Kisújszállás Város Önkormányzata Polgármesterének 1/2020. (IV.30.) önkormányzati rendelete

Kisújszállás Város Önkormányzata és szervei működési rendjéről a veszélyhelyzet időtartama alatt

Hatályos: 2020. 04. 30- 2020. 06. 17

Kisújszállás Város Polgármestere a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46.§ (4) bekezdésében meghatározott jogkörében, figyelemmel a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 41.§ (4) bekezdésében foglaltakra, az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1.§


Kisújszállás Város Önkormányzat Képviselő-testülete ülései, bizottságai ülései megtartását szünetelteti.


2.§


Kisújszállás Város Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 28/2014. (X. 21.) önkormányzati rendeletében és egyéb rendeleteiben Kisújszállás Város Képviselő-testülete által bizottságaira átruházott valamennyi hatáskört visszavonásig a polgármester gyakorolja.


3.§


(1) Jelen rendelet 2020. április 30. napján lép hatályba és a veszélyhelyzet időtartama alatt elrendelt személyes érintkezést korlátozó intézkedések megszűntekor hatályát veszti.

(2) A rendelet kihirdetéséről a jegyző gondoskodik.


Kisújszállás, 2020. április 30.




                                     Kecze István                                            Dr. Pénzes Tímea

                                     polgármester                                                      jegyző




A rendeletet kihirdettem:

Kisújszállás, 2020. április 30.


                                                                                                       Dr. Pénzes Tímea

                                                                                                                jegyző








Általános indokolás


Magyarország Kormánya 2020. március 11-én 40/2020. (III.11.) Korm. rendeletével az élet-és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány következményeinek elhárítására, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében Magyarország egész területére veszélyhelyzetet hirdetett.

A katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdése szerint veszélyhelyzetben a települési önkormányzat képviselő-testületének feladat- és hatáskörét a polgármester gyakorolja.

Jelen rendelet annak érdekében került megalkotásra, hogy az emberek egy helyen történő tömeges előfordulásának lehetőségeit és ezáltal a fertőzésveszélyt a korlátozásokkal csökkentse.


Jelen rendelet és az európai uniós jogból eredő kötelezettségek összhangban vannak, az Európai Unió alapját képező szerződések vagy uniós jogi aktus rendelkezései előzetes bejelentést vagy egyéb véleményezést a jogszabály megalkotása kapcsán nem írnak elő.



Részletes indokolás


az 1-2. §-hoz

A képviselő-testületi és bizottsági ülések megtartására nem kerül sor, ezért a bizottsági hatáskörbe delegált feladatokat átmeneti időre a polgármester látja el.


a 3. §-hoz

Hatályba léptető rendelkezést tartalmaz.