Kisújszállás Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2016 . (VI.30.) önkormányzati rendelete

a szociális és gyermekvédelmi támogatásokról szóló 8/2015. (II. 27.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2016. 08. 01- 2016. 08. 01

Kisújszállás Város Önkormányzata Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 45. § (1) bekezdésében, a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény 18. § (2) bekezdésében és a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény 85. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva, Kisújszállás Város Önkormányzata Képviselő-testületének a Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 28/2014. (X. 21.) önkormányzati rendelet 17. § d) pontjában meghatározott véleményező jogkörében eljáró Kisújszállás Város Önkormányzata Képviselő-testületének Humán Erőforrás Bizottsága véleményének kikérésével a következőket rendeli el:


1. § A szociális és gyermekvédelmi támogatásokról szóló 8/2015. (II. 27.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: rendelet) 6. § (2) bekezdése g) ponttal egészül ki:

„g) családtervezési támogatás.”


2. § A rendelet 13/B. §-sal egészül ki:

13/B. § (1) Az önkormányzattal szerződésben álló nőgyógyász javaslatát tartalmazó melléklettel ellátott kérelemre rendszeres természetbeni ellátásként családtervezési támogatásra jogosult az a nő,

a) aki legalább három gyermeket nevel, vagy

b) legalább három gyermeknek adott életet, vagy

c) tizennegyedik életévét betöltötte, de huszonötödik életévét még nem töltötte be, és

ca) oktatásban vesz részt, vagy

cb) az álláskeresők nyilvántartásában szerepel.

(2) A támogatás nyújtása a nőgyógyász által javasolt méhen belüli eszköz, vagy depo hormonkészítmény egészségügyi ellátás keretében történő biztosításával történik.

(3) A támogatás értéke egy évre nem haladhatja meg a 12 000 Ft-ot. Az időszak számításának kezdőnapja a támogatásról szóló döntés dátuma.

(4) A támogatás legalább egy, de legfeljebb öt évre állapítható meg.

(5) Meg kell szüntetni az ellátást, ha azt az ellátott kéri, vagy a nőgyógyász döntéshozóhoz küldött értesítése alapján, ha az ellátott az ellátást nem veszi igénybe, vagy a rendszeres vizsgálaton három hónapot meghaladóan nem vesz részt.

(6) A nőgyógyásznak a kérelmező nyilatkozatát is tartalmazó javaslatát zárt borítékban, a rendelet 8. melléklete szerinti nyomtatványon kell benyújtani. A borítékon kizárólag a kérelmező neve szerepelhet.”


3. § A rendelet 8. melléklettel egészül ki e rendelet melléklete szerint.


4. § Ez a rendelet 2016. augusztus 1-jén lép hatályba.





Kecze István

Dr. Varga Zsolt

polgármester

jegyző


A rendeletet kihirdettem:

Kisújszállás, 2016. június 30.



Dr. Varga Zsolt

jegyző