének kikérésével a következőket rendeli el:


1. § A településképi véleményezési és településképi bejelentési eljárás részletes szabályairól szóló 15/2013. (V. 6.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: rendelet) 1. §-a a következő (3) bekezdéssel egészül ki:

"(3) Nem folytatható le településképi véleményezési eljárás

a) olyan tevékenység esetén, amelynél a településrendezési és építészeti-műszaki tervtanácsokról szóló kormányrendelet szerinti területi építészeti-műszaki tervtanácsnak van hatásköre,

b) amennyiben összevont telepítési eljárást, ezen belül telepítési hatásvizsgálati szakaszt kezdeményezett az építtető."


2. § Hatályát veszti a rendelet 8. §-a.


3. § A rendelet 15. § a) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:


"a) A műemléki jelentőségű területen a telek közterületi határához legközelebb, de legfeljebb 10 méterre álló meglévő épület átalakításának kivételével az építési engedéllyel építhető építmény átalakítása, felújítása, helyreállítása, korszerűsítése, homlokzatának megváltoztatása, ha az építési tevékenységgel az építmény tartószerkezeti rendszerét vagy tartószerkezeti elemeit nem kell megváltoztatni, átalakítani, elbontani, kicserélni, megerősíteni vagy változatlan formában újjáépíteni."


4. § A rendelet 15. § e) pontja a következő szövegrésszel egészül ki:


"kivéve műemléki jelentőségű területen a telek közterületi határához legközelebb, de legfeljebb 50 méterre álló új épület építését, vagy meglévő épület építésügyi hatósági engedélyhez kötött bővítését vagy átalakítását,"


5. § Hatályát veszti a rendelet 23. § a) pontjának "továbbá - a csatolandó dokumentációt illetően - a rendeletben előírt" szövegrésze.


6. § Hatályát veszti a rendelet 24. § a) pontjának "továbbá - a csatolandó dokumentációt illetően - a rendeletben előírt" szövegrésze.


7. § A rendelet 25. §-a a következő (3) bekezdéssel egészül ki:

"(3) A településképi bejelentés tudomásul vételét tartalmazó igazolás a kiállítás napját követő 5 évig érvényes."


8. § Ez a rendelet a kihirdetése napján lép hatályba.


Kecze István

Dr. Varga Zsolt

polgármester

jegyző




A rendeletet kihirdettem:

Kisújszállás, 2014. április 30.

                                                                                                      Dr. Varga Zsolt

                                                                                                             jegyző